Spoiler
Φέτος ήμουν θετική,κ μαλλον ήταν κ μεγάλο λάθος μου.Είχα έφεση στα θεωρητικά μαθήματα,αλλα παρ΄ όλα αυτα,επέλεξα θετική,γιατί δν μου πολυαρέσουν τα αρχαία,αν και με λιγο διάβασμα τα πηγαίνω μια χαρα είναι η αλήθεια...όλη τη χρονιά κυριολεκτικά δν καθόμουν να διαβάσω,με αποτέλεσμα να πατωσω στις εξετάσεις,και ιδιαίτερα στην κατεύθυνση που διάλεξα.Έχω κλείσει φροντιστήρια για τη Γ΄,για τεχνολογική Β,αλλα βλεποντας το τι εχω γραψει στις φετινές εξετάσεις,φρικαρα!Και η καημένη η μανούλα μου ακόμα περισσότερο,αφου πληρωνε φροντιστηρια όλη τη χρονιά για το τίποτα...Έχει σπάσει το κεφάλι μου να σκέφτεται τα υπέρ και τα κατά τεχνολογικής και θεωρητικής και άκρη δεν μπορώ να βγάλω...Σκέφτομαι απο τη μία ότι μαθαίνω απέξω εύκολα κ μ΄ αρέσουν ιστορία κ κείμενα,αλλα εχω να καλύψω αρχαία κ λατινικά..Και για να γίνει αυτο πρέπει να ξεκινήσω απο Δευτέρα εντατικά όλα αυτα που δεν έχω κάνει.....Το θέμα είναι ότι όσοι με ξέρουν συμφωνούν στην αλλαγή,αλλα δεν ξέρω εγω η ίδια,με αποτέλεσμα να έχω έναν τρομερό πονοκέφαλο και ένα μεγάλο ερωτηματικό στο κεφάλι μου....Μέχρι τώρα με ενδιέφερε το μαθηματικό,αλλα βλέποντας το πόσο χαμηλά έγραψα,μου κόπηκαν τα φτερά...και γενικά βλέπω σκούρα τα πράγματα με ταλαντώσεις κ δεν συμμαζευται...Αλλα θα πιάσω τίποτα στη θεωρητική? Ιδού η απορία....
Bασικά νομίζω πως είναι λάθος να βλέπεις τους βαθμούς σου μόνο ρε συ. =/
Δηλαδή σκέψου αρχικά με ποιό επάγγελμα θα ήθελες να ασχολήθεις. Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου αυτό το πράγμα.
Και μετά επέλεξε κατεύθυνση.Δεν ξέρω αλλά πιστεύω πως όσα κενά και να έχεις στα μαθηματικά ας πούμε ή στη φυσική είναι ευκολότερο και μπορείς να τα καλύψεις μέσα στη χρονιά,παρά να αλλάξεις εντελώς την κατεύθυνση σου.
Δηλαδή μετά θα πρέπει να κάτσεις να μάθεις γραμματική σε Λατινικά και Αρχαία,να εξασκηθείς σε άγνωστα κείμενα ,με τα οποία δεν είχες έρθει σε καμία επαφή μέχρι τώρα,να μάθεις ανώμαλα ρήματα,να διαβάσεις λεξιλόγιο για να ξέρεις τουλάχιστον τα βασικά.
Ήμουν θεωρητική κι εγώ,φέτος τελείωσα με το σχολείο,αλλά θα σου πώ πως ακόμα και τώρα μετανιώνω για την επιλογή μου γιατί η κατεύθυνση της θεωρητικής δεν έχει πολλές επιλογές ως προς τα επαγγέλματα που μπορείς να διαλέξεις. =/
Βέβαια τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο,δηλαδή άμα πραγματικά θέλεις να το παλέψεις με την θεωρητική,με τα κατάλληλα μαθήματα και με το απαραίτητο διάβασμα θα μπορείς να τα καταφέρεις.
Απλά μην αρχίζεις έτσι!
Δηλαδή μην αρχίζεις λέγοντας δεν έχω καλούς βαθμούς εκεί τι να κάνω?
Ξεκαθάρισε με ποιό επάγγελμα θέλεις να ασχοληθείς μετέπειτα και μετά αποφάσισε.
Τώρα αν είναι πολύ τραγικά τα πράγματα ως προς το ότι δεν έχεις καθόλου βάσεις ή ότι ξεκινάς από το μηδέν ακόμα και αν διαλέξεις τεχνολογική,εκεί πρέπει να το ξανασκεφτείς.
Αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι άμα διαλέξεις θεωρήτικη τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα,αν αναλογιστείς ότι έχεις "χάσει" έναν ολόκληρο χρόνο σε σχέση με τους άλλους της θεωρητικής..
Αν ήθελες τρελά ένα συγκεκριμένο επάγγελμα από την θεωρητική και ήσουν έτοιμη για τα πάντα,τότε θα σου έλεγα να προχωρήσεις και να το προσπαθήσεις όσο μπορείς!
Απλά βλέπω ότι αμφιταλαντεύεσαι και από το πόστ σου δεν φάνηκε να ενδιαφέρεσαι για μία συγκεκριμένη σχολή της θεωρητικής,οπότε γνώμη μου είναι να το σκεφτείς πολύ καλά.
Καλή επιτυχία σε ότι κι αν αποφασίσεις. =)