vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Σκέφτεσαι να κάνεις τις "bonus 50" ?![]()
ποια bonus δεν υπάρχουν αυτά εκεί κανονικά και με το νόμο θα πάρω τα 3 του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

1) Χαίρομαι που κανένας δεν διαφωνεί με το "ηθικό" μέρος του θέματος που παρέθεσα, αλλά οι διαφωνίες σας είναι κυρίως "πρακτικές". Θα ήθελα να ήξερα και σεις, πώς θα αισθάνεστε όταν θα δίνετε το ψεύτικο δικαιολογητικό και ο καθηγητής θα το δέχεται.
2) Τα απογεύματα μου είναι αρκετός χρόνος και για τις επαναλήψεις μου και για την ξεκούραση μου και για την ψυχαγωγία μου. Έχω τελειώσει την ύλη σε όλα τα μαθήματα, σταμάτησα από 28/2 όλα τα ιδιαίτερα που έκανα και τώρα δουλεύω μόνος μου για τις τελικές επαναλήψεις.
3) Οι καθηγητές του σχολείου μου στα μαθήματα της κατεύθυνσης, είναι όλοι τους πολύ καλοί. Έτσι σκοπεύω να τους "εκμεταλλευτώ" όσο γίνεται, με ασκήσεις και απορίες μου.
4) Δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι όλοι όσοι σταματάνε το σχολείο στο τέλος, χρησιμοποιούν το χρόνο για μελέτη. Μάλλον πιο πολύ συνήθεια έχει γίνει. Μιλώντας για μένα, θα έλεγα ότι θα τεμπέλιαζα και θα έχανα το ρυθμό μου, αν έμενα στο σπίτι μου τόσες ώρες.
5) Μόνος μου δεν θα είμαι στο σχολείο. Υπάρχουν μερικοί που έχουν παρόμοιες απόψεις με μένα, αλλά και κάμποσοι που έχουν ήδη 113,99 απουσίες και δεν τους παίρνει να λείπουν. Έτσι δεν θα χαθούν η παρέα και ο χαβαλές. Μου αρέσει ο χώρος και η κοινωνία του σχολείου μου, σε λίγο καιρό θα φύγω οριστικά και θα ήθελα να μείνω ως το τέλος. Επίσης, γιατί να χάσω και τα παραδοσιακά μπουγελώματα των τελευταίων ημερών?
6) Για τα μαθήματα της γενικής παιδείας, δεν πειράζει, έχουν και αυτά τη φάση τους. Με όσους καθηγητές είναι αξιόλογοι, μια κουβέντα στην τάξη δεν βλάπτει. Για τους άχρηστους, έχω τις 40 αδικαιολόγητες. Ή και γιατί να τους δώσω την ευκαιρία να λουφάρουν? (χε-χε).

https://www.alfavita.gr/egiklioi/eg8_3_9_1012.php
και https://dikaiomathiton.blogspot.com/2...g-post_09.html
Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται δε δεσμεύουν το Σύλλογο, όταν ο ίδιος γνωρίζει με ικανά και επαρκή στοιχεία τους πραγματικούς λόγους απουσίας του μαθητή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος

danai-elpida
Πολύ δραστήριο μέλος

Dias
Επιφανές μέλος

Έχεις δίκιο, θα είναι είναι μελαγχολικόΑλλα απο την αλλη νασαι σε μια αιθουσα με αλλα 5-6 ατομα (που σημειωτεον θαναι εκει γιατι κινδυνευουν να μεινουν απο απουσιες) ,ξερω γω ? μελαγχολικο, μου ακουγεται

Vasilina93
Εκκολαπτόμενο μέλος

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Vasilina93
Εκκολαπτόμενο μέλος

