Τετοια αθλητικα γεγονοτα σκοπο εχουν μονο να προωθησουν οι εκαστοτε κυβερνησεις μια εικονα της χωρας στον εξω κοσμο.Και το καταφερνουν στο μεγιστο στην τελετη εναρξης οπου τους δινονται 3 ωρες,4 δις θεατες και η καραμελα της ολυμπιακης ιδεας για να δειξουν οτι κατι γινεται.Θυμαμαι χαρακτηριστικα στην δικια μας τελετη εναρξης που ελεγα τι στο καλο γινεται εδω,σ αυτη τη χωρα ζω?Μετα βεβαια ολα εσβησαν και ειδαμε παλι τη μικροτητα της ελλαδιτσας μας.Αναποφευκτο ειναι μεσα απο αυτο να εμφανιζονται και θετικα στοιχεια βεβαια...
Αυτη η εικονα της παρελασης των αθλητων καθε φορα με ταξιδευει...
Αυτο που εκαναν χτες οι κινεζοι μου φανηκε λιγο,μικρο,βαρετο..πολυυυ βαρετο,φτηνος(αυτο θελει σιγουρα εισαγωγικα!)εντυπωσιασμος.Αλλα,το σκηνικο με την επιδειξη πολεμικων τεχνων,αυτος ο απιστευτος συγχρονισμος και το τελειο σταδιο...τι να πω...εκει ηταν μαγευτικοι...
Η τελετη εναρξης το 2004 με εκανε να ανατριχιασω αρκετες φορες,σε αντιθεση με χτες που απλα με ενθουσιασε σε καποια σημεια και καποιες αλλες που μου προκαλεσε γελιο γιατι ενιωθα πως το παλευαν ρε γαμωτο να σε συγκινησουν και σε μενα τουλαχιστον απετυχαν(οπως στη σκηνη με την κινηση των χεριων και τα περιστερια)!!!
Αν θυμαστε στην Αθηνα με τον τυπο που ετρεχε περνώντας κορδελες που συμβολιζαν τους ολυμπιακους αγωνες που εγιναν στο παρελθον και επεσε κατω στους δυο παγκοσμιους πολεμους..εκει ανατριχιασα,οσο απλο και αν ηταν αυτο με αγγιξε...τετοια απλα πραγματα περιμενα χτες.
Νομιζω και εγω πως ο καθενας ειδε διαφορετικα την τελετη χτες..
Και ξαναλεω πως το κρινω σαν ενα καλλιτεχνικο γεγονος γιατι δεν παυω να πιστευω πως αυτο που ειδα χτες καμια σχεση δεν εχει με το τι ειναι η Κινα σημερα,οπως αντιστοιχα καμια σχεση με αυτο που ειδαμε το 2004 δεν εχει η Ελλαδα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.