Απουσίες Γ' Λυκείου

Ιλιαδα

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Soledad αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 266 μηνύματα.
Στη θεση σου δεν θα το ρισκαρα παντως με τις +50,διοτι οι απουσιες πριν συζητηθουν με το συλλογο για να χαρακτηριστει επαρκης η φοιτηση καταχωρουνται στην πλατφορμα Νεστορας του ΥΠΕΠΘ και πολυ πιθανο να δημιουργηθει προβλημα.Σημερα τα συζητουσαμε με το διευθυντη του σχολειου μας.


δεν καταλαβα την απάντηση σου
το μόνο που κατάλαβα είναι πως μου προτείνετε να μην κανω χρηση των +50 απουσιων γιατι θα εχω προβληματα για το αν τελικα τις δικαιουμαι. ωραια έως εδώ και σε ευχαριστω για την συμβουλη σου αλλα θα ηθελα να μου απαντησεις και σε κατι αλλο αν μπορείς που προφανώς δεν καταλαβες στην ερωτηση μου γι'αυτο θα επαναλάβω καποια πραγματα και ελπιζω να ειμαι σαφής αυτή την φορά. πόσες είναι οι δικαιολογημένες και πόσες οι αδικαιολογητες απουσιες χωρίς τις +50;
ρωταω οσο παραξενο και αν ακουγεται γιατι δεν ξερω ποσες ειναι ,δεν ειχα ποτε προβλημα με απουσιες γιατι ποτε δεν ειχα την αναγκη να κανω απουσιες. ελπιζω να απαντησεις εσύ 'ή κάποιος άλλος στο ερώτημα μου :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θάλεια

Διάσημο μέλος

Η Θάλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 3,424 μηνύματα.
ρωταω οσο παραξενο και αν ακουγεται γιατι δεν ξερω ποσες ειναι ,δεν ειχα ποτε προβλημα με απουσιες γιατι ποτε δεν ειχα την αναγκη να κανω απουσιες. ελπιζω να απαντησεις εσύ 'ή κάποιος άλλος στο ερώτημα μου :)

Και εγω δεν ήξερα :)
50 αδικαιολογητες + 64 δικαιολογημενες =114
για τις επιπλεον 50 δε γνωριζω πολλα γιατι ο διευθυντης μας δεν ειναι διατεθειμενος να τις περασει στο σχολειο μας :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ιλιαδα

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Soledad αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 266 μηνύματα.
Και εγω δεν ήξερα :)
50 αδικαιολογητες + 64 δικαιολογημενες =114
για τις επιπλεον 50 δε γνωριζω πολλα γιατι ο διευθυντης μας δεν ειναι διατεθειμενος να τις περασει στο σχολειο μας :/:

ευχαριστω πολυ :) :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
1) Είμαι της άποψης πως η κοινωνία αποτελείται από τον καθένα μας ξεχωριστά. Αν το κάθε μέλος μιας κοινωνίας ξεχωριστά κοιτάει να πράττει το σωστό, χωρίς πονηριές και χωρίς να ψάχνει παραθυράκια που θα μπορούσαν να τον βολέψουν παραπάνω, κάθε κοινωνία θα ήταν πολύ καλύτερη. Ο Γκάντι έλεγε "γίνε ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις στον κόσμο". Όσο το δυνατόν περισσότεροι λοιπόν πράττουν κατά συνείδηση, τότε πίστεψε με, αυτοί που ανήκουν στην αντίπερα όχθη, όχι απλώς θα ήταν λιγότεροι, αλλά θα ήταν και πιο εύκολο να εντοπιστούν και να αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες συνέπειες.

Μπορεί να μου πεις πως αυτό είναι κάτι το ουτοπικό, που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Κι εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις λίγο προς Σουηδία μεριά, προς Γερμανία μεριά, προς Ιαπωνία μεριά (που είναι και επίκαιρο), να δεις εκεί τι πάει να πει κοινωνική συνείδηση. Να δεις εκεί τι ωραία που λειτουργεί το κοινωνικό κράτος, η πρόνοια, και όλα αυτά τα μακρινά. Γιατί το κράτος δεν είναι κάτι αόριστο. Το ελληνικό κράτος είμαι εγώ κατά το 1/10.000.000, εσύ άλλο τόσο, ο Δίας άλλο τόσο, και πάει λέγοντας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχουμε όλοι την εξουσία που χρειάζεται για να επηρρεάσουμε και να αλλάξουμε την κοινωνία. Έχουμε όμως μια πολύ μικρή εξουσία, αυτή του 1/10.000.000, που, αν την παραμελήσουμε και αυτήν, τελείωσε το παραμύθι.

