Αυτο ακριβώς.
Ειμαι άνθρωπος που έχει τεράστιο θέμα με το άγχος των εξετάσεων.
Άν δεν ήμουν θεωρητική που κι με λαθάκια μπορείς να περάσεις όπου θελεις , στην αλλη κατεύθυνση δεν θα περνούσα ουτε απο έξω απο την ιατρική .
Εννοώ πες οτι ειχα τις δυνατότητες ( γιατι δεν της έχω) κι ήμουν καλη οπως ειμαι στα θεωρητικά παλι δε θα περνούσα .
Για να περάσεις ιατρική πρέπει αυτα τα θέματα να τα έχεις λυμένα .Γι αυτο οπως ειπα κι σε αλλα ποστ τα παιδιά που περνανε ιατρική κυρίως με την πρώτη αλλα κι με τη δεύτερη ξεχωρίζουν απο χιλιόμετρα μακριά.
Θελει μυαλό, τρελο διάβασμα και ψυχραιμία.
Επίσης παιδιά που δεν προσπαθούν εξ αρχής γι αυτό ειναι πολυ σπάνιο να περασουν.
Δηλαδή αν το αποφασίσεις κι Δευτέρα Λύκειου ακομα ισως ειναι αργα .
Τωρα το σύστημα των πανελληνίων και να αλλάξει παλι δύσκολο θα ναι να εισαχθεις.
Καλώς η Κακως οταν μιλάμε για τοσο περιζήτητες σχολές και δωρεάν σπουδές πάντα κόσμος θα μενει εκτός.
Πως να το κάνουμε , δεν γίνεται να μπούνε όλοι.
Και εδω έρχονται αυτα τα πανεπιστήμια και δίνουν λύση τοσο σε αυτούς που όντως αξίζει να περάσουν κι σε αυτούς που δεν αξιζει.
Γιατί ναι οσο μυαλό κι να έχει κάποιος ουτε κι εγω πιστεύω οτι το μονο κριτήριο θα πρεπε να είναι το χρήμα για να εισαχθείς.
Προφανώς και ειναι αστείο αυτό , και ουτε γίνεται να έχω θεωρητικό υπόβαθρο και έτσι απλα να γίνομαι δεχτη .
Υπάρχει κάποιος λόγος που παραδοσιακά αυτες τις επιστήμες τις ακολουθούν καλοί μαθητές, ειναι νοοτροπία ολόκληρη που πρέπει να έχεις και όχι απλα μυαλό.
Απλα οπως ειπε η Λένω πιστεύω οτι αυτούς που δεν αξίζουν θα τους ξεβρασει το ίδιο το σύστημα .
Δεν ειναι τοσο απλο , παίρνω ενα πτυχίο κι έχω το χιαλιαρικο στη τσέπη , ειναι ενα επάγγελμα που καθε μερα καλείσαι να αποδείξεις τις γνώσεις σου.
Να ιδιώτευσεις δε περα απο τα γνωστά ιατρια αισθητικής με λειζερ σε κατι αλλο δε θα βγάλεις λεφτά αν δεν είσαι καλός.
Καλος γιατρός θα γίνεις μονο αν το αξίζεις και ναι φυσικά και στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να γίνει κάποιος καλος γιατρός έχει αυτός που σπουδάζει στην Ελλάδα.
Δηλαδη
@cel123 δεν ειναι οτι δεν βλέπουμε τον ελέφαντα στον δωμάτιο .Φυσικα και τον βλέπουμε.Φυσικα και ξέρουμε τι γίνεται και ουτε αρέσει σε κανεναν απο εμας που προσπάθησε για να πετύχει οτι πέτυχε να βλέπει αυτή τη στιγμη συμμαθητές του απο το πουθενά να βγήκαν γιατροί.Που ήταν ολα τα χρόνια yolo ας ήτανε και αινσταιν.
Γιατί σημασία εχει να Υπάρχει μια κάποια αξιοκρατία και όχι να εισαι Αϊνστάιν και να γίνεσαι γιατρός .
Απλα μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις οτι δεν είναι ολα άσπρα η μαύρα.
Υπάρχουν και εξαιρέσεις.Κι αμα θέλεις θα μάθεις και θα γίνεις και καλός κι αππ Βουλγαρία ακόμα.
Επίσης δεν υπάρχει καμια αλλη επιλογή.Ολοι που δεν περνάνε , οχι μονο απο την Ελλάδα αλλα κι απο ολη την Ευρώπη(κυρίως απο τη Γερμανία) εκει στρέφονται.
Δεν ειναι όλοι αυτοί άχρηστοι κι προφανώς τελικά ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της χώρας τους.
Η μονη διάφορα ειναι οτι ακριβώς επειδή η χώρα τους έχει παραπάνω απαιτήσεις απο την Ελλάδα ειναι οτι μάλλον επιλέγουν αυτες τις χώρες μαθητές μονο κάποιου επιπέδου σε αντίθεση με την Ελλάδα που τις επιλέγουν κι μαθητές επιπέδου αλλα κι όχι.
Γι αυτό μη τα βάζεις με τα παιδιά , με τη χώρα σου να τα βάζεις .