Διάλογος για την παιδεία

sunt

New member

Ο sunt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και Καθηγητής . Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Χρειάζεται ταρακούνημα πολιτικών, δασκάλων και γονέων λέει στην «Κ» ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντας το στίγμα των ριζικών αλλαγών που απαιτούνται για την αναδιάρθρωση της Παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες. Οσον αφορά το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων θα προταθεί να μειωθούν τα υπό εξέταση μαθήματα σε τέσσερα και οι πανεπιστημιακές σχολές να ορίζουν τη βαρύτητα κάθε μαθήματος.

Η παιδεία επανέρχεται στο προσκήνιο της πολιτικής ατζέντας, καθώς το υπό συζήτηση «πακέτο» αλλαγών από το δημοτικό έως το λύκειο αλλά και στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ θα αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης σε μια περίοδο με ορατά προεκλογικά χαρακτηριστικά. Ηδη, το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, που διενεργεί το σχετικό διάλογο, έχει φθάσει στα... μισά της διαδρομής του, ξεκινώντας από τις αρχές Μαρτίου. «Μέσα στον Οκτώβριο θα καταθέσουμε την πρότασή μας», ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΣΠΔΕ, κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης. Οι προτάσεις του ΣΠΔΕ, εφόσον υιοθετηθούν, θα δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο, που θα δοκιμαστεί στην πράξη, με προαπαιτούμενο τη γενναία χρηματοδότηση του χώρου της Παιδείας, ενώ το εύρος των αλλαγών που προτείνονται ουσιαστικά συνιστά παραδοχή πως η Παιδεία πάσχει σε όλες τις βαθμίδες. Σχολικό ωράριο έως τις 4 μ.μ., καινούργια βιβλία, νέες μέθοδοι διδασκαλίας, αξιολόγηση, νέος τρόπος διορισμών, περιφερειακές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ από την Α΄ Λυκείου, τράπεζα θεμάτων multiple choise είναι οι βασικές αλλαγές, ορισμένες από τις οποίες θα προκαλέσουν αντιδράσεις για το «πόσο εύκολα» μπορούν να εφαρμοστούν. Ειδικότερα, οι βασικές αλλαγές στις οποίες συγκλίνουν έως τώρα τα μέλη του ΣΠΔΕ είναι οι ακόλουθες και αφορούν και τα 12 χρόνια του σχολείου, δηλαδή από το δημοτικό έως και το λύκειο.

– Αναλυτικά προγράμματα: Αλλάζουν όλα με άξονα την περιγραφή των μορφωτικών στόχων και όχι την ύπαρξη ενός λεπτομερούς αναλυτικού προγράμματος που θα δεσμεύει τον εκπαιδευτικό.

– Μέθοδοι διδασκαλίας: Υιοθετείται η μαθητοκεντρική και συνεργατική μέθοδος, η οποία έχει κεντρικό άξονα την καθοδήγηση του μαθητή από τον δάσκαλο στην επεξεργασία και τη σύνθεση της γνώσης

Βιβλία, νέες τεχνολογίες: Οι αλλαγές σε αναλυτικά προγράμματα και τη μέθοδο διδασκαλίας θα απαιτήσουν καινούργια βιβλία. Ταυτόχρονα, κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία σχολικών βιβλιοθηκών και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία.

– Μικρότερη ύλη: Η μείωση της ύλης σε βασικά μαθήματα κρίνεται απαραίτητη. Βέβαια, ο αριθμός των μαθημάτων θα παραμείνει ο ίδιος.

– Ζώνες πολιτισμού: Κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη ωρών με αντικείμενο τη μουσική, τη λογοτεχνία, το θέατρο, τον αθλητισμό κ.ά. Ο μαθητής θα μπορεί να επιλέξει αντικείμενο, όμως οι ώρες αυτές θα είναι υποχρεωτικές και όχι ως «χόμπι», όπως συμβαίνει τώρα στο πλαίσιο του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης.

– Ολοήμερα σχολεία: Οι επιπλέον ώρες οδηγούν στην παράταση του σχολικού ωραρίου στα γυμνάσια και στα λύκεια έως τις 4 το απόγευμα.

– Αξιολόγηση: Καθίσταται υποχρεωτική η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου με τη θέσπιση διδακτικών στόχων, στο πλαίσιο και των αλλαγών που θα προωθηθούν σε όλο το σύστημα.

– Αλλαγή στους διορισμούς: Χορήγηση κινήτρων ώστε οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν σε παραμεθόριες περιοχές και να μην υπάρχει συνεχής αλλαγή εκπαιδευτικών στα σχολεία· κάτι που προκαλεί υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. Αυτό θα βοηθήσει στην άρση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

– Μαθητική διαρροή: Στοχευμένες δράσεις για περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη διαρροή μαθητών κατά τη διάρκεια της 12ετούς εκπαίδευσης ή μεγάλη σχολική αποτυχία.

– Κατάρτιση φοιτητών «καθηγητικών» σχολών: Οσοι φοιτητές μαθηματικών, φυσικών, ιστορικών, φιλολογικών κ.λπ. τμημάτων επιθυμούν να εργαστούν στην εκπαίδευση, υποχρεωτικά θα πρέπει να διδάσκονται νέα προγράμματα με αντικείμενο ψυχοπαιδαγωγικά θέματα, αλλά και τη φιλοσοφία και τους στόχους της σχολικής ύλης της ειδικότητάς τους.

– Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Καθίσταται υποχρεωτική για όλους, σε προγράμματα παράλληλα με τα διδακτικά τους καθήκοντα. Εξετάζεται η χρονική περιοδικότητα και η ανανέωση των προγραμμάτων επιμόρφωσης.
Για την εισαγωγή υποψηφίων στα ΑΕΙ

Eναλλακτικές, «ευέλικτες» προτάσεις για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ αναμένεται να καταθέσει στην τελική του εισήγηση το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ). Μεταξύ άλλων, στόχος είναι να περιοριστεί (κατά το δυνατόν...) η οικογενειακή οικονομική αιμορραγία προς τα φροντιστήρια. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των μελών του ΣΠΔΕ δεν προκρίνεται η εισαγωγή υποψηφίων ύστερα από εξετάσεις, αφού πρώτα περάσουν ένα έτος προετοιμασίας είτε στα λύκεια είτε εντός των ΑΕΙ. Συγκεκριμένα:

– Για την τελική βαθμολογία του κάθε υποψηφίου θα συνυπολογίζονται οι επιδόσεις και στις τρεις τάξεις του λυκείου.

