xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πέτρος Αβελάρδος γεννήθηκε το έτος 1079 στο Λε Παλέ, ένα μικρό χωριό της Γαλλικής Βρετάνης, από ευγενή οικογένεια. Σε μικρή ηλικία, ο πατέρας του τον παρότρυνε ν’ ασχοληθεί με τα γράμματα και τις τέχνες, κι αυτός ταξίδεψε στο Παρίσι για να σπουδάσει, ξεκινώντας έτσι το μακρύ ταξίδι του στη γνώση. Αργότερα ακολούθησε τον Ακαδημαϊκό κλάδο και γύρισε όλη τη Γαλλία διδάσκοντας και δίνοντας διαλέξεις. Αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο ονομαστούς Γάλλους Φιλοσόφους και η τεράστια φήμη του, οδήγησε τον γέροντα εφημέριο Φυλμπέρ να τον καλέσει να παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα στην μόλις 15 ετών ανιψιά του, Ελοΐζα.
Ο έρωτας μεταξύ του Αβελάρδου και της Ελοΐζας ήταν δυνατός και έγινε σταδιακά κοινό μυστικό σε όλους εκτός από τον εξοργισμένο θείο της. Σύντομα η Ελοΐζα έμεινε έγκυος και ο Αβελάρδος την έστειλε στην Βρετάνη να γεννήσει έναν γιο, τον οποίο ονόμασε Αστρολάβο. Για να σβήσει την ντροπή, ο Αβελάρδος ζήτησε από την Ελοΐζα να τον παντρευτεί. Αυτή αρνήθηκε, συμβουλεύοντάς τον ότι ο γάμος θα ήταν εμπόδιο στη φιλοσοφική του καριέρα, όπως και η ανατροφή μικρών παιδιών. Αυτός από την άλλη, τής ανταπάντησε ότι είναι έτοιμος για όλα.
Αποφάσισαν να κάνουν μυστικό γάμο στον οποίο παραβρέθηκε κι ο Φυλμπέρ, ο θείος της Ελoΐζας, που επέμενε συνεχώς να γνωστοποιηθεί ο γάμος τους, στην πραγματικότητα για να εξευτελίσει τον ίδιο τον Αβελάρδο για την πράξη του. Η Ελοΐζα φοβούμενη τον κοινωνικό διασυρμό κλείστηκε σε μοναστήρι. Ο Φυλμπέρ γεμάτος οργή, πλήρωσε έναν υπηρέτη του φιλοσόφου. Αυτός μπήκε στο σπίτι του Αβελάρδου και ακρωτηρίασε τα γεννητικά του όργανα διασύροντας τον Αβελάρδο μπροστά σε όλο τον κόσμο που είχε μαζευτεί. Ο Αβελάρδος αναγκάστηκε να κλειστεί στο μοναστήρι του Σαιν Ντενί.
Ο Μοναχός πλέον Αβελάρδος, αφιερώνεται ολοκληρωτικά στη συγγραφή του φιλοσοφικού-θεολογικού του έργου, προσπαθώντας έτσι να ξεπεράσει την οδύνη του. Ταυτόχρονα, ανταλλάσσει κρυφά επιστολές με την Ελοΐζα. Αυτές οι επιστολές διασώθηκαν και αποτελούν σήμερα ύμνο στον έρωτα και στην αληθινή αγάπη. Πέθανε 63 ετών, έχοντας προλάβει να δει να καίγονται τα βιβλία του ως αιρετικά, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη. Λίγα χρόνια αργότερα, πεθαίνει κι η Ελοΐζα, η οποία, πριν το θάνατό της, ζήτησε να ταφεί δίπλα στον άνδρα της.
υπεροχοοο!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikosxdxd
Διάσημο μέλος

