Αγαπημένη σχολή αντίθετης κατεύθυνσης

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 9,356 μηνύματα.
Ξέρω ξέρω η άσχετη της υπόθεσης, αλλά @Oof το άβαταρ σου είναι υπερκιουτ :P
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,497 μηνύματα.
Κλ κάτσε αφού κάνουν ΑΕΠΠ και μαθ μια χαρά ανήκει στο 4ο. Οι σχολές μηχανικων η/Υ δεν πρέπει να ναι στο τέταρτο εκεί θέλει φυσική.
Και η μαθηματικός μου έλεγε ότι "τα αρχαία έχουν μαθηματική σκέψη" μήπως να βάλουμε φιλολογικές στο 2ο πεδίο?
Ο μαθητικος καλα τα λεει , αλλα τα λεει οπως του κανει... ως συνηθως'.
Τα αρχαια δεν ειναι απλα μια γλωσσα αλλα ειναι εργαλειο δημιουργειας εξυπναδας. Οταν βεβαια διδασκονται στις ηλικιες που πρεπει
Ασε τους μηχ πληροφορικης ,,παρε το προγραμμα σπουδων των πληροφορικαριων και δες ..η φυσικη ειναι παρουσα παντου.
 

Oof

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Oof αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Έχει γράψει 267 μηνύματα.
Ξέρω ξέρω η άσχετη της υπόθεσης, αλλά @Oof θέλω να πω ότι το άβαταρ σου είναι υπερκιουτ :P
Το έχω σταμπάρει μέχρι και σε μπλουζα... Ο τυπάς στο μαγαζί με τις επιγραφές ήταν γεμάτος απορίες αλλά άξιζε
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,197 μηνύματα.
Η πληροφορικη δεν εχει καμια σχεση με το 4 ο πεδιο , μπηκε εκει για να υπαρχουν σχολες να δηλωσουν τα παιδια γιατι ειναι πολυ μεγαλο πεδιο. Δηλαδη πολιτικες σκοπιμοτητες.
Η πληροφορικη ειναι των θετικων του 2ου διοτι ειναι παρακλαδι μαθηματικων και φυσικης.
Ε εχουν ονομα.... οικονομικων επιστημων
Η φυσική είναι πιο sound background για να σπουδάσει κανείς πληροφορική απο οποιοδήποτε οικονομικό μάθημα,αυτό είναι στανταράκι.

Απο την άλλη όντως κάνουν ΑΕΠΠ στο 4ο πεδίο. Αλλά πρακτικά ξέρουμε οτι είναι της πλάκας προτέρημα όταν περνάς σε σχολή πληροφορικής καθώς αποτελεί ούτως η άλλως ένα μικρό τμήμα της ύλης σε κάποιο απο τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου που καλύπτει πολύ γρήγορα κάποιος.

I mean lmao είναι σαν να λέει κανείς οτι έχει προτέρημα εαν έχει διαβάσει λίγο απο την ύλη των κυκλωμάτων στο λύκειο όταν περνάει σε σχολή ημμυ. Δεν έχει σημασία, όντως είναι ένα μικρό προβάδισμα αλλά όλοι θα τα ξανακάνουν απο την αρχή στην σχολή. Σε άλλη σχολή που ίσως χρειαζόταν βασική θεωρία κυκλωμάτων αλλά δεν υπάρχει ο χρόνος να την διδαχθεί αναλυτικά ή δεν υπάρχει σχετικό μάθημα στο πρόγραμμα σπουδών τότε ναι, είναι όντως πλεονέκτημα να έχεις δει κάποια πράγματα απο το λύκειο.

Π.χ. χημεία σε εμάς.
Δεν έχουμε ξεχωριστό μάθημα χημείας στο πρόγραμμα σπουδών ωστόσο τα ηλεκτροτεχνικά υλικά απαιτούν βασικές γνώσεις χημείας απο Γ λυκείου. Όπως και άλλα μαθήματα βέβαια(φυσική ημιαγωγών λόγου χάρη). Κάποιος που είχε μπει στην σχολή απο 4ο πεδίο και δεν τα είχε δει ποτέ του αυτά, θα χρωστάει τέτοια μαθήματα για πάντα ή πολύ καιρό τέλοσπάντων. Αλλά κυκλώματα 1 δεν θα χρωστάει πιθανότατα και ας μην είχε κάνει ούτε τα βασικά στο λύκειο. Διότι τα ξανακάνει όλα απο την αρχή εφόσον πέρασε σε μια σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών.

Ελπίζω το point μου να είναι clear.
 

