Γιατροί εσωτερικού ή εξωτερικού;

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Όλοι δεχόμαστε το γεγονός πως πρέπει να αυστηροποιηθούν οι εξετάσεις για ειδικότητα (που δεν υφίστανται καν), να υπάρχουν άλλες μέθοδοι πρόσληψεις, αξιοκρατικοί.

Επίσης, όλοι είπαν πως πρέπει να προσλαμβάνονται οι καλύτεροι επαγγελματίες υγείας. Επίσης, κρίνεται αναγκαίο να αξιολογούνται με συχνότητα ορισμένων χρόνων. Δεν σημαίνει ότι επειδή το 2025 ο συγκεκριμένος ιατρός κρίθηκε ικανός να ασκεί το επάγγελμα, πως και σε 3, 5 ή 10 χρόνια εξακολουθεί να είναι το ίδιο άξιος και ικανός.

Δεν αξίζουν όλοι όσοι παίρνουν πτυχίο από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Γερμανία κλπ. Υπάρχει πλήθος απόφοιτων Ιατρικής, που δεν είναι ικανοί.

Όπως κάποιος θέλει να σπουδάσει Ιατρική και καταφέρνει να εισαχθεί σε κάποιο τμήμα της χώρας μας, έτσι και κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να σπουδάσει Ιατρική αλλά για τον Χ, Υ, Ζ λόγο να μην μπορέσει να περάσει στην Ελλάδα. Έχει κάθε δικαίωμα να αναζητήσει σε κάποια άλλη χώρα να σπουδάσει Ιατρική.

Το να εργοδοτούνται μόνο όσοι αποφοιτούν από Ιατρικές της Ελλάδας, στην Ελλάδα δεν γίνεται και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ των ποτών όμως, κάτι τέτοιο. Να απαγορεύεται, δηλαδή, να έρθει να εργαστεί κάποιος που σπούδασε στο εξωτερικό.

Είναι χρέος της Πολιτείας, να μεριμνήσει για την αποκατάσταση των ενδιαφερόμων, που αποκτούν την ανάλογη άδεια ασκήσεως του Ιατρικού επαγγέλματος. Τώρα με ποια μέσα θα γίνει αυτό, ας το αποφασίσουν οι νομοθέτες. Αν θα μειώσουν τον αριθμό των εισακτέων στην Ελλάδα, θα περιορίσουν τον αριθμό των εισροών από το εξωτερικό, θα θέσουν εξετάσεις αναγνώρισης του πτυχίου. Γενικά πάντως δεν γίνεται στην χώρα μας να υπάρχουν τόσοι Ιατροί. Θα δέχονται ένα μέρος των αποφοίτων της Ελλάδας για ειδικότητα και ένα μέρος των απόφοιτων του εξωτερικού; Δε γνωρίζω, αλλά υπάρχουν τρόποι επίλυσης του ζητήματος σίγουρα, κάτι θα βρουν.

Ακόμα κάτι, το ότι έχεις πάρει ένα πτυχίο σίγουρα δεν σου εξασφαλίζει θέση εργασίας ούτε στη πόλη που επιθυμείς ούτε στο αντικείμενο αυτό. Αν, οπωσδήποτε θέλεις να ασκήσεις το συγκεκριμένο επάγγελμα, οφείλεις να είσαι ανοιχτός στην εμπειρία, δηλαδή; Να μη θέτεις όρια και φραγμούς. Κανείς στη ζωή δεν θα σου χαριστεί για τίποτα.

Όλα αυτά που αναφέρονται για την Ιατρική, ισχύουν για τη Νομική, την Ψυχολογία, τα Μαθηματικά, την Γεωγραφία και κάθε άλλη σχολή.
 

