Βοήθεια/Aπορίες στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

Scuzzi αλλά αυτό δεν ισχύει:

:D
Yeah, obviously. Το αφαίρεσα για να μην μπερδευτεί κανείς. Τα χρόνια απ' το Λύκειο πέρασαν!
Λοιπόν, μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά ότι ΠΟΤΕ δεν θα σου ζητήσουν ξεκάρφωτα "βρες το τάδε ΚΟΥΛΟ όριο" στις Πανελλήνιες. Εκτός κι αν γαμηθεί ο Δίας.

Αυτό θέλει οπωσδήποτε 1-2 προηγούμενα ερωτήματα από πίσω για να σε καθοδηγήσουν στην λύση. ;)
Τέτοια κουλά μπορεί να πέσουν στις Πανελλήνιες, αλλά ποτέ μόνα τους. Κάτι παίζει από πίσω που σε ψυλλιάζει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Yeah, obviously. Το αφαίρεσα για να μην μπερδευτεί κανείς. Τα χρόνια απ' το Λύκειο πέρασαν!
Λοιπόν, μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά ότι ΠΟΤΕ δεν θα σου ζητήσουν ξεκάρφωτα "βρες το τάδε ΚΟΥΛΟ όριο" στις Πανελλήνιες. Εκτός κι αν γαμηθεί ο Δίας.

Αυτό θέλει οπωσδήποτε 1-2 προηγούμενα ερωτήματα από πίσω για να σε καθοδηγήσουν στην λύση. ;)
Τέτοια κουλά μπορεί να πέσουν στις Πανελλήνιες, αλλά ποτέ μόνα τους. Κάτι παίζει από πίσω που σε ψυλλιάζει.

Αρκετα ακραιο, οχι αλυτο, αλλα συμφωνω, αποκλειεται να βαζανε κατι τετοιο. Το πολυ πολυ να σας βαλουν να φραξετε καμια συναρτησουλα εύκολα φράξιμη, για παρεμβολη.

παντως να το εχετε το ΘΜΤ κατα νου, Η ανισοτητα jensen ειναι πολυαγαπημενη. Παρεμβολη δε προκυπτει παντα απο τα τριγωνομετρικα. Και νταξ οταν βλεπεις οτι δε σου βγαινει με λοπιτα, τοτε πρεπει να αρχιζεις να το υποψιαζεσαι. Στα ορια βεβαια δε συνηθιζουν να βαζουν τρελα πραγματα.

Οι διαβασμανοι θα τα πατε καλα μην ανησυχειτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι οκ ακι εγώ έτσι φαντάζομαι αλλά μου το είπε κάποιος και είπα να το προσπαθήσω αλλά...

Πάντως τέτοια κουλά έτσι απο μόνα τους απ'ότι έχω ακούσει πέφτανε στις Δέσμες, που έπρεπε να σκεφτείς από μόνος σου τι να κάνεις για να βγεί. :whistle:

Να ρωτήσω στην σελ.276 του σχολικού βιβλίου έχει ένα μπλε κουτάκι.Το έχουμε;:confused:

Οι αποδειξεις του ημιτονου και του συνημιτονου σελ 225 ειναι εντος υλης ;

Δεν εχουμε διδαχθει τις ιδιοτητες που αναφερονται.

Εμένα εκτός μου τις είπανε αλλά από την άλλη δεν έχουν αστεράκι όπως ο ορισμός του ορίου ξέρω γω που είναι εκτός... :whistle:

Εκτος φυσικα... Ο,τι δε εχετε διδαχθει σε προηγουμενες ταξεις ειναι εκτος στη γ λυκειου

ΘΕΜΑ Δ
Δ1. Φτιάξτε ένα μαγικό τετράγωνο που σε κάθε γραμμή, στήλη και διαγώνιο το άθροισμα των αριθμών να είναι ίσο με το πλήθος των ατόμων του σύμπαντος. Μετά, χρησιμοποιώντας αυτό το τετράγωνο, ή με όποιον άλλο τρόπο θέλετε, τετραγωνίστε τον κύκλο (του Euler, ή όποιον άλλο κύκλο θέλετε).
Δ2. Αν επιπλέον γνωρίζουμε ότι η συνάρτηση f είναι κυρτή, αποδείξτε ότι το τρίγωνο είναι ισοσκελές.
Δ3. Από σημείο εκτός ευθείας, φέρτε πέντε διαφορετικές κάθετες στην ευθεία. Ύστερα, αποδείξτε πως αυτό που κάνατε είναι αδύνατο.

ΘΕΜΑ Δ
Δ1. Φτιάξτε ένα μαγικό τετράγωνο που σε κάθε γραμμή, στήλη και διαγώνιο το άθροισμα των αριθμών να είναι ίσο με το πλήθος των ατόμων του σύμπαντος. Μετά, χρησιμοποιώντας αυτό το τετράγωνο, ή με όποιον άλλο τρόπο θέλετε, τετραγωνίστε τον κύκλο (του Euler, ή όποιον άλλο κύκλο θέλετε).
Δ2. Αν επιπλέον γνωρίζουμε ότι η συνάρτηση f είναι κυρτή, αποδείξτε ότι το τρίγωνο είναι ισοσκελές.
Δ3. Από σημείο εκτός ευθείας, φέρτε πέντε διαφορετικές κάθετες στην ευθεία. Ύστερα, αποδείξτε πως αυτό που κάνατε είναι αδύνατο.

καθολου αντιγραφη απο αλλο ποστ

Άπειρη ύλη! :wall:

να ρωτησω κατι η αποδειξη στη σελιδα 304 ειναι μεσα?

Ναι. :D

αυριο θα μας διαλυσουν
ετσι πιστευω :worry:

Άντε να δω πως θα γράψω 75+ :whistle:

Παιδια, η αποδειξη σελ. 304 ειναι μεσα; (Αοριστο)

αυριο θα μας διαλυσουν
ετσι πιστευω :worry:
Το θέματα που βάζουν στα μαθηματικά είναι νορμάλ πάντα σε αντίθεση με την φυσική.

Το θέματα που βάζουν στα μαθηματικά είναι νορμάλ πάντα σε αντίθεση με την φυσική.

Δεν έχεις άδικο, είναι η ίδια η φύση των μαθηματικών δύσκολη. Οι φυσικοί φερειπείν πρέπει να παλέψουν για να βγάλουν δύσκολα θέματα, στους μαθηματικούς βγαίνει αβίαστα:P

Παιδια δεν χρειαζεται να κανετε τρομερη επαναληψη τωρα τελευταια μερα...απλα θα διαβασετε τα πολυ σημαντικα θεματα θεωριας...η ολη δουλεια έπρεπε να εχει γινει μεσα στη χρονια και οχι τελευταια στιγμη:)
Δεν έχεις άδικο, είναι η ίδια η φύση των μαθηματικών δύσκολη. Οι φυσικοί φερειπείν πρέπει να παλέψουν για να βγάλουν δύσκολα θέματα, στους μαθηματικούς βγαίνει αβίαστα:P
Are you sure ??
:confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back