solo
Νεοφερμένο μέλος

Είμαι πτυχιούχος σχολής Πληροφορικής και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δώσω εξετάσεις ή κατατακτήριες, στοχεύοντας για κάποια "κλασσική" σχολή που μου φαίνεται ενδιαφέρουσα (όπως φιλοσοφική, νομική ή ψυχολογία), όχι για επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς το πρώτο μου πτυχίο είναι αρκετό για αυτό το λόγο, αλλά για προσωπική τέρψη, hobby ρε παιδί μου :p
Παρόλα αυτά, λόγω του άπλετου χρόνου που έχω να αναλογιστώ το θέμα, σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερη επιλογή κάποιας άλλης πιο "δυνατής" σχολής (όχι απαραίτητα επιστημονικά συναφής με την πληροφορική).
Ζητώ τη συμβουλή σας λοιπόν. Τι πιστεύετε ότι θα ήταν μια καλή επιλογή, εάν είσασταν στη θέση μου?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gestalt 2
Νεοφερμένο μέλος

Το Τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. έχει ως αντικείμενο τη φιλοσοφία και ιστορία των επιστημών. Ειδικότερα μελετά τις επιστήμες από όλες τις δυνατές πλευρές: τα φιλοσοφικά τους προβλήματα, τη μεθοδολογία τους, τη διαχρονική-ιστορική τους διάσταση και τη σχέση τους με άλλα πολιτιστικά και κοινωνικά φαινόμενα. Ένα σημαντικό αντικείμενο μελέτης του Τμήματος Μ.Ι.Θ.Ε. είναι το ίδιο το Πανεπιστήμιο, η ιστορική του πορεία, οι ακαδημαϊκές του παραδόσεις, ο τρόπος οργάνωσης και διοίκησής του. Το Τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. είναι το πρώτο του είδους του που ιδρύεται στην Ελλάδα (παρόμοια Τμήματα υπάρχουν στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού).
https://www.phs.uoa.gr
Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον τμήμα και μαθαίνεις απ΄στευτα πράγματα και εγώ αμα πήγαινα για 2 πτυχίο ή αυτό θα επέλεγα ή το τμήμα κινηματογράφου, αλλά είναι πιο ζορικο και ειναι κ 5 χρονια. Αυτό είναι πιο χαλαρό και βγαίνεις επιστημολόγος με γνώσεις σε πολλά πράγματα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
astathmitos
Δραστήριο μέλος

Μια χαρα ειναι το πτυχιο σου τι θελεις τωρα να μπλεξεις με νομικες και φιλοσοφικες.....Παρολα αυτα αν οπωσδηποτε θες κατι παραπανω σου προτεινω να πας σε καποια σχολη που να μπορεις μελλοντικα να την συνδιασεις με την πληροφορικη....
solo
Νεοφερμένο μέλος

