Κρις, νομιζω και περσι ειχε αυξηση εισακτεων η Πατρα
Διαφωνω με τα bold
Νομιζω πως αν σημερα βγαινουν 700 γιατροι και 1400 δικηγοροι , με το συστημα που προτεινετε θα βγαινουν 1700 γιατροι και 2400 δικηγοροι.
Δεν αναφερομαι συγκεκριμενα σε καποιον απο δω μεσα, αλλα απο διαφορους γνωστους μου παρατηρω πως ενα μεγαλο ποσοστο οσων επιδιωκουν υψηλοβαθμες σχολες ειναι κυριως λογω πρεστιζ και οχι επειδη το αγαπουν πραγματικα. Επομενως θα ειναι πολυ εντονοτερο το φαινομενο ολων οσων μπαινουν "μη συνειδητα" σε μια σχολη. Για το "τσεκουρι" που λετε, δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ευδοκιμησει πρακτικα στην Ελλαδα.
Προκυπτουν βεβαια και αλλα προβληματα (υποδομων κλπ) που δεν ειναι της παρουσης.
Πρσωπικα θα προτιμουσα καποιο διαγωνισμο, οσο το δυνατον αντικειμενικοτερο γινεται ομως...
Δεν έπρεπε να διαφωνείς aleka.
Επειδή ακριβώς θέτω ως όρο να το αγαπάει πραγματικά και δεν το τονίζεις αυτό(εγώ έβαλα τα bold), ένας που επέλεγε να πάει γιατρός μόνο γιά το πρεστιζ να ήσουν σίγουρη ότι θα τα παράταγε αφού δεν έιχε όρεξη γιατί δεν θα αγαπούσε τη σχολή.Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνεις ειδικά γιατρός μέσα από μιά πολύχρονη ταλαιπωρία, αν δεν αγαπάς να γίνεις γιατρός.Το πρεστίζ δεν φτάνει.Δεν ξέρω τι σπουδάζεις και φαίνεται να έχεις την άποψη ότι είναι απλά τα πράγματα αλλά δεν είναι έτσι γιά όλες τις σχολές.
Είναι απλό.Κι εγώ θέλω να είμαι πρόεδρος της Αμερικής αλλά δεν θέλω να μπω στη διαδικασία των εκλογών γιατί ξέρω τη μοίρα μου.Θα γίνω ποτέ πρόεδρος?
Έπειτα άντε πως τελειώνει ένας τέτοιος φοιτητής την Ιατρική(ή Νομική).Νομίζεις ότι μπορεί να σταθεί στον επαγγελματικό στίβο?Φυσικά όχι.
Οπότε αυτό εννοώ.Να είναι τα πράγματα σχεδιασμένα έτσι που να μπορεί το σύστημα να αποβάλλει όσους δεν μπορούν και δεν αγαπούν αυτό που θέλουν να σπουδάσουν.
Γιατί σίγουρα το σημερινό σύστημα με τον ένα βαθμολογητή να σου βάζει πέντε μόρια πιό κάτω τα οποία θα σε βγάζουν από τη σχολή της αρεσκείας σου δεν μπορείς να πείς ότι είναι και το καλύτερο.Ποιός είναι ο βαθμολογητής.Ο Θεός?Καί να γράψεις μέσα σε τρείς ώρες?
Η αξιολόγησή σου έπρεπε να γίνεται σε βάθος χρόνου.Δεν είναι απόφαση κορώνα-γράμματα τι παγωτό θα αγοράσω.Είναι απόφαση ζωής γιά τους περισσότερους.
Το σύστημα φαίνεται δίκαιο υπό την έννοια ότι όλοι υπόκεινται στην ίδια φανομενικά δίκαιη διαδικασία.Όμως δεν είναι επί της ουσίας και τόσο δίκαιο.
Και τότεα φού έχουμε το καλύτερο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια γιατί δεν μας ...αντιγράφουν οι ξένοι να εφαρμόσουν κι αυτοί το ίδιο?
Εγώ σου λέω ότι ως χώρα έχουμε χάσει πολλά χρόνια τώρα την αξιοπιστία μας.
Μα προβληματίσου επί τέλους κι εσύ και όσοι σκέφτονται σαν και σένα.Δεν είναι παράξενο ένας φροντιστής (όπως εγώ) να έχει αυτές τις απόψεις?
Δεκάδες άλλοι συνάδελφοί μου θα με βρίζουν διαβάζοντας αυτά που γράφω.
Και μη μου πείς ότι εσύ μπορεί να έχεις λύσει το οικονομικό σου και μιλάς έτσι.Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.
Αλλά είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που κοντεύουμε να έχουμε φροντιστήριο στο παιδί ακόμη και πώς να μάθει να ψήνει καφέ!!!
Εμένα με ενδιαφέρει πρωτίστως να ανέβει επίπεδο η χώρα μου.Τώρα αγωνιάτε όλοι σε ποιά σχολή θα μπείτε.Δεν αγωνιάτε αν μεθαύριο δεν θα έχετε δουλειά?
Δεκάδες σχολές γιά υπολογιστές, τηλεπικοινωνίες, οικονομικά,μηχανικοί κ.λ.π
Τι θα κάνουν όλα αυτά τα παιδιά όταν θα τελειώσουν τις σχολές τους?Λές και η Ελλάδα είναι βιομηχανικός παράδεισος.
Τέλος πάντων.Ας μη σας δηλητηριάζω τη χαρά που μπήκατε σε κάποια σχολή(εξ άλλου και μεις όταν μπήκαμε, το τελευταίο που μας ενδιέφερε ήταν η επαγγελματική αποκατάσταση.Μετά έρχεται ο προβληματισμός.Γιά την ώρα χαρείτε αυτό που έχετε και μη σταματάτε να ονειρεύεστε.Η φοιτητική ζωή είναι η καλύτερη.Είναι η δική σας στιγμή).