Θα σου πω ένα πολύ μικρό παράδειγμα, με χειροπιαστά νούμερα για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάω. Ο παραλληλισμός, όχι μόνο στην περίπτωση των απουσιών στα σχολεία αλλά σε πάρα πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας μας, εναπόκειται στο μυαλό του καθενός.

Πριν έναν χρόνο, στις αρχές του 2010, παρουσιάστηκε το κίνημα των αποδείξεων. Δηλαδή, οι πολίτες ξεκίνησαν να ζητούν αποδείξεις από τους καταστηματάρχες, έστω και αν αυτό το έκαναν για να απολαύσουν μεγαλύτερη μείωση φόρου. Κατά μέσο όρο, το ελληνικό κράτος μάζεψε μισό δις ευρώ φόρους κάθε μήνα ΠΑΡΑΠΑΝΩ από πέρσι.

Μέχρι τότε, ελάχιστοι ζητούσαν αποδείξεις. Έτσι, ενώ οι καταναλωτές πλήρωναν τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε κάθε προϊόν, ο εκάστοτε καταστηματάρχης, που δεν εξέδιδε απόδειξη, έβαζε τα λεφτά του ΦΠΑ στην τσέπη. Οι καταναλωτές σκέφτονταν "έλα μωρέ, δεν βαριέσαι, άμα ζητήσω απόδειξη, το πολύ-πολύ να με κοιτάξει στραβά, και στην τελική, τι θα γίνει;". Πίστευαν ότι η πράξη τους δεν είχε νόημα, γιατί δεν θα είχε αποτέλεσμα.

Η διαφορά για κάθε μήνα, όπως σου είπα ήταν μισό δις ευρώ. Δηλαδή, 6 δις ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή, περίπου 200 δις ευρώ από την πτώση της χούντας.

Και αναρωτιόμαστε, εν έτει 2011, που σκατά πήγαν τα λεφτά μας και αναγκαστήκαμε να δανειστούμε από το ΔΝΤ, αντί να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να δούμε ποιος τα έκλεψε και ποιος βοήθησε στο να κλαπούν αυτά τα λεφτά.

Ειλικρίνα, μ' αρέσουν αυτές οι ρομαντικές απόψεις, καθώς είμαι κι εγώ ο ίδιος ρομαντικός κατα βάθος... Ονειρεύομαι αυτά που περιγράφεις, την κοινωνική συνείδηση, την αλληλεγγύη μεταξύ μας, αλλά δυστυχώς, όχι δεν θα πω πως είναι αδύνατη, για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται πάρα μα πάρα πολύ χρόνο... Τόσο πολύ που θα έχουν προκύψει τόσες χιλιάδες νέων προβλημάτων, που ίσως κι αυτή η αλλαγή να μην είναι αρκετή για να λυθούν...

Διοτί ναι μεν ένας ένας ξεχωριστά μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή, αλλά όπως φαίνεται και στο παράδειγμα που μόνος σου ανέφερες, για να κάνουμε το σωστό και το αυτονόητο, να ζητάμε απόδειξη δηλαδή, χρειαζόμαστε έναν μπαμπούλα να μας τρομάζει... Κάποιον να μας παρακινεί, όχι να μας υποδεκνύει το σωστό, αλλά να μας το επιβάλλει... Γιατί?? Γιατί δυστυχώς έτσι είναι η νοοτροπία του Έλληνα(εσύ που έχεις ζήσει τον πραγματικό κόσμο μερικά χρόνια παραπάνω από μένα είμαι σίγουρος πως θα το ξέρεις καλύτερα)... Καρότο και μαστίγιο χρειάζεται για να κάνει μια σωστή δουλειά...

Συνεπώς, του Έλληνα στην ουσία πρέπει να του επιβληθεί να κάνει το σωστό, πριν μάθει να το κάνει, επειδή είναι, όντως αυτό που πρέπει να κάνει...