– Οι επιδόσεις θα προκύπτουν από περιφερειακά τεστ που θα δίνουν οι υποψήφιοι στις τάξεις του λυκείου. Θα συνυπολογίζεται και η προφορική τους βαθμολογία, η οποία θα προκύπτει βάση αλγορίθμου που θα λαμβάνει υπόψη τους βαθμούς των τεστ με τους προφορικούς (στόχος, η αποφυγή «πριμοδότησης» από το σχολείο).

– Μετά την αποφοίτηση, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ θα δίνουν εξετάσεις που θα οργανώνονται από έναν Εθνικό Φορέα Εξετάσεων, ο οποίος θα έχει τράπεζα θεμάτων με το βάρος να δίνεται στα θέματα πολλαπλών επιλογών (multiple choise). Τα υπό εξέταση μαθήματα θα μειωθούν, πιθανότατα σε τέσσερα (από έξι σήμερα). Ο Εθνικός Φορέας θα δίνει τα θέματα και για τα περιφερειακά τεστ.

– Ο υποψήφιος θα έχει δυνατότητα να κατοχυρώνει τη βαθμολογία του σε όποιο μάθημα θέλει και να επανεξετάζεται (πιθανόν έως τρεις φορές) σε όποιο επιθυμεί βελτίωσηβαθμολογίας.

– Οι σχολές ΑΕΙ θα ορίζουν το βαθμό βαρύτητας του κάθε μαθήματος, έχοντας λόγο και στη διαμόρφωση της εξεταστέας ύλης.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΠοιά η γνώμη σας ;Η δική μου είναι ότι με την υποχρηματοδότηση της παιδείας τα πιο πολλά απο τα παραπάνω είναι ανεφάρμοστα...πως π.χ θα φτιαχτούν π.χ σχολεία με ωράριο ως τις 4 οταν σήμερα υπάρχει η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών και τους απλήρωτους για μήνες ωρομίσθιους..και μετά τις 4 θα τρέχει ο μαθητής στα φροντιστήρια μεχρι 10-11 το βράδυ;

λένε βέβαια ότι με τις αλλαγές που θα γίνουν θα καταργηθούν τα φροντιστήρια...άρα όπως και κάθε αλλη μεταρρυθμιση στο παρελθόν πού είχε στόχο να πλήξει την φροντιστηριακή εκπαίδευση θα οδηγήσει στην αύξηση της..
Υ.Γ σήμερα ακουγα τον υπουργο δημοσιας ταξης να λεει οτι για λογους οικονομιας η χωρα μας νοικιασε μονο 3 ελικοπτερα αντι για 16 για τις πυρκαγιες.οταν σε αυτο το ακρως απαραιτητο μετρο δυσκολευομαστε να βρουμε χρηματα περιμενει ο κυριος μπαμπινιωτης να βρεθουν δισεκατομμυρια για την εκπαιδευτικη μεταρρυθμιση;
 

Inferno29278

New member

Ο Inferno29278 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 163 μηνύματα.
Ωραία όλα αυτά, αλλά είναι πολύ πιθανό ούτε τα μισά να μην πραγματοποιηθούν....
 

Freedom_

New member

Η Freedom_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου . Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Στα λόγια όλοι είναι πολύ καλοί..
 

napstor

New member

Ο napstor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Μαθητής Β' λυκείου . Έχει γράψει 682 μηνύματα.
αυτα οταν γινουν,που το βρισκω απιθανο,εμεις θα ειμαστε 25 χρονων.
αρα δεν εχει νοημα να μιλαμε για παιδεια οταν δεν ξερουμε πως θα γινει η υλοποιηση και η εφαρμογη της.
 

tebelis13

New member

Ο tebelis13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος . Έχει γράψει 1,244 μηνύματα.
δεν προκειτε να γινει τιποτα...
 

@[email protected]

New member

Η @[email protected] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών , Καθηγητής και μας γράφει απο Τρίκαλα (Τρίκαλα). Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Αν οι εταιρείες οικονομικών συμφερόντων όπως π.χ. τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εισέλθουν στο χώρο της εκπαίδευσης θα δείτε τι καλά θα ασχοληθούν με την παιδεία οι πολιτικοί και πόσο άμεσα θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Όταν υπάρχει συμφέρον όλα λύνονται.;)
 

Luis

New member

Ο Luis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Φλώρινα (Φλώρινα). Έχει γράψει 329 μηνύματα.
Μεγάλο θέμα και ο διάλογος για την παιδεία. Είναι ίσως το δημαγωγικό πυροτέχνημα με το οποίο το κάθε κόμα προσελκύει ψηφοφόρους. Αυτός ο υποτιθέμενος διάλογος έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει. Το περίεργο ξέρετε ποιο είναι? Όλοι λένε: "Σήμερα αρχίζουμε διάλογο από μηδενική βάση". Κάθε τετραετία τα ίδια. Τι νόημα έχει? Ποια μηδενική βάση αν δεν έχει αρχίσει ακόμη ο ουσιαστικός διάλογος. Και πως γίνεται διάλογος, αν δε δέχονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προτείνουν ιδέες και λύσεις. Όλοι θέλουν πρώτα να αναλάβουν την εξουσία και μετά να κάνουν διάλογο για να περάσουν τις δικές τους ιδέες. Αν εξετάσετε βέβαια το εκπαιδευτικό μας σύστημα, δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές από αυτές που έγιναν το 1976. Μιλάμε για ουσιαστικές αλλαγές, επειδή τα υπουργεία μόνο να αλλάζουν ονόματα έχουν μάθει (Τι σημασία έχει αν τα ΤΕΕ μεταλλάσονται σε ΕΠΑΛ για παράδειγμα?) Και αν ξέχασα κάτι θα συνεχίσω μετά...
 