Γαμάτο.Ο Πέτρος Αβελάρδος γεννήθηκε το έτος 1079 στο Λε Παλέ, ένα μικρό χωριό της Γαλλικής Βρετάνης, από ευγενή οικογένεια. Σε μικρή ηλικία, ο πατέρας του τον παρότρυνε ν’ ασχοληθεί με τα γράμματα και τις τέχνες, κι αυτός ταξίδεψε στο Παρίσι για να σπουδάσει, ξεκινώντας έτσι το μακρύ ταξίδι του στη γνώση. Αργότερα ακολούθησε τον Ακαδημαϊκό κλάδο και γύρισε όλη τη Γαλλία διδάσκοντας και δίνοντας διαλέξεις. Αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο ονομαστούς Γάλλους Φιλοσόφους και η τεράστια φήμη του, οδήγησε τον γέροντα εφημέριο Φυλμπέρ να τον καλέσει να παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα στην μόλις 15 ετών ανιψιά του, Ελοΐζα.
Ο έρωτας μεταξύ του Αβελάρδου και της Ελοΐζας ήταν δυνατός και έγινε σταδιακά κοινό μυστικό σε όλους εκτός από τον εξοργισμένο θείο της. Σύντομα η Ελοΐζα έμεινε έγκυος και ο Αβελάρδος την έστειλε στην Βρετάνη να γεννήσει έναν γιο, τον οποίο ονόμασε Αστρολάβο. Για να σβήσει την ντροπή, ο Αβελάρδος ζήτησε από την Ελοΐζα να τον παντρευτεί. Αυτή αρνήθηκε, συμβουλεύοντάς τον ότι ο γάμος θα ήταν εμπόδιο στη φιλοσοφική του καριέρα, όπως και η ανατροφή μικρών παιδιών. Αυτός από την άλλη, τής ανταπάντησε ότι είναι έτοιμος για όλα.
Αποφάσισαν να κάνουν μυστικό γάμο στον οποίο παραβρέθηκε κι ο Φυλμπέρ, ο θείος της Ελoΐζας, που επέμενε συνεχώς να γνωστοποιηθεί ο γάμος τους, στην πραγματικότητα για να εξευτελίσει τον ίδιο τον Αβελάρδο για την πράξη του. Η Ελοΐζα φοβούμενη τον κοινωνικό διασυρμό κλείστηκε σε μοναστήρι. Ο Φυλμπέρ γεμάτος οργή, πλήρωσε έναν υπηρέτη του φιλοσόφου. Αυτός μπήκε στο σπίτι του Αβελάρδου και ακρωτηρίασε τα γεννητικά του όργανα διασύροντας τον Αβελάρδο μπροστά σε όλο τον κόσμο που είχε μαζευτεί. Ο Αβελάρδος αναγκάστηκε να κλειστεί στο μοναστήρι του Σαιν Ντενί.
Ο Μοναχός πλέον Αβελάρδος, αφιερώνεται ολοκληρωτικά στη συγγραφή του φιλοσοφικού-θεολογικού του έργου, προσπαθώντας έτσι να ξεπεράσει την οδύνη του. Ταυτόχρονα, ανταλλάσσει κρυφά επιστολές με την Ελοΐζα. Αυτές οι επιστολές διασώθηκαν και αποτελούν σήμερα ύμνο στον έρωτα και στην αληθινή αγάπη. Πέθανε 63 ετών, έχοντας προλάβει να δει να καίγονται τα βιβλία του ως αιρετικά, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη. Λίγα χρόνια αργότερα, πεθαίνει κι η Ελοΐζα, η οποία, πριν το θάνατό της, ζήτησε να ταφεί δίπλα στον άνδρα της.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑντιδρόνΣτοιχείο96
Νεοφερμένο μέλος

Απο ψυχολογική άποψη είναι νορμάλ μια τέτοια τάση και δικαιολογημένη, όμως όπως είπα και πάνω καλύτερα να χαμηλώσετε τη μύτη και οι μεν και οι δε ώστε να ασχοληθείτε με πιο "εφικτές προοπτικές"... Προσεγγίστε λίγο παιδιά της ηλικίας σας απο τη γειτονιά, το φροντιστήριο, το χόμπι (δε λέω το σχολείο γιατί σε ένα τόσο στενό περιβάλλον, τόσες ώρες τη μέρα δύσκολα θα γίνει κάτι "δυνατό", ειδικά με μεγαλύτερα παιδιά), να δείτε πόσο γρήγορα θα βρείτε άτομα που σας ενδιαφέρουν...