Guest 749981

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
1ο: Διεθνών και Ευρωπαϊκών

Στα υπόλοιπα πάνω κάτω την ίδια επιλογή που έχω ήδη κάνει θα έκανα. :)
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Eγώ θα πω το εξής:Εγώ ήθελα να πάω στο δεύτερο πεδίο και να σπουδάσω ή ΗΜΜΥ(μ αρεσε η φυσικη και ειδικά ο ηλεκτρισμόσ αν και η αγάπη προήλθε από μια απόγοητευση σε ένα διαγώνισμα...) ή Μηχ.Πληροφορικής ή μαθηματικό(αυτό το κατάλαβα στη γ λυκείου αλλά ήμουν οικονομικά)...αλλά όταν ήμουν β λυκείου βρέθηκαν κάποιοι και μου είπαν να πάω οικονομικά γιατί περνάω πιο εύκολα Αθήνα(γιατί οικονομικά οι γονείς μου μπορούσαν μόνο Αθήνα)!
Οικονομικά φυσικά πήγα ξεκάθαρα για σχολή πληροφορικής...απλά επειδή δεν έγραψα τόσο καλά(λόγω άγχους...πέρασα σε οικονομική σχολή..παρολαυτά μου αρέσει η σχολή που έχω περάσει και δεν έχω παράπονο ως προς αυτό)!
Οι περισσότεροι στο πεδίο έρχονται απλά γιατί είναι πιο ευκόλα από τα άλλα δεν έχουν ξεκάθαρο στόχο! Πάνε όπου να ναι,και κάνουν ότι να ναι...εδώ ξέρω αρκετά άτομα που μαθηματικά έγραψαν 7-8 με το ζόρι και μέτα από πολύ πίεση για διάβασμα και επειδή έγραψαν καλά ΑΟΘ κι ΑΕΠΠ δήλωσαν σχολή πληροφορικής και όταν πέρασαν και είδαν τα μάθηματικα τους φάνηκε περίεργο,εξάλλου "εμείς προγραμματιστές θέλουμε να γίνουμε...όχι μαθηματικοί"! Το ίδιο παίζει και με τα παιδιά που πέρασαν σε τμηματα οικονομικής επιστήμης νομίζοντας ότι η σχολή,έχει ύλη ανάλογη του ΑΟΘ...παραμυθάκια δηλαδή...και τα μαθηματικά για οικονομολόγους έχουν πραξούλες όπως στο ΑΟΘ δεν έχουν παραγώγους,πολυμεταβλητό λογισμό,βελτιοποίηση,ολοκληρώματα,διαφορικές κλπ...και γενικά πως τα οικονομικά(σαν επιστήμη) είναι παραμύθι και παπαγαλία και ασκησούλες όπως το ΑΟΘ!

Επίσης σε ότι αφόρα το ΑΕΠΠ που λέτε,μπορεί ο φοιτητής να παίρνει μια ιδέα του τι εστί προγραμματισμός...αλλά η γλώσσα που κάνουμε στο σχολείο έχει ελάχιστα κοινά πράγματα! Το μόνο καλό που προσφέρει το ΑΕΠΠ είναι ότι σου δίνει μια γεύση της ιδέας πως να σκέφτεσαι προγραμματιστικά αλλά κάθε γλώσσα προγραμματισμού όπως python,assembly,C++,SQL,java έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες...
Για παράδειγμα, εγώ στη σχολή μου κάνουμε μάθημα προγραμματισμού με τη γλώσσα R...όσοι έχετε δουλέψει με R,θα γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη γλώσσα περιλαμβάνει όχι μια δομή δεδομένων όπως οι πίνακες σαν τη ΓΛΩΣΣΑ(σχολική γλώσσα προγραμματισμού) αλλά και άλλες δομές όπως vectors,data.frames,factors & matrices.Εγώ προσωπικά που ήμουν πραγματικά αρκετά καλός στο μάθημα του λυκείου μπορώ να πω πως δυσκολεύτηκα να μάθω το ρόλο αυτών των δομών στη γλώσσα και πως της χρησιμοποιούμε!(και ακόμα αν και πέρασα το μάθημα δεν τα έχω καταλάβει στο 100%!).

Για μένα αντί για αυτή τη ψευδογλώσσα που κάνουμε στο λύκειο αν θέλουν να δείξουν στον υποψήφιο πραγματικά πως είναι μια γλώσσα προγραμματισμού καλύτερα να δίνουν python!
 

GGP

Νεοφερμένος

Η GGP αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 116 μηνύματα.
1ο:νομική+ φιλολογία
2ο: καμία
4ο: καμία
 

Belle26

Νεοφερμένος

Η Belle26 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Ήμουν 1ο. Εναλλακτικά θα επέλεγα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.
2ο : Χημικών Μηχανικών.
3ο : Χημικό / Βιολογικό / Μοριακής :inlove:
4ο : Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Μια αδυναμία στο 3ο πεδίο την έχουμε..
 

Citylights

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Citylights αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 912 μηνύματα.
Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής.
Επιστήμης Τεχολογίας Τροφίμων

αν ήμουν σίγουρος.. οτι θα ήταν πετυχημένα επαγγέλματα για μένα.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,616 μηνύματα.
Απόφοιτος του πρώτου πεδίου ( θεωρητικής ) εγώ δυστυχώς.