Guest 451212

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν ειναι μονο τα απειρα χρονια αναμονης. Ειναι και η πολυ μεγαλη δυσκολια στην ευρεση εργασιας μετα την ειδικοτητα λογω υπερκορεσμου που προκαλουν οι τοσοι πολλοι αποφοιτοι απο τις ανατολικες χωρες (οι 945 που αποφοιτουν απο Ελλαδα ειναι μια χαρα νουμερο). Επισης δεν ξερω σε ποια πανεπιστημια της Ελλαδας αναφερεσαι, παντως οι Ιατρικες σχολες εχουν παρα πολυ καλο επιπεδο και αυτο φαινεται και απο τη θεση που κατεχουν παγκοσμίως. Ακομα και η Ιατρικη Αλεξανδρουπολης που ειναι η τελευταια βαθμολογικα ιατρικη ειναι αρκετα πανω απο το πανεπιστημιο της Σοφιας που θεωρειται το κορυφαιο της Βουλγαριας. Τελος να αναφερω οτι δεν με ενοχλει να σπουδαζουν εξω ατομα και να ερχονται μετα πισω αρκει να επιβεβαιωνεται οτι πηραν το πτυχιο τους με τιμιο τροπο (γιατι πολλα εχω ακουσει) μεσω αυστηρων εξετασεων αναγνωρισης του πτυχιου. Τα αλλα περι ειδικοτητας ας μη τα επαναλαβω.
Νομίζω αυτό που συμφωνούμε όλοι είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχουν εξετάσεις άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ή/και εισαγωγή σε ειδικότητα, για όλους τους αποφοίτους ημεδαπών/αλλοδαπών ΑΕΙ. Οι (διπλές) εξετάσεις θα ήταν επωφελείς, όχι μόνο να αποτρέψουν "κακούς" αποφοίτους αλλοδαπών, αλλά και ημεδαπών ΑΕΙ, να εισαχθούν στο ιατρικό επάγγελμα. Βέβαια, στο τέλος θα μπαίνουν, μιας και μετά από πολλές προσπάθειες θα γίνονταν "καλοί". Ζήτημα όμως τίθεται, αν πιάσουμε και τις λεπτομέρειες, αν θα πρέπει να υπάρχει μέγιστος αριθμός ευκαιριών να δώσουν εξετάσεις απόφοιτοι ημεδαπών/αλλοδαπών.

Η ουσιώδης διαφορά με τη συζήτηση με το άλλο παιδί είναι ότι είναι κάθετος εναντίον το να σπουδάζουν στο εξωτερικό και να επιστρέφουν στην Ελλάδα απόφοιτοι ιατρικής.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Όσοι ωρύεστε κατά των αποφοίτων των ανατολικών χωρών, έχετε ποτέ αντιληφθεί σε τι άθλιο επίπεδο βρίσκεται η ελληνική εκπαίδευση ιατρών(σε επίπεδο ειδικοτητας περισσοτερο) σε σχεση με τις δυτικές χώρες;

Οι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές, λαμβάνουν πτυχιο, είτε ειναι στα 8 ή 10 χρονια. Κατι τέτοιο δεν συμβαίνει πουθενα σε κάποιο σοβαρο κράτος. Το γεγονός ότι αρκετοί απόφοιτοι Βουλγαρίας/Ρουμανιας/Ρωσίας ειναι εξίσου αξιόλογοι εργαζόμενοι στην δυση, επισης το παραβλέπετε.

Γενικα, στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται πολλα βασικά πρωτόκολλα και δεν υπάρχει ενιαία εκπαίδευση κατά την ειδικοτητα( δε μιλαμε για προπτυχιακό επίπεδο), όπως επισης, ότι η τριτοβάθμια-και όχι μονο- ιατρικη, πάσχει, όταν πχ. σε βασικό νοσοκομειο της θεσνικης δεν μπορείς να έχεις μια απλή εργαστηριακή εξέταση (CRP) το Σαββατοκύριακο.

