Ασφαλίτες καταπατούν το άσυλο στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Leviathan:
Μπορει να μου εξηγήσει κάποιος και εμενα τι ακριβώς ειναι το Πανεπιστημιακό άσυλο ??? :confused: Δεν εχω φοιτησει σε ελληνικό πανεπιστημιο και αρα αγνοω εννοιες που για σχεδον ολους τους άλλους ειναι προφανεις.. :redface: :redface: Εγω εχω απλως μια αφηρημενη ιδεα στο μυαλο μου περι του θεματος, δηλ ασυλο = H αστυνομια δεν μπορει να εισερθει σε χωρους των πανεπιστημιων (και ΤΕΙ). Ισχυει αυτο ? Πως, που, ποτε, υπο ποιες συνθηκες ισχυει ? Η ισχυει γενικα? Γιατι? Ποιος ο λογος???? Απο ποτε αρχισε να ισχυει ?? :confused: (Γενικα μου φαινεται πολυ παραξενο σαν ιδεα παντως) Σε άλλες χωρες υπαρχει "Πανεπιστημιακό άσυλο" ?? (Νομιζω πως οχι, εξ΄ου και δεν μπορει να βρει κανεις πληροφοριες επι του θεματος στο Internet.) Αν μπορει καποιος να με διαφωτισει, θα ημουν ευγνώμων, και ζητω συγνώμη εκ των προτερων για την αγνοια μου ..
Α ρε leviathan δεν ξέρεις γι αυτό τα λες.. Ενώ δεν το έχεις ζήσει ποτέ από κοντά μπορείς να γράφεις με στόμφο τόσο τεράστια ποστ.

Δεν μπορώ να απομονώσω περιστατικά όπου ωφέλησε το άσυλο γιατί το σώφρον είναι να λειτουργεί ΜΕ ΑΣΥΛΟ η πανεπιστημιακή κοινότητα. Ένα άσυλο για την ελεύθερη διακίνηση ΙΔΕΩΝ και ΟΧΙ ναρκωτικών. Γιατί κόπτεσαι ΤΟΣΟ πολύ εναντίον του ασύλου ενώ δεν έχεις φοιτήσει καν;

Tο πανεπιστημιακό άσυλο δεν παρέχει πάντως «ποινική ασυλία» στους «ενοίκους» της πανεπιστημιακής κοινότητας ούτε απαλλάσσει αυτούς ή «τρίτους», μη μέλη της, από την ποινική ευθύνη όταν διαπράττουν αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής (άρθρο 2 παρ. 7 του νόμου 1268/1982). Στην τελευταία αυτή περίπτωση, η επέμβαση της δημόσιας δύναμης μπορεί να γίνει και χωρίς την άδεια των πανεπιστημιακών αρχών.
Φορείς πάντως του δικαιώματος του πανεπιστημιακού ασύλου είναι όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και φοιτητές και μόνον αυτοί, οι οποίοι και δικαιούνται να αξιώνουν την προστασία και τον σεβασμό του από οποιονδήποτε το παραβιάζει ή κωλύει την απόλαυσή του.

Tα πανεπιστήμιά μας επιδίδονται, τα τελευταία χρόνια, με πρωταγωνιστές τις σχολές κυρίως των εφηρμοσμένων επιστημών, σε έναν τιτάνιο αγώνα επιστημονικής αναζήτησης και έρευνας, συμμετέχοντας σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα εθνικού ή διεθνούς επιπέδου. Πολλές από αυτές τις ερευνητικές πανεπιστημιακές δραστηριότητες είναι ανταγωνιστικές επαγγελματικών ενώσεων, ιδιωτικών κέντρων παροχής υπηρεσιών γνώσης ή επιχειρηματικών συγκροτημάτων που δρουν στον τομέα της παιδείας και του πολιτισμού, ενώ άλλες δραστηριότητες εκφεύγουν εντελώς από τη λογική της αγοράς και του κέρδους. Φορείς πάντως ιδιωτικών συμφερόντων, «διαπλεκομένων» ή μη, βλέπουν καχύποπτα τις σύγχρονες ερευνητικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες των πανεπιστημίων και επιζητούν ή επιδιώκουν όχι βέβαια την εξαφάνισή τους αλλά τον έλεγχο και την καθυπόταξή τους στους όρους και στους νόμους που επιθυμούν οι ίδιοι.

Yπάρχουν, επομένως, δυνάμεις που έχουν κάθε λόγο να απεργάζονται την ποιοτική υποβάθμιση του πανεπιστημίου, τον ευτελισμό των αξιών της ακαδημαϊκής ελευθερίας και τη καταρράκωση κάθε έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου, έτσι ώστε το πανεπιστήμιο, καχεκτικό και αδύναμο, να γίνει υποχείριο των εξουσιαστών του χρήματος και των εραστών της εξουσίας.

H υπεράσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας έχει, λοιπόν, σήμερα ένα διαφορετικό, σε σχέση με το χτες, νόημα. Aποβλέπει στην άρνηση υποταγής της πανεπιστημιακής κοινότητας στις εξουσιαστικές ή μονοπωλιακές επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων, στην ελεύθερη από κομματικές παρεμβάσεις ή εξαρτήσεις ακαδημαϊκή δραστηριότητα και στη μη αντιστρατευόμενη τις θεμελιώδεις αξίες του πολιτισμού μας ερευνητική δραστηριότητα.

Kαι η υπεράσπιση αυτή διασφαλίζεται με τις ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες διοίκησης του πανεπιστημίου και άσκησης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας. Δεν είναι μόνο συλλογική η έρευνα στο πανεπιστήμιο, είναι και διαφανής και άρα ελέγξιμη ανά πάσα στιγμή, ενώ η υποχρεωτική ένταξή της στις υπάρχουσες διοικητικές δομές την καθιστά κοινωνικά υπεύθυνη.