Και φτάνουμε πλέον σ' αυτό που λέω από την αρχή, προσθέτωντας στον ρομαντισμό και λίγο ρεαλισμό, που δένει την συνταγή μας καλύτερα... Φωτογράφησα σε προηγούμενο ποστ, έναν άνθρωπο, που μπαίνει στο σύστημα, ελίσσεται μέσα σε αυτό και τελικά βρίσκει τον τρόπο να γίνει αυτός που κρατάει το μαστίγιο και το καρότο, που μπορεί να κάνει τον Έλληνά μας να πράξει το σωστό, να αποκτήσει εν τέλει κοινωνική συνείδηση και τελικώς εκτός από το να τιμά τα ιδανικά του, δίνει και σε άλλους την δύναμη και το θάρρος να το κάνουν...

Έναν δυνατότερο εχθρό δεν μπορείς να τον νικήσεις σε ανοιχτή μάχη... Κι η αναλγησία και η διαφθορά είναι ένας τέτοιος... Και μόνο με κλεφτοπόλεμο και βοήθεια εκ των έσω τον ρίχνεις...
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να έρθει η επιφοίτηση σε όλους μας, ούτε καν στην πλειοψηφία μας... Χρειαζόμαστε κάτι πιο γρήγορο και δραστικό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
...σαν τι δηλαδή?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

red span

Δραστήριο μέλος

Ο ΧΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πτολεμαΐδα (Κοζάνη). Έχει γράψει 407 μηνύματα.
.d
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Είμαι στη Γ΄ λυκείου. Το σκέφτηκα αρκετά, προβληματίστηκα και τελικά πήρα την απόφαση μου:
Δεν θα σταματήσω να πηγαίνω στο σχολείο τον τελευταίο καιρό.
Έχω κάνει ως τώρα μόνον 10 αδικαιολόγητες απουσίες και σκοπεύω να χρησιμοποιήσω σταδιακά μόνον τις 40 αδικαιολόγητες που μου μένουν (εκτός αν αρρωστήσω πραγματικά). Έχω τη δυνατότητα (λόγω οικογενειακού περιβάλλοντος) να βρω όσα δικαιολογητικά απουσιών θέλω (και από γονείς και από γιατρούς και από νοσοκομεία, ακόμα και για Η1Ν1). Όμως δεν θα το κάνω και θα πηγαίνω στο σχολείο μέχρι την τελευταία μέρα, ακόμα και στα μαθήματα γενικής παιδείας.
Ο λόγος: Δεν μπορώ να δεχθώ στη συνείδηση μου αυτό το θέατρο και την κοροϊδία με τη δικαιολόγηση απουσιών. Αισθάνομαι πάρα πολύ άσκημα να δώσω ένα ψεύτικο δικαιολογητικό σε έναν καθηγητή που το ξέρει ότι είναι ψεύτικο και να το δέχεται, ενώ κι εγώ ξέρω ότι το ξέρει και αυτός ξέρει ότι ξέρω ότι το ξέρει κλπ. Νομίζω ότι θα κατεβαίνω σε ένα βρώμικο σκοτεινό πηγάδι χωρίς πάτο, μαζί με το γιατρό που έγραψε το ψεύτικο χαρτί, τον καθηγητή που παίζει το ρόλο του και το παίρνει και όλη την υπόλοιπη κοινωνία που γνωρίζει το ψέμα και το επαινεί.
Ξέρω ότι οι περισσότεροι (μάλλον σχεδόν όλοι) διαφωνείτε μαζί μου, αλλά θέλησα να γράψω την άποψη μου. Εκτός από το ηθικό και συναισθηματικό μέρος που ανέφερα, έχω και επιχειρήματα, τα οποία θα παραθέσω αν το απαιτήσει η συζήτηση.

