Βοήθεια/Aπορίες στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

τα κανω αυτα και βγαινει (f(X)-x)^2=1+x^2 και αυτο ισουται με f(X)=ριζα 1^2+Χ^2+χ ?

Θέτεις g(x)=f(x)-x και αφού έχεις ότι η g είναι συνεχής και ότι g(x) διάφορο του μηδενός(επειδή το τετράγωνό της είναι διάφορο του μηδενός) λές ότι διατηρεί πρόσημο. Όμως g(0)=1-0=1 άρα η g είναι πάντα θετική.
Οπότε αποτετραγωνίζεις παίρνοντας μόνο την θετική ρίζα και μετά λύνεις ως προς f(x).

Υ.Γ. O επόμενος που θα ρωτήσει αυτή την άσκηση πρέπει να τιμωρείται με ban!!!:mad: :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θέτεις g(x)=f(x)-x και αφού έχεις ότι η g είναι συνεχής και ότι g(x) διάφορο του μηδενός(επειδή το τετράγωνό της είναι διάφορο του μηδενός) λές ότι διατηρεί πρόσημο. Όμως g(0)=1-0=1 άρα η g είναι πάντα θετική.
Οπότε αποτετραγωνίζεις παίρνοντας μόνο την θετική ρίζα και μετά λύνεις ως προς f(x).

Υ.Γ. O επόμενος που θα ρωτήσει αυτή την άσκηση πρέπει να τιμωρείται με ban!!!:mad: :lol:

oντως 3 φορες τουλαχιστον :jumpy::jumpy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά στην άσκηση 69 σελ.67 του Μπάρλα(Β' τεύχος) στο δεύτερο ερώτημα σας βγαίνει απλά μεγαλύτερο ή μεγαλύτερο/ίσο?

Tην έχει κάνει κανένας αυτή??

Δεν εχω το 2ο τευχος αν θες βαλτην εκφωνηση

Άστο το βρήκα με έναν "ψιλο-ύπουλο" τρόπο λύσης.Ευχαριστώ πάντως..:thanks:

Το δεύτερο τεύχος πάρτο. Έχει πολύ καλές ασκήσεις....

Ρε γαμωτο εχω παλια εκδοση(τι τις θελει κι αυτος ο χριστιανος καινουριες εκδοσεις??)και στη σελ. 67 μου εχει λυμενες ασκησεις. Πες μου σε ποιο κεφαλαιο ειναι και τι λεει η αρχη αρχη της εκφωνησης :p

εχω αυυτο 2^Xημχ<=φ(Χ)<= ριζα( χ^2+1)+1 να βρειτε το limf(X) οταν το οριο παει στο μειον απειρο

αυτο κανονικα λυνεται με κριτηριο παρεμβολης ,αλλα το απειρο που παει :D ? πρεπει με αλλο τροπο που εγω δεν ξερω και ελπιζω να με βοηθησετε :jumpy:

εχω και αυτο εδω φ(Χ)=ριζα (χ^2++χ+1) -λχ κανονικα βγαζω κοινο παραγοντα χ^2 και βγαινει Χ^2ριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-ΛΧ και μετα Χριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-Λ ομως το χ/χ^2 δεν μηδενιζεται :'(

εχω αυυτο 2^Xημχ<=φ(Χ)<= ριζα( χ^2+1)+1 να βρειτε το limf(X) οταν το οριο παει στο μειον απειρο

αυτο κανονικα λυνεται με κριτηριο παρεμβολης ,αλλα το απειρο που παει :D ? πρεπει με αλλο τροπο που εγω δεν ξερω και ελπιζω να με βοηθησετε :jumpy:

εχω και αυτο εδω φ(Χ)=ριζα (χ^2++χ+1) -λχ κανονικα βγαζω κοινο παραγοντα χ^2 και βγαινει Χ^2ριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-ΛΧ και μετα Χριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-Λ ομως το χ/χ^2 δεν μηδενιζεται :'(

για το 1ο παρε τα ορια των "ακραιων " και τα 2 πανε στο μηδεν .Το αριστερο θελει και αυτο κριτηριο παρεμβολης , το δεξι ειναι πιο απλο

Στο 2ο με τιποτα δεν καταλαβαινω τι γραφεις και τι ζηταει η ασκηση ?