Όπως προειπα και σε αλλο μήνυμα, ειναι περισσοτερο ζήτημα δομής της εκπαίδευσης, οργάνωσης του συστήματος υγείας και ειδικότητας και λιγότερου το που σπούδασε κανείς, είτε αυτο λεγεται Μόσχα, βουκουρεστι ή Νέο Δελχι. Σ ολο αυτο προστίθεται και η προσωπική προσπάθεια του καθενός, που ειναι ένας ανεξάρτητος επιπλέον παραγοντας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όλοι δεχόμαστε το γεγονός πως πρέπει να αυστηροποιηθούν οι εξετάσεις για ειδικότητα (που δεν υφίστανται καν), να υπάρχουν άλλες μέθοδοι πρόσληψεις, αξιοκρατικοί.

Επίσης, όλοι είπαν πως πρέπει να προσλαμβάνονται οι καλύτεροι επαγγελματίες υγείας. Επίσης, κρίνεται αναγκαίο να αξιολογούνται με συχνότητα ορισμένων χρόνων. Δεν σημαίνει ότι επειδή το 2025 ο συγκεκριμένος ιατρός κρίθηκε ικανός να ασκεί το επάγγελμα, πως και σε 3, 5 ή 10 χρόνια εξακολουθεί να είναι το ίδιο άξιος και ικανός.

Αν βάλεις εξετάσεις για ειδικότητα για τους ίδιους αποφοίτους που βγάζεις, τοτε παει να πει ότι κατι δεν παει καλα με τα δικά σου τα πανεπιστήμια και τους ίδιους αποφοίτους που βγάζεις. Στα πλαισια της ΕΕ, η αναγνώριση ξένων πτυχίων γίνεται αυτόματα ή διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό στα περισσότερα κρατη-μέλη.

Όσον αφορά την αξιολόγηση, αυτή υφίσταται στα πλαισια του ιατρικού λάθους από αμέλεια, οπου και αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για κάποιο χρονικό διάστημα ή εφ όρου ζωής. Δεν γίνεται κάποιος να δίνει συνεχώς εξετάσεις, ωντας σαν ένα είδος αιώνιου φοιτητή. Πουθενα δεν συμβαίνει αυτο και ειναι και ανούσιο σε βαθύτερη αναλυση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.