Λοιπον δια.Πρωτον οι αποψεις και γενικα ο τροπος που σκεφτεσαι δεν αρμοζει σε εναν 18 αλλα σε ενα στοχαστη(βλεπε π.χ παπανουτσος).Η αποψη μου ειναι εξης
Εγω δεν θα παω κοντρα στο κατεστημενο,θα ακολουθησω την πεπατημενη,αυτην που τοσα χρονια τα παιδια ακολουθουνε(και δεν πιστευω κανεις απο αυτους να το ειχε βαρος στην συνειδηση) γιατι πολυ απλα κρινετε το μελλον μου.Επισης πρεπει να βγαλω την υλη εντος του 1 μηνα γιατι δεν καθομαι να τα σκαω σε ιδιαιτερα απο περσυ(οπως κανουν πολλα παιδια π.χ μαθηματικα διαβαζω μονος και προσπαθω να βγαλω την υλη ),ετσι με εχει πιασει ενα αγχος να βγαλω την υλη,γιαυτο ναι θα κανω τα αδυνατα δυνατα για να κατσω στο σπιτι οχι για να χασομερησω αλλα για ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ και οχι να με διαβασουν οι ιδιαιτεραδες των 30 ευρω. Στην κατευθυνση μαλιστα να παω σχολειο κατι μπορω να παρω απο εκει,αλλα τωρα στην ιστορια γενικης παιδιας τι στο καλο να κανω.Τωρα καποια παιδια που χρησιμοποιουν τις απουσιες με επιχειρημα να διαβασουν και πανε στις καφετεριες τοτε ειναι αξιοι τις μοιρας τους και αυτο θα φανει στα αποτελεσματα οταν θα γινουν ρεζιλι σε ολο τον κοσμο:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mr.thewritikos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 193 μηνύματα.
Λοιπον δια.Πρωτον οι αποψεις και γενικα ο τροπος που σκεφτεσαι δεν αρμοζει σε εναν 18 αλλα σε ενα στοχαστη(βλεπε π.χ παπανουτσος).Η αποψη μου ειναι εξης
Εγω δεν θα παω κοντρα στο κατεστημενο,θα ακολουθησω την πεπατημενη,αυτην που τοσα χρονια τα παιδια ακολουθουνε(και δεν πιστευω κανεις απο αυτους να το ειχε βαρος στην συνειδηση) γιατι πολυ απλα κρινετε το μελλον μου.Επισης πρεπει να βγαλω την υλη εντος του 1 μηνα γιατι δεν καθομαι να τα σκαω σε ιδιαιτερα απο περσυ(οπως κανουν πολλα παιδια π.χ μαθηματικα διαβαζω μονος και προσπαθω να βγαλω την υλη ),ετσι με εχει πιασει ενα αγχος να βγαλω την υλη,γιαυτο ναι θα κανω τα αδυνατα δυνατα για να κατσω στο σπιτι οχι για να χασομερησω αλλα για ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ και οχι να με διαβασουν οι ιδιαιτεραδες των 30 ευρω. Στην κατευθυνση μαλιστα να παω σχολειο κατι μπορω να παρω απο εκει,αλλα τωρα στην ιστορια γενικης παιδιας τι στο καλο να κανω.Τωρα καποια παιδια που χρησιμοποιουν τις απουσιες με επιχειρημα να διαβασουν και πανε στις καφετεριες τοτε ειναι αξιοι τις μοιρας τους και αυτο θα φανει στα αποτελεσματα οταν θα γινουν ρεζιλι σε ολο τον κοσμο:whistle:
συμφωνώ με τον προλαλήσαντα... λίγο παραπάνω έγραφε κάποια ότι αν περιμένουμε τον Μάρτιο να διαβάσουμε σωθήκαμε και ότι η προετοιμασία γίνεται πρωτύτερα...Και με αυτήν συμφωνώ όμως με το να χρησιμοποιήσω όλες τις απουσίες θα έχω τον χρόνο να ξαναβγάλω όλη την ύλη αναλυτικότατα και να καλύψω τυχόν κενά και απορίες...Αυτό το πράγμα δεν θα μπορούσα να το κάνω αν πήγαινα σχολείο και μετά στο φροντιστήριο....Για αυτό λοιπόν κάθομαι το πρωί σπίτι μου...Ξυπνάω από τις 7 και ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και στη συνέχεια πάω στο φροντιστήριο όπου κάνω μαθήματα κατεύθυνσης και σε πολύ πιο ανεβασμένο επίπεδο απο το σχολείο! Θέμα συνειδήσεως προσωπικά σε εμένα δεν τίθεται γιατί δεν βρίσκω τον λόγο να έχω τύψεις για αυτό..Κάνω αυτό που είναι καλύτερο για μένα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Karkabilios