Falcon

New member

Ο - αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 319 μηνύματα.
Διάλογος για την "παιδεία"... Σε ένα πρώτο άκουσμα μού θυμίζει κάποιες φιλοσοφικές συζητήσεις στα αρχαία συμπόσια για αφηρημένες έννοιες, χωρίς υλική υπόσταση (Πλάτων-Περί έρωτος πχ)..

Δεδομένης της άθλιας χρηματοδότησης στην εκπαίδευση (αυτός είναι ο σωστός όρος) θα έπρεπε να λέμε και ευχαριστώ που δεν έπεσαν ακόμη τα σχολικά κτήρια να μας πλακώσουν. Βέβαια οι σωλήνες καδμίου δεν έχουν αλλάξει ακόμη, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Σε μια χώρα που το σχολείο και το φροντιστήριο είναι ένας θεσμός Γιν - Γιάνγκ, είναι σχεδόν ουτοπικό να μιλάμε για εξυγίανση του εκπαιδευτικού συστήματος. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας... Προτείνω να ονομαστεί Εθνικό Συμβούλιο Εξετάσεων. Δόξα τω θεώ η ελληνική γλώσσα έχει εκατομμύρια λέξεις, μπορούμε να ακριβολογήσουμε...

Αλλά ό,τι και να πω εγώ θα είναι λίγο και φυσικά ανούσιο. Γιατί το τεράστιο ποσό θα συνεχίσει να πηγαίνει στην αγορά μεταχειρισμένου στρατιωτικού εξοπλισμού από δήθεν συμμάχους-προστάτες, οι "βουλευτές" θα συνεχίσουν να παίρνουν τον τεράστιο μισθό τους (γνωστό και ως επίδομα καρέκλας) και οι απεργίες, οι καταλήψεις και τα αιτήματα των μαθητών-εκπαιδευτικών-φοιτητών θα συνεχίσουν να καταχωρούνται εκεί που πάντα τα καταχωρούσαν οι "ηγέτες": στα τσαρούχια τους...

Άντε να δούμε αν τα ψίχουλα που έδιναν για την εκπαίδευση θα καταφέρουν τελικά να γίνουν πίτουρα. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι.. (άσχετα βέβαια αν είναι τρύπιο)..
 

VAGGKALL1

New member

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Μαθητής Β' λυκείου . Έχει γράψει 389 μηνύματα.
πρωτον να απαντησω σε ενα παιδι που ειπε για τα ΕΠΑΛ ...ΔΕΝ ειναι μια απλη αλλαγη ονοματος ηταν η μοναδικη ουσιαστικη αλλαγη που εχει γινει εδω και καιρο...
τωρα για τα υπολοιπα ...:
διαφωνω με τη γνωμη του μπαμπινιωτη σχετικα με τη ζωνη που ο ίδιος θελεε να εισαγει. Αν το σχολειο δεν μαθει τα παιδια να βλεπουν το σχολειο σαν hobby το εχει χασει το παιχνιδι.
Θεωρω οτι η καταργηση των πανελλαδικων ειναι μεγαλο σφαλμα, ειναι ρο μονο σοηκο κομματι του εκπαιδευτικου μας συστηματος,μονο εκει ξεχωτιζει η ιρα απο το σταρι
το να δωσεις δυναμη σε εναν εκπαιδευτικο να συμμετασχει στην αξιολογηση του μαθητή είναι μεγάλο σφάλμα ...
καποια αρκετα θετικα βεβαια ειναι το θεμα της επιμορφωσης των εκπαιδευτικων,ο λογος για τις βιβλιοθηκες και τη τεχνολογια και τελος το θεμα της υλης
 

DarthFederer

New member

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,161 μηνύματα.
Μολις διαβασα σε αλλο site την ειδηση αυτη. Λιγα πραγματα:

-Το οτι η προταση δημιουργηθηκε απο μια ομαδα πρωτοετων φοιτητων φαινεται απο αυτα που γραφουν, γενικουρες και αοριστολογιες παρομοιες με αυτες που παπαγαλιζουν για να γραψουν εκθεση.
-Η προταση για ανοιχτα σχολεια το απογευμα και τα Σαββατοκυριακα ειναι ηλιθια, το να τα κρατας ανοιχτα χωρις να γινονται μαθηματα δεν εχει κανενα νοημα.
-Η εναρξη της σχολικης ημερας αργοτερα σαν ιδεα ειναι σωστη. Σχολικο ωραριο 8.30-16.30 και αυτο να ειναι και το ωραριο των καθηγητων ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ.
-Δεν υπαρχει κανενας λογος η επανεναρξη του σχολειου να γινεται 6 Ιανουαριου. Αντ'αυτου το σχολειο πρεπει να ξεκιναει την πρωτη εργασιμη μετα την πρωτοχρονια. Αν ενωθουν οι κερδισμενες ημερες των Χριστουγεννων και του Πασχα βγαινει μια κενη εβδομαδα που θα μπορουσε να μπει καπου τον Νοεμβριο ή κολλητα με την 28η Οκτωβριου που ειναι η πιο δυσκολη περιοδος του σχολικου ετους.
-Η λογικη τα πανεπιστημια να καθοριζουν τα κριτηρια ειναι σωστη σαν βαση ωστοσο παλι θα πρεπει να γινεται μεσω πανελληνιων ωστε να διασφαλιζεται η διαφανεια κι η αξιοκρατια. Τα κριτηρια των πανεπιστημιων να αντικαταστησουν τις βασεις.
-Το να βαζεις δευτερη ξενη γλωσσα απο το δημοτικο και τριτη στο λυκειο ειναι βλακωδες. Μεχρι τουλαχιστον τη Γ Γυμνασιου πρεπει να διδασκονται ΜΟΝΟ Αγγλικα και πολλες ωρες την εβδομαδα (οχι 2). Ετσι ενα παιδι που μπαινει στο Λυκειο θα μπορει να συνεννοειται στα Αγγλικα σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο. Δευτερη ξενη γλωσσα μονο στο λυκειο, 2 ωρες την εβδομαδα και επιλογη αναμεσα σε 3-4 Ευρωπαϊκες (η προταση για Κινεζικα και Ρωσικα ειναι απλα για τα μπαζα).
-Οι προτασεις για τα μαθηματα της Γ Λυκειου ειναι αθλιες. Τεχνικο σχεδιο, Λογιστικη κι αλλες προτασεις υποψηφιες για τρολ της χρονιας. Η προταση για Καλλιτεχνικη Κατευθυνση απλα ασχολιαστη.
-Μαθημα θεματα τεχνης στο λυκειο ειναι αστειο να το συζηταμε. Ωστοσο η εισαγωγη Οικονομικου μαθηματος ειναι ολοσωστη, παιδια που δεν ασχολουνται με finance ή business καταληγουν να εχουν αγνοια για ενα τομεα που επηρεαζει καθημερινα τη ζωη μας!
-Θρησκευτικα και Ηθικη πρεπει να ειναι δυο χωριστα μαθηματα, επιλογης και τα δυο και ο μαθητης να επιλεγει υποχρεωτικα ενα απο τα δυο.
 