εισαι σιγουρος για το πρωτο ? μπορω να βαλω κριτηριο παρεμβολης σε απειρο ?
και στο δευτερο πρεπει να βρω το λ? ειναι φ(χ) =ριζα (χ^2+χ+1)-λχ
και το κανω με κοινο παραγοντα ....και εχω Χ Ριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-Λ

ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ 1-Λ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

εισαι σιγουρος για το πρωτο ? μπορω να βαλω κριτηριο παρεμβολης σε απειρο ?
και στο δευτερο πρεπει να βρω το λ? ειναι φ(χ) =ριζα (χ^2+χ+1)-λχ
και το κανω με κοινο παραγοντα ....και εχω Χ Ριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-Λ

ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ 1-Λ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Ολες οι ιδιοτητες και το κριτηριο παρεμβολης ισχυουν στο απειρο Κανονικοτατα και ειμαι σιγουρος
Καλα το πας το 2ο ναι προσεχε στο λ=1 πρεπει να πας παλι πισω στο αρχικο οριο και να παρεις συζηγη παρασταση

ΕΧΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ......

Ρε γαμωτο εχω παλια εκδοση(τι τις θελει κι αυτος ο χριστιανος καινουριες εκδοσεις??)και στη σελ. 67 μου εχει λυμενες ασκησεις. Πες μου σε ποιο κεφαλαιο ειναι και τι λεει η αρχη αρχη της εκφωνησης :p

Άστο καλύτερα γιατί πριν λίγο την βρήκα στο παλιό τεύχος και την έχει αλλάξει λίγο. Ευχαριστώ πάντως...:thanks:

Την βρηκα.Με κατι ξ1,ξ2 δεν ειναι?

η συναρτηση f ειναι συνεχησ στο [1,2] παραγωγησιμη στο (1,2) ,f(2)=1/ln2 νδο υπαρχει ενα χο στο (1,2) ωστε f(χο)=χο(1-lnχοf ' (xo)) οποιοσ μπορει γιατι εχω κολλησει εδω και ωρα

για το 1ο παρε τα ορια των "ακραιων " και τα 2 πανε στο μηδεν .Το αριστερο θελει και αυτο κριτηριο παρεμβολης , το δεξι ειναι πιο απλο

Στο 2ο με τιποτα δεν καταλαβαινω τι γραφεις και τι ζηταει η ασκηση ?

Στο 1ο το δεξιά είναι συν άπειρο. Πως σου βγήκε Ο ??

Την βρηκα.Με κατι ξ1,ξ2 δεν ειναι?

Yeep.:iagree:

Θα την κοιταξω.

Σε λιγο.:P

Στο 1ο το δεξιά είναι συν άπειρο. Πως σου βγήκε Ο ??

Yeep.:iagree:

Δικιο εχεις λαθος του το πα του παιδιου

Θα την κοιταξω.

Σε λιγο.:P

ΟΚ. :thanks:
Βρήκα βέβαια ένα τρόπο να το βρω αλλά μην στην χαλάσω:).

η συναρτηση f ειναι συνεχησ στο [1,2] παραγωγησιμη στο (1,2) ,f(2)=1/ln2 νδο υπαρχει ενα χο στο (1,2) ωστε f(χο)=χο(1-lnχοf ' (xo)) οποιοσ μπορει γιατι εχω κολλησει εδω και ωρα

Rolle στην g(x)=f(x)*lnx-x
-----------------------------------------
Λοιπόν Voulitsa....
Η πρώτη είναι αρκετά απλή. Εξάλλου ο Μπάρλας απ τον οποίο είναι απ ότι νομίζω οι ασκήσεις σου έχει παρόμοιες.
και η δεύτερη όμως είναι απλή εφαρμογή:
α)Θέτεις με g(x) όλο αυτό που έχεις μέσα στο lim. Λείνεις ως προς f και διαιρείς και με χ και καταλλήγεις στο lim(g(x)-g(x)*Τ_Ρ(χ^2+1)/χ -2χημ(1/χ)) με το χ να τείνει στο συν άπειρο.ε αυτό κάνει αντίστοιχα 2-2-2=-2
β)Εδώ διαιρείς στον αριθμητή και στον παρονομαστή με χ και η άσκηση βγαίνει από μόνη της 1/3.
γ) από το (α) βγάζεις ότι lim(f(x))=-άπειρο για χ που τείνει στο συν άπειρο.
άρα το f(x)^3 -1<0 άρα βγάζεις το απόλυτο με αλλαγμένα πρόσημα, διαιρείς στο τέλος και με f(x) αριθμητή και παρονομαστή και η άσκηση βγαίνει ξανά από μόνη της:iagree: -απειρο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back