Nocommingback

Νεοφερμένος

Ο Nocommingback αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Αυτο καταλαβες Ευκλειδη μου? Τι να πω, εκπλησσομαι... η εννοια των εξετασεων που θα περιλαμβανει τους παντες ειναι τοσο δυσκολο να γινει αντιληπτη? Ποσο πιο ευπεπτο πρεπει να το κανω ακομη? Επειδη σ αρεσουν οπως λες κ τα μαθηματικα, η εννοια του μεσου ορου ειναι τοσο δυσκολο να συλληφθει?. το γραφω συνεχεια κ ειμαι πολυ προσεκτικος στα λεγομενα μου, υπαρχουν κ αποφοιτοι ελληνικων σχολων που δεν αξιζουν, αυτοι ειναι σαφως πολυ πολυ λιγοτεροι ως ποσοστο κ δεν εχουν θεση στο συστημα.
Εχεις βρεθει ως φοιτητης ιατρικης οπως δηλωνεις σε νοσοκομειο μαζι με αποφοιτους απ αυτες τις σχολες? Αν ο μεσος ορος γνωσεων σου ειναι του επιπεδου τους, ισως πρεπει να αρχισεις να ανησυχεις...
Και οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι δίκαιες κοντόφθαλμε φίλε μας, είναι απλά το πιο δίκαιο σύστημα που έχουμε μέχρι τώρα. Ο λόγος είναι ότι δεν εξετάζουν εξυπνάδα ή ικανότητα αλλά το επίπεδο προετοιμασίας σου το οποίο εξαρτάται από τους καθηγητές σου ( με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις, τα αντίστοιχα γράμματα θα μάθεις). Δίκαιο πιστεύεις είναι αυτό; Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά στις βαθμολογίες στην έκθεση πάλι δίκαιες τις θεωρείς; Το λέω γιατί ξέρω παιδιά που πήραν 95 και δεν μπορούν να μιλήσουν, ΝΑ ΜΙΛΉΣΟΥΝ. Κυριολεκτικά δεν μπορούν να βρουν την κατάλληλη λέξη και χρησιμοποιούν την αγγλική. Στα προσομοιωτικά δεν ήτανε καλοί και ξαφνικά πανελλήνιες αρίστευσαν, ανάθεμα τους κωλόβλαχους που έτυχε να τους διορθώσουν. Οπότε ναι μεν οι εξετάσεις είναι η λύση, αλλά όχι έτσι όπως διεξάγονται σήμερα. Μετά απλά μάθε ότι η ιατρική είναι δύσκολη παντού. Πάρε τα κόμπλεξ κατωτερότητας- ανωτερότητας που έχεις και φύγε από εδώ. Και όσο και αν δεν σου αρέσει money talks. Η ζωή δεν είναι δίκαια και αλήθεια είναι ότι όπου υπάρχει χρηματοδότηση υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση και περιβάλλον, όσο ιστορικό υπόβαθρο και αν έχει το ΕΚΠΑ, ένα κέντρο διερχομένων θα παραμείνει. Και μην τολμήσεις να το αντικρούσεις όταν περνάνε με άνευ αθλητές που έγραψαν 6000 μόρια συνολικά και μετά παίρνουν πτυχίο ιατρικής από το ΕΚΠΑ με μέσο όρο 8 και πάνω. Μάθε να αποδέχεσαι την πραγματικότητα. Ναι καταλαβαίνω ότι έρχεσαι από ένα δύσκολο δρόμο με οικονομικές δυσκολίες και το βρίσκεις άδικο κάποιος με χρήματα και λιγότερο κόπο να βρίσκεται στην ίδια ή και καλύτερη θέση από εσένα. Πολλοί νιώθουν έτσι, κάποτε και εγώ. Αλλά έτσι είναι. Απόδεξου το. Και μην νομίζεις ότι θα είναι λιγότεροι ικανοί από εσένα. Αντίθετα πολλές φορές το αντίθετο συμβαίνει. Ακριβώς επειδή είναι πολύ ικανοί, δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν σχεδόν για τίποτα, και επειδή είχαν και το οικονομικό μαξιλαράκι ήταν και ανέμελοι. Θα τους δει μετά αυτούς να θεωρούνται και καλύτεροι από εσένα επειδή μπορείς και να είναι. Πίστεψε με τα έχω δει αυτά μέσα από τις σκέψεις ιατρών με τους οποίους τυχαίνει και μιλάω(ο αδερφός μου και φίλοι τοι και σε έξι χρόνια με το καλό και εγώ/ ιατρική Λάρισας/ πανελλαδικές 2022).
 

Nocommingback

Νεοφερμένος

Ο Nocommingback αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Αυτή τη στιγμή συζητάμε για την ποιότητα ενός γιατρού ερχόμενου από τέτοιες χώρες. Αυτό που λες δεν έχει σχέση.
Άλλη ποιότητα και θέληση έχει ως άνθρωπος αυτός που σπούδασε μέσω Πανελληνίων στην Ελλάδα, και άλλη αυτός που σπούδασε στο εξωτερικό, επειδή έχει τα φράγκα, και επειδή και η κουτσή Μαρία ξαφνικά αποφάσισε να γίνει γιατρίνα.