εμμα_τριντεντ
Πολύ δραστήριο μέλος

γκουχ.
ξανά γκουχ.
κι άλλη μια γκουχ, κρύωσα

Superhuman
Δραστήριο μέλος

υπεροχοοο!!!!![]()
Τι υπέροχο ρε;Του τα κόψαν από τη ρίζα όταν κοιμόταν!!
Sandra1997
Νεοφερμένο μέλος

δεν ξέρω τι να κάνω όπου και αν πάω στο σχολείο τον βλέπω έχω αρχίσει και νιώθω πράγματα για αυτόν τα οποια του τα χω πει λίγο πολύ και όταν μπαίνει για μάθημα έρχομαι σε δύσκολη θέση το ίδιο και αυτός
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Έχω ερωτευτεί και γω καθηγητή μου οποιος είναι 34 και εγώ 17 κάθε φορά που έχουμε μάθημα μαζί του τα χάνω ...
δεν ξέρω τι να κάνω όπου και αν πάω στο σχολείο τον βλέπω έχω αρχίσει και νιώθω πράγματα για αυτόν τα οποια του τα χω πει λίγο πολύ και όταν μπαίνει για μάθημα έρχομαι σε δύσκολη θέση το ίδιο και αυτός
1. Απογορευονται τα greeklish
2. Τι εννοεις του τα εχεις πει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sandra1997
Νεοφερμένο μέλος

ενοω οτι ξερει οτι ειμαι ερωτευμενη μαζι του1. Απογορευονται τα greeklish
2. Τι εννοεις του τα εχεις πει;![]()

καταλαβες?Ενοω οτι ξερει οτι ειμαι ερωτευμενη μαζι του του το χω πει και ειμαι σε αρκετα δυσκολη θεση καθε φορα που μπαινει για μαθημα
ενοω οτι ξερει οτι ειμαι ερωτευμενη μαζι του![]()
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

Ενοω οτι ξερει οτι ειμαι ερωτευμενη μαζι του του το χω πει
ενοω οτι ξερει οτι ειμαι ερωτευμενη μαζι του![]()
Πως ακριβώς του το είπες;

Sandra1997
Νεοφερμένο μέλος

Τον βρήκα εξω απο το σχολειο απογευμα μολισ ειχαν τελειωσει οι καθηγητες συνελευση που ειχαν και του το ειπα ....Πως ακριβώς του το είπες;![]()
Sandra1997
Νεοφερμένο μέλος

εγω ειμαι ερωτευμενη με τον καθηγητη μου που ειναι 34 και εγω 17 και του το χω πει βεβαια ερχεται σε αρκετα δυσκολη θεση και εκεινος και εγω ξερω τον χαρακτηρα του εντος και εκτοσ ταξης και τα παντα για αυτον αλλα πια δεν εχουμε σχεση ουτε καθηγητη με μαθητριας ουτε που με κοιταει ...Σε καταλαβαίνω! Κι εγώ είχα ερωτευτεί όχι έναν, αλλα πολλούς καθηγητές μου όσο ήμουν στο γυμνάσιο - λύκειο...
Είναι ο λεγόμενος "πλατωνικός έρωτας". Επειδή το είχα ψάξει το θέμα, στην ουσία είσαι ερωτευμενη με τον επαγγελματικό του εαυτό, όχι με τον ίδιο τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του. Σου αρέσει σαν καθηγητής, αλλά δεν ξέρεις πως μπορεί να είναι εκτός τάξης, ποια είναι τα προτερήματα ή τα ελαττώματα του χαρακτήρα του κλπ...
Ξέρω πως αυτα που γράφω, δε θα σε νοιάζουν και πολύ, μιας και είσαι τρελά ερωτευμενη με αυτόν και ούτε που μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς την παρουσία του... Κι εγώ έτσι ένοιωθα... Ελεγα τί πλατωνικός έρωτας και χαζομάρες... Εγώ ΤΟΝ ΘΕΛΩ και άλλα τέτοια δραματικά και πομπώδη λόγια.Με τον καιρό όμως μου περνούσε και ερωτευόμουν άλλον, οπότε πάλι τα ίδια...
Ολα αυτά τα γράφω για να καταλάβεις και εσύ και άλλα παιδιά που ερωτεύονται τους καθηγητές ή τις καθηγήτριες πως είναι απλώς μια φάση της εφηβείας, απόλυτα φυσιολογική, που όμως θα περάσει, όπως όλες οι φάσεις!!!
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι γι'αυτό! Και εννοείται πως δεν πρέπει να μιλήσεις στον ίδιο τον καθηγητή, γιατί και αμήχανα θα αισθανθεί και πρόβλημα μπορεί να του δημιουργήσεις στη δουλεία του... Κοίτα να απολαμβάνεις το μάθημά του όσο είσαι ερωτευμένη, αλλά μην εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου. Σε λίγους μήνες θα σου περάσει!

