Αρχική Δημοσίευση από emufear:
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;! ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ!!!
Συμφώνώ απολυτα και επαυξανω ! (Βεβαια εγω εχω μεινει αναυδη υπο την αντιθετη σκοπια απο την δικη σου.)
Πότε θα καταλάβετε ότι το Φοιτητικό Άσυλο είναι Φοιτητικό Κεκτημένο!!?!
εεε???
Μα πριν δεν ειπες:
Το ζήτημα είναι η ελεύθερη διακίνηση (πολιτικών και όχι μόνο) ιδεών στο χώρο του Πανεπιστημίου με το να σε ελέγχουν αν είσαι ή όχι φοιτητής παύει αυτό.
οτι δηλ το πανεπιστημιακό ασυλο ισχυει για ολους εντος πανεπιστημιακου χωρου, ασχετως αν το ατομο εντος πανεπιστημιακου χωρου ειναι φοιτητης ή οχι ? (εξ'ου και 'πανεπιστημιακο ασυλο'=ασυλο για ολους εντος του συγκεκριμενου χωρου, και οχι 'φοιτητικό ασυλο'=ασυλο για ολους που εχουν την ιδιοτητα του φοιτητη ασχετως του χωρου στον οποιο βρισκονται)
Αρα, απο που ως που το φοιτητικό (πανεπιστημιακό) ασυλο ειναι
φοιτητικό κεκτημενο ? Φοιτητικό κεκτημενο εναι κατι που ισχυει για τους φοιτητες μονο, και ειπαμε οτι το ασυλο δεν ισχυει μονο για τους φοιτητες. Και ουτε ισχυριζεσαι οτι θα επρεπε να ισχυει μονο για τους φοιτητες, αλλά λες οτι σωστα ισχυει για οσους (φοιτητες & μη) βρισκονται εντος πανεπιστημιακου χωρου. Αρα ο χαρακτηρισμος φοιτητικό κεκτημενο δεν στεκει κατ'εμε. Αν το θεωρεις κεκτημενο (που εγω διαφωνω βεβαιως) θα μπορουσες να το χαρακτηρισεις κοινωνικό κεκτημενο (κατι που ισχυει για ολους, κατι που εχουμε κερδισει (κατακτησει) ολοι.
Να τις καταργήσουμε όλες τις ελευθερίες σιγά σιγά ρε παιδιά.
Μα για πια ελευθερια μιλας ??? Ποια ελευθερια σου στερειται εκτος πανεπιστημιου χωρου και θελεις τουλαχιστον να διατηρηθει εντος του χωρου αυτου? Μιλησες πριν για ελεύθερη διακίνηση (πολιτικών και όχι μόνο) ιδεών. Σου στερειται αυτο το δικαιωμα εκτος του Πανεπιστημιου ? Πως, που, ποτε, σου συνεβηκε αυτο ? Οπως και να εχει, εαν σου εχει συμβει ποτε κατι τετοιο παρε τον δικηγορο σου και τρεχα στο δικαστηριο και θα βρεθεις δικαιωμενος. Και συγνωμη αλλα αδυνατω παντελως να καταλαβω τι σχεση εχει η ελευθερια ιδεών με την αναζητηση απο την αστυνομια ενος τσαντακια. Εκτος αν η 'ιδεα' στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι: "Θελουμε να επιτρεπεται απο το νομο η κλοπη τσαντων, πορτοφολιών κλπ". Εγω προσωπικα ειμαι κατα της ιδεας αυτης, αλλα δεν απαγορευεται σε κανενα να εκφρασει την αποψη αυτη. H 'ιδεα' αυτη (οπως και ολες) επιτρεπεται να 'διακινηθει'.
Εντος και εκτος πανεπιστημιου. Απλως επειδη δεν θα συμφωνουν οι περισσοτεροι αποκλειεται να αλλαξει ο εν λογω νομος, και ο τσαντακιας θα διωκεται. Δεν διωκεται ομως οποιος λεει "θα ηθελα να μην διωκονται οι τσαντακηδες". Διωκεσαι μονο αμα το εφαρμοσεις στην πραξη (δηλ. κλεψεις). Για οποιαδηποτε ιδεα εκφρασεις δεν διωκεσαι. (Εντος και εκτος πανεπιστημιου)
Να βάλουμε παντού κάμερες, αμάν στην Φωκίωνος έμεινε μια γωνία που δεν έχει ακόμα κάμερα! ΓΡΗΓΟΡΑ!!!! Η Ε.Ε. παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες μας με τη βούλα (βλ. προηγούμενο άρθρο) και δε μας ενοχλεί καθόλου.
