emmy_
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
annoula
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fly
Δραστήριο μέλος

superman
Δραστήριο μέλος

σε παρακαλω...τους προσβαλλεις...ειχαν να αντιμετωπισουν τη γριπη των χοιρωνπαντως αυτα τα κειμενα που βαλανε δεν εχουν ξαναμπει σε υλη.και 8α ειναι δυσκολο για τους καθηγητες.πρεπει να ακυρωσουν ολη την προηγουμενη δουλεια τους.αλλα βεβαια δεν το ενδιαφερει το παιδαγωγικο ινστιτουτο.8α κουραζονταν να βγαλουν την υλη απο αρχες σεπτεμβριου εχουν πολλες δουλειες!![]()

antigrafakias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ...παντως αυτα τα κειμενα που βαλανε δεν εχουν ξαναμπει σε υλη.και 8α ειναι δυσκολο για τους καθηγητες.πρεπει να ακυρωσουν ολη την προηγουμενη δουλεια τους.αλλα βεβαια δεν το ενδιαφερει το παιδαγωγικο ινστιτουτο.8α κουραζονταν να βγαλουν την υλη απο αρχες σεπτεμβριου εχουν πολλες δουλειες!![]()
Χειρότερο της αμάθειας είναι πάντοτε η ημιμάθεια
superman
Δραστήριο μέλος

fly
Δραστήριο μέλος

-----------------------------------------
και τελος παντων υπαρχει και η αλληλοκατανοηση στους μα8ητες!καλυπτει ο ενας τον αλλον και τα σχετικα.:xixi:
Kobarsos17
Νεοφερμένο μέλος

fly
Δραστήριο μέλος

johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Ρε γ@μωτο μου,τι στο καλο βρισκουν σε αυτο το κειμενο και το εχουν επι ποσα χρονια μεσα στην υλη?ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (ΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ)
1. Διονύσιος Σολωμός, «Ο Κρητικός»
2. Γεώργιος Βιζυηνός, «Το αμάρτημα της μητρός μου»
3. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, «Όνειρο στο κύμα»
4. Ποιήματα για την ποίηση
· Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, «Μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου ποιητού εν Κομμαγηνή
595μ .Χ.»
· Μαρία Πολυδούρη, «Μόνο γιατί με αγάπησες»
·Νίκος Εγγονόπουλος, «Ποίηση 1948»
·Μανόλης Αναγνωστάκης, «Στο Νίκο Ε… 1949»
· Γιώργης Παυλόπουλος, «Τα Αντικλείδια»
5. «Σελίδες του Γ. Ιωάννου»
·«Μες στους προσφυγικούς συνοικισμούς»
·«Στου Κεμάλ το σπίτι»
6.Η ποιήτρια Κική Δημουλά
· « Κονιάκ Μηδέν Αστέρων»
· «Σημείο Αναγνωρίσεως».
Πως σας φαινεται η υλη; Καποια ειναι παλια, και καποια τελειως καινουρια
Αν ειναι δυνατον δηλαδη αυτο το πραγμα.
Δεν εχει καμια λογοτεχνικη-whateverομως αξια.
Μου ειναι αδιανοητο να κατσω να διαβαζω σημειωσεις για την Μοσχουλα ρε φιλε. -.-
Απο ολα τα κειμενα παντως ξεχωριζω της Πολυδουρη το "Μονο γιατι μ'αγαπησες".:heart:
Ειναι υπεροχο πραγματικα.
Γενικοτερα η Πολυδουρη ειναι απο τις αγαπημενες μου ποιητριες οποτε θα χαρω πραγματικα παρα πολυ αν μπει στο τελος. xD
:no1: :no1:
fly
Δραστήριο μέλος

Alex F-17
Νεοφερμένο μέλος

Έχω να πω ότι με εντυπωσίασε το ποίημα που έπεσε πέρσυ(ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό) αλλά άμα κατάλαβα καλά βγήκε..
Kobarsos17
Νεοφερμένο μέλος

Superbus
Νεοφερμένο μέλος

Αναμενώμενο ήταν να αλλάξουν την ύλη,πάντως, στα κείμενα!!
Από όλη την προηγούμενη ύλη τα μόνα που δεν είχαν μπει ήταν ο Κρητικός και το Όνειρο στο Κύμα (νομίζω)!!!
Και στη βιολογία έβγαλαν κάποια κομμάτια που ήταν κάπως δύσκολα (βασικά των πολλαπλασιασμό των ιόν)!!!
Άντε να δούμε τι θα δούμε!!!
Υ.Γ Ευτυχώς που έβαλαν Πολυδούρη...είναι από τα καλύτερα που διαθέται αυτό το βιβλίο!!!
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Και να'ταν μονο τα ψυχολογικα του. :fss:πες τα!!!!!μα ολα τα ψυχολογικα του βγαζει μεσα απο αυτο!!και ποιο ειναι το ανωτερο επιπεδο?οτι ο παπαδιαμαντης ηταν μισογυνης και ολα τα εφταιγαν?ας εβαζαν την φονισσα καλυτερο ειναι
Συμφωνω μαζι σου. :no1:
+++Εγώ απογοητεύτηκα από τη Λογοτεχνία ως μάθημα.. Στο Φροντηστήριο κάνω το "Αμάρτημα της μητρός"(τι μπούρδα είναι αυτη??!!) και στο σχολείο τον Κρητικό με την Φεγγάρω.. Άντε ο Κρητικός κααατι λέει με το ζόρι , αλλα πολύ βαρεμάρα..
Έχω να πω ότι με εντυπωσίασε το ποίημα που έπεσε πέρσυ(ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό) αλλά άμα κατάλαβα καλά βγήκε..
Και εμενα μου αρεσε παρα πολυ το συγκεκριμενο οταν το διαβασα.
ειν'ο ουρανος μου
και λιγο χιονι
εσφιξα τα σκοινια μου
πρεπει και παλι να ελεγξω
τ'αστερια
εγω
κληρονομος πουλιων
πρεπει
εστω και με σπασμενα φτερα να πεταω... :heart:

