Μην ταυτίζεις τον εαυτό σου με το πλήθος όλων των άλλων ατόμων. Αν εσύ έκανες κοπάνα για να πιείς καφέ, αυτό δεν σημαίνει πως θα το κάνουν κι όλοι οι άλλοι. Δεν ξέρω τι γινόταν στο σχολείο σου, αλλά εγώ έρχομαι αντιμέτωπη με διάφορες καταστάσεις. Και στο κάτω-κάτω ακόμα και μπάλα να θέλει να παίξει ο άλλος, λογικό το θεωρώ που έχουμε γυμναστική 2 ώρες τη βδομάδα, αν κρίνει πως θα του προσφέρει περισσότερα από μια ώρα θρησκευτικών πχ. καλά θα κάνει.
" Όσοι λένε πως είναι ευθύνη και καθήκον το να βάζεις σταυρουδάκια σ'ένα χαρτί ελπίζω να διατηρήσουν την συναίσθησή τους αυτή και ως δημόσιοι υπάλληλοι, γιατί πολύς κόσμος τίνει να την λησμονεί." Κι εμείς το έχουμε μια ζωή το χαρτάκι, δεν κάνουμε έτσι.
Κάνουν το σωστό από νομικής πλευράς, είναι όμως το νομικό πάντοτε ηθικό; Μεγάλη και ώριμη κοπελιά, συγκεντρώσου λίγο. Έχω πρόβλημα με τον ηλίθιο θεσμό του απουσιολογίου και με τους βολεμένους καθηγητάκους. Έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους εκεί μέσα κι έχω μάθει πολλά πράγματα και ξέρω να εκτιμάω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κάθομαι και σαν ζωάκι να δέχομαι αμάσητο ό,τι μου πλασάρουν.
Κι όταν κάτι δεν μ'αρέσει θα το λέω, δεν θα το ανέχομαι.
Μα έχουμε 114 απουσίες όριο, αν όντως η κατάσταση ήταν τόσο τραγική όσο την περιγράφετε, και οι 25 μαθητές στην τάξη μου, και οι 50 στην Β' Λυκείου θα είχαμε ως το τέλος του έτους 114 απουσίες, όσες μας δίνονται δηλαδή και θα την κοπανούσαμε. Γιατί κάτι τέτοιο δεν υφίσταται όμως;