Tο πανεπιστήμιο έχει και σήμερα ανάγκη από το πανεπιστημιακό άσυλο, όχι για να κλειστεί στον εαυτό του και να αποκοπεί από την κοινωνία, ούτε για να αποσυνδεθεί από την παραγωγή, με την οποία πρέπει να διατηρεί στενούς δεσμούς, αλλά για να συνδεθεί με την κοινωνία και την παραγωγή από θέση ισχύος και ανεξαρτησίας, έτσι ώστε να μπορεί το ίδιο να καθορίζει τους όρους της έρευνας και προαγωγής της επιστήμης. Eχει ανάγκη από το άσυλο, όπως έχει ανάγκη και από την αυτοδιοίκηση και την οικονομική του αυτοτέλεια, όχι για να προασπίσει τα ανύπαρκτα προνόμια των πανεπιστημιακών δασκάλων του, αλλά για να μπορεί να βρει καταφύγιο η ελεύθερη, χωρίς καταναγκασμούς ή εξαρτήσεις, επιστημονική αναζήτηση, η ανεξαρτησία της γνώμης και της σκέψης, η ελεύθερη παραγωγή και μετάδοση της γνώσης.


Οσοι σήμερα παραβιάζουν, καταπατούν, περιφρονούν, χλευάζουν ή ευτελίζουν το πανεπιστημιακό άσυλο, πλήττουν εσκεμμένα ή αθέλητα θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατικής και φιλελεύθερης συνταγματικής μας παράδοσης.

Eίναι δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση στην εποχή μας η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, διότι δεν απαιτεί μόνον ανδρεία ή μόνον αρετή, χρειάζεται υψηλό φρόνημα και πολλή φρόνηση.



Αρκετά ενδιαφέροντα μπορείτε επίσης να διαβάσετε εδώ: https://www.hri.org/E/1996/96-11-16.dir/keimena/greece/greece3.htm

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, κατέθεσα πλήρως τις απόψεις μου και αντιπαρατέθηκα με αρκετούς εκ των οποίων και με τη Leviathan που όταν άρχισε το thread δεν ήξερε καν τι είναι το άσυλο.



Αυτά από μένα. Με κάθε φιλική διάθεση Leviathan, έτσι; :) (e-steki είμαστε εδώ δε χαλάμε τις καρδιές μας)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από emufear:
ΕΛΕΟΣ, παγωμάρα...
Η έρευνα έχει σχέση με το άσυλο γιατί πρέπει να συνεχίζεται ανεμπόδιστα και ανεξάρτητα από τους πολιτικοοικονομικούς συσχετισμούς του έξω κόσμου η έρευνα και η εκπαίδευση. Καθώς και η πολιτική ζύμωση.

Και πως ακριβως το πετυχαινει αυτο το ασυλο; :confused:

Αρχική Δημοσίευση από emufear:
Όσο για τις κάμερες προσωπικά προτιμάω να με σφάξουνε ένα βράδυ παρά να κυκλοφορώ με ένα μπάτσο από δίπλα για προστασία.. my 2 cents

Γιατι; Ετσι βγαινεις περισσοτερο κερδισμενος; :worry: Προσωπικα προτιμαω να ειμαι ασφαλης. Και εφοσον ειμαι νομιμος, και δεν καταπιεζομαι ιδεολογικα, δεν μπορω να καταλαβω σε τι με ενοχλει η παρουσια αστυνομιας.

Αρχική Δημοσίευση από emufear:
Δεν μπορώ να απομονώσω περιστατικά όπου ωφέλησε το άσυλο γιατί το σώφρον είναι να λειτουργεί ΜΕ ΑΣΥΛΟ η πανεπιστημιακή κοινότητα. Ένα άσυλο για την ελεύθερη διακίνηση ΙΔΕΩΝ και ΟΧΙ ναρκωτικών. Γιατί κόπτεσαι ΤΟΣΟ πολύ εναντίον του ασύλου ενώ δεν έχεις φοιτήσει καν;

Ισως γιατι την επηρεαζει και αυτην; Γιατι οταν περναει απο εξω απο το Πανεπιστημιο πρεπει να προσεχει μηπως ειναι κανεις διπλα της; Γιατι πρεπει να φροντιζει να απομακρυνει το αυτοκινητο της πριν απο καθε "γιορτη του Πολυτεχνειου"; Ή πολυ απλα, γιατι ως πολιτης αυτου του κρατους ενδιαφερεται για τις εξελιξεις και την κατασταση σε αυτο; Επισης, θεωρεις οτι τα πανεπιστημια αλλων χωρων ειναι αφρονα; Εκει δεν διακινουνται ιδεες, δεν παραγεται ποιοτικη και παραγωγικη ερευνα; ;)


Αρχική Δημοσίευση από emufear:

Tο πανεπιστημιακό άσυλο δεν παρέχει πάντως «ποινική ασυλία» στους «ενοίκους» της πανεπιστημιακής κοινότητας ούτε απαλλάσσει αυτούς ή «τρίτους», μη μέλη της, από την ποινική ευθύνη όταν διαπράττουν αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής (άρθρο 2 παρ. 7 του νόμου 1268/1982). Στην τελευταία αυτή περίπτωση, η επέμβαση της δημόσιας δύναμης μπορεί να γίνει και χωρίς την άδεια των πανεπιστημιακών αρχών.

