Βοήθεια/Aπορίες στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

Αν ισχύει αυτό τότε γιατί συμβαίνει αυτό;;;Που κάνω λάθος;;; :) :
|z+w+u|=2 <=> |z+w+u|²=4 <=> |(z+w+u)²|=4 <=> |z² + w² + u² +2zw+2zu+2wu|=4 <=> 2|zw+zu+wu|=4 (αφού z² + w² + u²=0)
άρα <=>|zw+zu+wu|=2 <>1

δώσε την εκφώνηση γτ μπερδεύτηκα :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Την δίνω την εκφώνηση....Η άσκηση συζητείται στη σελίδα 274.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν ισχύει αυτό τότε γιατί συμβαίνει αυτό;;;Που κάνω λάθος;;; :) :
|z+w+u|=2 <=> |z+w+u|²=4 <=> |(z+w+u)²|=4
Δεν ισχύει ότι |z|² = |z²| ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ - ΙΣΧΥΕΙ
da37c59fb8952111bad82e58ffca0086s48dmons-1.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Η αλήθεια είναι ότι δεν την θυμάμαι κι εγώ αυτή την ιδιότητα (3 μήνες έχουν περάσει και αυτή την περίοδο ασχολούμαι πιο πολύ με προγραμματισμό:)) αλλά |z|²=|z|*|z|=|z*z|=|z²|

Κι όμως παιδιά, η συγκεκριμένη ισότητα ισχύει...

Δοκιμασα με z = χ +yi και ναι ισχύει. Άρα η εκφώνηση μπάζει?
0d20650a10d15456d824d8d0752d46des50dwava-1.jpg

Ποια ισότητα ισχύει;;;

και για z=0 ισχύει όταν ο ν είναι φυσικός όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση

Ναι βρε είπαμε αυτή η ισότητα ισχύει, τουλάχιστον έτσι θυμάμαι κι εγώ και την απέδειξα νομίζω:), νόμιζα έλεγες για την άσκηση που λέμε.....
Ναι θέλω να πω ότι η εκφώνηση μου φαίνεται λίγο προβληματική......εκτός αν έχετε κάποια άλλη ιδέα....

Μάλλον έχεις δίκιο. Η εκφώνηση μπάζει. Και λοιπόν? Η πρώτη είναι ή η τελευταία?

Βασικά στη λύση του ο Σταύρος δν χρησιμοποιεί ούτε τη τελευταία σχέση, οπότε όντως η άσκηση μπάζει κι έχει γραφεί για να λυθεί με άλλο τρόπο, με αυτό που σκεφτόταν ο συγγραφέας...προφανώς αυτός ο τρόπος συμπίπτει με την απάντηση που δίνει ο Δίας πιο μπροστά...

Μάλλον έχεις δίκιο. Η εκφώνηση μπάζει. Και λοιπόν? Η πρώτη είναι ή η τελευταία?
Σωστό κι αυτό;)
Απλά παραξενεύτηκα όταν του είπες ότι βγαίνει.....
Γενικότερα οι λάθος εκφωνήσεις είναι νομίζω απ τα πιο ενοχλητικά πράγματα στον κόσμο:mad:

Βασικά στη λύση του ο Σταύρος δν χρησιμοποιεί ούτε τη τελευταία σχέση, οπότε όντως η άσκηση μπάζει κι έχει γραφεί για να λυθεί με άλλο τρόπο, με αυτό που σκεφτόταν ο συγγραφέας...προφανώς αυτός ο τρόπος συμπίπτει με την απάντηση που δίνει ο Δίας πιο μπροστά...
Ναι απλά αυτή η συγγεκριμένη άσκηση έτσι πως έχει γραφτεί συμφωνήσαμε πως δεν μπορεί να λυθεί γιατί απλά δεν ισχύει αυτό το να δείξετε ότι.....

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια υπόδειξη μόνον για το ? (Τα υπόλοιπα τα έχω λύσει).
619259

.
Έλλειψη: ο γεωμετρικός τόπος των σημείων που το άθροισμα των αποστάσεων τους από δύο σημεία (εστίες) είναι σταθερός.
Είναι έλλειψη λοιπόν με τον μεγάλο ημιάξονα παράλληλο στον y'y, αφού το z2 και ο συζηγής του που αποτελούν τις εστίες της έλλειψης είναι συμμετρικά ως προς τον χ'χ.

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν είναι το ίδιο? (Οι συζυγείς έχουν το ίδιο μέτρο)
|w̅-z| = |w-z̅|
edit: το έσβησες.

Eίναι έλλειψη με τον μεγάλο ημιάξονα παράλληλο στον y'y.
Γιατί αυτό? (Ίσως είναι κάτι απλό αλλα δεν μου έρχεται).
224_blingee_rating_gold_back_to_school-1.gif

Ο.Κ. το κατάλαβα, ευχαριστώ. Όμως κάτι με προβληματίζει, δώσε μου 2min να το σκεφτώ και να δω κάτι στο βιβλίο της Β... ;)
------
Το βρήκα: 2α = 10, |z1-z2| = 2 = 2γ , γ<α άρα Ο.Κ. έλλειψη. :)
Ευχαριστώ πολύ...:D
.

Τελευταία επεξεργασία:
γειας σασ υπαρχει μια ασκηση που με δυσκολευει και αφορα τουσ μιγαδικουσ...αν μπορειτε να με βοηθησετε 8α σας ημουν ευγνομων........εστω Ζ ανηκει
f0b01fe0a1eec87c634584ac0694fb71-2.png
...και f(z)=z(τετραγωνο)+2z+3..
a)να βρειτε τουσ x,y ωστε f(x-2yi)=2
b)να βρειτε τουσ α,β ωστε η εξισωση f(z)=αz+β να εχει μια ριζα
ευχαριστω

γειας σασ υπαρχει μια ασκηση που με δυσκολευει και αφορα τουσ μιγαδικουσ...αν μπορειτε να με βοηθησετε 8α σας ημουν ευγνομων........εστω Ζ ανηκει
f0b01fe0a1eec87c634584ac0694fb71-1.png
...και f(z)=z(τετραγωνο)+2z+3..
a)να βρειτε τουσ x,y ωστε f(x-2yi)=2
b)να βρειτε τουσ α,β ωστε η εξισωση f(z)=αz+β να εχει μια ριζα
ευχαριστω

α)
f(z)=z^2+2z+3
f(x-2yi)=2 => (x-2yi)^2 + 2(x-2yi)+3=2=> x^2-4xyi-4y^2+2x-4yi+1=0 => (x^2-4y^2+2x+1) + (-4xy-4y)i =>
x^2-4y^2+2x+1=0 και -4xy-4y=0 =>
x^2-4y^2+2x+1=0 και y(x+1)=0 =>
x^2-4y^2+2x+1=0 και y=0 h x=-1.
Αν y=0 αντικαθιστω και βρισκω χ=-1
Αν χ=-1 αντικαθιστω και βρισκω y=0
Επομένως η μοναδικη λυση ειναι χ=-1 και y=0
Όταν κάνω το β θα σου στείλω!!! Ελπίζω να είναι σωστό μέχρι εδώ!!! :)

Καμιά βοήθεια στην παρακάτω;
Αν |W+Z|=|Z|=|W|
Ν.Δ.Ο |W-Z|=ρίζα3|Z|

Καμιά βοήθεια στην παρακάτω;
Αν |W+Z|=|Z|=|W|
Ν.Δ.Ο |W-Z|=ρίζα3|Z|

Yψώνοντας την στο τετράγωνο έχεις:

Είναι: ,
η οποία λόγω της γίνεται:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back