Εχ συγνωμη, αλλα βλεπω οτι η εννοια της ελευθεριας ιδεων που 'προστατευει' το πανεπιστημιο αρχιζει και συγχεεται με άλλα πραγματα. Τι σχεση εχουν οι καμερες με το θεμα ??
Ο πανεπιστημιακός χώρος είναι χώρος ζύμωσης και αντίδρασης!
εμμ αυτο παιζεται. Αλλο τι ειναι το πανεπιστημιο, αλλο τι θα επρεπε να ειναι, αλλο τι θα ηθελε ο καθενας μας να ειναι, άλλο τι νομιζουμε οτι ειναι τωρα κλπ. Εγω μονο για χωρο ζυμωσης δεν το βλεπω να ειναι ετσι οπως εχει... Αλλο αν θα μπορουσε να ειναι, και καλο θα ηταν να ειναι. Οσο για την αντιδραση, μαλλον εννοεις αμιφισβητηση υπρχοντων ιδεων, γεννεση νεων ιδεων κλπ. Ωραια, δηλ η σκεψη, η ζυμωση, η αμφισβητηση, η αντιδραση να απαγορευονται εκτος πανεπιστημιου ? Αυτο θες? Γιατι τωρα επιτρεπονται παντου...
Οι φοιτητές είναι το πιο δραστήριο και ενεργό κομμάτι της κοινωνίας.
Χμμ Οι νεοι γενικα ειναι. Ειναι κοινωνικα, ιστορικα, και βιολογικα αποδεδειγμενο. Τωρα επειδή οι περισσοτεροι νεοι σπουδαζουν, να συμφωνησουμε οτι ναι το πανεπιστημιο ειναι εν δυναμη ενας πιο δραστηριος χωρος. (αφου βριθει απο νεους ανθρωπους). Βεβαια απο αυτα που βλεπω τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι δραστηρια στο να παραγονται επεισοδια, φασαριες ζημιες κλπ, αλλά απο ιδεες γιοκ.. Δυστυχως. Μηπως κατι δεν παει καλα, και στο 'φυτωριο ιδεων', δεν ανθουν και πολλα πραγματα στην πραξη ??
Δεν πρέπει να τους δίνεις μασημένη τροφή αλλά ΠΡΕΠΕΙ να τους εξασφαλίζεις το δικαίωμα να αναζητήσουν μόνοι τους την πνευματική τροφή τους.
Φυσικα, συμφωνώ και επαυξανω, αλλα τι σχεση εχει αυτο με το πανεπιστημιακό ασυλο ??
Και συγνώμη αλλα το η παραπανω φραση σου κατα τη γνωμη σου πρεπει να ισχυει για τους φοιτητες (και λοιπους περαστικους απο το χωρο 'εμπνευσης ιδεων') και εμεις υπόλοιποι γιοκ ?? Εγω δηλ δεν εχω δικαιωμα να αναζητησω την πνευματικη μου τροφη μονη μου ? [Το εχω και το παρα εχω, οπως το εχουν ολοι]
Στον πανεπιστημιακό χώρο γίνεται ακαδημαϊκή έρευνα για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας.
Ναι θεωρητικα ετσι ειναι, απλως τα ελληνικα πανεπιστημια στην πραξη δεν τα πολυκαταφερνουν.. Αλλα στο θεωρητικό σκελος φυσικα συμφωνω. Ναι θα πρεπει στα πανεπιστημια μεταξυ αλλων να γινεται ακαδημαϊκή έρευνα για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας. Ωραια. Το ασυλο τι σχεση εχει ?? Το οτι πχ απαγορευται να ψαξει η αστυνομια να βρει τον αναζητουμενο τσαντακια στο χωρο του πανεπιστημιου,
πως στο καλο βοηθαει την ακαδημαικη ερευνα???
Η έρευνα αυτή πρέπει να συνεχίζεται ανεμπόδιστα και ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον έξω κόσμο.
Ναι ωραια.. δηλ. Η αναζητηση του τσαντακια εμποδιζει την ακαδημιακη ερευνα??

(Δηλ. Η αστυνομικη ερευνα εμποδιζει την ακαδημαικη ερευνα ?? Γιατι, ερευνα ειναι και αυτη, και αφου τα πανεπιστημια υπερ της ερευνας κανονικα θα επρεπε να υποδεχονται με ανοιχτες αγκαλες τους συναδελφους ερευνητες - αστυνομικους

. Και περαν του αστειου, δεν ειναι συνονυμια/συμπτωση το 'ερευνα'...)
