Δεν χρειάζονται όλα αυτά...Δε μου εξήγησες ακόμη γιατι να βάλεις απουσία όταν μπορείς να μη βάλεις. Καταλαβαινω οτι σκέφτεσαι "ναι αλλα αυτος θα εχει περισσότερο όριο στο τελος για να κατσει να διαβάσει" και ειναι λογικό γιατι οσες κρύβεις εσύ, δεν θα μπορούν να σου κρύψουν άλλοι. Ο απουσιοguy δύσκολα κρύβεται. Υποκειμενικό, λοιπόν. Ανταγωνιστικά και χάριν συμφέροντος το βλέπεις και καλά κάνεις. Δεν ισχύει κάτι διαφορετικό απ'αυτό. Στην κολλητή σου προφανώς και δεν θα πεις όχι στο να κρύψεις, κάνω λάθος; Εκτος κι αν εισαι τοσο τυπική και θρασυς που θα γυρισεις να της πεις "εγω θα κανω τη δουλεια μου οπως οριζει ο νόμος". Δε μου αρέσουν οι τυπολάτρες. Σε κάθε νόμο υπάρχει κάτι που λέγεται πνεύμα και κάτι που λέγεται γράμμα. Το γράμμα αφορά τον καθηγητη σου που ειναι δημόσιος υπάλληλος. Το πνεύμα υποτιθεται οτι πρεπει να αφορά ενα σωστα σκεπτόμενο άτομο. Μη μου λες λοιπόν όλα τα παραπάνω, εισαι εντελως λάθος, αν πραγματικά εισαι τόσο τυπική όσο θελεις να φαίνεσαι και κρατάς εντελώς ανεξαρτητη τη δουλειά σου απ'τις παρέες σου, τότε μάλλον δε μιλάω με άνθρωπο, αλλά με bot machine. To ιδανικό ειναι να κρυβεις εκει που μπορείς και χαίρομαι που λες ότι το κάνεις. Λυπάμαι που ειναι τοσο αρνητικός σε αυτό ο μικρός μας φίλος, φαντάζομαι όμως οτι αυτο οφείλεται στο αποστειρωμένο και ηλίθιο περιβάλλον του Γυμνασίου.
Είπα ότι όποτε μπορώ, δε βάζω. Και επαναλαμβάνω, ότι αυτό που με ενοχλεί με τα σβησίματα των απουσιών, είναι ότι κάποιοι σου ζητούν επίμονα να το κάνεις, ακόμα και αν δε μπορείς, ή το χειρότερο απ'όλα, ότι φεύγουν από το μάθημα, ενώ για 2 απουσίες μένουν στην ίδια τάξη. Εντάξει τότε δε θα βάλεις, αλλά πόσο ηλίθια μπορεί να είναι αυτά τα άτομα...
Φέτος, όλοι μα όλοι οι καθηγητές μου δεν παίρνουν χαμπάρι πολλά, ειδικα της γενικής, δεν έχω γράψει πολλές απουσίες φέτος, αλλά αυτό δε μπορεί να γίνεται συνέχεια, αν είναι έτσι, ας καταργηθεί τελείως το συγκεκριμενο χαρτί, ας γίνει το σχολείο "μπάτε σκύλοι αλέστε", όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαινει... Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, σίγουρα μπορεί να αποφεύγεται όλο αυτό με τον απουσιολόγο, δηλαδή να μη βάζει απουσίες, αλλά μην τα ισοπεδώνετε όλα... Αν σε κάποιους αυτό γίνεται επανελημμένα, το εκμεταλλεύονται. Δεν έχω πρόβλημα να αποφύγω την απουσία, αλλά πραγματικά πες μου σε τι θα τους ωφελήσει... Αυτοί θα χάσουν, αν φεύγουν για άλλο λόγο και όχι για να πάνε να διαβάσουν, στις τελευταίες τάξεις, πχ.
Δεν είναι το θέμα, εγώ κάθομαι, αυτος φεύγει, ας πάρει απουσία να μάθει άλλη φορά, το θέμα είναι η ανάληψη ευθυνών, κανένα απολύτως μισος ή εχθρική επιτηδευμένη συμπεριφορα, τίποτα. Απλώς, να δουν μερικά άτομα ότι με το να γίνεται όλο αυτό συνέχεια, δεν κερδίζουν κάτι.