Η κάθε χώρα θέλει διαφορετικού είδους @@, αν με πιάνεις.;)
Η μία τσέπη, η άλλη μυαλό.:)
Βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, και τίποτα δεν είναι απόλυτο σχετικά με την εξέλιξή του/της ως γιατρός.
Για να περάσεις ιατρική πρέπει να διαβάζεις και να μην είσαι ηλίθιος, δηλαδή να έχεις φυσιολογικό IQ. Δεν πρέπει να είσαι έξυπνος όπως αποδεικνύεται και από τον διαγωνισμό εισαγωγής: Οι πανελλήνιες εξετάζουν το επίπεδο προετοιμασίας σου και όχι την ικανότητα και οξυδέρκεια σου. Επίσης τα έξυπνα άτομα, δηλαδή αυτά με πιο ενεργή νοητική δραστηριότητα, επιλέγουν να σπουδάσουν φυσική, μαθηματικά και κάποιες φορές μηχανικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι τα έξυπνα άτομα διαλέγουν πρώτα μαθηματικά, μετά φυσική , μετά μηχανικοί... Η ιατρική είναι πέμπτη σε σειρά προτίμησης. Και γενικά ιατρική να ξέρεις πάνε δυο είδη ατόμων: (1)άκρως κομπλεξικοί για το κύρος και τα λεφτά (2)άτομα με όνειρα και ιδέες για έρευνα στον χώρο με ταυτόχρονη αγάπη για τη βοήθεια στον συνάνθρωπο. Συνήθως βέβαια η έρευνα δεν πετυχαίνει σχεδόν ποτέ λόγω ανύπαρκτης χρηματοδότησης, οπότε και τα άτομα της δεύτερης κατηγορίας καταλήγουν να γίνονται οι καλοί ιατροί με ανεκπλήρωτα όνειρα. Συνήθως το όνειρο καταρρίπτεται πριν τα άτομα αποφοιτήσουν και αρχίσουν ειδικότητα. Αυτά. Επίσης με ενοχλούν οι άνθρωποι που βγάζουν συμπεράσματα από τον κώλο τους και κρίνουν άλλα άτομα μειώνοντας τα. Το έχω να συμβαίνει τόσο πολύ στην καθημερινότητά μου που με αηδιάζει και δεν μπορώ να κρατήσω το στόμα μου κλειστό πια.
 

Nocommingback

Νεοφερμένος

Ο Nocommingback αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Συμφωνω στα περισσοτερα που λες. Διαφωνω μονο στο κομματι περι εκπληρωσης ονειρων. Καλως η κακως ενας μαθητης του 11 κατα τη γνωμη μου δεν μπορει να σταθει σε μια σχολη επιπεδου Ιατρικής (σοβαρης Ιατρικης) ουτε να γινει καλος γιατρος (γιατι καλος γιατρος δε σημαινει μονο ευγενικος ανθρωπος, σημαινει και πολυ διαβαστερος στα μαθητικα-φοιτητικα χρονια γιατι ετσι αποκτας γνωσεις και γινεσαι σωστος στη δουλεια σου). Καλο ειναι να εχουμε ονειρα αλλα πρεπει να ειμαστε και ρεαλιστες. Δεν κανουμε ολοι για ολα τα επαγγελματα και δεν πρεπει να γινουμε με το ζορι γιατροι δικηγοροι μηχανικοι ή οτιδηποτε αλλο επειδη απλα εχουμε το δικαιωμα ή επειδη πληρωνουμε αδρα.
Ρε φίλε, κανείς δεν γαμ....σε επειδή ήταν πολύ διαβαστερός. Ξεκόλλα. Και αν θες να ξεκινήσεις ειδικότητα, όπως λες, μπορείς, απλά όχι σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πήγαινε Λάρισα, Πάτρα ,Τρίκαλα κτλ και ξεκίνα. Αλλιώς αν θεωρείς ότι είσαι καλός δοκίμασε την τύχη σου στο εξωτερικό που είναι και καλύτερες οι συνθήκες αλλά και καλύτερη η εκπαίδευση. Επίσης άτομα σαν εσένα και τον άλλον τον cel123 με κάνετε να σιχαίνομαι τον κλάδο μας. Η ιατρική είναι λειτούργημα, όχι απλώς επάγγελμα. Και για να τη υπηρετήσεις πρέπει πρώτα από όλα να είναι άνθρωπος, να μην κρίνεις και να μην δεσπόζεσαι από στερεοτυπικές προκαταλήψεις. Δεν σας βλέπω να πηγαίνετε ψηλά στην ζωή σας. Τέτοιες συμπεριφορές στο εξωτερικό από αξιόλογος ιδρύματα δεν γίνονται αποδεκτές εκτός βέβαια από τα ιδρύματα στα οποία πρέπει να σας κλείσουν.... Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα και είστε οι καλύτεροι, αλλά η αλήθεια είναι ότι από την ανάγκη σας να κράξετε αυτούς τους ανθρώπους δείχνετε πόσο πολύ τους φοβάστε. Αντί να κλαίγεστε πηγαίνετε μια βόλτα στην Ευρώπη μας σας δώσουν και εκεί τον λουτσο και να βλέπουν εσάς σαν ρουμανοβουλγαρους για να δείτε πως είναι. Άντε γιατί ντρέπομαι για χάρη σας. Υπόψην ότι ο σπουδαιότερος καρδιοχειρουργός μας ήρθε από Αφρική. Για εσάς ωστόσο δεν είναι αρκετό. Επίσης το ότι χρειάζεστε τόσο διάβασμα για να αντεπεξέλθετε δεν πριμοδοτεί και τόσο την εξυπνάδα σας. Είστε από τα άτομα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν και ακολουθούν μόνο την πεπατημένη. Αυτά τα παιδιά που δεν βγαίνουν από τα όρια του βιβλίου και δεν δημιουργούν τρόπους σκέψης. Δεν σας κακολογώ γιατί έχετε το πρόβλημα του βιοπορισμού στη μέση. Οπότε δεν ξέρω πόσο επηρεάζει αυτό. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι και εγώ να το είχα, δεν θα φηνα πίσω την ανθρωπιά μου.
 

