Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης (Ηράκλειο)

Black_Butterfly

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Στις προηγούμενες σελίδες του θέματος μπορείς να βρεις απόψεις για τη σχολή. Η σχολή θεωρείται σε γενικές γραμμές δύσκολη, κατα κύριο λόγο προαπαιτούμενων μαθημάτων. Με παρακολούθηση και διάβασμα δε θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Θα ξεκινήσετε από το μηδεν όταν έρθεις στο τμήμα, οπότε μπορείς να κάνεις διακοπές. :P
Αν θες οπωσδήποτε να προετοιμαστείς, μπορείς να δεις για εισαγωγή το ΑΕΠΠ που κάνουν στην τεχνολογική κατεύθυνση και να λύσεις καμια άσκηση από εκεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sofia95

Νεοφερμένος

Η Sofia95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Καλώς την! Κι εγω συμφωνώ με την Αλεξάνδρα...Διάβασμα υπομονή και όρεξη να έχεις και δεν θα τα βρεις σκούρα...Θα ακούσεις πολλά πάντως για την δυσκολία αλλά άμα σου αρέσει μην το αφήσεις.Προετοιμασία δεν χρειάζεται,απλά να ξεκινήσεις δυναμικά και να προσπαθήσεις να μην μείνεις πίσω στην ύλη!
Welcome :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Έχοντας πλέον ανακοινωθεί οι βάσεις και αφού ο καθένας της γενιάς του '97 γνωρίζει σε ποια σχολή πέρασε, νομίζω πως θα ήταν ωφέλιμο να κατατοπίσω τους νέους συμφοιτητές μας, ως προς το τι θα αντιμετωπίσουν στην πρώτη τους θητεία στο CSD.
Σαφώς όλα όσα γράψω είναι από την δική μου σκοπιά, τα οποία σαφώς θα διαφέρουν από φοιτητή σε φοιτητή αφού δεν είμαστε όλοι ίδιοι και φυσικά μπορεί ούτε οι καθηγητές να μην είναι οι ίδιοι.

Μαθήματα Πρώτου Εξαμήνου
ΗΥ-100 Eισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών
Το πιο εύκολο μάθημα του πρώτου έτους το οποίο όμως, θα σας κρατάει συντροφιά πολλά βράδια :pc:
Είναι ένα μάθημα εισαγωγικό τόσο στην επιστήμη των υπολογιστών όσο και, πιο εξειδικευμένα, στον τομέα του software.
Στο μάθημα αυτό διδάσκεστε την γλώσσα προγραμματισμού C.
Πάνω κάτω η ύλη είναι ίδια με την ύλη του Α.Ε.Π.Π με λίγα παραπάνω πράγματα.
Ο τρόπος βαθμολόγησης του είναι πολύ απλός. 4 ασκήσεις - 4 μονάδες, πρόοδος - 2 μονάδες και τελικό - 4 μονάδες.

~ Οι ασκήσεις δεν είναι δύσκολες αλλά θέλουν να βρεις το "κουμπί" τους. Σαφώς θέλουν σκέψη και γερά νεύρα για τους πρωτάρηδες.
Είναι πάντως αρκετά ενδιαφέρουσες.

Επιπλέον υπάρχει μια bonus 1 μονάδας άσκηση για τα Χριστούγεννα. Αυτή σαφώς είναι πολύ πιο δύσκολη από τις προηγούμενες. Πέρσι μας έβαλε να φτιάξουμε το παιχνίδι της τρίλιζας με τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να μην χάνει ποτέ ο υπολογιστής. Αν και τα κατάφερα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό δεν το υλοποίησα πλήρως σωστά. Φυσικά αν κάποιος θέλει να κλέψει ... google is your way.

~ Η πρόοδος αν και πιο δύσκολη από το τελικό, είναι αρκετά εύκολη και απλή, ειδικά από την στιγμή που η ύλη είναι η μισή και με πράγματα που έχετε κάνει στο λύκειο. Οι ασκήσεις είναι διάφορου τύπου, debugging, έξοδο τιμών, γράψιμο κώδικα κλπ κλπ.
Επιπλέον υπάρχει ένα 10-20% bonus αλλά απαιτεί πλήρη κατανόηση της θεωρίας.

