Η Κέρκυρα είναι σε πληθυσμό το 4ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, οπότε το να τη συγκρίνεις με τη Σάμο είναι κάπως άσχετο.

Επίσης ο τουρισμός της δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας. Έχει απίστευτα έντονο θρησκευτικό τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ενώ, από το Πάσχα και μετά και μέχρι τέλη Σεπτέμβρη είναι μονίμως γεμάτη. Επίσης είναι εξαιρετικά κοσμοπολίτικο νησί, γεγονός που κάνει μπαμ από την αγορά που προσφέρει τόσο από άποψη καταστημάτων, όσο και εστιατορίων.
Προφανώς και θα βλέπεις τα ίδια πρόσωπα από ένα σημείο και μετά ως φοιτητής, αλλά για κανένα λόγο δεν μπορείς να αποκαλείς έρημη μια πόλη με σχεδόν 30.000 κατοίκους.
Για μένα το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι πως έχει έναν και μόνο θλιβερό κινηματογράφο. Υπήρχαν, βέβαια, κιν/κες λέσχες που έκαναν δωρεάν προβολές, αλλά δεν ξέρω αν υφίστανται ακόμα.