Νεοφερμένος

Ο Karkabilios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Εγώ παιδιά πάντως όταν θα φτάσω Γ' Λυκείου (2 χρονάκια ακόμα) θα εξαντλήσω τις απουσίες μου.Έτσι και αλλιώς τόσα χρόνια πάνω απο 10-15 δεν έχω κάνει. Γιατί θεωρώ προτιμότερο να μην πάω 2 εβδομάδες σχολείο και να μην κάνω τα μαθήματα γενικής παιδείας παρά να μείνει κάποιο κενό και ειδικά αν αυτό μπορεί να κρίνει το μέλλον μου (εντάξει μπορείς να ξαναδώσεις αλλά αυτό θα σου "φάει" χρόνο που θα μπορούσες να είχες αφιερώσει κάπου αλλού).Και εντάξει δεν θα μάθεις αυτές τις 2 εβδομάδες ό,τι δεν έμαθες όλη την χρονιά αλλά σε διαγωνίσματα έστω και 1 ώρα πριν που κοιτάω κάποια βασικά π.χ. τύπους φυσικής, μαθηματικά κτλ. με έχουν σώσει.Και είμαι και μέτριος προς κακός μαθητής οπώτε μπορούν να με ωφελίσουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Μερικές ακόμα απαντήσεις:
Ωραια η αποψη σου φιλε αλλα τι μας το λες??? Φαινεται οτι εισαι πολυ ευχαριστημενος με το εκπαιδευτικο μας συστημα... οποτε μαγκια σου να πας σχολειο μεχρι το τελος ( αν και δεν νομιζω οτι θα εχεις την ιδια αποψη σε 1,5 μηνα πο τωρα)
Αν δεν το ξέρεις φίλε μου, σε ένα φόρουμ ο καθένας γράφει ελεύθερα την άποψη του και οι άλλοι μπορεί να συμφωνούν ή να διαφωνούν. Ατάκες του στυλ "αλλα τι μας το λες???" και "μαγκιά σου" σε παρακαλώ κράτησε τες για αλλού. Κατά τα άλλα, ναι, το ξέρω, για όλα φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα και για τίποτα εμείς. Πάντα οι εύκολες λύσεις και οι αφορισμοί. Και συγχαρητήρια για τις προφητικές σου ικανότητες.
....δεν θα σταματούσα φροντιστήρια-ιδιαίτερα(πάντα μου δημιουργούνται απορίες μέχρι και την τελευταία στιγμή και θέλω κάποιος να μου τις λύνει!). ...
Σκέφτεσαι μήπως, κάποιοι μας έχουν φορτώσει με ανασφάλειες και μας εκμεταλλεύονται?
1) Πρωτον οι αποψεις και γενικα ο τροπος που σκεφτεσαι δεν αρμοζει σε εναν 18 αλλα σε ενα στοχαστη(βλεπε π.χ παπανουτσος).
2) Εγω δεν θα παω κοντρα στο κατεστημενο,θα ακολουθησω την πεπατημενη,αυτην που τοσα χρονια τα παιδια ακολουθουνε(και δεν πιστευω κανεις απο αυτους να το ειχε βαρος στην συνειδηση) γιατι πολυ απλα κρινεται το μελλον μου.
3) Τωρα καποια παιδια που χρησιμοποιουν τις απουσιες με επιχειρημα να διαβασουν και πανε στις καφετεριες τοτε ειναι αξιοι τις μοιρας τους και αυτο θα φανει στα αποτελεσματα οταν θα γινουν ρεζιλι σε ολο τον κοσμο
1) Πού το ξέρεις ότι δεν είμαι μετενσάρκωση του Παπανούτσου?
2) Σιγά την κόντρα στο κατεστημένο που πάω. Απλά δεν θα ακολουθήσω μια συνήθεια. Τώρα αν για 50 απουσίες κρίνεται το μέλλον σου, τι να πω?
3) Έεεελα! Υπάρχουν και τέτοια παιδιά? Και νόμιζα ότι όλοι κάθονται στο σπίτι και διαβάζουν!
Θέμα συνειδήσεως προσωπικά σε εμένα δεν τίθεται γιατί δεν βρίσκω τον λόγο να έχω τύψεις για αυτό..Κάνω αυτό που είναι καλύτερο για μένα!
Απόλυτα σεβαστό. Κι εγώ κάνω αυτό που θεωρώ σωστό.
Εγώ παιδιά πάντως όταν θα φτάσω Γ' Λυκείου (2 χρονάκια ακόμα) θα εξαντλήσω τις απουσίες μου....
Πόσα χρόνια πριν το έχεις αποφασίσει αυτό?