Pharmacist01

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pharmacist01 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 385 μηνύματα.
Είσαι σίγουρα φοιτητής της Λάρισας εσύ;
 

Nocommingback

Νεοφερμένος

Ο Nocommingback αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Όχι, είμαι Βούλγαροιατρος! Υπάρχει διαφορά στην ποιότητά μου ως άνθρωπος;(!) Φοβάσαι μην το γυρίσω σε φαρμακευτική και πάω να σου φάω την δουλειά;
 

PanPan

Νεοφερμένος

Ο PanPan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Κόλαση..κόλαση το famestory
 

Nocommingback

Νεοφερμένος

Ο Nocommingback αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Κόλαση..κόλαση το famestory

Σορυ, μπορεί μερικές φορές να με πιάνει το συναίσθημα και να γράφω κάπως φορτισμένα, αλλά δεν μου αρέσει να ταμπελώνεται μια ομάδα ανθρώπων. Ναι υπάρχουν οι περιπτώσεις που περιγράφετε αλλά δεν παύουν να υπάρχουν και εξαιρέσεις παιδιών, των οποίων ο κόπος θα αδικείται και η ψυχολογία θα κατακρημνίζεται. Γιατί η αλήθεια να λέγεται και τα δικά μας πανεπιστήμια που τα θεωρούμε τόσο καλύτερα πάλι έχουν παθογένειες. Μην θεωρείτε κανέναν κατώτερο ή καλύτερο αν δεν τον γνωρίσετε και δείτε τι πραγματικά ξέρει και τι όχι. Ναι άνθρωποι είμαστε και σχηματίζουμε κάποια γνώμη από αυτά που ακούμε για κάποιον αλλά έχω μάθει ότι συνετό είναι να την κρατάμε με επιφυλάξεις καθώς περισσότερες φορές θα χρειαστεί να την καταρρίψουμε/αναθεωρήσουμε/τροποποιήσουμε αντί να την επιβεβαιώσουμε.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,664 μηνύματα.
ρε φιλε τι δυναμικο μπασιμο ηταν αυτο! καινουριο φρουτο εισαι?
 