damn

Well-known member

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 1,401 μηνύματα.
Μολις διαβασα σε αλλο site την ειδηση αυτη. Λιγα πραγματα:

-Το οτι η προταση δημιουργηθηκε απο μια ομαδα πρωτοετων φοιτητων φαινεται απο αυτα που γραφουν, γενικουρες και αοριστολογιες παρομοιες με αυτες που παπαγαλιζουν για να γραψουν εκθεση.
-Η προταση για ανοιχτα σχολεια το απογευμα και τα Σαββατοκυριακα ειναι ηλιθια, το να τα κρατας ανοιχτα χωρις να γινονται μαθηματα δεν εχει κανενα νοημα.
-Η εναρξη της σχολικης ημερας αργοτερα σαν ιδεα ειναι σωστη. Σχολικο ωραριο 8.30-16.30 και αυτο να ειναι και το ωραριο των καθηγητων ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ.
-Δεν υπαρχει κανενας λογος η επανεναρξη του σχολειου να γινεται 6 Ιανουαριου. Αντ'αυτου το σχολειο πρεπει να ξεκιναει την πρωτη εργασιμη μετα την πρωτοχρονια. Αν ενωθουν οι κερδισμενες ημερες των Χριστουγεννων και του Πασχα βγαινει μια κενη εβδομαδα που θα μπορουσε να μπει καπου τον Νοεμβριο ή κολλητα με την 28η Οκτωβριου που ειναι η πιο δυσκολη περιοδος του σχολικου ετους.
-Η λογικη τα πανεπιστημια να καθοριζουν τα κριτηρια ειναι σωστη σαν βαση ωστοσο παλι θα πρεπει να γινεται μεσω πανελληνιων ωστε να διασφαλιζεται η διαφανεια κι η αξιοκρατια. Τα κριτηρια των πανεπιστημιων να αντικαταστησουν τις βασεις.
-Το να βαζεις δευτερη ξενη γλωσσα απο το δημοτικο και τριτη στο λυκειο ειναι βλακωδες. Μεχρι τουλαχιστον τη Γ Γυμνασιου πρεπει να διδασκονται ΜΟΝΟ Αγγλικα και πολλες ωρες την εβδομαδα (οχι 2). Ετσι ενα παιδι που μπαινει στο Λυκειο θα μπορει να συνεννοειται στα Αγγλικα σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο. Δευτερη ξενη γλωσσα μονο στο λυκειο, 2 ωρες την εβδομαδα και επιλογη αναμεσα σε 3-4 Ευρωπαϊκες (η προταση για Κινεζικα και Ρωσικα ειναι απλα για τα μπαζα).
-Οι προτασεις για τα μαθηματα της Γ Λυκειου ειναι αθλιες. Τεχνικο σχεδιο, Λογιστικη κι αλλες προτασεις υποψηφιες για τρολ της χρονιας. Η προταση για Καλλιτεχνικη Κατευθυνση απλα ασχολιαστη.
-Μαθημα θεματα τεχνης στο λυκειο ειναι αστειο να το συζηταμε. Ωστοσο η εισαγωγη Οικονομικου μαθηματος ειναι ολοσωστη, παιδια που δεν ασχολουνται με finance ή business καταληγουν να εχουν αγνοια για ενα τομεα που επηρεαζει καθημερινα τη ζωη μας!
-Θρησκευτικα και Ηθικη πρεπει να ειναι δυο χωριστα μαθηματα, επιλογης και τα δυο και ο μαθητης να επιλεγει υποχρεωτικα ενα απο τα δυο.
Η προταση για την καλλιτεχνικη κατευθυνση ειναι ενδιαφερουσα και οχι ασημαντη.Επισης επειδη διαβαζα τα μαθηματα της οικονομικης κατευθυνσης που προτεινουν τα παιδεια τα οποια ειναι πληροφορικη ,μαθηματικα,αοθ και λογιστικη.Αντι για λογιστικη μπορουσε να μπει το αοδε το οποιο θα ειναι σε πιο καλογραμμενη εκδοση οπως ειχε προτεινει ο κυριος μπουραντας αλλα απορριφθηκε η προταση του κατηγορηματικα απο το υπουργειο παιδειας.Για μενα το καλυτερο συστημα ειναι αυτο που ισχυε μεχρι το σχολικο ετος του 2015 με τα 6 μαθηματα.Η καταργηση των πανελληνιων οι οποιες νομιζουν οτι δεν ειναι αξιοκρατικες και βεβαια δεν ειναι αλλα ειναι ανταγωνιστικες δεν πρεπει να καταργηθουν.Το μεταβατικο σταδιο που προτεινουν μετα την αποφοιτηση των μαθητων απο το λυκειο για 5 μηνες για εισαγωγη στα αει/τει τι θα περιλμαβανει;Μηπως εχει εξετασεις πιο δυσκολες απο τις πανελληνιες και τελικα μπαινουν μονο οι καλοι μαθητες στα αει/τει/.Θεωρω πως δεν θα καταργηθει η παραπαιδεια με την καταργηση των πανελληνιων αφου το μεταβατικο σταδιο πιστευω θα περιλαμβανει δυσκολες εξετασεις με δυσκολη υλη.
 