Οντως. Βεβαια, αυτο δεν αποκλειει την περιπτωση να σε κλεψουν, να καψουν τους υπολογιστες, τις αιθουσες, κτλ που με τα δικα σου χρηματα εχει αγορασει το κρατος, και παροτι υπαρχει αστυνομικη δυναμη εκει να μην μπορει να κανει κατι. Επισης, μιας και δεν ειμαι σιγουρος, μπορει καποιος να μας εξηγησει την εννοια του αυτοφωρου εγκληματος; Δηλαδη αν βιασουν καποια κοπελα και το καταγγειλει αμεσως μετα, δεν μπορει να ψαξει η αστυνομια τον χωρο; Πρεπει να το δουν να γινεται ή να γινει η καταγγελια την ιδια ωρα; :redface:

("Αυτόφωρο είναι το έγκλημα την ώρα που γίνεται ή το έγκλημα που έγινε πρόσφατα. Η πράξη θεωρείται ότι έγινε πρόσφατα ιδίως όταν αμέσως ύστερα από αυτήν ο δράστης καταδιώκεται από τη δημόσια δύναμη ή από τον παθόντα ή με δημόσια κραυγή, όπως και όταν συλλαμβάνεται οπουδήποτε να έχει αντικείμενα ή ίχνη από τα οποία συμπεραίνεται ότι διέπραξε το έγκλημα σε πολύ πρόσφατο χρόνο.")

Αρχική Δημοσίευση από emufear:
Φορείς πάντως ιδιωτικών συμφερόντων, «διαπλεκομένων» ή μη, βλέπουν καχύποπτα τις σύγχρονες ερευνητικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες των πανεπιστημίων και επιζητούν ή επιδιώκουν όχι βέβαια την εξαφάνισή τους αλλά τον έλεγχο και την καθυπόταξή τους στους όρους και στους νόμους που επιθυμούν οι ίδιοι.

Υπάρχουν, επομένως, δυνάμεις που έχουν κάθε λόγο να απεργάζονται την ποιοτική υποβάθμιση του πανεπιστημίου, τον ευτελισμό των αξιών της ακαδημαϊκής ελευθερίας και τη καταρράκωση κάθε έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου, έτσι ώστε το πανεπιστήμιο, καχεκτικό και αδύναμο, να γίνει υποχείριο των εξουσιαστών του χρήματος και των εραστών της εξουσίας.

Λιγο Λιακοπουλος και συνωμοσιολογια μου κανουν αυτα. Οπως και πριν, δεν καταλαβαινω πως ασκειται αυτη η πιεση και κυριως, πως βοηθα την καταπολεμηση αυτης το ασυλο. :hmm:

Υ.Γ: Γνωριζω οτι αυτες δεν ειναι οι δικες σου αποψεις (τα τελευταια εννοω) αλλα υποθετω οτι εφοσον τις παραθετεις, συμφωνεις με αυτες.
Υ.Γ 2: Η ολη συζητηση περι καταργησης ή μη του ασυλου, ειναι κατα τη γνωμη μου τελειως θεωρητικη, καθως δεν υπαρχει περιπτωση να καταργηθει ή να αλλοιωθει ιδιαιτερως, οσο τουλαχιστον η γενια του Πολυτεχνειου ειναι ακομα ενεργη (πολιτικα. κοινωνικα, κτλ) :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Leviathan:
το imo τα λεει ολα. δηλ δεν χρειαζονται παραδειγματα, επειδη iyo το πανεπιστημια λειτουργούν απρόσκοπτα χαρη στο ασυλο ?? Δηλ το ασυλο βοηθαει στην ομαλη λειτουργια επειδη ... ετσι λες εσυ?

Παράδειγμα λοιπόν: (για τη σχολή μου)
Η σχολή μου αναπτύσσει ένα θεϊκό καινούριο web browser και έρχεται η M$ και λέει ότι την κλέψαμε κ ότι κάνουμε αθέμιτο ανταγωνισμό και αρχίζει τις μηνύσεις και η έρευνα μας σταματάει...

Όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, είναι απλό χωρίς άσυλο το πανεπιστήμιο θα πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ στα δικαστήρια και επειδή δεν θα τα είχε αυτά τα λεφτά θα γινόταν υποχείριο των εταιριών.

Σαν το παραπάνω υπάρχουν άπειρα παραδείγματα (για σκεφτείτε επιστήμες υγείας).

My 2 cents.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από emufear:
Παράδειγμα λοιπόν: (για τη σχολή μου)
Η σχολή μου αναπτύσσει ένα θεϊκό καινούριο web browser και έρχεται η M$ και λέει ότι την κλέψαμε κ ότι κάνουμε αθέμιτο ανταγωνισμό και αρχίζει τις μηνύσεις και η έρευνα μας σταματάει...

Όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, είναι απλό χωρίς άσυλο το πανεπιστήμιο θα πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ στα δικαστήρια και επειδή δεν θα τα είχε αυτά τα λεφτά θα γινόταν υποχείριο των εταιριών.

Σαν το παραπάνω υπάρχουν άπειρα παραδείγματα (για σκεφτείτε επιστήμες υγείας).

My 2 cents.