~ Το τελικό αν είναι όπως πέρσι θα είναι απλά -γελοίο- 70% μόνο από πολ. επιλογής + ένα εύκολο 10-20% bonus.

Δεν θυμάμαι αν ήταν 10 ή 20 το ποσοστό του bonus ερωτήματος.

Βαθμός χαμηλότερου του 9, for me, σηματοδοτεί ένα άσχημο ξεκίνημα στην φοιτητική σας σταδιοδρομία.
ΗΥ-120 Ψηφιακή Σχεδίαση
Αναμφίβολα το ωραιότερο αλλά και το .... απαιτητικότερο μάθημα του πρώτου έτους.
Είναι ένα μάθημα που σας διδάσκει βασικά πράγματα του hardware των υπολογιστών. Το πρώτο από τα 2 υποχρεωτικά μαθήματα hardware. Ο καθηγητής είναι πολύ καλός - από τους καλύτερους του τμήματος. Ορισμένες φορές γίνεται κουραστικός αλλά η εμπειρία και η μεταδοτικότητα του δεν κρύβονται.
Ο τρόπος βαθμολόγησης του είναι 12 εργαστήρια(+ 1 προαιρετικό/εισαγωγικό που δεν βαθμολογείται) - 30%, πρόοδος - 20% και τελικό - 50%. Επίσης από τα 12 βαθμολογούνται μόνο τα 11 με την καλύτερη επίδοση. Δεν έχουν όλα τα εργαστήρια την ίδια βαρύτητα - προφανώς. Υπάρχουν ελεύθερες ώρες εργαστηρίου στις οποίες μπορείτε να πειραματιστείτε - σας συμβουλεύω να πηγαίνετε (απαραίτητα) κάθε φορά.

~ Στα εργαστήρια πρέπει να υλοποιήσετε κυκλώματα τα οποία έχετε ήδη σχεδιάσει στο σπίτι με χαρτί και μολύβι. Κάποια είναι πιο δύσκολα και κάποια πιο εύκολα. Κατά γενική ομολογία η δυσκολία είναι κλιμακούμενη.

~ Αν και έγραψα (πολύ) καλύτερα στο τελικό νομίζω πως πιο εύκολη είναι η πρόοδος για ευνόητους λόγους.
Πάντως γενικά και τα δύο είναι αυξημένης δυσκολίας. Αν δεν έχεις κατανοήσει την θεωρεία, δεν γράφεις.

Ένας βαθμός >= 7 επιβάλλεται.
HY-110 Απειροστικός Λογισμός Ι
Πρώτη επαφή με τον κόσμο των μαθηματικών, σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
Ότι κάνατε στο λύκειο θα τα βρείτε σε αυτό το μάθημα μαζί με κάποια extra. Ακολουθίες - Σειρές - Δυναμοσειρές.
Ο καθηγητής αν και δεν είναι μαθηματικός, διδάσκει σωστά το μάθημα του και είναι ευχάριστος χαρακτήρας.
Αν συμμετέχετε και κατά την ώρα των διαλέξεων, η ώρα θα περνάει γρήγορα κι ευχάριστα.
Ο τρόπος βαθμολόγησης του είναι 4 ασκήσεις bonus - 10%, πρόοδος - 15% και τελικό - 85%.

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για αυτό το μάθημα. Αν το είχατε στο λύκειο τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθετε τα extra. Στο τελικό πέφτουν πολλές μονάδες σε αυτά τα κεφάλαια(λογικό νομίζω). Δυστυχώς πολλοί φοιτητές αν και τα διδάσκονταν όλα αυτά πριν λίγους μήνες, καταλήγουν να παίρνουν τελικό βαθμό κουλουράκι ή άσσο. Θέλει προσοχή κι ενασχόληση με τις σειρές ασκήσεων.
Αυτή τη στιγμή το χρωστάνε 339 φοιτητές όπου κάθε χρόνο υπάρχουν 170 εισακτέοι.
Πέρσι >= 8 είχαν μόνο 4- 5 άτομα απ' τα οποία 2 δεκάρια.

