Ακριβώς ίδια περίπτωση. Κι εγώ πριν λίγο γύρισα από το σχολείο, πήγα να πάρω το μηχανογραφικό. Θα πρέπει να σου δώσουν και μια βεβαίωση (πρόσβασης? - κάτι τέτοιο τέλος πάντων) και επιπλέον, αν δε μπορείς η ίδια να το καταθέσεις, θα πρέπει να κάνεις μια εξουσιοδότηση σε άλλον (αυτό το διάβασα, αν θυμάμαι καλά στο in.gr).
Έχω όμως την εξής ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ για μένα, απορία... όποιος ξέρεις κάτι, plz να μου πει:
Τελείωσα το σχολείο το 2000 από Θετική Κατεύθυνση, είχα δηλώσει τα Πεδία Υγείας και Τεχνολογικών Επιστημών. Δεν είχα πάρει ως μάθημα επιλογής το "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας", αλλά την Πληροφορική, και αν θυμάμαι καλά τότε τελικά δεν εξετάστηκε κανένα επιλογής, παρά μόνο η Οικονομική Θεωρία, πανελλαδικά.
Τώρα, θα δώσω με το 10%, με, υποτίθεται, +6 μόρια (Αφού 6 χρόνια έχουν περάσει από τότε). Θέλω να δηλώσω "Μαρκετινγκ και Επικοινωνίας" στο ΟΠΑ, αλλά σε κάτι αρχεία excel που βρήκα, για το υπολογισμό των μορίων, επειδή η Οικονομική Θεωρία, από ό,τι κατάλαβα πλέον (ή ήταν πάντα;;

είναι υποχρεωτικό μάθημα, κατά κάποιον τρόπο, για να δηλώσεις το Πεδίο της Οικονομίας και Διοίκησης, βγάζω τελικά για αυτό το πεδίο 16.300 + 600 (λόγω των 6 χρόνων) μόρια... πολύ λίγα για να πιάσω τη σχολή...
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πράγματι, και σε εμένα, που είμαι από την πρώτη χρονιά που τέθηκε σε εφαρμογή το νέο σύστημα, ισχύει ότι θα έπρεπε να είχα δώσει την Οικονομική Θεωρία;;;; Μήπως, για την περίπτωσή μου, γίνεται άλλος υπολογισμός των μορίων;;; Αν είναι άσχημα τα πράγματα, τότε δε λέει να δηλώσω τμήμα ενός πεδίου, που δεν πρόκειται να το πιάσω ΠΟΤΕ!!! Και να φανταστείτε ότι στα άλλα πεδία (εκτός από αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών), με την προσάυξηση των μορίων πιάνω 19.500 μόρια... Γκανέμς'
Ευχαριστώ!