Και γιατι δεν λεει οτι της εκλεψε και το Mozilla Foundation τα πνευματικα δικαιωματα, και το λεει σε εσας (εννοω, μηπως εχει καποιο λογο που ισχυριζεται αυτο το πραγμα; :redface: )

1. Αν δεν εχει δικιο ο εναγων, γιατι να πληρωσει στο δικαστηριο ο εναγομενος (οντας το πανεπιστημιο ή οποιοσδηποτε αλλος);

2. Αν εχει δικιο:
α) Δεν νομιζω οτι η Microsoft θα ειχε προβλημα να συνεργαστει και να μετεχει στο προγραμμα - καλο και για τους φοιτητες
β) Δεν νομιζω να στεκει στο δικαστηριο το ολο θεμα, αν δεν εχει εμπορικη χρηση αυτο ή δεν υπαρχει περιπτωση εστω και δωρεαν διαθεσης του.
γ) Εαν οντως βασιστηκε σε πατεντα της Microsoft και υπαρχει περιπτωση διαθεσης του, γιατι να μην πληρωσει; :whistle:

3. Εγω θα πω οτι τα παραπανω ειναι αστηρικτα, και οτι εχεις δικιο. Ας υπαρχει ασυλο, αλλα με αυτην την μορφη (μονο ιδεολογικη/ερευνητικη προστασια, και οχι για εγκληματα) Γιατι οχι; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
@Insomniac:
μιας και όπως λες δεν ξέρεις για τα αυτόφωρα εγκλήματα:
Βιασμός, δολοφονία κτλ. είναι αυτόφωρα και μπαίνει κατευθείαν αστυνομία και εισαγγελία. (Γι αυτό ονομάζονται έτσι επειδή δρα αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας)

Για τον προσωπικό μπάτσο τι να πω; Έχουμε διαφορετική κοσμοθεωρία.

Σε εμένα δε μοιάζουν για συνωμοσίες Λιακόπουλου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από emufear:
@Insomniac:
μιας και όπως λες δεν ξέρεις για τα αυτόφωρα εγκλήματα:
Βιασμός, δολοφονία κτλ. είναι αυτόφωρα και μπαίνει κατευθείαν αστυνομία και εισαγγελία. (Γι αυτό ονομάζονται έτσι επειδή δρα αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας)

Για τον προσωπικό μπάτσο τι να πω; Έχουμε διαφορετική κοσμοθεωρία.

Σε εμένα δε μοιάζουν για συνωμοσίες Λιακόπουλου.

1) Αυτο που ρωτησα ειναι αν το παραπανω που περιγραφεις ("μπαίνει κατευθείαν αστυνομία και εισαγγελία.") ισχυει και κατοπιν του εγκληματος. Αφου πλεον εχει διαπραχθει το εγκλημα, μπορει αυτεπαγγελτα η αστυνομια να μπει και να συλλεξει στοιχεια και να αρχισει ερευνα για τον υποπτο; Για το τι ειναι αυτοφωρο εγκλημα παρεθεσα ορισμο στο προηγουμενο post μου.

2) Το οτι εχουμε διαφορετικη αποψη στο συγκεκριμενο και ισως και διαφορετικη νοοτροπια μου ηταν αντιληπτο και απο πριν. Αυτο που δεν καταλαβα ηταν η λογικη στην προταση σου. Θα ηθελες να μου την εξηγησεις (το τι κερδιζεις δηλαδη αν σε σφαξουν αντι να εχεις προστασια απο την αστυνομια) ; :)

EDIT: 3) Οκ, σε αυτο δεν μπορω να αντιπαρατεθω μαζι σου, γιατι ειναι οντως θεμα κρισεως. Εσυ βλεπεις οτι υπαρχει τετοια κατασταση, εγω οχι. Δεκτο :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

weak and powerless

Διάσημο μέλος

Ο weak and powerless αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,375 μηνύματα.
inso, κατς. πιστεύεις πως το αμάξι σου (και του καθενός) θα κινδύνευε λόγω της ύπαρξης του ασύλου άμα η αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της και εξασκούσε την "εξουσία" της στον τόπο και στον χρόνο που όφειλε να το κάνει; :|

όσον αφορά το "Γιατι οταν περναει απο εξω απο το Πανεπιστημιο πρεπει να προσεχει μηπως ειναι κανεις διπλα της;"... δε λέω, κυκλοφορούν καλά φυντάνια αλλά νταξ, δεν είναι και κάνα άντρο πειρατών και βιαστών το πανεπιστήμιο ρε αδερφέ :D.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
1)Ισχύει και κατόπιν του εγκλήματος το γράφει και ο δικός σου ορισμός αυτός.

2)Προφανώς τη στιγμή που θα με σκοτώσουνε θα ήθελα να περνάει ένας μπάτσος να με σώσει αλλά προτιμάω να σκοτωθώ από τα να έχω ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαζί μου ένα μπάτσο (ή μια κάμερα ή να παρακολοθούν το τηλέφωνό μου).

3)Κι εγώ αλλά και ο καθηγητής νομικής που υπογράφει το άρθρο που πόσταρα. Καθώς και ένα σωρό άλλα ενεργά μέλη της σύγχρονης ακαδημαϊκής κοινότητας..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Insomniac:
Και γιατι δεν λεει οτι της εκλεψε και το Mozilla Foundation τα πνευματικα δικαιωματα, και το λεει σε εσας (εννοω, μηπως εχει καποιο λογο που ισχυριζεται αυτο το πραγμα; :redface: )

1. Αν δεν εχει δικιο ο εναγων, γιατι να πληρωσει στο δικαστηριο ο εναγομενος (οντας το πανεπιστημιο ή οποιοσδηποτε αλλος);

2. Αν εχει δικιο:
α) Δεν νομιζω οτι η Microsoft θα ειχε προβλημα να συνεργαστει και να μετεχει στο προγραμμα - καλο και για τους φοιτητες
β) Δεν νομιζω να στεκει στο δικαστηριο το ολο θεμα, αν δεν εχει εμπορικη χρηση αυτο ή δεν υπαρχει περιπτωση εστω και δωρεαν διαθεσης του.
γ) Εαν οντως βασιστηκε σε πατεντα της Microsoft και υπαρχει περιπτωση διαθεσης του, γιατι να μην πληρωσει; :whistle:

3. Εγω θα πω οτι τα παραπανω ειναι αστηρικτα, και οτι εχεις δικιο. Ας υπαρχει ασυλο, αλλα με αυτην την μορφη (μονο ιδεολογικη/ερευνητικη προστασια, και οχι για εγκληματα) Γιατι οχι; :hmm:

Γιατί έρευνα σε πανεπιστήμιο θα ξέρει η M$ ότι είναι πολύ πιο απειλητική από οποιαδήποτε άλλη.. Και ξέρει ότι αν κάτι "πιάσει" όπως ο firefox μετά είναι δύσκολο να το πολεμήσει. Θα κυνηγήσει να τα "σκοτώσει όσο είναι μικρά και άγνωστα". Στα δικαστήρια πληρώνουν πολλά και οι 2 (όχι για δωροδοκίες).