Τελικό βαθμό >= 8 απαραίτητα.
ΗΥ-112 Φυσική Ι
Εδώ στα δύσκολαααα
Απαράδεκτο μάθημα, κάκιστος τρόπος διδασκαλίας & βαθμολόγησης. Το μάθημα διδάσκεται από δύο καθηγητές λόγω ... έλλειψης φοιτητών (μόνο 1500 το χρωστάνε :hehe:), στα αμφιθέατρα του μαθηματικού. Θα σας συμβούλευα να πηγαίνετε στον νεότερο καθηγητή. Στον άλλο θα κόψετε φλέβες και με τα δίκια σας :P
Ότι κάνατε στο λύκειο (σχεδόν) θα το κάνετε κι εκεί απλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ο τρόπος βαθμολόγησης είναι 2 bonus πρόοδοι - 10% έκαστη και τελικό. Αμφότερες, και οι πρόοδοι και το τελικό έχουν αρνητική βαθμολογία αλλά τα θέματα είναι πολλαπλής επιλογής, 6-7 επιλογές ::eek:
Αν κι είναι το μάθημα που έχει κάψει κόσμο και κοσμάκι, αν ο φοιτητής ήταν καλός στην Φυσική στο Λύκειο με λίγη συστηματική παρακολούθηση των διαλέξεων και λύση των σειρών ασκήσεων μπορεί να χτυπήσει πολύ καλό βαθμό. Αλλά επειδή δεν είμαστε καλοί, ας την φάμε στα μούτρα για μερικά χρονάκια μέχρι να το πάρουμε απόφαση πως πτυχίο χωρίς Φυσική Ι δεν έχει :bye:

Με βαθμό τουλάχιστον 5 είσαι άρχοντας/αρχόντισσα :D
ΗΥ-108 Αγγλικά Ι
Ένα τυπικό μάθημα αγγλικών είναι και τίποτα παραπάνω.
Ώρα να λύσετε ασκήσεις άλλων μαθημάτων, να μιλήσετε με άλλους φοιτητές ή να παίξετε παιχνίδια στο κινητό.
Όσοι έχουν πτυχίο επιπέδου C2 με γραπτές εξετάσεις μπορούν να πάρουν απαλλαγή.
Οι υπόλοιποι μπορούν να πηγαίνουν στο μάθημα κάθε φορά και να πάρουν το bonus των 2 μονάδων και να κάνουν μια παρουσίαση για να πάρουν άλλες 3 μονάδες. Μέχρι 3 απουσίες μπορείτε να κάνετε, αλλιώς δεν έχει bonus.

Αν και είναι τόσο απλό να περαστεί το μάθημα αυτό, βλέπω πως αυτή τη στιγμή το χρωστάνε 120+ φοιτητές.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ το φοβόμουν αυτό το μάθημα όπως και τα Αγγλικά ΙΙ αλλά κάνοντας μαθήματα Αγγλικών, μιας και η γλώσσα αυτή είναι άκρως απαραίτητη στην επιστήμη μας, τα πέρασα χωρίς πολλά πολλά, έστω και με 6 & 5. Δεν μετράνε καν στο πτυχίο οπότε...

...βαθμό τουλάχιστον 5 για να περάσετε

Σύντομα και τα μαθήματα του 2ου εξαμήνου.

Welcome & congrats to all.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Black_Butterfly

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Την Φυσική αυτό το εξάμηνο στο Μαθηματικό θα την κάνει άλλος καθηγητής. Αλλά κατα τ'αλλα ναι Φυσική sucks :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Μαθήματα Δευτέρου Εξαμήνου