Σου συστήνω ανεπιφύλακτα το Μ.Ι.Θ.Ε μεθοδολογίας και ιστοριας και θεωριας της επιστήμης!
Το Τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. έχει ως αντικείμενο τη φιλοσοφία και ιστορία των επιστημών. Ειδικότερα μελετά τις επιστήμες από όλες τις δυνατές πλευρές: τα φιλοσοφικά τους προβλήματα, τη μεθοδολογία τους, τη διαχρονική-ιστορική τους διάσταση και τη σχέση τους με άλλα πολιτιστικά και κοινωνικά φαινόμενα. Ένα σημαντικό αντικείμενο μελέτης του Τμήματος Μ.Ι.Θ.Ε. είναι το ίδιο το Πανεπιστήμιο, η ιστορική του πορεία, οι ακαδημαϊκές του παραδόσεις, ο τρόπος οργάνωσης και διοίκησής του. Το Τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. είναι το πρώτο του είδους του που ιδρύεται στην Ελλάδα (παρόμοια Τμήματα υπάρχουν στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού).
https://www.phs.uoa.gr
Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον τμήμα και μαθαίνεις απ΄στευτα πράγματα και εγώ αμα πήγαινα για 2 πτυχίο ή αυτό θα επέλεγα ή το τμήμα κινηματογράφου, αλλά είναι πιο ζορικο και ειναι κ 5 χρονια. Αυτό είναι πιο χαλαρό και βγαίνεις επιστημολόγος με γνώσεις σε πολλά πράγματα
Είδα το πρόγραμμα σπουδών και ομολογώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον! Μήπως επιπλέον ξέρεις εάν το τμήμα δίνει την πολυπόθητη παιδαγωγική επάρκεια (ή κατάρτιση, πως το λένε?).
Eδω εμεις δεν προλαβαινουμε να κ......με και εσυ μας λες οτι εχεις απλετο χρονο;
Μια χαρα ειναι το πτυχιο σου τι θελεις τωρα να μπλεξεις με νομικες και φιλοσοφικες.....Παρολα αυτα αν οπωσδηποτε θες κατι παραπανω σου προτεινω να πας σε καποια σχολη που να μπορεις μελλοντικα να την συνδιασεις με την πληροφορικη....
Συγγνώμη, δε θέλω να φανώ υπερόπτης. Φυσικά και πνίγομαι καθημερινά για να τα βγάλω πέρα, απλά έλεγα ότι μέχρι τις εξετάσεις (ή τις κατατακτήριες) μεσολαβεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και όπως είναι φυσικό, η σκέψη οριμάζει.
Επίσης, ξαναλέω ότι ψάχνω κάτι ενδιαφέρον, όχι για επάγγελμα. Εργάζομαι ήδη χάρη στο πτυχίο μου

Το κακό που έχει η πληροφορική (ή καλό?) είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα :p

venividivici43946
Διάσημο μέλος

Εναλλακτικά Φιλσοφία, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία (ΦΠΨ) ή Ιστορικό- Αρχαιολογικό. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες σχολές και με περιορισμένο αριθμό αρχαίων ελληνικών και λατινικών οπότε δε θα δυσκολευτείς να τις βγάλεις. Με καλό διάβασμα περνάς άνετα είτε μέσω πανελλαδικών είτε μέσω κατατακτηρίων.
Αν αποφασίσεις να δώσεις κατατακτήριες σε συγκεκριμένη σχολή που έχει τμήματα σε περισσότερες πόλεις ψάξε την ύλη όλων των πόλεων γιατί η κάθε σχολή έχει τη δική της ύλη ώστε να κατασταλάξεις ποια σε ενδιαφέρει. Επισης να επισημάνω ότι οι σχολές που προτείνω δεν έχουν εργαστήρια ή υποχρεωτικές παραδόσεις οπότε η δουλειά σου δεν θα παρεμποδίσει τη φοίτησή σου.
Gestalt 2
Νεοφερμένο μέλος

Είδα το πρόγραμμα σπουδών και ομολογώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον! Μήπως επιπλέον ξέρεις εάν το τμήμα δίνει την πολυπόθητη παιδαγωγική επάρκεια (ή κατάρτιση, πως το λένε? :p
Απ ότι γνωρίζω ο απόφοιτος μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ στο κλάδο Π33 !Αλλά γενικά για γενικές γνώσεις σου προσφέρει πάρα πολλά και δεν είναι τόσο κουραστική όσο η νομική που σχεδόν δεν θα έχεις χρόνο για τίποτα άλλο!
Civilara
Περιβόητο μέλος

Γεια σας.
Είμαι πτυχιούχος σχολής Πληροφορικής και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δώσω εξετάσεις ή κατατακτήριες, στοχεύοντας για κάποια "κλασσική" σχολή που μου φαίνεται ενδιαφέρουσα (όπως φιλοσοφική, νομική ή ψυχολογία), όχι για επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς το πρώτο μου πτυχίο είναι αρκετό για αυτό το λόγο, αλλά για προσωπική τέρψη, hobby ρε παιδί μου :p
Παρόλα αυτά, λόγω του άπλετου χρόνου που έχω να αναλογιστώ το θέμα, σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερη επιλογή κάποιας άλλης πιο "δυνατής" σχολής (όχι απαραίτητα επιστημονικά συναφής με την πληροφορική).
Ζητώ τη συμβουλή σας λοιπόν. Τι πιστεύετε ότι θα ήταν μια καλή επιλογή, εάν είσασταν στη θέση μου?
Κάποιο πτυχίο στα οικονομικά θα ήταν πολύ χρήσιμο π.χ. οικονομικής επιστήμης, λογιστικής και χρηματοοικονομικής, οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων κλπ. Συνδυάζεται και με το πρώτο σου πτυχίο.
astathmitos
Δραστήριο μέλος