DarthFederer

New member

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,161 μηνύματα.
Η προταση για την καλλιτεχνικη κατευθυνση ειναι ενδιαφερουσα και οχι ασημαντη.Επισης επειδη διαβαζα τα μαθηματα της οικονομικης κατευθυνσης που προτεινουν τα παιδεια τα οποια ειναι πληροφορικη ,μαθηματικα,αοθ και λογιστικη.Αντι για λογιστικη μπορουσε να μπει το αοδε το οποιο θα ειναι σε πιο καλογραμμενη εκδοση οπως ειχε προτεινει ο κυριος μπουραντας αλλα απορριφθηκε η προταση του κατηγορηματικα απο το υπουργειο παιδειας.Για μενα το καλυτερο συστημα ειναι αυτο που ισχυε μεχρι το σχολικο ετος του 2015 με τα 6 μαθηματα.Η καταργηση των πανελληνιων οι οποιες νομιζουν οτι δεν ειναι αξιοκρατικες και βεβαια δεν ειναι αλλα ειναι ανταγωνιστικες δεν πρεπει να καταργηθουν.Το μεταβατικο σταδιο που προτεινουν μετα την αποφοιτηση των μαθητων απο το λυκειο για 5 μηνες για εισαγωγη στα αει/τει τι θα περιλμαβανει;Μηπως εχει εξετασεις πιο δυσκολες απο τις πανελληνιες και τελικα μπαινουν μονο οι καλοι μαθητες στα αει/τει/.Θεωρω πως δεν θα καταργηθει η παραπαιδεια με την καταργηση των πανελληνιων αφου το μεταβατικο σταδιο πιστευω θα περιλαμβανει δυσκολες εξετασεις με δυσκολη υλη.
Προφανως θα πρεπει να ειναι στην ευχερεια του πανεπιστημιου να καθοριζει τα κριτηρια εισαγωγης των φοιτητων, θα σταματησουμε να βλεπουμε μαθητες που ειχαν μαθηματικα κοντα στη βαση να περνανε σε τμηματα μαθηματικων. Ωστοσο θεωρω και λαθος να δινουν τα παιδια εξετασεις στα πανεπιστημια, τα φροντιστηρια θα κανουν χρυσες δουλεις. Αποψη μου ειναι οτι πρεπει να υπαρχουν εξετασεις με τη μορφη που υπαρχουν και σημερα αλλα να καταργηθουν οι βασεις και οι υποψηφιοι φοιτητες να κανουν αιτησεις στα πανεπιστημια που τους ενδιαφερουν. Ετσι δεν θα σπουδαζουν παιδια σε σχολες που επιλεχθηκαν με τη μεθοδο του ΠΡΟ-ΠΟ και θα σταματησει τη φημη μιας σχολης να την καθοριζει η τυχαια ζητηση μιας χρονιας.
 

Ανώνυμος Αλκοολικός

Well-known member

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών , Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ (Αθήνα) και μας γράφει απο Πετράλωνα (Αττική). Έχει γράψει 5,129 μηνύματα.

damn

Well-known member

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 1,401 μηνύματα.
Κατάλαβε ότι δε θα περνούσαν οι προτάσεις τους για αυτό
Δεν νομιζω να υποχωρησουν απλα θα καταθεσουν νεες προτασεις σε αλλη εκδηλωση του εθνικου διαλογου για την παιδεια.Η δικη μου προταση για τις κατευθυνσεις στο λυκειο και γενικα για τα μαθηματα ελπιζω να την δουν.
Α λυκειου
Αλγεβρα-Τριγωνομετρια(ενα μαθημα ενιαιο)
Γεωμετρια-στερεομετρια
Κοινωνιολογια(3 φορες την εβδομαδα)
Θρησκειολογεια
Γυμναστικη(καθημερινα και προετιμασια για πανελληνιες αθλητικες εκδηλωσεις.Καλο θα ηταν στο σχολειο να υπαρχουν ανιχνευτες ταλεντων παιδιων σε καθε αθλημα ωστε να προωθηθουν οι μαθητες που εχουν ταλεντο σε καποιο αθλημα)
Τουριστικη οικονομια(Μια χωρα σαν την ελλαδα που καθε χρονο δεχεται χιλιαδες τουριστες και οπου εχει ως αποτελεσμα την αναπτυξη της δεν επιτρεπεται να μην διδασκονται οι μαθητες στα σχολεια μαθηματα τουριστικης οικονομιας )
Εισαγωγη στους η/υ
Φυσικη (Το μαθημα αυτο θα πρεπει να περιλαμβανει το αφαιρεμενο κεφαλαιο απο την υλη της γ λυκειου ηλεκτρικες ταλαντωσεις και μπει και το κεφαλαιο των ρευστων)
χημεια
Εκθεση(Η θεματικη υλη θα ξεκιναει απο την α λυκειου και θα τελειωνει στην γ λυκειου )
Αγγλικα
Επιλογης
Αστρονομια
Αρχες οικονομιας
Αρχαια
Σχεδιο
Σκηνοθεσεια
Γαλλικα
Ρωσικα
Γερμανικα