HY-119 ή ΜΑΘ-105 Γραμμική Άλγεβρα
Δεν ξέρω αν πράγματι είναι εύκολο ή αν τελικά είναι δύσκολο μάθημα.
Αλλά το γεγονός πως τα πήγα χειρότερα από κάθε άλλο μάθημα(πλην Φυσικής :P), το γεγονός πως ο καθηγητής μας έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας <<Όσοι αρίστευσαν με βαθμό >= 7 [..]>>, το γεγονός πως το χρωστάνε πάνω από 500(!!!!) φοιτητές, καθώς και το ότι γνώρισα φοιτητή 8ου έτους που χρωστάει τα τελευταία 3 χρόνια μόνο αυτό το μάθημα(εεε ξεφτίλα δλδ) με κάνει πραγματικά να αναρωτιέμαι αν εγώ δεν έπιασα το νόημα του μαθήματος ή η Αλεξάνδρα είναι expert στα μαθηματικά - στη Γραμμική Άλγεβρα :P
Ίσως βέβαια να είχαμε διαφορετικό καθηγητή, ποιος ξέρει.
Όπως προανέφερα, είναι ένα μάθημα μαθηματικών. Περιέχει πράγματα που δεν τα έχετε διδαχτεί, παρ' όλ' αυτά υπήρχαν στοιχειώδη πράγματα στα σχολικά βιβλία(Γ' Λυκείου Κατ). Οι πίνακες είναι το βασικό χαρακτηριστικό του μαθήματος αυτού.

Ο τρόπος βαθμολόγησης του είναι 3-5 ασκήσεις - 15-25%, πρόοδος - 20-30% ως βελτιωτική όμως και τελικό - 45-85%.

~ Στις ασκήσεις υπάρχουν και προγραμματιστικές ασκήσεις(20% από το αρχικό 15-25%), εκτός από θεωρίας. Τα προγράμματα που πρέπει να υλοποιήσετε βασίζονται σε όσα διδάσκεστε.

~ Πρόοδος και τελικό είναι .... τα ίδια σκατά. Περιέχει κάποιες εύκολες ασκήσεις που απλά πρέπει να ακολουθήσεις μεθοδολογία αλλά περιέχει και ασκήσεις που δεν θα δείτε στις σειρές ασκήσεων ή στα φροντιστήρια και φυσικά αρκετές θεωρητικές.

* Όταν λέω βελτιωτική εννοώ πως θα μετράει στον τελικό σας βαθμό μόνο αν ο βαθμός προόδου είναι μεγαλύτερος του τελικού.

Βαθμολογία τουλάχιστον 7(αν και εξαιρετικά δύσκολο), γιατί .... υπάρχει δωράκι.
ΗΥ-150 Προγραμματισμός
Αν και οι απόψεις μου για αυτό το μάθημα μάλλον θα αντιπαρέρχονται των περισσοτέρων, θα τολμήσω να τις αναφέρω :P
Νομίζω πως είναι το χειρότερο μάθημα(μετά τη Φυσική εε :hehe:) από κάθε άποψη.
Το σύγγραμα που ακολουθεί ο καθηγητής περιέχει πολλά περιττά, για έναν πρωτοετή φοιτητή, πράγματα.
Ο καθηγητής κουράζει συχνά, ασαφείς εκφωνήσεις στις ασκήσεις, ανοργάνωτοι ως προς την βοήθεια προς τους φοιτητές για την εγκατάσταση προγραμμάτων κλπ

Στο μάθημα αυτό διδάσκεστε την γλώσσα προγραμματισμού C++.
Ο τρόπος βαθμολόγησης του είναι, 4 ασκήσεις - 4 μονάδες, quiz - 0.5 bonus μονάδες και τελικό - 6 μονάδες.
~ Από την 3 άσκηση και μετά αρχίζουν τα προβλήματα, ασάφειες κλπ κλπ. Οι πρώτες 2 είναι δεκάρια.

~ Το τελικό δεν είναι πολύ δύσκολο αλλά ούτε κι εύκολο. Αυτά που ζητάει αν και πολύ εύκολα με τον τρόπο μας, τα ζητάει με τον δικό του τρόπο. 4-5 θέματα, όλα κώδικας.

