Αν και δεν απευθυνεσαι σε μενα, μιας και δεν ειμαι αποφοιτος αλλα διδασκων τις ΑΟΘ, νομιζω πως η γνωμη μου θα σου φανει αρκετα χρησιμη.
1) Αναφορικα με την ευκολια του μαθηματος:
Ναι, σιγουρα οι ΑΟΘ ειναι πιο ευκολο μαθημα απο καποιο της κατευθυνσης για παραδειγμα. Δεν συγκρινεται, ουτε ως προς την ποσοτητα, ουτε ως προς την ποιοτητα της υλης. Μιλαμε για μια υλη περιπου 70 σελιδων, σε αντιθεση με τα μαθηματικα π.χ. που ειναι τομος ολοκληρος. Ομως, μην το υποτιμησεις ποτε αυτο το μαθημα, γιατι οπως ειπες και εσυ, ειναι μαθημα βαρυτητας και καθε μαλακια κοστιζει λιγο παραπανω.
2) Οσον αφορα τα "προβλεπομενα θεματα στις ασκησεις":
Κοιτα, σε γενικες γραμμες μπορω να σου πω οτι θα πρεπει να μαθεις να χρησιμοποιεις καμια 20-30 τυπους και να λυνεις καμια 10ρια ειδη ασκησεων. Φυσικα, παντα υπαρχουν παγιδες, που μπορουν να κανουν μια "προβλεψιμη" ασκηση εφιαλτη.
3) Οσον αφορα την εκμαθηση της θεωριας:
Το να μαθεις την θεωρια λεξη προς λεξη ειναι για μενα ο μονος σιγουρος τροπος για να μην δωσεις κανενα δικαιωμα στον διορθωτη σου να σου κοκκινησει το γραπτο. Καθε αλλη επιλογη εμπεριεχει και ενα ρισκο.
4) Οσον αφορα την αναγκαιοτητα ή οχι του φροντιστηριου:
Οπως ελεγα και σε ενα αλλο θεμα, πιστευω πως ενας απολυτα συγκροτημενος, συγκεντρωμενος, εξυπνος και δουλευταρας μαθητης που δεν θα χασει την σειρα των μαθηματων ουτε στο ελαχιστο, που θα παρει απο μονος του βοηθηματα με ασκησεις και θα γαμηθει να τις λυσει, οχι, δεν χρειαζεται φροντιστηριο. Και παλι βεβαια, πολυ αμφιβαλλω για το αν θα εχει βγαλει το 100% της υλης χωρις αποριες.
Ενας καθηγητης θα μπορουσε να σου λυσει πολλες απο τις αποριες που σιγουρα θα σου προκυψουν, να σου δωσει μια βαση, να σου πει που να προσπαθησεις περισσοτερο, κτλ. Συν το οτι φυσικα, αν τον εχεις πανω απο το κεφαλι σου ολη την χρονια εισαι κατα καποιον τροπο "πιο υποχρεωμενος" να διαβασεις, ή εστω να ακουσεις κηρυγμα σε περιπτωση που δεν το κανεις. Γιατι μην μου πεις οτι θα κραξεις ο ιδιος τον εαυτο σου
Για μενα, δεν ειναι να παιζεις με τις ΑΟΘ, που ειναι μαθημα βαρυτητας. Παιξε αν θες με τις ΑΟΔΕ, αλλα με τις ΑΟΘ τα πραγματα ειναι διαφορετικα.
Ελπιζω να σε καλυψα. Αν οχι, εδω ειμαστε για να σε καλυψω