Β λυκειου
Ας αρχισουμε απο τις κατευθυνσεις
Θετικη
Μαθηματικα
χημεια
φυσικη
Τεχνολογικη
Μαθηματικα
φυσικη
Ηλεκτρολογια
Οικονομικη κατευθυνση
Εισαγωγη στις κοινωνικες επιστημες
Μαθηματικα
Εισαγωγη στο μαρκεντινκγ
Θεωρητικη(ενιαια στην β λυκειου)
Αρχαια κατευθυνσης
Λατινικα
Κειμενα
Μαθηματα γενικης παιδεια
Αλγεβρα -τριγονομετρια
Γεωμετρια-στερεομετρια
χημεια
Εκθεση
Αγγλικα
φυσικη
Θρησκειολογογια
Αρχαια
Γυναστικη(3 φορες την εβδομαδα)
ηλεκτρολογια
Επιλογης

Αστρονομια
Αρχες οικονομιας
Αρχαια
Σχεδιο
Σκηνοθεσεια
Γαλλικα
Ρωσικα
Γερμανικα

Τωρα οσον αφορα την Γ λυκειου η θεωρητικη συμφωνα με την προταση την δικη μου αλλα και καποιον φιλων μου που την προτεινουμε στο ischool ειναι η διασπαση της θεωρητικης κατευθυνσης σε 3 κατευθυνσεις:
Ανθρωπιστηκες επιστημες
Αρχαια
μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης
Λατινικα
Φιλοσοφια
Θεωρητικες
Αρχαια
λατινικα
κειμενα
μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης
Καλλιτεχνικες σπουδες
Εισαγωγη στην υποκριτικη(μαθηματα θεωρητικα αλλα και πρακτικα οπου η τελικη βαθμολογια θα καθοριζεται απο αυτα)
Εισαγωγη στην σκηνοθεσεια
Εισαγωγη στην Μουσικη
Μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης
Οσον αφορα η προσαρτηση των μαθηματικων και στις κατευθυνσεις της θεωρητικης κατευνθυσης γινετα γιατι ολοι οι μαθητες αποφοιντοντας απο το λυκειο πρεπει να εχουν ενα αρκετα καλο υποβαθρο μαθηματικων και χρειαζονται και στις θεωρητικες επιστημες σε διαφορες ερευενες που κανουν οι φοιτητες των σχολων αυτων.
Οικονομικες σπουδες
ΑΟΘ
ΑΟΔΕ
Μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης(αλλα με διευρυμενη υλη και συνδυασμων γνωσεων και απο το δευτερο μαθημα μαθηματικων που θα δειτε παρακατω οπως γνωσεις απο αναλυση διαφορικο λογισμο)
Μαθηματικα κατευθυνσης
Θετικη
Μαθηματικα κατευθυνσης
Χημεια
Βιολογια
Φυσικη
Τεχνολογικη
ΑΕΕΠ
ΦΥΣΙΚΗ
ΑΟΔΕ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
(Προσβαση και απο την τεχνολογικη σε σχολες οικονομια αφου περιλαμβανει και το μαθημα αοδε αλλα μπορουν οι μαθητες απο αυτην να μπουν σε σχολες πολυτεχνικες πληροφορικης και σχολες κλασσικες πληροφορικης)
Επισημανση:Η εκθεση ειναι κοινο μαθημα για ολες τις κατευθυνσεις και μια παραλειψη τουριστικη οικονομια εχει στην β λυκειου
Μαθηματα γενικης
Αλγεβρα
Φυσικη
βιολογια
χημεια
Κοινωνιολογια
Τουριστικη οικονομια
Θρησκειολογια
γυμναστικη(1 φορα την εβδομαδα)
Ηλεκτρολογια
Επιλογης
Αστονομια
Βιολογια
Αρχαια
Σχεδιο
Σκηνοθεσεια
Γαλλικα
Ρωσικα
Γερμανικα
Αυτα πως την βρισκεται την προταση για το λυκειο?Θα κατατεθουν και διαφορες προτασεις για τα λειτουργικα ζητηματα (αργιες,διοικηση,αξιοπηση ,κλπ)
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ REN αλλα θα θελαμε να λαβει υποψη της προτασεις μας
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ανώνυμος Αλκοολικός

Well-known member

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών , Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ (Αθήνα) και μας γράφει απο Πετράλωνα (Αττική). Έχει γράψει 5,129 μηνύματα.
Δεν νομιζω να υποχωρησουν απλα θα καταθεσουν νεες προτασεις σε αλλη εκδηλωση του εθνικου διαλογου για την παιδεια.Η δικη μου προταση για τις κατευθυνσεις στο λυκειο και γενικα για τα μαθηματα ελπιζω να την δουν.
Α λυκειου
Αλγεβρα-Τριγωνομετρια(ενα μαθημα ενιαιο)
Γεωμετρια-στερεομετρια
Κοινωνιολογια(3 φορες την εβδομαδα)
Θρησκειολογεια
Γυμναστικη(καθημερινα και προετιμασια για πανελληνιες αθλητικες εκδηλωσεις.Καλο θα ηταν στο σχολειο να υπαρχουν ανιχνευτες ταλεντων παιδιων σε καθε αθλημα ωστε να προωθηθουν οι μαθητες που εχουν ταλεντο σε καποιο αθλημα)
Τουριστικη οικονομια(Μια χωρα σαν την ελλαδα που καθε χρονο δεχεται χιλιαδες τουριστες και οπου εχει ως αποτελεσμα την αναπτυξη της δεν επιτρεπεται να μην διδασκονται οι μαθητες στα σχολεια μαθηματα τουριστικης οικονομιας )
Εισαγωγη στους η/υ
Φυσικη (Το μαθημα αυτο θα πρεπει να περιλαμβανει το αφαιρεμενο κεφαλαιο απο την υλη της γ λυκειου ηλεκτρικες ταλαντωσεις και μπει και το κεφαλαιο των ρευστων)
χημεια
Εκθεση(Η θεματικη υλη θα ξεκιναει απο την α λυκειου και θα τελειωνει στην γ λυκειου )
Αγγλικα
Επιλογης
Αστρονομια
Αρχες οικονομιας
Αρχαια
Σχεδιο
Σκηνοθεσεια
Γαλλικα
Ρωσικα
Γερμανικα