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tzimakos

Νεοφερμένος

Ο tzimakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας παιδιά. Είμαι καινούριος εδώ. 'Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις απουσίες. Μου είπαν ότι έχω 101 απουσίες σύνολο και 19 αδικαιολόγητες. Δηλαδή πόσες μου μένουν ακόμη να κάνω; Ευχαριστώ. :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Θάλεια

Διάσημο μέλος

Η Θάλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 3,424 μηνύματα.
Εντάξει λίγο-πολύ όλοι ξέρουμε ότι αυτό που γίνεται με τις απουσίες στο τέλος της Γ' είναι λίγο μόδα ("το κάνουν όλοι τόόόόσα χρόνια, γιατί όχι και εγώ τώρα;").

Επειδή απ'ότι έχω καταλάβει(από τα λεγόμενά του) ο Dias είναι από τους μαθητές που έχουν πρόγραμμα διαβάσματος.Μπορεί να θεωρεί ότι το να κάτσει σπίτι του 1-2 εβδομάδες μπορεί να τον αφήσει πίσω και να τον χαλαρώσει αρκετά, άρα μόνο κακό θα του κάνει.Άλλοι μαθητές μπορεί να θεωρούν ότι θα σωθούν απο τις 15 μέρες που θα κάθονται για να διαβάσουν και άλλοι να πιστεύουν ότι είναι ευκαιρία για μία καλή τελευταία επανάληψη.Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο διαβάσματος και δεν μπορούμε να πούμε αν αυτό που θα κάνει είναι σωστό ή λάθος!Είναι το πως βολεύει τον καθένα.

Η γνώμη μου: όπως είναι γνωστό ο μαθητής θα κριθεί απο τη δουλειά που έχει κάνει όλη τη χρονιά και όχι απο τις 15 τελευταίες μέρες που θα ξεπατωθεί στο διάβασμα (και μπορεί να του φανούν καταστροφικές γιατί μπορεί να κουραστεί και να μην μπορεί να αποδώσει στις εξετάσεις).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Δεν το κάνουν τόσα χρόνια...Τώρα τελευταία το κάνουν!!!
Εμείς ήμασταν όλοι στη τάξη τις τελευταίες μέρες. Μπορεί να έλειπαν κάποιοι μεμονωμένες μέρες, αλλά όχι και να μην πατάνε καθόλου για βδομάδες...

Πάντως η τελευταία σου παράγραφος τα λέει όλα!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θάλεια

Διάσημο μέλος

Η Θάλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 3,424 μηνύματα.
Δεν το κάνουν τόσα χρόνια...Τώρα τελευταία το κάνουν!!!
Εμείς ήμασταν όλοι στη τάξη τις τελευταίες μέρες. Μπορεί να έλειπαν κάποιοι μεμονωμένες μέρες, αλλά όχι και να μην πατάνε καθόλου για βδομάδες...

Ναι ίσως ήμουν λίγο υπερβολική με το "τόόόόσα χρόνια".Από το 2005-2006 και μετά ξέρω ότι ισχύει αυτή η "μόδα" (έτσι μου έχουν πει τουλάχιστον).
:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Ναι ίσως ήμουν λίγο υπερβολική με το "τόόόόσα χρόνια".Από το 2005-2006 και μετά ξέρω ότι ισχύει αυτή η "μόδα" (έτσι μου έχουν πει τουλάχιστον).
:)

Νομίζω ότι σας αγχώνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
Ναι, είναι σημαντικές οι εξετάσεις, αλλά νομίζω ότι όλο αυτό είναι υπερβολικό...
Εμείς με 9 μαθήματα δεν κάναμε έτσι..Ούτε και οι άλλοι με τα 12...

Θα μου πείτε, έξω από το χορό, ωραία τα λες...Απλή παρατήρηση κάνω όμως, με βάση την εμπειρία μου..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θάλεια

Διάσημο μέλος

Η Θάλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 3,424 μηνύματα.
Νομίζω ότι σας αγχώνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
Ναι, είναι σημαντικές οι εξετάσεις, αλλά νομίζω ότι όλο αυτό είναι υπερβολικό...
Εμείς με 9 μαθήματα δεν κάναμε έτσι..Ούτε και οι άλλοι με τα 12...

