bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Νδο: εφ40=συν10/1+ημ10 (σε μοίρες οι γωνίες)-(συν10 και όλο προς 1+ημ10)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Εκμεταλλευόμαστε τον τύπο
Τώρα εδώ είναι η μαγκιά

Πολ/ζουμε με συζυγή παράσταση αριθμητή και έχουμε:
Μετά κάντε πράξεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και μια ερώτηση..
Γίνεται να ληθεί η παρακάτω αποδεικτική χωρίς τύπους γινομένου-αθροίσματος;(κεφ.1,5)
Αν σε τρίγωνο ΑΒΓ ισχύει συνΑ+συν(Β-Γ) και όλο προς ημΑ ίσο με σφΒ, νδο ΑΒΓ ισοσκελές.
Παίρνω και τα δύο μέλη. Γράφω το συνΑ ως -συν(Β+Γ) και το σφΒ ως συνΒ/ημΒ. Μετά κάνω τα αναπτύγματα αθροίσματος και τελικά κολλάω στο εξής σημείο.
2ημΒημΓ και όλο προς ημΒσυνΓ+συνΒημΓ = συνΒ/ημΒ. Με χιαστί βγαίνουν κάτι γινόμενα χωρίς κοινό παράγοντα.. Και τέλος πάντων πως 8α μου βγει οτι ΑΒΓ ισοσκελές??
Είναι το τελευταίο υποερώτημα που μου έμεινε απ'τις ασκήσεις της φωτο... Any help appreciated

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Είσαι 8εός ρε φίλε... Προσκυνώ![]()
Το ξέρω, το ξέρω...

bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το ξέρω, το ξέρω...![]()

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Έλα ρε... κάτσε κάνε εκεί τα αναπτύγματα σου. Βαριέμαι να τη δω

bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πράξεις !
Έλα ρε... κάτσε κάνε εκεί τα αναπτύγματα σου. Βαριέμαι να τη δω. Αν δε τη λύσεις μέχρι το βράδυ, πες μου!
Τα έκανα ρεεεε. Κοίτα πιο κάτω τι γράφω. Το θέμα είναι πως θα βγάλω ΑΒΓ ισοσκελές!
physicsprofessor
Νεοφερμένο μέλος

Παιδιά έχω φάει κόλλημα στη παρακάτω αποδεικτική...
Νδο: εφ40=συν10/1+ημ10 (σε μοίρες οι γωνίες)-(συν10 και όλο προς 1+ημ10)
μια αλλη λυση στο πιτσ φιτιλι:
θεωρουμε οτι ισχυει η αποδεικτεα και με ισοδυναμίες φτανουμε σε κατι που ισχυει απο τη θεωρια!
δυο γραμμές λυση!
bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

"Αν σε τρίγωνο ΑΒΓ ισχύει συνΑ+συν(Β-Γ) και όλο προς ημΑ ίσο με σφΒ, νδο ΑΒΓ ισοσκελές" δεν μου 'βγαινε γιατί ήταν ίσο με εφΒ και όχι σφΒ. Τυπογραφικό στην εκφώνηση δλδ...
Τσεκάρετε και άλλες δύο ωραίες ασκησούμπες.
1)Αν ημ(α-β)=0, νδο συν(2α-β)=συνβ
2)Αν συν(α+β)=συνασυνβ, νδο ημ^2(α+β)=ημ^2(α)+ημ^2(β)
Α και μία ερώτηση πάνω σε τριγωνομετρική συνάρτηση..Τη δευτέρα γράφω..
Έστω η f(x)=[(ρίζα)2]ημ(χ/3)
Για ποιες τιμές του χ θα είναι στο μέγιστο και για ποιες στο ελάχιστο;
Δείτε αν το έκανα σωστά...
[(ρίζα)2]ημ(χ/3)=[(ρίζα)2]
Τα ρίζα 2 φεύγουν.
ημ(χ/3)=1 άρα χ/3=2κπ+π/2 άρα χ=6κπ+3π/2
Νομίζω είναι σωστό...
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρκεί να 'χεις υπόψη ότι:
και
Οπότε ανάλογα βλέπεις πότε η συνάρτησή σου παρουσιάζει μέγιστο και ελάχιστο.
Στέλιος
bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σας τις βάζω για εξάσκηση!
Να βρείτε το υπόλοιπο της διαίρεσης του πολυωνύμου
P(x)=(x-3)^(2ν+1) + χ^3 - 1, ν?Ν* με το δ(x)=χ-2
(στην αρχή του P(x) έχουμε (χ-3) εις την 2ν+1)
Χμμ.. Για να μην σας πέσει βαριά, κάντε πρώτα αυτές για ζέσταμα.
1)Να βρείτε το μ?R ώστε το υπόλοιπο της διαίρεσης του
P(x)=8μx^3+(μ-1)x+3 με το 2x+1 να είναι 5
2)Αν το χ+α είναι παράγοντας του P(x)=x^3+αx^2+x+β, νδο το χ+β είναι παράγοντας του P(x)
Πάντως όποιος βγάλει την πρώτη πρώτη θα τον παραδεχτώ.

LOL. Βασικά τώρα που την ξαναβλέπω εύκολη είναι

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Με το μάτι την έκανα ! Σε νετ-καφέ είμαι !
bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Στην 1η πόσο το βγάζεις; 6;
Με το μάτι την έκανα ! Σε νετ-καφέ είμαι !
Ναι όντως τόσο είναι και είναι εύκολη.. Γράψε λάθος.

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

ΥΣ: Μπορείς να δουλέψεις και με
Undead
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χμμ.. Για να μην σας πέσει βαριά, κάντε πρώτα αυτές για ζέσταμα.
1)Να βρείτε το μR ώστε το υπόλοιπο της διαίρεσης του
P(x)=8μx^3+(μ-1)x+3 με το 2x+1 να είναι 5
2)Αν το χ+α είναι παράγοντας του P(x)=x^3+αx^2+x+β, νδο το χ+β είναι παράγοντας του P(x)
Για δοκίμασε αυτήν
https://img517.imageshack.us/my.php?image=27801825zd8.jpg
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τι είναι αυτό ρε? Πως θα το λύσω αυτό έλεος!
miv
Επιφανές μέλος

bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.