Βαθμολογία >= 6,5 , αν όχι >= 7.
ΗΥ-111 Απειροστικός Λογισμός ΙΙ
Η συνέχεια του Απειροστικού Λογισμού Ι. Ουσιαστικά περιέχει όλα όσα κάνατε στην Γ' Λυκείου, με την διαφορά ότι όλα αυτά μεταφέρονται στον Δισδιάστατο, Τρισδιάστατο, .... , n - διάστατο κόσμο. Τα <<extra>> του Απειροστικού Λογισμού Ι δεν υπάρχουν εδώ.
Τώρα αν πω ότι είναι εύκολο θα πέσει όλο το CSD να με πλακώσει :hehe: Αλλά δεν είναι ;
Ο καθηγητής μπορεί να είναι εκκεντρικός, ιδιόμορφος, περίεργος, βαρετός, κουραστικός και διάφορα άλλα καλά επίθετα αλλά ... είναι από τους καλύτερους στον τομέα του. Ας μην ξεχνάμε ότι το να πας να διαβάσεις από το βιβλίο είναι πολύ πολύ χειρότερο απ' ότι από τις σημειώσεις του. Δεν χρειάζεται να διαβάζεται όλη τη χρονιά, παρά μόνο τις τελευταίες ημέρες πριν το δώσετε. Τα θέματα του είναι πολύ εύκολα και προβλέψιμα. Υπάρχουν δημοσιευμένα αν θέλετε να δείτε. Ότι θέματα βάζει είναι ίδια με τις προηγούμενες χρονιές, ίδια δυσκολία, ίδιο στυλ. Προσωπικά προς το τέλος το έπιασα λίγο, είδα σημειώσεις πάνω στα θέματα που βάζει και πήρα 7,5(ανάθεμα τα άκρα ολοκλήρωσης :P).

Ο τρόπος βαθμολόγησης του είναι πάρα πολύ απλός. Μόνο τελικό !

Βαθμός τουλάχιστον 6 ρε παιδιά, τουλάχιστον 6.
HY-118 Διακριτά Μαθηματικά
Το πιο ωραίο μάθημα του 2ου εξαμήνου.
Ακόμη ένα μάθημα μαθηματικών για το πρώτο έτος χα χα
Η ύλη αν και αρκετή είναι απλή, κατανοητή κι ενδιαφέρον. Ο Καθηγητής ευχάριστος, έμπειρος, απόλυτα κατανοητός, συνεργάσιμος και με λίγα λόγια το αντίθετο(σχεδόν) με του προηγούμενου μαθήματος. Και η βαθμολογία είναι αρκετά βολική.

Ο τρόπος βαθμολόγησης του είναι: 7-8 ασκήσεις - 0% ή 20%, πρόοδος - 0% ή 20% και τελικό - 60% ή 80% ή 100%.

~ Οι ασκήσεις κατά κύριο λόγο είναι πολύ απλές. Είναι κατανόησης της θεωρίας. Κάθε σειρά ασκήσεων επικεντρώνεται σε 1 ή 2 διαφορετικά κεφάλαια, συνήθως χωρίς να μπλέκει τα προηγούμενα, αλλά όχι απαραίτητα.

~ Πρόοδος και τελικό έχουν ασκήσεις ελαφρώς πιο δύσκολες αλλά είναι στο κλίμα των σειρών ασκήσεων. Επίσης υπάρχουν κάποιες ασκήσεις bonus, 10-20%.

Ο τελικός βαθμός βγαίνει ανάλογα με τις επιδόσεις σας στις ασκήσεις, την πρόοδο και το τελικό.
Μετράει ο καλύτερος δυνατός βαθμός που μπορεί να βγει.

Τελικός βαθμός, τουλάχιστον 7, οπωσδήποτε.
ΗΥ-109 Αγγλικά ΙI
Δεν έχει κάποια διαφορά από τα Αγγλικά ΙΙ. Ίσως να είναι πιο εύκολα λόγω τελικού μιας και είναι πολλαπλής επιλογής και τέτοια όλα αλλά για να περάσεις πρέπει να γράψεις 10% στο τελικό τουλάχιστον, μιας και η παρουσίαση πιάνει 20% και οι απουσίες άλλο τόσο ως bonus.