Αν όντως βασίστηκε σε δουλειά της M$ (ελπίζω να μην είσαι υπέρ και των πατεντών λογισμικού που πήραν τον π**λο τελικά από την ΕΕ) τότε δε θα το βγάλει "έξω" και θα το έχει σε πειραματικό σκοπό. Αν το βγάλει "έξω" τότε M$ feel free να μας μηνύσεις, όχι όμως ενώ γίνεται έρευνα γιατί ΤΟΤΕ είναι που συνηθίζουν οι μεγάλες εταιρίες να σταματάνε τα ανταγωνιστικά project..

Τέλος το άσυλο πρέπει να υπάρχει και για εγκλήματα διότι αλλιώς κάποιοι θα βρίσκουν πρόφαση ή την υποψία εγκλήματος για να σταματάνε οι έρευνες μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση το οποίο συνεπάγεται τη στασιμότητα της ερευνητικής δουλειάς των Πανεπιστημίων και την απόσπαση από το έργο τους αφού θα ασχολούνται με δικαστικά θέματα για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από weak and powerless:
inso, κατς. πιστεύεις πως το αμάξι σου (και του καθενός) θα κινδύνευε λόγω της ύπαρξης του ασύλου άμα η αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της και εξασκούσε την "εξουσία" της στον τόπο και στον χρόνο που όφειλε να το κάνει; :|

όσον αφορά το "Γιατι οταν περναει απο εξω απο το Πανεπιστημιο πρεπει να προσεχει μηπως ειναι κανεις διπλα της;"... δε λέω, κυκλοφορούν καλά φυντάνια αλλά νταξ, δεν είναι και κάνα άντρο πειρατών και βιαστών το πανεπιστήμιο ρε αδερφέ :D.

Προσωπικα, ναι, το πιστευω. Γιατι, το πανεπιστημιο δρα - σε αυτες τις περιπτωσεις φυσικα- ως εφαλτηριο και κρυψωνα αυτων των στοιχειων (που προκαλουν τα επεισοδια) και το να μην τους αφησεις να μπουν στο πανεπιστημιο θα σημαινε πρωτον τεραστια αστυνομικη δυναμη για να περιφρουρει ολοκληρη την πανεπιστημιουπολη, κατα δευτερον οτι ισως χρειαζοταν να κανει ακριβως αυτο που σε ενοχλει:
Να εξακριβωνει στοιχεια (αν ειναι φοιτητης, και γενικοτερα) καθε ατομου που συμμετεχει στην πορειεα για να αποφασισει αν θα τον αφησει να πλησιασει ή οχι την περιοχη. Εκτος αν δεν εννοεις αυτο που καταλαβα, αλλα γενικοτερα να παταξει το εγκλημα, να μην αφησει να δημιουργηθει εγκληματικοτητα, κτλ...:redface: :)

Οκ, υποθετω τοτε οτι δεν ξερεις εσυ καποιον ή δεν σου εχει τυχει εσενα να παθεις κατι αναλογο...Αυτο δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει ομως. Για να ειμαι σαφης, δεν λεω οτι μεσα στο χωρο του Πανεπιστημιου επικρατει κολαση, αλλα σιγουρα ειναι πολυ λιγοτερο ασφαλη και νομιμα τα πραγματα απο ο,τι εκτος αυτου. ;)

Αρχική Δημοσίευση από emufear:
1)Ισχύει και κατόπιν του εγκλήματος το γράφει και ο δικός σου ορισμός αυτός.

2)Προφανώς τη στιγμή που θα με σκοτώσουνε θα ήθελα να περνάει ένας μπάτσος να με σώσει αλλά προτιμάω να σκοτωθώ από τα να έχω ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαζί μου ένα μπάτσο (ή μια κάμερα ή να παρακολοθούν το τηλέφωνό μου).

3)Κι εγώ αλλά και ο καθηγητής νομικής που υπογράφει το άρθρο που πόσταρα. Καθώς και ένα σωρό άλλα ενεργά μέλη της σύγχρονης ακαδημαϊκής κοινότητας..

1) Απο ο,τι καταλαβα, αυτος ειναι ο νομικος ορισμος του. Δεν ειναι δικος μου (δεν ειμαι και 100% βεβαιος ομως) Δεν καταλαβα ομως οτι σημαινει ακριβως αυτο που σε ρωτησα, οποτε θα προσπαθησω να μαθω παραπανω για το θεμα και θα επανελθω. :D

2) Οκ...

3) :ermm: :/: Το "καθηγητής νομικής που υπογράφει το άρθρο" και το "ενεργά μέλη της σύγχρονης ακαδημαϊκής κοινότητας" τα παραθετεις για να με πεισουν για το αδικο της δικης μου κρισεως; :hmm: Γιατι και το ενα και το αλλο δεν μου λενε τιποτα, ποσο μαλλον που για το δευτερο δεν εχω τετοιες ενδειξεις, παρα μονο τη δικη σου εκτιμηση. Το να εχει καποιος δικιο ή αδικο ως προς μια αποψη του δεν ειναι θεμα μονο μορφωσεως ή θεσης...;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Insomniac:
1) Απο ο,τι καταλαβα, αυτος ειναι ο νομικος ορισμος του. Δεν ειναι δικος μου (δεν ειμαι και 100% βεβαιος ομως) Δεν καταλαβα ομως οτι σημαινει ακριβως αυτο που σε ρωτησα, οποτε θα προσπαθησω να μαθω παραπανω για το θεμα και θα επανελθω. :D

2) Οκ...