Β λυκειου
Ας αρχισουμε απο τις κατευθυνσεις
Θετικη
Μαθηματικα
χημεια
φυσικη
Τεχνολογικη
Μαθηματικα
φυσικη
Ηλεκτρολογια
Οικονομικη κατευθυνση
Εισαγωγη στις κοινωνικες επιστημες
Μαθηματικα
Εισαγωγη στο μαρκεντινκγ
Θεωρητικη(ενιαια στην β λυκειου)
Αρχαια κατευθυνσης
Λατινικα
Κειμενα
Μαθηματα γενικης παιδεια
Αλγεβρα -τριγονομετρια
Γεωμετρια-στερεομετρια
χημεια
Εκθεση
Αγγλικα
φυσικη
Θρησκειολογογια
Αρχαια
Γυναστικη(3 φορες την εβδομαδα)
ηλεκτρολογια
Επιλογης

Αστρονομια
Αρχες οικονομιας
Αρχαια
Σχεδιο
Σκηνοθεσεια
Γαλλικα
Ρωσικα
Γερμανικα

Τωρα οσον αφορα την Γ λυκειου η θεωρητικη συμφωνα με την προταση την δικη μου αλλα και καποιον φιλων μου που την προτεινουμε στο ischool ειναι η διασπαση της θεωρητικης κατευθυνσης σε 3 κατευθυνσεις:
Ανθρωπιστηκες επιστημες
Αρχαια
μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης
Λατινικα
Φιλοσοφια
Θεωρητικες
Αρχαια
λατινικα
κειμενα
μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης
Καλλιτεχνικες σπουδες
Εισαγωγη στην υποκριτικη(μαθηματα θεωρητικα αλλα και πρακτικα οπου η τελικη βαθμολογια θα καθοριζεται απο αυτα)
Εισαγωγη στην σκηνοθεσεια
Εισαγωγη στην Μουσικη
Μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης
Οσον αφορα η προσαρτηση των μαθηματικων και στις κατευθυνσεις της θεωρητικης κατευνθυσης γινετα γιατι ολοι οι μαθητες αποφοιντοντας απο το λυκειο πρεπει να εχουν ενα αρκετα καλο υποβαθρο μαθηματικων και χρειαζονται και στις θεωρητικες επιστημες σε διαφορες ερευενες που κανουν οι φοιτητες των σχολων αυτων.
Οικονομικες σπουδες
ΑΟΘ
ΑΟΔΕ
Μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης(αλλα με διευρυμενη υλη και συνδυασμων γνωσεων και απο το δευτερο μαθημα μαθηματικων που θα δειτε παρακατω οπως γνωσεις απο αναλυση διαφορικο λογισμο)
Μαθηματικα κατευθυνσης
Θετικη
Μαθηματικα κατευθυνσης
Χημεια
Βιολογια
Φυσικη
Τεχνολογικη
ΑΕΕΠ
ΦΥΣΙΚΗ
ΑΟΔΕ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
(Προσβαση και απο την τεχνολογικη σε σχολες οικονομια αφου περιλαμβανει και το μαθημα αοδε αλλα μπορουν οι μαθητες απο αυτην να μπουν σε σχολες πολυτεχνικες πληροφορικης και σχολες κλασσικες πληροφορικης)
Επισημανση:Η εκθεση ειναι κοινο μαθημα για ολες τις κατευθυνσεις και μια παραλειψη τουριστικη οικονομια εχει στην β λυκειου
Μαθηματα γενικης
Αλγεβρα
Φυσικη
βιολογια
χημεια
Κοινωνιολογια
Τουριστικη οικονομια
Θρησκειολογια
γυμναστικη(1 φορα την εβδομαδα)
ΗλεκτρολογιαΑστρονομια
Αρχες οικονομιας
Αρχαια
Σχεδιο
Σκηνοθεσεια
Γαλλικα
Ρωσικα
Γερμανικα
Αυτα πως την βρισκεται την προταση για το λυκειο?Θα κατατεθουν και διαφορες προτασεις για τα λειτουργικα ζητηματα (αργιες,διοικηση,αξιοπηση ,κλπ)
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ REN αλλα θα θελαμε να λαβει υποψη της προτασεις μας
Καταρχάς είσαι στην κνε και προτίνεις Θρησκειολογεια.
Τι σοϊ κνε είσαι εσύ;;
Και 2ον για όλα αυτά τα μαθήματα που προτείνεις τώρα π δεν έχουμε λεφτά θα τα δώσει η κνε
 

damn

Well-known member

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 1,401 μηνύματα.
Καταρχάς είσαι στην κνε και προτίνεις Θρησκειολογεια.
Τι σοϊ κνε είσαι εσύ;;
Και 2ον για όλα αυτά τα μαθήματα που προτείνεις τώρα π δεν έχουμε λεφτά θα τα δώσει η κνε
Κανεις μεγαλο λαθος .Θρησκειολογεια προτεινει και ο φιλης αν θυμασαι? Επισης αυτο οτι οσοι ειναι στην κνε ειναι αθεοι δεν ισχυει και γενικα στο αριστερο χωρο.Ξεχνας ποσοι παπαδες ηταν στο πλευρο των ανταρτνω στην κατοχη?Ε?Εσυ που εισαι στην πασπ τι προτεινεΤΕ?Και δεν τα προτεινε η κνε αυτα που εγραψα εγω αλλα εγω με κατι αλλα παιδια.Αντι να διοριζουν κομματικουςυπαλληλους θα μπορουσαν να διορισουν καθηγητες γι αυτα τα μαθηματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ανώνυμος Αλκοολικός