Περάστε το και μην σας νοιάζει ο βαθμός ιδιαίτερα, δεν μετράει στο πτυχίο.

Τα μαθήματα HY-119, ΗΥ-150 & HY-118 είναι μαθήματα και χειμερινού κι εαρινού εξαμήνου. Τώρα αν στο χειμερινό τα πράγματα είναι καλύτερα, δεν το γνωρίζω.

Καλή αρχή & επιτυχία να έχετε κι ότι χρειαστείτε, we are here for you !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Black_Butterfly

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Αν σου φαίνεται η γραμμική δύσκολη (που δεν είναι :P ) τότε απορώ τι θα πείς για τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά :P

Για την C++ απορώ, γενικά θεωρείται από τα πιο εύκολα μαθήματα προγραμματισμού που θα κάνεις στη σχολή. (Για την εγκατάσταση των προγραμμάτων ισχύει δε δίνει πολλές πληροφορίες, τα ίδια τραβήξαμε και στο προηγούμενο έτος με τη Γραφική. )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως Έχουμε τις ακριβώς αντίθετη απόψεις. Αφού το πέρασα όμως πάει, για μένα.

Πάλι καλά που μου το είπες αυτό για την Γραφική, για να μην την εχω στα με τα μαθήματα επιλογής μου χαχα Αν και απ ότι είδα είναι προαπαιτούμενο σε μάθημα που με ενδιαφέρει. Το έχει σε παρένθεση αλλά δεν ξέρω αν εννοεί <<συνιστάται>> και όχι να το περάσουμε απαραίτητα.

Για τα Εφαρμοσμένα έχω ακούσει κι από άλλους ότι είναι ζόρικα αλλά έτσι ανάποδος που είμαι εγώ...χαχαχα
Αν τα πάρει ο Μουχταρης ντάξει θα τα καταφέρω. Συνεννοούμαστε.

Εντάξει την C++ αν και την πέρασα με καλό σχετικά βαθμό νομίζω πως έχει κάποια εμπόδια για κάτι καλό.
Π.Χ Τρίτη άσκηση φέτος είχε ασάφειες και γραφικά χωρίς να μπορέσει κάθε φοιτητής να κατεβάσει τα προγράμματα. 4η άσκηση μέσα σε 2 ώρες να κάνουμε πρόγραμμα με αρχεία και μλκιες με ασαφειες.
Άσκηση τελικού ζητούσε ταξινόμηση με χρήση δεικτών ότι να Ναι...
Το 12 είχε με iterators που ούτε που θυμάμαι τι κάνουν :P

Καλή επιτυχία αύριο στη Φυσική, με το καλό για το πτυχίο Αλεξάνδρα !!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Black_Butterfly

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως Έχουμε τις ακριβώς αντίθετη απόψεις. Αφού το πέρασα όμως πάει, για μένα.

Πάλι καλά που μου το είπες αυτό για την Γραφική, για να μην την εχω στα με τα μαθήματα επιλογής μου χαχα Αν και απ ότι είδα είναι προαπαιτούμενο σε μάθημα που με ενδιαφέρει. Το έχει σε παρένθεση αλλά δεν ξέρω αν εννοεί <<συνιστάται>> και όχι να το περάσουμε απαραίτητα.

Για τα Εφαρμοσμένα έχω ακούσει κι από άλλους ότι είναι ζόρικα αλλά έτσι ανάποδος που είμαι εγώ...χαχαχα
Αν τα πάρει ο Μουχταρης ντάξει θα τα καταφέρω. Συνεννοούμαστε.

Εντάξει την C++ αν και την πέρασα με καλό σχετικά βαθμό νομίζω πως έχει κάποια εμπόδια για κάτι καλό.
Π.Χ Τρίτη άσκηση φέτος είχε ασάφειες και γραφικά χωρίς να μπορέσει κάθε φοιτητής να κατεβάσει τα προγράμματα. 4η άσκηση μέσα σε 2 ώρες να κάνουμε πρόγραμμα με αρχεία και μλκιες με ασαφειες.
Άσκηση τελικού ζητούσε ταξινόμηση με χρήση δεικτών ότι να Ναι...
Το 12 είχε με iterators που ούτε που θυμάμαι τι κάνουν :P

Καλή επιτυχία αύριο στη Φυσική, με το καλό για το πτυχίο Αλεξάνδρα !!

