Δεν είναι δική μου δουλειά να συμπληρώνω έγγραφα του κράτους. Για μένα διαβάζω, όχι για ένα χαρτί με 20 ονόματα και ρουφιανιλίκι. Νομικη ευθυνη δεν έχω καμία. Έχει ο διδάσκοντας καθηγητης και ο Διευθυντής οι οποίοι οφειλουν να τσεκάρουν...Αν όχι, κακό του κεφαλιού τους. Αλήθεια, τι είδους προβλήματα με το σχολείο; Α! Δεν είναι επιλογή μου, είναι δικαίωμά του να βαριέται το μάθημα και να προτιμά να αξιοποιήσει διαφορετικά τον χρόνο του, δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση.
Λοιπόν, δεν θα σχολιάσω τη στάση σου για τα περί απουσιολογίου... Είναι πολύ τυπικό θέμα, καθορισμένο νομικά από το κράτος και δεν μπορούν οι μαθητές να το αλλάξουν.
Θα σχολιάσω, όμως, αυτά που σημείωσα με bold. Τί εννοείς δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση στο σχολείο... ??? Τί είναι δηλαδή? Distance learning?
Είμαι βέβαιη πως και εσύ γνωρίζεις πολύ καλά ότι αν δοθούν τέτοια περιθώρια στον Ελληνα μαθητή δεν θα πατάει ποτέ στο σχολείο... Αυτό θα έχει πολλά σοβαρά αποτελέσματα, όπως ενίσχυση της ανευθυνότητας, της αδιαφορίας, ακόμη και του αναλφαβητισμού! Το μέτρο της προαιρετικής παρακολούθησης ισχύει στα πανεπιστήμια, όπου και εκεί (παρ'ότι οι φοιητητές είναι ενήλικες), παρατηρούνται τα ίδια φαινόμενα!
Προτού απαξιώσεις το σχολείο, λοιπόν, σκέψου τα εξής:
1)Υπάρχουν χώρες στις οποίες τα παιδιά δεν ξέρουν ούτε τι σημαίνει η λέξη "σχολείο"
2) Υπάρχουν στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, πολλοί άνθρωποι που τελειώσαν μόνο το δημοτικό (γιατί κάποτε το γυμνάσιο δεν ήταν υποχρεωτικό) και αισθάνονται πολύ ανεπαρκείς.
3) Υπάρχουν και οι αξιοθαύμαστες περιπτωσεις ατόμων, που ενώ σταμάτησαν το σχολείο νωρίς, λόγω οικονομικών δυσκολιων παραδείγματος χάριν, επιστρέφουν μετά από χρόνια, μεγάλοι πλέον, στα θρανία, για να πάρουν απολυτήριο λυκείου. Πολλοί από αυτούς εισάγονται και στο πανεπιστήμιο!!!
Ολες αυτές οι περιπτώσεις ανθρώπων θα έδιναν τα πάντα για να έχουν κάτι που η πλειονότητα των μαθητών σήμερα θεωρεί δεδομένο! Την εκπαίδευση!
Προτού λοιπόν απαξιώσει κανείς ένα θεσμό, καλόν θα είναι να στοχαστεί τη χρησιμότητά του, έστω και μέσα από τα μάτια άλλων ανθρώπων!