2ο πεδίο ( θετική ): μηχανολόγων μηχανικών ( δεν ξέρω αν έχω καταλάβει αυτό τομέα επακριβώς. Ενέχει μέσα και μηχανικός οχημάτων; Πάντα γούσταρα φουλ φάση να ήμουν μηχανικός αυτοκινήτων ) και αν δεν έχω καταλάβει καλά αυτό που είπα τότε Στρατιωτικές σχολές ( Ευελπίδων, ΣΜΥ ). Στην Α Λυκείου το είχα ψήσει φουλ για στρατιωτικές σχολές αλλά μετά με τεράστια δυστυχία ανακάλυψα ότι ήταν μόνο από θετική κατεύθυνση και με μαθηματικά εγώ δεν είχα ποτέ καλή σχέση. Δεν τους έπαιρνα τους αριθμούς από μικράκι.

3ο πεδίο ( Υγείας ): Φυσικοθεραπεία. Λόγω μεγάλων δακτύλων για κάποιο λόγο από μικρός έλεγαν ότι το έχω με το μασάζ. Αν ήταν να έβγαζα και χρηματάκια why not?

4ο πεδίο ( Οικονομίας & Πληροφορικής ): λογικά τίποτα. Πληροφορική ίσως σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου θα το είχα με τα μαθηματικά και δεν θα με χαλούσε η καθιστική ζωή. Οικονομικά με τίποτα.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,197 μηνύματα.
Απόφοιτος του πρώτου πεδίου ( θεωρητικής ) εγώ δυστυχώς.

2ο πεδίο ( θετική ): μηχανολόγων μηχανικών ( δεν ξέρω αν έχω καταλάβει αυτό τομέα επακριβώς. Ενέχει μέσα και μηχανικός οχημάτων; Πάντα γούσταρα φουλ φάση να ήμουν μηχανικός αυτοκινήτων ) και αν δεν έχω καταλάβει καλά αυτό που είπα τότε Στρατιωτικές σχολές ( Ευελπίδων, ΣΜΥ ).
Εαν αναφέρεσαι σε μπαρμπα Μήτσος φάση απο συνεργείο για συντήρηση, αυτοί βγαίνουν απο ΙΕΚ όχι πολυτεχνεία.
Στην Α Λυκείου το είχα ψήσει φουλ για στρατιωτικές σχολές αλλά μετά με τεράστια δυστυχία ανακάλυψα ότι ήταν μόνο από θετική κατεύθυνση και με μαθηματικά εγώ δεν είχα ποτέ καλή σχέση. Δεν τους έπαιρνα τους αριθμούς από μικράκι.
Στρατιωτικές δεν περνάει κανείς και απο θεωρητική ;
 

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 9,356 μηνύματα.
Εαν αναφέρεσαι σε μπαρμπα Μήτσος φάση απο συνεργείο για συντήρηση, αυτοί βγαίνουν απο ΙΕΚ όχι πολυτεχνεία.

Στρατιωτικές δεν περνάει κανείς και απο θεωρητική ;
Απ'όσο ξέρω υπάρχει στρατιωτική νομική και ψυχολογία, αλλά κάνουν ότι και οι πολιτικοί + στρατιωτική εκπαίδευση. Καθαυτό στρατιωτικές δεν υπάρχουν. Μετά πας σε πυροσβέστες, αστυνομικούς και κάτι του λιμενικού αν θυμάμαι καλά.

Υ.Γ Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με :P
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,616 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,197 μηνύματα.
Απ'όσο ξέρω υπάρχει στρατιωτική νομική και ψυχολογία, αλλά κάνουν ότι και οι πολιτικοί + στρατιωτική εκπαίδευση. Καθαυτό στρατιωτικές δεν υπάρχουν. Μετά πας σε πυροσβέστες, αστυνομικούς και κάτι του λιμενικού αν θυμάμαι καλά.
Η Ευελπίδων δεν είναι καθαρά στρατιωτική σχολή ;
 

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η Trix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,048 μηνύματα.
Εμένα μου άρεσε πολύ από τη θεωρητική κατεύθυνση το τμήμα μετάφρασης και διερμηνείας. Μου αρέσει πολύ να μαθαίνω ξένες γλώσσες 😊
 

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 9,356 μηνύματα.

Maria_Xagorari

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικής & Διοίκησης Τουρισμού Αιγαίου. Έχει γράψει 315 μηνύματα.
Αγαπημένες σχολες του 1ου είναι:
1) Επικοινωνίας & ΜΜΕ
2) Αγγλική Φιλολογία
3) Φιλολογία

Από 2ο δεν υπάρχει πραγματικά καμια σχολή που να με ενδιαφέρει.

Και του 3ου είναι:
1) Λογοθεραπεία μόνο

Και από όλα τα πεδία, η ΑΕΝ Πλοιάρχων! :D
 
Τελευταία επεξεργασία:

Helen06

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Helen06 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 370 μηνύματα.

Κάμπια

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ελευθερία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,456 μηνύματα.
Ιατρική σίγουρα και συγκεκριμένα παιδιατρική ή γυναικολογία
 

Helen06

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Helen06 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 370 μηνύματα.
Ναι λάθος κατάλαβα μάλλον, είμαι θετική οπότε αμα ήμουν θεωρητική δε μ αρέσει τιποτα:angel:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top