Superhuman
Δραστήριο μέλος

babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

Στο κάτω-κάτω, από το σχολείο δεν πήρα τίποτα φέτος. Οι καθηγητές μου οι περσινοί (πολύ καλοί) έφυγαν και ήρθαν κάτι "δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους" , σκέτη απογοήτευση. Επομένως γιατί να συνεχίσω να πηγαίνω σχολείο αφού δε κερδίζω τίποτα;
Προσωπικά θα τις κάνω τις απουσίες και δε νομίζω ότι θα τις αξιοποιήσω για να διαβάσω αλλά για ξεκούραση , ως συνήθως όταν δεν έχω σχολείο ξυπνάω στις 12:00 το μεσημέρι.
Όσο για το καλαμπούρι που θα χαθεί, να συμφωνώ αλλά τί να κάνουμε όλες και όλες οι απουσίες είναι 2-3 βδομάδες.. Άλλωστε το καλοκαίρι κοντά είναι :p
V@silis
Νεοφερμένο μέλος

Ωστοσο,εγω εχω σκοπο να ωφεληθω τα μεγιστα που μπορει να μου προσφερει το οριο των απουσιων-δεν ειμαι ουτε ο πρωτοσ ουτε και ο τελευταιος-.Γενικα πιστευω πωσ ολο αυτο το θεμα με τισ απουσιες θα λυθει μονο με μια ριζικη μεταβολη του εκπαιδευτικου συστηματοσ και τησ φιλοσοφιασ που επικρατει.Ουτε εσυ ουτε και οποιοσδηποτε αλλοσ με το να μην κανει τισ απουσιεσ θα διορθωσει το προβλημα!Το καλυτερο που εχεισ να κανεισ ειναι να βοηθησεισ τον εαυτο σου.Και παλι ομωσ τονιζω οτι η θεση σου ειναι πραγματικα σωστη...
Επειδη, ομωσ,οπωσ προανεφερα, θα αξιοποιησω τισ διαθεσιμεσ απουσιεσ μου,θα ηθελα οσοι εχουν σκοπο να κανουν το ιδιο να μου πουν πώσ θα τισ διεθετησουν.Εχω μπερδευτει π.χ. με το bonus των 50-πώσ μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε?μονο απο γιατρο?χαρτι ιδιωτικου γιατρου δεχονται?Εγω εχω σκεφτει να ξεκινησω να λειπω 2 βδομαδες πριν απο το Πασχα και υστερα να μην ξαναπατησω.Ετσι θα εχω ενα επαρκεσ διατημα για ουσιαστικεσ επαναληψεισ!Εσεισ λοιπον τι θα κανετε?
babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

καλησπέρα παιδιά! θα ήθελα και εγώ να γράψω τη γνώμη μου πάνω σε αυτό το θέμα,γιατί με έχει προβληματισει τελευταία...καταρχάς ,Δία ,αν αυτά που λες τα πιστεύεις πραγματικά, είσαι αξιέπαινος-ή μάλλον είσαι όπως θα έπρεπε κανονικά να ήμαστε όλοι μας!Και, αν το καλοσκεφτείτε, ολη η διαφθορα και ο ωφελιμισμος που χαρακτηριζει τη συγχρονη ζωη απο κατι τετοια ξεκιναει.
Διαφωνώ, διότι αν πάρω μόνο τη φετινή χρονιά τους έφαγα ολόκληρο το έτος στα μούτρα για τζάμπα, άμα μπορούσα να μην πατήσω το πόδι μου όλη τη χρονιά θα το έκανα. Δε θα καθίσω για να γίνω ηθικός άλλες 114 ώρες να τους ακούω..
Υπάρχουν πολλά και πολύ πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή σου για να δείξεις το αν είσαι ηθικός..
ΥΓ: Δία, μη τα πάρεις προσωπικά ότι λέω..

tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος

Άρα θα κάνω παρέα στον zeus
danai-elpida
Πολύ δραστήριο μέλος

Νομιζω οχι. Αυτο που γινεται 100% ειναι 2 μερες λειπεις μια μερα πηγαινεις,κοκπρακτικά, ίσως και να μην χρειάζεται καν χαρτί γιατρού για τις δικαιολογημένες. Υποτίθεται ότι μπορείς να δικαιολογήσεις μέχρι 2 μέρες. Δεν μπορείς να κάνεις 2 μέρες δικαιολογημένες και μετά μια αδικαιoλόγητες, μετά άλλες 2 δικαιολογημένες, και πάει λέγοντας![]()
Dias
Επιφανές μέλος

Δεν αποκάλεσα κανέναν "ξεφτίλα", απλά είπα τα δικά μου συναισθήματα."Ξεφτίλα"! Μεγάλη κουβέντα... Δεν πειράζει κάποιοι είναι "ξεφτίλες" και θα το κάνουν (μέσα σε αυτούς και εγώ).
Έχεις απόλυτο δίκιο. Εδώ ολόκληρη η κοινωνία μας είναι διεφθαρμένη. Ο γιατρός (που έδωσε και όρκο) γράφει πλαστά χαρτιά. Ο καθηγητής κάνει την πάπια. Οι πολιτικοί κλέβουν. Πώς τολμά σε μια τέτοια κοινωνία, ένας απλός μαθητής να έχει ηθικά διλήμματα?Πληροφοριακά,γιατί έχεις τέτοιο ηθικό δίλημμα;
Έχω μάθει να μην κάνω έκπτωση στις αρχές μου. Και δεν το παίρνω προσωπικά. Καθένας κάνει ότι νομίζει σωστό.Υπάρχουν πολλά και πολύ πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή σου για να δείξεις το αν είσαι ηθικός..
ΥΓ: Δία, μη τα πάρεις προσωπικά ότι λέω.
Ωραία θα περάσουμε, θα δεις!!!Ήδη έχω κάμποσες απουσίες. Άρα θα κάνω παρέα στον zeus

Mariw
Νεοφερμένο μέλος

Superhuman
Δραστήριο μέλος

Έχεις απόλυτο δίκιο. Εδώ ολόκληρη η κοινωνία μας είναι διεφθαρμένη. Ο γιατρός (που έδωσε και όρκο) γράφει πλαστά χαρτιά. Ο καθηγητής κάνει την πάπια. Οι πολιτικοί κλέβουν. Πώς τολμά σε μια τέτοια κοινωνία, ένας απλός μαθητής να έχει ηθικά διλήμματα?
Με παρεξήγησες.Δεν υπονοούσα τίποτα με την ερώτηση αυτή.Απλά αναρωτήθηκα πώς σου δημιουργήθηκε αυτό το δίλημμα.Προφανώς,η ανατροφή σου δε σου επιτρέπει τέτοιου είδους ενέργειες.Αυτό μόνο.Το ότι δεν πατάει κανείς στο τέλος δεν είναι ούτε καλό ούτε όπως θα έπρεπε να είναι.Έτσι έχει καταντήσει η κατάσταση.
Vasilina93
Εκκολαπτόμενο μέλος

Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος

Κατόπιν, σκέφτηκα λίγο πιο αναλυτικά την θέση του Δία, και φυσικά, διάβασα τις απόψεις που ακολούθησαν. Και μετά αναλογίστηκα τον κόσμο γύρω μου.
Σκέφτηκα λοιπόν, από όλους τους ανθρώπους που έχω συναναστραφεί, έιτε είναι καταστηματάρχες, ταξιτζήδες, δημόσιοι υπάλληλοι, συνάδελφοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, από όλους, ποιοι είναι αυτοί που με έχουν ενοχλήσει. Κάποιοι με εκνεύρισαν τόσο πολύ δε, που τους τράβηξα μέχρι και καταγγελίες.
Και διαπίστωσα πως σε όλους τους ενοχλητικούς, ο κοινός παρονομαστής ήταν ένας: Ο ωχαδερφισμός, η αίσθηση του εγώ και όχι του συνόλου, ο σταρχιδισμός και η μαγκιά του κώλου. Άνθρωποι που καταπατούσαν νόμους και κανονισμούς, ή που έβρισκαν παραθυράκια για να ξεφύγουν. Μιλάω για ταξιτζήδες που δεν με πήγαν στον προορισμό μου επειδή δεν ήθελαν να βάλουν το ταξί μέσα στα στενά, μιλάω για ταβερνιάρηδες που μου έφεραν απόδειξη μόνο όταν τους είπα ότι χωρίς αυτήν δεν θα πληρώσω, μιλάω για εφοριακούς που δεν μου εξέδιδαν εκκαθαριστικό επειδή "έκανα την δήλωση μέσω internet", μιλάω για εκπαιδευτικούς του δημοσίου τομέα που προσκόμιζαν χαρτιά από ιδιώτες γιατρούς για να παίρνουν τέσσερις διήμερες άδειες τον μήνα, μιλάω για στρατιωτικούς που λυμαίνονταν την δημόσια περιουσία και το δημόσιο χρήμα, και χίλιους δυο άλλους.
Και μετά σκέφτηκα τον εαυτό μου, πόσο λάθος θεωρώ όλες αυτές τις πρακτικές, πόσο τις στηλιτεύω στο blog μου, και πόσο και εγώ ο ίδιος προσπαθώ να αποφύγω να μην τις κάνω πράξη.
Γιατί λοιπόν, εκ πρώτης όψεως, η άποψη του Δία μου φάνηκε υποκριτική;
Μάλλον είναι επειδή η προηγούμενη αντίστοιχη εμπειρία μου με άνθρωπο που δεν εξάντλησε τις απουσίες του (τον συμμαθητή μου λέω), ήταν τραυματική, μιλάμε ο τύπος ήταν ο μέγιστος υποκριτής.
Μπορεί να είναι επειδή θεωρώ μικρό ένα παιδί 17-18 χρονών, παρόλο που ξέρω ότι με την ψήφο του εκλέγει κυβέρνηση.
Μπορεί να είναι επειδή έχω διαφωνήσει με τις απόψεις του Δία στο παρελθόν.
Αλλά, αν αφήσουμε τα προσωπικά και καθόλου αντικειμενικά φίλτρα και πιάσουμε ένα εντελώς αντικειμενικό φίλτρο, τι θα δούμε;
Θα δούμε έναν εν δυνάμει πολίτη που αρνείται να προβεί σε μια πράξη που, ναι μεν είναι νόμιμη, αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα περί ήθους πάντως, εγώ τα έχω γραμμένα ξέρετε που κι αυτό γιατί δεν πιστεύω στην έννοια του ήθους ως κάτι αντικειμενικό. Τέλος πάντων. Βλέπουμε έναν άνθρωπο που αρνείται να πει ψέμματα, παρόλο που γνωρίζει ότι μπορεί να επωφεληθεί από αυτό και μάλιστα εντελώς ανώδυνα.
Το γεγονός ότι έχεις δικαίωμα να κάνεις κάτι (εν προκειμένω 114 απουσίες), δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι είναι και υποχρέωση σου. Και στον δρόμο, αν δεις μια στρόγγυλη ταμπέλα με κόκκινο περίγραμμα και άσπρο εσωτερικό και λέει μέσα "100", δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτάσεις τα 100χλμ/ώρα, ούτε ότι μπορείς ούτε ότι πρέπει να τα περάσεις. Σημαίνει ότι μπορείς να πας ΜΕΧΡΙ τόσο.
Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει με όλα τα όρια που υπάρχουν. Θα θεωρούσα, π.χ. ηλίθιο κάποιον, που, ενώ μπορεί, δεν εξαντλεί τις μέρες άδειας του από την δουλειά του ή τον στρατό. Αλλά οι δικαιολογημένες απουσίες του σχολείου, δεν είναι "άδεια". Θεσπίστηκαν για συγκεκριμένο λόγο, και αυτός ο λόγος δεν είναι επουδενί η ξεκούραση του μαθητή πριν τις πανελλήνιες.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.