Nocommingback

Νεοφερμένος

Ο Nocommingback αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
ρε φιλε τι δυναμικο μπασιμο ηταν αυτο! καινουριο φρουτο εισαι?
Πέτυχα το forum σας όταν άρχισα να αναζητώ πληροφορίες για τις σχολές πριν λίγες εβδομάδες και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι συμπαθητικό. Αφού κατέβασα την εφαρμογή άρχισα να ψάχνομαι στα διάφορα θέματα που έχουν ανοίξει και να διαβάζω απόψεις και έτσι πέτυχα και αυτό το thread.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,664 μηνύματα.
Πέτυχα το forum σας όταν άρχισα να αναζητώ πληροφορίες για τις σχολές πριν λίγες εβδομάδες και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι συμπαθητικό. Αφού κατέβασα την εφαρμογή άρχισα να ψάχνομαι στα διάφορα θέματα που έχουν ανοίξει και να διαβάζω απόψεις και έτσι πέτυχα και αυτό το thread.
τι εννοεις κατεβασες την εφαρμογη?με σκαλωσες λιγο
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,891 μηνύματα.
Τετοιες μπουρδες ειχα καιρο να διαβασω ειναι η αληθεια.
3 μηνυματα για να απαντησεις σε μια συζητησα πανω απο 1 χρονο πισω, βρωμαει τρομερο κομπλεξ κατωτεροτητας.

Ερωτηση γιατι δεν καθεσαι Βουλγαρια τοτε να κανεις ειδικοτητα αφου επελεξες να σπουδασεις εκει; Μαλλον τα ωραια σου τα ευρουλακια θελουν και μετα ποδι. Οσο και εαν τα money talks κανενα σοβαρο κρατος δεν θα επαιρνε για επαγγελματια υγειας καποιον με πληρωμενο πτυχιο και 0 γνωσεις.

Συμφοιτητης που πηγε 1 χρονο σοφια για βουλγαρια και τελικα δεν την παλεψε ξαναεδωσε και περασε εδω μας ελεγε την κατασταση αστο... 3-4 "γραφεια" αναλαμβανουν να σου περασουν το "δυσκολο" μαθημα μετ' επαινων, με το αζημιωτο φυσικα.
 

Nocommingback

Νεοφερμένος

Ο Nocommingback αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει γράψει 14 μηνύματα.

Pharmacist01

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pharmacist01 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 385 μηνύματα.
Όχι, είμαι Βούλγαροιατρος! Υπάρχει διαφορά στην ποιότητά μου ως άνθρωπος;(!) Φοβάσαι μην το γυρίσω σε φαρμακευτική και πάω να σου φάω την δουλειά;
Όντως βγάζεις κόμπλεξ φιλαράκο.. επίσης διαφορά σαν άνθρωπος δεν υπάρχει.. σαν γιατρός ίσως.
 

Nocommingback

Νεοφερμένος

Ο Nocommingback αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Τετοιες μπουρδες ειχα καιρο να διαβασω ειναι η αληθεια.
3 μηνυματα για να απαντησεις σε μια συζητησα πανω απο 1 χρονο πισω, βρωμαει τρομερο κομπλεξ κατωτεροτητας.

Ερωτηση γιατι δεν καθεσαι Βουλγαρια τοτε να κανεις ειδικοτητα αφου επελεξες να σπουδασεις εκει; Μαλλον τα ωραια σου τα ευρουλακια θελουν και μετα ποδι. Οσο και εαν τα money talks κανενα σοβαρο κρατος δεν θα επαιρνε για επαγγελματια υγειας καποιον με πληρωμενο πτυχιο και 0 γνωσεις.

Συμφοιτητης που πηγε 1 χρονο σοφια για βουλγαρια και τε ΕΕλικα δεν την παλεψε ξαναεδωσε και περασε εδω μας ελεγε την κατασταση αστο... 3-4 "γραφεια" αναλαμβανουν να σου περασουν το "δυσκολο" μαθημα μετ' επαινων, με το αζημιωτο φυσικα.
Δεν κατάλαβες τι είπα και πως αλλά φταίω και εγώ επειδή δεν είμαι καλός στον σαρκασμό και στην ειρωνεία.
 

panagiotis23

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο panagiotis23 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 187 μηνύματα.

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 9,425 μηνύματα.
Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ναι μεν το παιδί έβγαλε κόμπλεξ, αλλά η αλήθεια είναι ότι αρκετοί είναι αχρείαστα προκατειλημμένοι με τους αποφοίτους των Βαλκανικών Χωρών, δεν ξέρω κιόλας...
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top