Αν έχεις το κουράγιο να περάσεις το γολγοθά απαιτητικών κατατακτηρίων τότε ασυζητητί νομική. Οι καθεαυτό εξετάσεις δεν είναι δύσκολες όμως είναι λίγες οι θέσεις και πολλοί οι ενδιαφερόμενοι. Ως απόφοιτος πληροφορικής μπορείς να ασχοληθείς με τη νομική πληροφορική. Συναφής με Νομική αλλά πολύ ευκολότερο να εισαχθείς είναι το Πολιτικών Επιστημών.
Εναλλακτικά Φιλσοφία, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία (ΦΠΨ) ή Ιστορικό- Αρχαιολογικό. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες σχολές και με περιορισμένο αριθμό αρχαίων ελληνικών και λατινικών οπότε δε θα δυσκολευτείς να τις βγάλεις. Με καλό διάβασμα περνάς άνετα είτε μέσω πανελλαδικών είτε μέσω κατατακτηρίων.
Αν αποφασίσεις να δώσεις κατατακτήριες σε συγκεκριμένη σχολή που έχει τμήματα σε περισσότερες πόλεις ψάξε την ύλη όλων των πόλεων γιατί η κάθε σχολή έχει τη δική της ύλη ώστε να κατασταλάξεις ποια σε ενδιαφέρει. Επισης να επισημάνω ότι οι σχολές που προτείνω δεν έχουν εργαστήρια ή υποχρεωτικές παραδόσεις οπότε η δουλειά σου δεν θα παρεμποδίσει τη φοίτησή σου.

Μην λες τετοια στον ανθρωπο
venividivici43946
Διάσημο μέλος

astathmitos
Δραστήριο μέλος

kostas (agia)
Πολύ δραστήριο μέλος

foreverfreak
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

kostantinosal
Νεοφερμένο μέλος

δεν υπαρχει υπαρχει καποιο πρακτικο κερδος πχ ευκολη ευρεση εργασιας.το κανεις απλα για να αποκτησεις γνωσεις..Και ποια ειναι η λογική στο επαγγελματικό επίπεδο να σπουδάσεις σε 3 σχολές που εχουν εντελως ασυμβίβαστα αντικείμενα μεταξύ τους;
foreverfreak
Διάσημο μέλος

Και ποια ειναι η λογική στο επαγγελματικό επίπεδο να σπουδάσεις σε 3 σχολές που εχουν εντελως ασυμβίβαστα αντικείμενα μεταξύ τους;
Ακριβως ρε Μιχαλη, γιατι πρεπει να συσχετιζονται ολα με το επαγγελματικο επιπεδο?? Απλως ο συγκεκριμενος ανθρωπος λατρευει το διαβασμα και με αυτον τον τροπο κερδιζει παραπανω γνωσεις!! Ειναι τοσο κακο?? Α, και το παραπανω ποστ μου ηταν απαντηση στπο μηνυμα της Krou που ελεγε πως ειναι πολυ δυσκολο να περασεις τις κατατακτηριες εξετασεις!!δεν υπαρχει υπαρχει καποιο πρακτικο κερδος πχ ευκολη ευρεση εργασιας.το κανεις απλα για να αποκτησεις γνωσεις..
miv
Επιφανές μέλος

foreverfreak
Διάσημο μέλος

Α, οκ τοτε:no1:!! Απλα μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις οταν λες πολυτελεια??Καθόλου κακό δεν ειναι, απλώς εγώ το θεωρώ πολυτέλεια.
kostantinosal
Νεοφερμένο μέλος

ναι ειναι οντως πολυτελεια.προυποθετει να χεις πολυ ελευθερο χρονο, ενα καλο εισοδημα, δουλεια χωρις απαιτητικο ωραριο κλπ κλπΚαθόλου κακό δεν ειναι, απλώς εγώ το θεωρώ πολυτέλεια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.