Θα σου απαντησω απλα και κατανοητα, γιατι με κατι τετοια πραγματικα νευριαζω!! Εγω εβγαλα 18228 μορια, και φυσικα δε θεωρω τον εαυτο μου μεγαλο μυαλο, αλλα αν τελικα πιασω το παιδαγωγικο θα ειμαι ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος στον κοσμο... Απο την πρωτη γυμνασιου ονειρευομουνα να γινω δασκαλος (να θυμησω οτι τοτε οι ακαδημιες ειχαν 13 και 14 χιλιαδες μορια)!! Τα παιδια κυριολεκτικα ειναι η ανασα μου, δε θα μπορουσα να φανταστω τον κοσμο χωρις αυτα και πιστευω οτι αξιζουν το καλυτερο... Το ξερω πως πολλοι θα με πειτε ρομαντικο η και ηλιθιο, αλλα εχω ενα οραμα το οποιο θα προσπαθησω να πραγματοποιησω με καθε τροπο και ειμαι αποφασισμενος να αφιερωσω τη ζωη μου σ'αυτο

... Θα προσπαθησω, οσο ειναι εφικτο βεβαια, να συνδιασω τη μαθηση με την τεχνη και την καλλιεργεια της ψυχης!! Για παραδειγμα το θεατρο, μεσα στο πλαισιο του σχολειο, ειναι μια πολλη καλη ιδεα, αφου θα βοηθησει τα παιδια να εκφραστουν, να ονειρευτουν, να αναπτυχθουν σαν προσωπικοτητες... Η εκπαιδευση, τουλαχιστον οπως ειναι τωρα, δε σου προσφερει τιποτα ουσιαστικο. Το ζητημα ειναι να γινεις πρωτα ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μετα ενας λαμπρος επιστημονας!! Υπαρχουν ιδεες και ιδανικα που ειναι απαραιτητο να κατανοησουν τα παιδια για να ζησουν σε εναν καλυτερο κοσμο... Και αφου υπαρχουν ατομα που εχουν ορεξη να το κανουνε, η τουλαχιστον να το προσπαθησουνε, γιατι να τους στερησουμε αυτη την ευκαιρια?? Ασε που τα <μεγαλα μυαλα>, αν οντως ειναι ετσι, θα κανουν και αναλογη δουλεια!! Οι μαθητες δηλαδη, απο τα πρωτα χρονια της σχολικης τους σταδιοδρομιας, θα αποκτησουν γερες βασεις, κατι που ειναι εξαιρετικα σημαντικο για τη μετεπειτα πορεια τους... Δε λεω, βεβαια, πως ολοι οσοι θελουν να γινουν δασκαλοι σκεφτονται με τον ιδιο τροπο, αλλα θελω να ελπιζω πως οι περισσοτεροι διαλεγουν το παιδαγωγικο εχοντας τα παραπανω στοιχεια υποψην τους!! Απο την αλλη υπαρχουν και εκεινοι που σκεφτονται καθαρα και μονο την επαγγελματικη αποκατασταση, αλλα ειναι σιγουρο πως στη πορεια της ζωης τους θα δυστυχισουν, αφου θα κανουν κατι που δεν αγαπουν!! Αυτα ειχα να πω, φυσικα καθε αντιθετη αποψη ειναι σεβαστη, αλλα τουλαχιστον πιστευω πως ετσι οφειλει να ειναι ο σωστος παιδαγωγος...