Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Δες το παράδειγμα της κοπέλας που ανέφερα παραπάνω. Ναι οκ θα θυσιάσει κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται να είναι καλή μαμά μία κοπέλα στα 18.
Η κοπέλα που ανέφερες έχει χρηματική υποστήριξη από τους γονείς της, σαν αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να δουλέψει. Σήμερα, δεν έχουν όλοι/όλες αυτό το πλεονέκτημα, αν στα 18 κάνεις παιδί και οι γονείς "δεν έχουν" θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το μεγαλώσεις -> παρατάς σπουδές και καριέρα, παίρνεις ότι part-time job βρίσκεις μπροστά σου (και αυτά με την προϋπόθεση να υπάρχει κάποιος να κρατάει το παιδί όσο θα δουλεύεις) και τώρα πες μου, μετά από τόση πίεση πόσο "ενέργεια" θα έχεις για να είσαι καλή μητέρα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος

Καμία σχέσηΗ κοπέλα που ανέφερες έχει χρηματική υποστήριξη από τους γονείς της, σαν αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να δουλέψει. Σήμερα, δεν έχουν όλοι/όλες αυτό το πλεονέκτημα, αν στα 18 κάνεις παιδί και οι γονείς "δεν έχουν" θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το μεγαλώσεις -> παρατάς σπουδές και καριέρα, παίρνεις ότι part-time job βρίσκεις μπροστά σου (και αυτά με την προϋπόθεση να υπάρχει κάποιος να κρατάει το παιδί όσο θα δουλεύεις) και τώρα πες μου, μετά από τόση πίεση πόσο "ενέργεια" θα έχεις για να είσαι καλή μητέρα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Καμία σχέσηΗ κοπέλα που ανέφερα δουλεύει κανονικά απλά οι γονείς βοηθάνε με την ένοια ότι της κρατάνε το παιδί μερικές φορές και με το ότι μένει μαζί τους. Δεν την δίνουν λεφτά οι γονείς και αυτή κάθεται, μη μπερδεύεσαι..
Με συγχωρείς, η υποστήριξη θεώρησα πως είναι και χρηματική και ψυχολογική.
Η κοπέλα αυτή που δουλεύει βασικά? ο πατέρας τι έγινε? πάντως η ζωή της θα είναι στάνταρ δύσκολη.
Gate4
Επιφανές μέλος

Ξέρω ότι δουλεύει τώρα που δεν έχω ιδέα... Ο πατέρας σε άλλη γη σε άλλα μέρηΜε συγχωρείς, η υποστήριξη θεώρησα πως είναι και χρηματική και ψυχολογική.
Η κοπέλα αυτή που δουλεύει βασικά? ο πατέρας τι έγινε? πάντως η ζωή της θα είναι στάνταρ δύσκολη.

ilias1994
Νεοφερμένο μέλος

venividivici43946
Διάσημο μέλος

Εγώ πάντως έχω συμφοιτήτρια στη σχολή που είναι παντρεμένη και, αν δεν κάνω λάθος, είναι απ'τη Ρωσία ή την Βουλγαρία και ο... σύζυγός της είναι στην πατρίδα και δουλεύει.
Σύνηθες.
Libertus
Συντονιστής

Gate4
Επιφανές μέλος

Δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική άνεση όμωςΔεν είμαι κατά του γάμου στα 18, όμως βαθιά πεποίθησή μου είναι ότι, προτού πάρει κανείς την απόφαση να παντρευτεί και να κάνει παιδιά, πρέπει να στέκεται στα πόδια του οικονομικά. Συνήθως αυτό δε συμβαίνει σε τόσο νεαρές ηλικίες.

JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος

Εάν δεν μπορείς να στειρίξεις τον ευτό σου οικονομικά πώς θα φροντίσεις ένα μωρό που ειδικά την πρώτη περίοδο της ζωής του έχει τρελά οικονομικά έξοδα;Δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική άνεση όμως![]()
antonisd95
Δραστήριο μέλος

Εάν δεν μπορείς να στειρίξεις τον ευτό σου οικονομικά πώς θα φροντίσεις ένα μωρό που ειδικά την πρώτη περίοδο της ζωής του έχει τρελά οικονομικά έξοδα;
Γάμος στα 18 δεν συνεπάγεται και μωρό στα 18.

JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος

Έστω! Μπορούν δύο 18ριδες να στιριχθούν μόνοι του οικονομικά και να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι απο τους γονείς τους?Γάμος στα 18 δεν συνεπάγεται και μωρό στα 18.![]()
antonisd95
Δραστήριο μέλος

Έστω! Μπορούν δύο 18ριδες να στιριχθούν μόνοι του οικονομικά και να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι απο τους γονείς τους?
Πιστεύω κανένας Έλληνας δεν έχει την ικανότητα να στηρίξει σπίτι στα 18.(άσχετο από οικονομικούς λόγους)
Αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα.Εγώ προσωπικά θεωρώ τον εαυτό που ανίκανο να ανοίξω σπίτι στα 18 μου, και γι'αυτό δεν σκοπεύω να παντρευτώ τόσο μικρός.Τώρα αν κάποιοι θέλουν να το κάνουν, ας το κάνουν.Δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα τους κατακρίνει.
Είναι λάθος που ο γάμος-για τους περισσότερους- φέρνει ανεξαρτησία από γονείς κλπ.Στο 21ο αιώνα δεν θα έπρεπε ο γάμος να συνεπάγεται με όλα τα προηγούμενα που έχουν αναφερθεί.
edit: Αν κάποιοι θέλουν να ζήσουν την ζωή τους με τέτοιο τρόπο, γιατί να είναι κάποιες κοινωνικές αντιλήψεις η αιτία που θα τους τον στερήσει;
Λαλαουνης
Εκκολαπτόμενο μέλος

ποσο μαλλον στα 18.
Οι λογοι ειναι κοινωνικοοικονομικοι ,κατι παρομοιο με τις πρωην σοβιετικες χωρες μετα την καταρρευση του κομμουνισμου οπου η μεταναστευση και η υπογεννητικοτητα μειωσαν δραστικα τον πλυθησμο.
Η σταση των ανθρωπων να μην παντρευονται κλπ ειναι η φυσικη αντιδραση σε χωρες υπο διαλυση οπως
πχ η Ελλαδα σημερα.
Γαμος στα 18 ειναι αφυσικος και γιατι ο ανθρωπος δεν εχει ζησει πραγματα ακομα σπουδες,χαρες κλπ
Αυτο δε σημαινει οτι ο γαμος θα αποτυχει !!
Οι δυσκολιες ομως που προκυπτουν ειναι τεραστιες ειδικα σε κατεστραμενες οικονομιες οπως της Ελλαδας.
hobo
Νεοφερμένο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Αποτυχημένος γάμος με λίγα λόγια, τώρα αν έμπαινε και μια εγκυμοσύνη στην μέση τα πράγματα δεν θα περιπλεκόντουσαν πολύ?
Δεν είπε να μπει σε εγκυμοσύνη συγκεκριμένα με τον σύζυγό της. That's the point...Πώς θα μπει βρε μάναμ η εγκυμοσύνη στη μέση; Από απόσταση;![]()

Jessie St.
Νεοφερμένο μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Εμενα η φιλη μου παντρευτηκε με αυτον που "αγαπαει" φετος το καλοκαιρι ξαφνικα και ειναι μολις 16 ετων!! και τον οκτωμβρη σταματησε να ερχεται στο σχολειο μιας και ειναι εγκυος και ο αντρας της ειναι 23 ετων.!! Τι να πει κανεις.Θα βαρανε το κεφαλι τους και θα καταριουνται για την αποφαση αυτη.!
Καλα αν τον αγαπα πραγματικα δεν θα το κανει αυτο... ουτε αυτος θα την παρατησει! Αλλα στα 16 με παιδι ειναι καααπωωως
Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος

Εμενα η φιλη μου παντρευτηκε με αυτον που "αγαπαει" φετος το καλοκαιρι ξαφνικα και ειναι μολις 16 ετων!! και τον οκτωμβρη σταματησε να ερχεται στο σχολειο μιας και ειναι εγκυος και ο αντρας της ειναι 23 ετων.!! Τι να πει κανεις.Θα βαρανε το κεφαλι τους και θα καταριουνται για την αποφαση αυτη.!
πολύ μικρή δεν αποφάσισε να παντρευτεί??

Καλή τύχη της εύχομαι....

Από Ελλάδα η κοπέλα?

iraklisavg
Νεοφερμένο μέλος

Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος

Μια συμμαθήτριά μου από το γυμνάσιο την είδα φέτος με τον άνδρα της να πηγαίνουν το παιδί τους βόλτα.. (η κοπέλα είναι 16) και..είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους...
τι να πεις?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.