3) :ermm: :/: Το "καθηγητής νομικής που υπογράφει το άρθρο" και το "ενεργά μέλη της σύγχρονης ακαδημαϊκής κοινότητας" τα παραθετεις για να με πεισουν για το αδικο της δικης μου κρισεως; :hmm: Γιατι και το ενα και το αλλο δεν μου λενε τιποτα, ποσο μαλλον που για το δευτερο δεν εχω τετοιες ενδειξεις, παρα μονο τη δικη σου εκτιμηση. Το να εχει καποιος δικιο ή αδικο ως προς μια αποψη του δεν ειναι θεμα μονο μορφωσεως ή θεσης...;)

1) Μέχρι λίγο μετά νομίζω αλλά ούτως ή άλλως αν πάει πολύ μετά θα έχει δώσει άδεια η πρυτανεία (η επιτροπή).

2) :)

3) Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Συγγνώμη αν το παρεξήγησες και η δικιά σου άποψη είναι εξίσου σημαντική. Απλά ο καθηγητής είναι της Νομικής, πάνω σε νομικά θέματα δεν υπάρχουν για μένα πιο κορυφαίοι από τους καθηγητές της Νομικής στο ΕΚΠΑ χωρίς να σημαίνει ότι ασπάζομαι τις απόψεις τους πάντα. Αλλά σέβομαι απεριόριστα τις γνωμοδοτήσεις τους σε νομικά ζητήματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

weak and powerless

Διάσημο μέλος

Ο weak and powerless αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,375 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Insomniac:
Προσωπικα, ναι, το πιστευω. Γιατι, το πανεπιστημιο δρα - σε αυτες τις περιπτωσεις φυσικα- ως εφαλτηριο και κρυψωνα αυτων των στοιχειων (που προκαλουν τα επεισοδια) και το να μην τους αφησεις να μπουν στο πανεπιστημιο θα σημαινε πρωτον τεραστια αστυνομικη δυναμη για να περιφρουρει ολοκληρη την πανεπιστημιουπολη, κατα δευτερον οτι ισως χρειαζοταν να κανει ακριβως αυτο που σε ενοχλει:
Να εξακριβωνει στοιχεια (αν ειναι φοιτητης, και γενικοτερα) καθε ατομου που συμμετεχει στην πορεια για να αποφασισει αν θα τον αφησει να πλησιασει ή οχι την περιοχη. Εκτος αν δεν εννοεις αυτο που καταλαβα, αλλα γενικοτερα να παταξει το εγκλημα, να μην αφησει να δημιουργηθει εγκληματικοτητα, κτλ...:redface: :)

χμ, το ότι έχω συμμετάσχει ειρηνικά και συνήθως σιωπηλά σε πολλές πορείες είναι μάλλον αδιάφορο. απλά έχω δει κι έχω ζήσει άπειρες φορές από κοντά αυτά που δείχνουν έστω και σαν μια ιδέα τα κανάλια (για τον δικό τους λόγο βέβαια...). φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει παρακολουθήσει 4-5 άτομα "αγνώστων στοιχείων" (οι λεγόμενοι γνωστοί-άγνωστοι, λολ :D) να καταστρέφουν περιουσία του κράτους ή κάποιων πολιτών και ένα τσούρμο ένστολων να τους παρακολουθεί από τα τρία μέτρα χωρίς να κάνει τπτ. εκεί η αστυνομία δεν κάνει τη δουλεία της. και είναι και ο τόπος αλλά και ο χρόνος στον οποίον οφείλει να προσφέρει κοινωνικό έργο. επίσης η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της όταν μετά από ένα μισάωρο συλλαμβάνει κάνα-δύο υποτιθέμενους ταραξίες :P.

Αρχική Δημοσίευση από Insomniac:
Οκ, υποθετω τοτε οτι δεν ξερεις εσυ καποιον ή δεν σου εχει τυχει εσενα να παθεις κατι αναλογο...Αυτο δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει ομως. Για να ειμαι σαφης, δεν λεω οτι μεσα στο χωρο του Πανεπιστημιου επικρατει κολαση, αλλα σιγουρα ειναι πολυ λιγοτερο ασφαλη και νομιμα τα πραγματα απο ο,τι εκτος αυτου. ;)

μου έχει "τύχει" αρκετές φορές να πέσω θύμα κάποιου εγκλήματος. και δεν ένιωσα περισσότερο ασφαλής επειδή βρισκόμουνα μακριά από τη σχολή μου :P. και πραγματικά δεν ξέρω πόσο συχνό είναι το φαινόμενο να ακροβατούν εγκληματίες στα σύνορα ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος ώστε αφού "χτυπήσουν" να χωθούν μέσα για να την γλιτώσουν. πραγματικά, αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι λυπηρό αλλά αμφιβάλλω (at least αμφιβάλλω αν συμμετείχαν στην όλη διαδικασία νοήμονα όντα :D)...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Leviathan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Leviathan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από emufear:
Ο πανεπιστημιακός χώρος είναι χώρος ζύμωσης και αντίδρασης! Οι φοιτητές είναι το πιο δραστήριο και ενεργό κομμάτι της κοινωνίας. Δεν πρέπει να τους δίνεις μασημένη τροφή αλλά ΠΡΕΠΕΙ να τους εξασφαλίζεις το δικαίωμα να αναζητήσουν μόνοι τους την πνευματική τροφή τους.