Α, και όταν διάβασα αυτό στα κόκκινα, πραγματικά έμεινα μα***ας...
Συγγνώμη, αλλά με δουλεύεις? Πού σου φαίνεται το περίεργο? Εεεεε, σε σχολείο είμαστε όχι σε κανονικό χώρο εργασίας... Είναι ένα πρώιμο στάδιο βασικά, αλλά πίστεψέ με, μια χαρά μπορώ να αποφύγω, αυτό για το οποίο μιλάς, και ναι, θέλω να είμαι τυπική, το τι κάνω στις παρέες μου και πως με αντιμετωπίζουν δεν έχει σχέση με το απουσιολόγιο, ούτε με τιποτε άλλο.
Δεν κάνω διακρίσεις ως προς αυτούς που θα κρύψω, ή δε θα κρύψω, αναφορικά με αυτό που είπες για την κολλητή μου.
Η κυρία Ελπίδα και εσύ Δέσποινα διαβάσετε τα μισά μου ποστ σε αυτό το θέμα και παίρνετε λέξεις και ζητάτε απαντήσεις σε μαλακίες.
Εγώ μίλησα για μια συγκεκριμένη περίπτωση, μια, όχι όλες (γτ είδα κάπου ότι γενικεύω κιόλας). Η περίπτωση αυτή είναι απλή, ένας απουσιολόγος, πάει να μπει μέσα στην τάξη γιατί έχει μάθημα, ένας μαθητής τον πλησιάζει και του λέει "μην μου βάλεις απουσία αυτήν την ώρα" ο καθηγητής ο συγκεκριμένος δεν είναι του είδους κοιτάω-με-κατάλογο-αυτούς-που-λείπουν οπότε έχεις δυο επιλογές, ή να του βάλεις απουσία ή να μην του βάλεις. Άμα επιλέξεις την πρώτη δλδ να του βάλεις απουσία ενώ θα μπορούσε να την είχε γλιτώσει μόνο και μόνο τότε και μόνο τότε, τότε ισχύουν αυτά που είπα, ή το κάνει λόγου μίσους ή λόγου φόβου. Τι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε? Όλα αυτά περί νόμου "έσφαλε και πρέπει να την πληρώσει, το δίκιο είναι αυτό" αυτά είναι δικαιολογίες να κρύψετε τον αληθινό λόγο, και προφανώς μιλάω για την προσπάθεια, δλδ δεν του έβαλες απουσία αλλά την είδε ο καθηγητής και την έβαλε αυτός δεν μετράει. Μιλάω μόνο για αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάω για όλους τους απουσιολόγους, μην αντιδράτε σαν τούβλα.
Διαβάζοντας τα ποστ σου, σχημάτισα την εντύπωση, και ακόμα τη διατηρώ, ότι γενικεύεις, και τώρα λες απλά ότι δεν το κάνεις, και ότι αναφέρεσαι σε πολύ συγκεκριμένη περίπτωση. Ειδικά εκεί που λες για ψυχολογικά προβλήματα, μου έρχεται να βάλω τα γέλια.
Και μην είσαι απόλυτος. Ή μίσος, ή φόβος, όλα τα άλλα γιοκ.
Επίσης πριν όπως τα διατύπωσες, μου έδωσες την εντύπωση ότι μιλούσες για όλους. Τέλοσπάντων, εκεί που διαφωνώ μαζί σου είναι στο ότι
α) καταρχάς πετάς υπονοούμενα, χωρίς να δικαιολογείς.
β) βλέπεις ένα κόσμο με μίσος ως απαραίτητο, τον οποίο εγώ χαρακτηρίζω ως περιττό, ειδικά στην γ'λυκείου
γ) φαντάζεσαι ότι ο απουσιολόγος δε μπορει να κάνει απουσία, επειδή, είναι απουσιολόγος... Για μένα, εδώ, βάζεις ταμπέλες και γενικεύεις.