Well-known member

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών , Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ (Αθήνα) και μας γράφει απο Πετράλωνα (Αττική). Έχει γράψει 5,129 μηνύματα.
Κανεις μεγαλο λαθος .Θρησκειολογεια προτεινει και ο φιλης αν θυμασαι? Επισης αυτο οτι οσοι ειναι στην κνε ειναι αθεοι δεν ισχυει και γενικα στο αριστερο χωρο.Ξεχνας ποσοι παπαδες ηταν στο πλευρο των ανταρτνω στην κατοχη?Ε?Εσυ που εισαι στην πασπ τι προτεινεΤΕ?Και δεν τα προτεινε η κνε αυτα που εγραψα εγω αλλα εγω με κατι αλλα παιδια.Αντι να διοριζουν κμμματικουςυπαλληλους θ μπορουσαν διορισουν καθηγητες γι αυτα τα μαθηματα.
Να σου πω τι προτείναμε για το πανεπιστήμιο.
1. έναρξη των δηλώσεων προτού ολοκληρωθεί η περίοδος δηλώσεως συγγραμμάτων, ώστε ο φοιτητής να μπορέσει να επιλέξει τα μαθήματα για τα οποία ενδιαφέρεται, αφού πρώτα έχει αποφασίσει συνειδητοποιημένα για αυτά και ταυτόχρονα επιλέγει κατάλληλα συγγράμματα που θα χρειαστεί.
2. άμεση ανάρτηση του προγράμματος της εξεταστικής και κατάλληλη μέριμνα επ' αυτού, έτσι ώστε οι ημέρες εξέτασης σε μαθήματα κορμού και κατεύθυνσης να μη συμπίπτουν. επίσης, μαθήματα ίδιου έτους να έχουν 1 εύλογο χρονικό περιθώριο ανάμεσα στην εξέταση τους.
3. η εξεταστική περίοδος να διαρκεί, τουλάχιστον 4 εβδομάδες. εφόσον το ακαδημαϊκό εξάμηνο έχει κυλήσει ομαλά και καθίσταται εφικτό, να δίνεται μια εβδομάδα προετοιμασίας πριν από αυτήν, χωρίς την διεξαγωγή μαθημάτων
4. εξέταση όλων των υποχρεωτικών μαθημάτων κορμού, ανεξάρτητα από το εξάμηνο διδασκαλίας τους
5. θέσπιση μόνιμης πτυχιακής εξεταστικής σε ΚΑΘΕ ακαδημαϊκό εξάμηνο, το οποίο έχει την άμεση ολοκλήρωση των σπουδών μας
6. αύξηση ορίου μαθημάτων σε 20 για όλους τους φοιτητές.
7. την ανακοίνωση προβαθμολόγησης σε ΟΛΑ τα μαθήματα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης του βαθμού του φοιτητή προτού περαστεί αυτός στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
8. αύξηση του αριθμού των μαθημάτων που έχουμε δυνατότητα να επαναδηλώσουμε, από 6 σε 10. Οι επαναδηλώσεις αυτές να γίνονται σε οποιοδήποτε εξάμηνο επιθυμούν οι φοιτητές και χωρίς να υπάρχει όριο όριο αριθμών ανά έτος
9. επανεξέταση γραπτού από άλλο καθηγητή του ίδιου γνωστικού αντικειμένου, σε περίπτωση επανειλημμένης αποτυχίας στο μάθημα, χωρίς ο εξεταστής αυτός να γνωρίζει το βαθμό του 1ου
10. την ανάρτηση των βαθμολογίων της εξεταστικής πριν την έναρξη του επόμενου ακαδημαϊκού έτους
 
Τελευταία επεξεργασία:

damn

Well-known member

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 1,401 μηνύματα.
Να σου πω τι προτείναμε για το πανεπιστήμιο.
1. έναρξη των δηλώσεων προτού ολοκληρωθεί η περίοδος δηλώσεως συγγραμμάτων, ώστε ο φοιτητής να μπορέσει να επιλέξει τα μαθήματα για τα οποία ενδιαφέρεται, αφού πρώτα έχει αποφασίσει συνειδητοποιημένα για αυτά και ταυτόχρονα επιλέγει κατάλληλα συγγράμματα που θα χρειαστεί.
2. άμεση ανάρτηση του προγράμματος της εξεταστικής και κατάλληλη μέριμνα επ' αυτού, έτσι ώστε οι ημέρες εξέτασης σε μαθήματα κορμού και κατεύθυνσης να μη συμπίπτουν. επίσης, μαθήματα ίδιου έτους να έχουν 1 εύλογο χρονικό περιθώριο ανάμεσα στην εξέταση τους.
3. η εξεταστική περίοδος να διαρκεί, τουλάχιστον 4 εβδομάδες. εφόσον το ακαδημαϊκό εξάμηνο έχει κυλήσει ομαλά και καθίσταται εφικτό, να δίνεται μια εβδομάδα προετοιμασίας πριν από αυτήν, χωρίς την διεξαγωγή μαθημάτων
4. εξέταση όλων των υποχρεωτικών μαθημάτων κορμού, ανεξάρτητα από το εξάμηνο διδασκαλίας τους
5. θέσπιση μόνιμης πτυχιακής εξεταστικής σε ΚΑΘΕ ακαδημαϊκό εξάμηνο, το οποίο έχει την άμεση ολοκλήρωση των σπουδών μας
6. αύξηση ορίου μαθημάτων σε 20 για όλους τους φοιτητές.
7. την ανακοίνωση προβαθμολόγησης σε ΟΛΑ τα μαθήματα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης του βαθμού του φοιτητή προτού περαστεί αυτός στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
8. αύξηση του αριθμού των μαθημάτων που έχουμε δυνατότητα να επαναδηλώσουμε, από 6 σε 10. Οι επαναδηλώσεις αυτές να γίνονται σε οποιοδήποτε εξάμηνο επιθυμούν οι φοιτητές και χωρίς να υπάρχει όριο όριο αριθμών ανά έτος
9. επανεξέταση γραπτού από άλλο καθηγητή του ίδιου γνωστικού αντικειμένου, σε περίπτωση επανειλημμένης αποτυχίας στο μάθημα, χωρίς ο εξεταστής αυτός να γνωρίζει το βαθμό του 1ου
10. την ανάρτηση των βαθμολογίων της εξεταστικής πριν την έναρξη του επόμενου ακαδημαϊκού έτους
Τωρα οι μετεγγραφομενοι φοιτητες οπως και εγω δεν πρεπει να παρουμε τα συγγραματ του αεξαμηνου της σχολης υποδοχης?
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top