Αρχική Δημοσίευση από emufear:
Απορώ γιατί έχεις μείνει άναυδη καθότι εσύ είσαι αυτή που προτείνει ριζοσπαστικές και αντιδραστικές αλλαγές και όχι εγώ που προτείνω να μείνουν τα πράγματα ως έχουν με το νόμο πλαίσιο του 82. :rolleyes:

Xμμμ :hmm: Αν ο χωρος του πανεπιστημιου ειναι ο χωρος που στηριζει και βοηθαει την ελευθερη εκφραση πολιτικών πεποιθησεων, κοινωνικών αντιληψεων, ειναι το φυτώριο εμπνευσης νεων ιδεων, του ψαξιματος, της αναζήτησης, της αμφισβητησης, της αντιδρασης, της μη μασημενης τροφης κλπ, τοτε εμενα που θεωρεις οτι εχω ριζοσπαστικές και αντιδραστικες σκεψεις και αποψεις, πρεπει να μου πεις και ΜΠΡΑΒΟ! :) και να αναρωτηθεις πως τα καταφερνω χωρις καμμια απολυτως βοηθεια απο το ασυλο. !!

Και εσυ που εισαι μεσα στο 'προστατευμενο' φυτωριο ιδεων, στο δραστηριο χωρο ζυμωσης και αντιδρασης λες "να μεινουν τα πραγματα ως εχουν, να μην αλλαξουμε κατι".

I rest my case.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Leviathan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Leviathan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από weak and powerless:
ψιλοβαριέμαι να ποστάρω βασικά, αλλά με έχει ξενίσει ιδιαίτερα ένα σημείο... leviathan πραγματικά πιστεύεις ότι η αμφισβήτηση και η αντίδραση επιτρέπονται παντού :| ή σου ξέφυγε κατά λάθος; :D

Γενικα προσεχω το δυνατον, τιποτα να μην μου ξεφευγει κατα λαθος ... :) Αναφερομουνα στην ελευθερη εκφραση αποψεων και ιδεών και ναι, επιτρεπονται παντου. Και αν με το 'αντιδραση' εννοεις αντιδραστικες ιδεες ναι ισχυει. Σε μενα πχ μια χαρα επιτρεπεται να εκφρασω τις 'αντιδραστικες' μου αποψεις εδώ,:) και δεν κινδυνευω να με τσακωσει η αστυνομια ή οποιοσδηποτε αλλος επειδη διαφωνει μαζι μου. Αν με το 'αντιδραση', εννοεις οχι την εκφραση αποψεων και ιδεων αλλα οτι δερνουμε και τα σπαμε, τοτε οχι δεν επιτρεπεται εκτος πανεπιστημιου, και δεν θα επρεπε να επιτρεπεται ουτε εντος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Αν από τα συγκεκριμένα παραδείγματα και επιχειρήματα που ανέφερα στον φίλο Insomniac, ο οποίος είχε διάθεση για διάλογο εσύ συγκράτησες μόνο ότι δέρνουμε και σπάμε I rest my case as well ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
case is rested officially now.


Long live the case.


Νι? :panwkatw:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Ladies and gentlemen of the jury, what is your decision? :angel:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
Die! *σφυράκι* Next!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Leviathan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Leviathan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από emufear:
Tο πανεπιστημιακό άσυλο δεν παρέχει πάντως «ποινική ασυλία» στους «ενοίκους» της πανεπιστημιακής κοινότητας ούτε απαλλάσσει αυτούς ή «τρίτους», μη μέλη της, από την ποινική ευθύνη όταν διαπράττουν αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής (άρθρο 2 παρ. 7 του νόμου 1268/1982). Στην τελευταία αυτή περίπτωση, η επέμβαση της δημόσιας δύναμης μπορεί να γίνει και χωρίς την άδεια των πανεπιστημιακών αρχών. Φορείς πάντως του δικαιώματος του πανεπιστημιακού ασύλου είναι όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και φοιτητές και μόνον αυτοί, οι οποίοι και δικαιούνται να αξιώνουν την προστασία και τον σεβασμό του από οποιονδήποτε το παραβιάζει ή κωλύει την απόλαυσή του.