Θα μου πείτε, έξω από το χορό, ωραία τα λες...Απλή παρατήρηση κάνω όμως, με βάση την εμπειρία μου..

Γίνεται μεγάλη φασαρία γι'αυτές τι εξετάσεις (γιατί εξετάσεις είναι ρε παιδιά , χαλαρώστε, δεν πάμε για σφαγή) και σίγουρα όταν τελειώσουμε θα πούμε: "Α, αυτό ήταν;". Πρέπει κάποια στιγμή να τις απομυθοποιήσουμε τις πανελλήνιες. Και οι μαθητές, και οι καθηγητές, και οι τριγύρω, και τα ΜΜΕ και όλοι!

Μιλάω εγώ που από το άγχος που μου έχουν διοχετεύσει με έχουν κάνει να μην κοιμάμαι μερικά βράδια και να κλαίω από το άγχος.Χαλαρώστε, διαβάστε και γράψτε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Νομίζω ότι μερικούς, πολύ απλά τους συμφέρει να σας αγχώνουν, είναι τόσο απλό. Είναι πολλά τα χρήματα που ξοδεύονται γι'αυτή την επιχείρηση των πανελλαδικών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ναι αλλά ποιος θα το καταλάβει είναι το θέμα. Η αισχροκέρδεια επικρατεί. Πάντα. Διαφωνώ καθέτως στο θέμα με τα φροντιστήρια. Ειδικά σε μαθήματα που δεν τα χρειάζεσαι αλλά σε τρομάζουν αρκετά έτσι ώστε να τα πάρεις.
Τώρα, συμφωνώ με την άποψη του Δια, θα κάτσετε να διαβάσετε τις τελευταίες 5 μέρες (δεν ξέρω μέχρι πόσες μπορείτε να κάνετε)? Τι κάνατε όλη την χρονιά? Μου φαίνεται λίγο χαζό, πόσο μάλλον παράλογο. Ο καθηγητής θα σε βοηθήσει περισσότερο με τις απορίες τις τελευταίες μέρες, μόνος σου στο σπίτι θα τις λύσεις? Ξέρω ότι δεν έχω ζήσει την εμπειρία και θα την ζήσω του χρόνου αλλά ποτέ δεν μου άρεσε να κάνω απουσίες χωρίς πραγματικό λόγο. Οι παλιότεροι που δίνανε περισσότερα και πιο δύσκολα μαθήματα χαζοί ήταν που δεν τις κάνανε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Νομίζω ότι μερικούς, πολύ απλά τους συμφέρει να σας αγχώνουν, είναι τόσο απλό. Είναι πολλά τα χρήματα που ξοδεύονται γι'αυτή την επιχείρηση των πανελλαδικών.
Αυτή είναι τελικά η ουσία. Ποιος μας δημιουργεί το άγχος και την ανασφάλεια? Αυτός που τελικά ωφελείται από όλη την ιστορία...

ΚΛΙΚ στην εικόνα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Αυτή είναι τελικά η ουσία. Ποιος μας δημιουργεί το άγχος και την ανασφάλεια? Αυτός που τελικά ωφελείται από όλη την ιστορία...

ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Προσκυνώ!!!!!!!!!!!!!!!

Πάντως ενδεικτικό του παραλόγου είναι, ότι εμείς με περισσότερα μαθήματα είχαμε λιγότερο άγχος...Και ίδια ύλη είχαμε, και άσχετα μαθήματα είχαμε, και με την ίδια βάση περίπου μπήκα στη σχολή μου...Και φυσικά, δεν ήμασταν τέρατα εξυπνάδας!!!(σκέτο τέρατα μάλλον....)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Θα κάνεις 3 μέρες δικαιολογημένες (τουλάχιστον στο σχολείο μας τόσες μπορείς να κάνεις συνεχόμενες) μετά θα πηγαίνεις μια μέρα για μάθημα, θα δικαιολογείς και θα ξανά λείπεις!! :)
Ή πιο απλά: 2 δικαιολογημένες - 1 αδικαιολόγητη - 2 δικαιολογημένες - 1 αδικαιολόγητη, κτλ κτλ
Έτσι δεν θες χαρτί γιατρού.

Btw, άμα κλείσεις τα 18 μπορείς και μόνος σου να δικαιολογήσεις τις απουσίες σου. Isn't that cool?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top