iwalkinamaze
Εκκολαπτόμενο μέλος

(Να σημειωσω οτι ποτε δε μου αρεσαν ιδιαιτερα οι ''ωραιοι'' καθηγητες,με τραβαει κυριως η συμπεριφορα & η προσωπικοτητα)
georgia.94
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Maria.Nik
Νεοφερμένο μέλος

Ερωτοχτυπημενη με καθηγητη και εγω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Εντελώς σπάνιο και πρωτότυπο. Συμβαίνει μόνο στις 99 από τις 100 μαθήτριες του γυμνασίου.Ερωτοχτυπημενη με καθηγητη και εγω!![]()
nPb
Επιφανές μέλος

Νομιζω οτι μπορει και να ειναι πραγματικα τα αισθηματα μιας και περα απο καθηγητης/καθηγητρια ειναι ανθρωπος και εχει και εκεινος/η παθει και αδυναμιες!
Ερωτοχτυπημενη με καθηγητη και εγω!![]()
Σε τι ακριβώς είσαι χτυπημένη;

DarthFederer
Διάσημο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Story of my life. Αλλα συνηθως το αναποδο ειναι πιο συνηθισμενο, οι μαθητριες να ερωτευονται καθηγητες και οχι μαθητες τις καθηγητριες.
Συνήθως οι Ελληνίδες καθηγήτριες έχουν υπερβεί το όριο της milfάρας ή έχουν εγκαταλείψει τον εαυτό τους σε σημείο που ο μαθητής με παρ' όλο το «πάρτι ορμονών», να μην νιώθει κάτι μέσα ...στα σωθηκά του.

Alireza
Τιμώμενο Μέλος

Συνήθως οι Ελληνίδες καθηγήτριες έχουν υπερβεί το όριο της milfάρας ή έχουν εγκαταλείψει τον εαυτό τους σε σημείο που ο μαθητής με παρ' όλο το «πάρτι ορμονών», να μην νιώθει κάτι μέσα ...στα σωθηκά του.![]()
Δεν έχεις δει τη φιλόλογό μου

Πάντως 12 χρόνια που ήμουν σχολείο δεν αξιώθηκαν να φέρουν κανέναν ωραίο νέο καθηγητή. Όλο γυναίκες και γεροξούρες είχαμε.
Ε εντάξει, 3η λυκείου κάτι ήρθε

nPb
Επιφανές μέλος

Δεν έχεις δει τη φιλόλογό μου![]()
Πάντως 12 χρόνια που ήμουν σχολείο δεν αξιώθηκαν να φέρουν κανέναν ωραίο νέο καθηγητή. Όλο γυναίκες και γεροξούρες είχαμε.
Ε εντάξει, 3η λυκείου κάτι ήρθε![]()
Και εγώ θυμάμαι μια νεοδιορισμένη ΑΣΕΠίστρια Βιολόγο, η οποία ήταν καλή! συγκριτικά με τις υπόλοιπες. Συνήθως οι νέες είναι και ωραίες. Μετά τα 40 κάτι παθαίνουν: μετάλλαξη πιθανόν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.