Εδω εχω μια απορια. Το ασυλο αφορα τελικα τους φοιτητες και καθηγητές (οι φορεις της πανεπιστημιακης ιδιοτητας και μονον αυτοι) ή οποιονδηποτε εισερχεται στο χωρο του πανεπιστημιου ασχετως αν ειναι φοιτητης ή οχι ?? Γιατι ετσι ειχε αναφερθει προηγουμενως. Αλλα τωρα στο κειμενο που παραθετεις (καθως και στο link επισης) αναφερεται οτι αφορα μονο τους φορεις της πανεπιστημιακης ιδιοτητας. Τι απο τα δυο ισχυει ? :confused: Γιατι αν ισχυει το 'μονο οι φορεις' κλπ, τοτε καλως η αστυνομια ζητησε απο το ατομο που αναφερθηκε στην καταγγελια την φοιτητικη του ταυτοτητα κλπ, γιατι εχει διαφορά (με βαση το νομο) αν ειναι κανεις φοιτητης ή οχι σε οτι αφορα το ασυλο. Επισης, η κλοπη ειναι κακουργημα?? (Δεν ξερω, ρωταω. Γιατι εγκλημα κατα της ζωης δεν ειναι). Αλλα αν ειναι κακουργημα τοτε αν ειχε γινει κλοπη τσαντας απο καποιον τσαντακια, τοτε καλως η αστυνομια βρεθηκε στο χωρο του Πανεπιστημιου (ΧΩΡΙΣ την αδεια των πανεπιστημιακων αρχών). Κανατε την καταγγελία επειδη υπηρξε παραβαση του νομου (απο οτι κατάλαβα. και υπο αυτην την εννοια καλα κανατε, αν και διαφωνω βεβαιως με πολλα απο αυτα που αναφερονται στο εν λογω κειμενο:) ). Υπηρξε ομως παραβαση ? (Η κλοπη ειναι εγκλημα κατα της ιδιοκτησιας. Δεν ξερω ομως τι ειναι και τι δεν ειναι 'κακουργημα'..) Επισης ετσι οπως το καταλαβαινω ο νομος δεν στεκει (Αν ΟΝΤΩΣ αναφερει ο ΝΟΜΟΣ (οχι καποιο αλλο 'κειμενο') οτι το ασυλο αφορα μονο τους φορεις της πανεπιστημιακης ιδιοτητας). Η αστυνομια δεν μπορει να εισερθει στο χωρο (α.χωρις προηγουμενη αδεια των πανεπιστημικων αρχων δηλ προσωρινη αρση του ασυλου, Ή β. αν δεν εχει διαπραχθει αυτόφωρο κακουργήμα ή αυτόφωρο εγκλήμα κατά της ζωής). Αρα οσο η αστυνομια ειναι εκτος του χωρου αυτου, ΔΕΝ μπορει να συμπεριφερθει διαφορετικα σε φορεις και μη φορεις της πανεπιστημιακης ιδιοτητας (αφου ειναι ακομα απ'εξω)!!! Και εαν μπει μεσα (α. προσωρινη αρση ασυλου ή β. ερευνα για αυτοφωρο κακουργημα/ εγκλημα) παλι ΔΕΝ υπαρχει διαφορα ως προς φορεις ή μη φορεις (αφου α. το ασυλο εχει αθρει προσωρινως και αρα δεν καλυπτει κανενα (φοιτητη ή μη) και αφου β. Tο πανεπιστημιακό άσυλο δεν παρέχει πάντως «ποινική ασυλία» στους «ενοίκους» (ενοικοι=φορεις και μη φορεις). Αρα, ΑΝ ο νομος αναφερει οτι υπαρχει διαφορα μεταξυ φορεων μη φορεων στην παροχη του ασυλου, ειναι ουσιαστικα ατοπος και παραλογος. Αφου στην πραξη δεν μπορει να εφαρμοστει ποτε! Βασικα δεν εχει νοημα και οι εννοιες 'παροχη ασυλου στα ορια ενος συγκεκριμενου χωρου' & 'παροχη ασυλου σε ατομα με συγκεκριμενη ιδιοτητα' ειναι αντιφατικες!! Η το ενα ή το αλλο. Και τα δυο δεν γινεται.

Αρχική Δημοσίευση από emufear:
Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, κατέθεσα πλήρως τις απόψεις μου και αντιπαρατέθηκα με αρκετούς εκ των οποίων και με τη Leviathan που όταν άρχισε το thread δεν ήξερε καν τι είναι το άσυλο.

Κατι ηξερα απο πριν, αλλα λογω ελλειψης ιδιας εμπειριας και ελλειψη πληροφοριων επι του θεματος, ηξερα οτι 'μπορει' να υπαρχουν πολλες βασικες λεπτομεριες και πτυχες του θεματος που μου διαφευγουν. (και οταν δεν ειμαι σιγουρη οτι οντως ξερω, ρωταω για να μαθω). Απο οτι διαβασα σε αυτο το thread, δεν μπορω να πω οτι εμαθα πολλα παραπανω (βασικα εμαθα μονο για το νομο του 1982 (την υπαρξη του δηλ), και επισης απο το link που παρεθεσες οτι το 82 καταχυρωθηκε με νομο η εννοια. πριν δηλ ηταν απλως κατι θεωρητικό. Αυτα εμαθα. Καθε γνωση για καλο βεβαια, και θα κοιταξω να βρω και το πληρες κειμενο του νομου αυτου)

Αρχική Δημοσίευση από emufear:
Αυτά από μένα. Με κάθε φιλική διάθεση Leviathan, έτσι; :) (e-steki είμαστε εδώ δε χαλάμε τις καρδιές μας)
Φυσικα ! το ιδιο και απο μενα, συζητάμε δηλ με καθε φιλικη διαθεση. :) Απλως τυχαινει να διαφωνουμε στο συγκεκριμενο θεμα, αλλα αυτο ειναι απλως μια λεπτομερεια :) και σε καμμια περιπτωση δεν επηρεαζει την φιλικη διαθεση. Στο κατω-κατω αν συμφωνουσαμε ολοι σε ολα, δεν θα ειχαμε και τιποτα να συζητησουμε. Ετσι δεν ειναι ?:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Έτσι είναι ;)

Η κλοπή δε θεωρείται κακούργημα, γι' αυτό ήταν παράνομη η είσοδος.

Το γιατί υπάρχει ασυλία για τα όχι αυτόφορα/κακουργήματα εγκλήματα το εξήγησα σε προηγούμενο post.

Πάντως ρε παιδιά κι εγώ είμαι σαφώς εναντίον της κατάχρησης του ασύλου για να τα σπάμε, δεν πιστεύω να με έχετε περάσει για βάνδαλο ε; :P
Τα ΜΜΕ πάντως δίνουν άσχημη εικόνα προς τα έξω, δεν είναι αυτός ο κανόνας, όπως και οι πορείες για το πολυτεχνείο δεν είναι ο κανόνας τα επεισόδια παρόλο που η τηλεόραση παλεύει να μας πείσει για το αντίθετο..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top