Παιδιά καλησπέρα,
Μία ερώτηση σχετική με τη συζήτηση σας.
Είμαι απόφοιτος οικονομικών (αριστούχος) και θέλω να προχωρήσω σε διδακτορικό στα οικονομικά στις ΗΠΑ. Στις αιτήσεις για διδακτορικά στις ΗΠΑ μετράνε πολύ μαθήματα μαθηματικών όπως Real Analysis, Measure Theory, Topology, Functional Analysis, etc.) αλλά εγώ δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να εξεταστώ σε τέτοια στο προπτυχιακό μου. Οπότε θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να δώσω κατατακτήριες για το μαθηματικό τον ερχόμενο Δεκέμβρη, να εγγραφώ στο μαθηματικό του ΕΚΠΑ προκειμένου να δώσω μερικά μαθήματα κατά την εξεταστική του Ιουνίου του 2024 και του Σεπτεμβρίου του 2024 και έπειτα να αρχίσω τη διαδικασία αιτήσεων για διδακτορικά?
Γενικά θεωρώ είμαι καλός στα μαθηματικά και ότι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στη δυσκολία των rigorous και proof-based μαθηματικών του ΕΚΠΑ (συν ότι δεν θα έχω άλλες υποχρεώσεις).
Επίσης, θεωρείτε με τρεις-τέσσερις μήνες εντατικού διαβάσματος θα είναι εφικτό να εισαχθώ? Είδα την ύλη για τα τρία μαθήματα και πολλά από τα θέματα μου είναι ήδη γνωστά οπότε πιστεύω δεν θα έχω θέμα, αλλά θέλω και μία έξτρα γνώμη.
Επίσης θεωρείτε θα κακοφαίνεται στην αίτηση μου το ότι δεν θα έχω προπτυχιακό στα μαθηματικά, αλλά απλά ότι θα έχω περάσει επιτυχώς και με τον τάδε βαθμό 6-7 μαθήματα?
Τέλος, αν δώσω κατατακτήριες και επιτύχω, ποιο είναι το πρώτο εξάμηνο στο οποίο μπορώ να δώσω εξετάσεις?
Θα μπορούσα πχ να δώσω από τον Φεβρουάριο του 24?
Σας ευχαριστώ πολύ