Είμαι απουσιολόγος 3 χρόνια και εώς τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με σβήσιμο απουσιών κλπ. Δε χρειάστηκε...Παλιά στενοχωριόμουν πολύ με τα σχόλια του τύπου "φυτό,σπασικλάκι ,κλπ" τα οποία εξακολουθώ να ακούω με τη διαφορά ότι πλέον δε δίνω σημασία...Τα αγνοώ επιδεικτικά! Δεν θα κάτσω να σκάσω για σχόλια που δε με χαρακτηρίζουν. Δεν είμαι φυτό ,διαβάζω πολύ λιγότερο από πολλούς συμμαθητές μου ,βγαίνω πολύ περισσότερο,έχω 2 εξωσχολικές δραστηριότητες που απορροφούν αρκετό από το χρόνο μου και πάλι τα καταφέρνω. Έχω φτάσει λοιπόν στο σημείο να είμαι περήφανη για τον εαυτό μου επειδή μπορώ να συνδυάζω ορισμένα πράγματα χωρίς να στερούμαι απολύτως τίποτα...Δεν έχω να αποδείξω κάτι,άλλωστε αυτοί που με γνωρίζουν καλά με ξέρουν στην πραγματικότητα.Πλέον οι απουσιολόγοι δεν είναι τα παιδία της δεκαετίας του 50 που ήταν όλοι τη μέρα με ένα βιβλίο στο χέρι και υπερηφανεύονταν για τον τίτλο τους.Έχουν αλλάξει. Απλά ο όρος "απουσιολόγος" είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με το"φυτό" και τον "σπασίκλα" επειδή είναι ένας τρόπος να υποβιβάζεις τον άλλο και να τον κάνεις να νιώθει άσχημα για κάτι το οποίο άλλοι παλεύουν εργατοώρες! Δεν είναι υπεροψία -κατά τη γνώμη μου-το να μη σβήνεις απουσία (ενώ μπορεί να θέλεις) επειδή ο καθηγητής περιμένει στη γωνία να δει πότε θα του κρύψεις κάτι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.