Η γραφική μου είχε φανεί πολύ εύκολο μάθημα, το πέρασα με 10 χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αν εννοείς τα παιχνίδια (454) μέχρι πρόπερσυ η γραφική δεν ήταν προαπαιτούμενο! Θα σου πω φέτος που θα τα πάρω! :P

Εφαρμοσμένα τα πέρασα με Στυλιανού, είμαι hardcore. :P Γενικά δεν είναι τόσο το θέμα ποιος το κάνει αλλά ότι το μάθημα από μόνο του είναι απαίσιο με άπειρη ύλη.

[Damn την αρνητική βαθμολογία της Φυσικής! Είμαι στο όριο να το περάσω! :/:]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sofia95

Νεοφερμένος

Η Sofia95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 19 μηνύματα.

Loreley

Περιβόητο μέλος

Η Loreley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5,860 μηνύματα.
Καλή αρχή, ειδικά για εμάς τους πρωτοετείς! :P :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sofia95

Νεοφερμένος

Η Sofia95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Εννοείται,καλή αρχή λοιπόν και εύχομαι να έχεις καλή πρόοδο στο τμήμα μας :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Βγήκε το πρόγραμμα συμφοιτητές !
Τσεκάρετε ΕΔΩ. Φυσική στο δικό μας τμήμα από φέτος. Δεν με χάλαγε όμως η παρέα με τους μελλοντικούς μαθηματικούς :P Αλλά έτσι κι αλλιώς πέφτει μαζί με τις Δομές Δεδομένων οπότε...
Το εργαστήριο Ψηφιακών Κυκλωμάτων πάλι είναι ταυτόχρονα για μια ώρα με τις Δομές Δεδομένων.

Άντε, καλή χρονιά να έχουμε :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Black_Butterfly

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Φυσική φαίνεται τρελή ευκαιρία να περαστεί. We <3 Kafetzhs!

Πάντως δίνονται πάρα πολύ λίγα μαθήματα επιλογής ή είναι η ιδέα μου;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Φυσική φαίνεται τρελή ευκαιρία να περαστεί. We <3 Kafetzhs!

Τι μπορεί να αλλάξει, αν το σύστημα βαθμολόγησης/εξετάσεων είναι το ίδιο;
Εμένα πέφτει την ίδια ώρα με τις Δομές, so .. fuck Physics

Πάντως δίνονται πάρα πολύ λίγα μαθήματα επιλογής ή είναι η ιδέα μου;
Και πέρσι τον ίδιο αριθμό μαθημάτων είχαν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Black_Butterfly

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Τι μπορεί να αλλάξει, αν το σύστημα βαθμολόγησης/εξετάσεων είναι το ίδιο;
Εμένα πέφτει την ίδια ώρα με τις Δομές, so .. fuck Physics


Και πέρσι τον ίδιο αριθμό μαθημάτων είχαν.

well, και μόνο που θα κάνει csdας την Φυσική είναι μεγάλο θέμα. Έχουμε περάσει πιθανότητες και εφαρμοσμένα τα μεγαλύτερα έτη με Καφετζη. :P

Το κύριο πρόβλημα μου είναι ότι τα περισσότερα επιλογής που δίνονται είναι Ε5 και έχω ήδη συμπληρώσει 3 μαθήματα από εκεί, οπότε θα καταλήξω να παίρνω 370 ή 390.5 που είναι άσχετα με την κατεύθυνση μου (και λίγο meeh ) για να πάρω πτυχίο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