Το Αμαρτημα δεν το εχουμε κανει ακομα αλλα γενικοτερα ακουω πολυ θετικα σχολια ειναι η αληθεια. Θα δειξει...Μπουρδα το Αμαρτημα ρε φιλε...?Ειναι μακραν το καλυτερο κειμενο απο την υλη της λογοτεχνιας...τελοσπαντων αποψη του καθενος.:xixi:
antigrafakias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Από 'κει και πέρα όσοι ισχυρίζεστε πως κρίμα που βγήκε από την ύλη το ένα και το άλλο και το παράλλο επειδή είναι ωραία και επειδή θέλατε να τα διδαχθείτε, μάλλον σας κόβω για οπαδούς του Μαζώχ. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα υπέροχο κείμενο να το κομματιάζουν, να κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων, μαλακία επί μαλακίας. Όποιος θέλει να χαρεί την ποίηση, το κάνει με το δικό του τρόπο και δεν είναι ανάγκη να το διδαχθεί στο σχολείο για να έχει μια επαφή μαζί της. Κάθε γωνιά κι ένα βιβλιοπωλείο πηγαίνετε και παραγγείλτε το γαμωβιβλίο και μη λέτε μπούρδες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος σαδομαζοχισμός και κτηνωδία στη Δημόσια Εκπαίδευση από αυτό που γίνεται στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Ακριβώς επειδή στο τέλος της χρονιάς πολλά από αυτά που λατρεύαμε δε θα θέλουμε να τα δούμε ούτε ζωγραφιστά...
maraki love
Διάσημο μέλος

Εγώ απογοητεύτηκα από τη Λογοτεχνία ως μάθημα.. Στο Φροντηστήριο κάνω το "Αμάρτημα της μητρός"(τι μπούρδα είναι αυτη??!!) και στο σχολείο τον Κρητικό με την Φεγγάρω.. Άντε ο Κρητικός κααατι λέει με το ζόρι , αλλα πολύ βαρεμάρα..
βγήκε ο ελεγκτής ναι!! Θα συμφωνήσω μαζί σου! Θεϊκό απλά!

Nancy_92
Νεοφερμένο μέλος

Alex F-17
Νεοφερμένο μέλος

Μπουρδα το Αμαρτημα ρε φιλε...?Ειναι μακραν το καλυτερο κειμενο απο την υλη της λογοτεχνιας...τελοσπαντων αποψη του καθενος.:xixi:
ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ!! Άμα το "Αμάρτημα της μητρός μου" είναι το καλύτερο κείμενο , τότε πώς είναι τα άλλα???? OMG!

Σόρρυ , αν σου..προσέβαλα το κείμετο αυτό , αλλά όπως είπες κι εσύ , άποψη του καθενός...

(δεν λέω , έχει αξιοθαύμαστες τεχνικές ο συγγραφέας , αλλά ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ κείμενα αυτής της εποχής , τη γλώσσα και τα ηθογραφικά στοιχεία ...

-----------------------------------------
Το "Όνειρο στο κύμα" έχει πέσει το 2006, το μόνο που δεν έχει πέσει είναι ο "Κρητικός".
Από 'κει και πέρα όσοι ισχυρίζεστε πως κρίμα που βγήκε από την ύλη το ένα και το άλλο και το παράλλο επειδή είναι ωραία και επειδή θέλατε να τα διδαχθείτε, μάλλον σας κόβω για οπαδούς του Μαζώχ. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα υπέροχο κείμενο να το κομματιάζουν, να κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων, μαλακία επί μαλακίας. Όποιος θέλει να χαρεί την ποίηση, το κάνει με το δικό του τρόπο και δεν είναι ανάγκη να το διδαχθεί στο σχολείο για να έχει μια επαφή μαζί της. Κάθε γωνιά κι ένα βιβλιοπωλείο πηγαίνετε και παραγγείλτε το γαμωβιβλίο και μη λέτε μπούρδες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος σαδομαζοχισμός και κτηνωδία στη Δημόσια Εκπαίδευση από αυτό που γίνεται στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Ακριβώς επειδή στο τέλος της χρονιάς πολλά από αυτά που λατρεύαμε δε θα θέλουμε να τα δούμε ούτε ζωγραφιστά...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου , αλλά άμα επεξεργαζόμασταν στο σχολείο κάποιο κείμενο που αγαπάμε , δεν νομίζεις ότι θα ήταν πιο ευχάριστο? Άλλο τώρα άμα κομματιάζουν αριστουργήματα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.