Πόσο δύσκολο είναι για να το καταλάβετε;
Αν εννοεις οτι ισχυει το παραπανω, δηλ οτι αναζητηση, ανακριση, συλληψη κλεπτων, βιαστων, βανδαλιστων κλπ που παραβαινουν τους νομους (νομοι=αυτα που ισχυουν για εμας τους 'υπολοιπους', τους πολιτες β' κατηγοριας που βρισκομαστε στο λαθος χωρο) εμποδιζει την ακαδημαικη ερευνα, τοτε μπορω να πω οτι
μου ειναι παρα πολυ δυσκολο να το καταλαβω. Αν δεν εννοεις αυτο αλλα κατι αλλο, τοτε μηπως αν μου ανεφερες καποιο συγκεκριμενο παραδειγμα για να καταλαβω τι εννοεις ??
Συγνώμη αλλα εγω πιστευω οτι η ελευθερη σκεψη και εκφραση, καθολου δεν εχει αναγκη να προστατευτει απο το πανεπιστημιακο ασυλο. Προστατευεται απο απο τους νομους της δημοκρατιας και απο το συνταγμα μας ουτως ή άλλως. Αρα σε αυτο το θεμα, το ασυλο, κανει μια τρυπα στο νερο. Και δεν ειναι μονο αυτο, το οτι δεν κανει κανενα καλο τελικα. Κανει και κακο, γιατι με αφορμη την προστασια και καλα των ιδεων σε συκγεκριμενους χωρους (λες και αμα δει ο φοιτητης αστυνομικό θα του χαλασει η εμπνευση που του παρεχει ο συγκεκριμενος χωρος και παει η μεγαλη καινουργια ιδεα που ηταν στο τσακ να σκεφτει (κοβεται η μαγιονεζα στην θεα ασυνομικου δηλ), γιατι το 'απαγορευται η αστυνομια εδω μεσα' χρησιμοποειται απο τον οποιοδηποτε να παρανομησει (που καμμια σχεση δεν εχουν οι πραξεις αυτες με ιδεες) και να μενει στο απυροβλητο. (αφου μπαινει στο χωρο που ειναι 'η εκτος νομων ζωνη')
Ειλικρινά, με εσάς στην επιτροπή, θα το καταργούσαμε τελείως το άσυλο.
Η επιτροπη δεν ειναι αυτη που αποφασιζει για την προσωρινη αρση του αυλου για καποια συγκεκριμενη περιπτωση (κρινει δηλ. ποτε και υπο ποιες συνθηκες επιτρεπει (μας κανει την χαρη δηλ) να εφαρμοστουν οι νομοι του κρατους στον πανεπιστημιακό χωρο? Βασικα, η επιτροπη δεν χρειαζεται, εφοσον δεν χρειαζεται να υπαρχει το ασυλο.
Είστε τελείως εκτός πνεύματος του νόμου πλαισίου 1268/1982 ο οποίος λέει:
Ναι οντως, εγω προσωπικα ειμαι τελειως εκτός πνεύματος του νόμου πλαισίου 1268/1982. Αλλα εγω το βλεπω 'αλλιως': O νόμος πλαισιο 1268/1982 ειναι τελειως εκτος του πνευματος της κοινης λογικης.
Μέχρι λοιπόν να αναλάβετε εσείς κυβέρνηση και να καταργήσετε τελείως το "άχρηστο" άσυλο θα πρέπει να τηρούμε τους νόμους. & -
Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι επιχειρημα.

Στο συγκεκριμενο λες "Θα γινεται οτι λεει ο νομος, και αφου εσεις που δεν συμφωνειτε με το νομο δεν ειστε η κυβερνηση, την πατησατε. Ας προσεχατε." Και σου απανταω εγω, πχ για τους νομους για τις καμερες και την καταγραφή των τηλεποικοινωνιων (που απο οτι καταλαβα δεν σου αρεσουν). "Θα γινεται οτι λεει ο νομος και αφου δεν εισαι κυβερνηση να τον καταργησεις ας προσεχες". Εμενα προσωπικα οι καμερες, τηλεπικοινωνιες κλπ δεν με πολυπειραζουν, οποτε ας παραμεινουν ως εχουν. Το ασυλο με πειραζει και θελω να αλλαξει. Εσυ πχ εχεις την αντιθετη απο εμενα αποψη στο καθενα. (και αρα θες να αλλαξει αυτο που δεν σ'αρεσει, και να παραμεινει ως εχει αυτο που σ'αρεσει. Ακριβως το ιδιο και εγω!!).
Αρα, για το ασυλο δεν ειναι επιχειρημα το "
Αφου το λεει ο νομος" (λες και ο νομος ειναι απο τον θεο και δεν κανει να αλλαξει). Οι νομοι θα πρεπει να μπορουν να αλλαζουν και δεν 'ιεροι' και απαγορευεται να τους πειραξουμε. Φανταζομαι οτι θα συμφωνεις. ? (σου θυμιζω τις καμερες πχ..)