debbaki97

Νεοφερμένος

Η debbaki97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
παιδια γεια σας και παλι :) ηθελα να ρωτησω αν ειναι απαραιτητο να εχω λαπτοπ απο την αρχη του 1ου εξαμηνου ? και αν ξερετε φθηνες λυσεις πχ επιδοτησεις κλπ. Επίσης ηθελα να ρωτησω αν ξερετε ποτε γινονται οι αιτησεις για τη δωρεαν σιτηση για τους πρωτοετεις ? (πολλες αποριες :redface::))
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
παιδια γεια σας και παλι :) ηθελα να ρωτησω αν ειναι απαραιτητο να εχω λαπτοπ απο την αρχη του 1ου εξαμηνου και αν ξερετε φθηνες λυσεις πχ επιδοτησεις κλπ. Επίσης ηθελα να ρωτησω αν ξερετε ποτε γινονται οι αιτησεις για τη δωρεαν σιτηση για τους πρωτοετεις ? (πολλες αποριες :redface::))

Θα χρειαστείς υπολογιστή για τα προγράμματα που θα κληθείς να υλοποιήσεις.
Το Τμήμα παρέχει υπολογιστές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτούς. Ή άλλων τμημάτων που νομίζω πως είναι διαθέσιμοι και για εμάς.
Αυτες τις ημέρες κυκλοφορεί μια διαφήμιση με ένα λάπτοπ 200+€ ευρώ, νομίζω από την Media Markt ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς κάτι ισχυρότερο, ειδικά τα πρώτα έτη. Καλύτερα σε αυτό να απαντήσουν οι μεγαλύτεροι του Τμήματος.

Οι αιτήσεις γίνονται μαζί με τις εγγραφές. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Black_Butterfly

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Μόλις πάρεις mail από το τμήμα μάλλον θα μπορείς να κάνεις και αίτηση για σίτιση: https://merimna.uoc.gr/index.php/el/...-gia-dorean-sitisi-stegasi-protoeton-foititon

Το τμήμα έχει μια πτέρυγα με υπολογιστές. Στο πρώτο εξάμηνο τον υπολογιστή θα τον χρειαστείς για το hy100 και για να τσεκάρεις τα mail σου και τις ιστοσελίδες των μαθημάτων. Και τα τρια αυτά πράγματα μπορείς να τα κάνεις από τους υπολογιστές της σχολές αλλά εχουμε αυτό το καταπληκτικό σύστημα που είναι ανοιχτές αυτές οι αίθουσες μέχρι τις 4. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Αν εννοείς τα παιχνίδια (454) μέχρι πρόπερσυ η γραφική δεν ήταν προαπαιτούμενο! Θα σου πω φέτος που θα τα πάρω! :P

Α! Ωραία. Πες μου κι εντυπώσεις :D
Τα αρχεία του μαθήματος είναι κλειδωμένα και δεν μπορώ να μάθω λεπτομέρειες :mad:


Το κύριο πρόβλημα μου είναι ότι τα περισσότερα επιλογής που δίνονται είναι Ε5 και έχω ήδη συμπληρώσει 3 μαθήματα από εκεί, οπότε θα καταλήξω να παίρνω 370 ή 390.5 που είναι άσχετα με την κατεύθυνση μου (και λίγο meeh ) για να πάρω πτυχίο.

Δεν διδάσκονται όλα όσα αναγράφονται στο site ;
Μέχρι 3 μπορείς να πάρεις από κάθε κατηγορία ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κυριάκος Μ.

Νεοφερμένος

Ο Κυριάκος Μ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Γεια σας παιδιά πέρασα και εγώ csd και θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνεται να αποφύγω το μάθημα των αγγλικών καθώς έχω proficiencny.Αν ναι τότε μπορώ να το αντικαταστήσω με κάποιο άλλο μάθημα;Σκέφτομαι τη γραφική.Τι άποψη έχετε για το μάθημα αυτό;Από την άλλη είναι το μάθημα των αγγλικών ανεβασμένου επίπεδου και χρήσιμο για κάποιον σαν έμενα που θέλει να ξεσκουριάσει τα αγγλικά του (πάνε χρονιά που πήρα το πτυχίο :redface:) και να τα αναπτύξει;Συγνώμη παιδιά για τις πολλές ερωτήσεις άλλα κάνεις δεν τις απαντούσε και μαζεύτηκαν :/:.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top