Γειά σας και Χρόνια Πολλά!,
Για τις διακοπές των Χριστουγέννων, η καθηγήτρια της Νεοελληνικής Γλώσσας μας έβαλε εργοπαρουσίαση. Μας έδωσε μια λίστα με έργα, απο την οποία θα διαλέγαμε ένα βιβλίο και σύμφωνα με αυτά που μας είχε πει, θα κάναμε μια βιβλιοπαρουσίαση. Έχω τελειώσει την εργασία (Thanks God!) αλλά έχω κολλήσει σε κάποια σημεία και θα ήθελα τη βοήθειά σας....
Πρώτα απ'όλα, σε ένα σημείο ζητάει "Βασικά Μέρη - Κεφάλαια - Πλαγιότιτλοι". Ρώτησα κάποιους και μου είπαν ότι έχουν κάνει μια αντιγραφή απο τα περιεχόμενα των βιβλίων για να πουν πως είναι χωρισμένο. Το πρόβλημα είναι ότι το δικό μου είναι χωρισμένο σε είκοσι κεφάλαια χωρίς τίτλο για το καθένα.
έγραψα ότι χωρίζεται σε 2 βασικά μέρη (πρόλογο και κύριο έργο) και ότι το κύριο μέρος, το οποίο είναι και το έργο, διαρθρώνεται σε άλλα είκοσι κεφάλαια. Πρέπει τώρα να σκεφτώ πλαγιότιλους και για τα είκοσι κεφάλαια?
Επίσης, να αποκαλύψω το τέλος στην υπόθεση του έργου? Το έχω αποκαλύψει γιατί μπορεί να μην αποκαλύπτουν το τέλος σε άλλους που θέλουν να το διαβάσουν αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ζητά εργοπαρουσίαση (στην οποία η καθηγήτρια έχει διαβάσει όλα τα έργα) και υπάρχει και ένα θέμα που λέγεται προσωπική εκτίμηση για το έργο με αιτιολόγηση στην οποία θες δεν θες θα αναφέρεις το τέλος για να τονίσεις τη σημασία του.
Αυτά! Ευχαριστώ που μπερδευτήκατε μαζί μου και please help...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.