Βιολογία Vs Ιατρική

vasilis_kos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο vasilis_kos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 160 μηνύματα.
δηλωσε οτι σου αρεσει εσενα πιο πολυ και ασε τι θα γινει μετα.. αν εισαι καλη στο βιολογικο και το αγαπας και ενδιαφερεσαι τοτε σιγουρα κατι ΚΑΛΟ θα κανεις...οι καλοι δεν χανονται οπως ειπανε καποιο...μην σε επηρεαζουν οι γονεις σου και ολοι και μην σε νοιαζει απλα να κατοχυρωσεις τα μορια σου.... αλλωστε μπορεις και απλα οταν θα κανεις το μεταπτυχιακο σου εξω να δεις οτι σου αρεσει και τελικα να μεινεις εξω και να ασχοληθεις με ερευνα που εχει παρα πολλεσ προοπτικες και δν νομιζω να διαφωνει κανεις μ αυτο....γιατι να κατσεισ στν ελλαδα για να πεινας? ΜΗΝ ακους κανεναν ειναι δικη σου η ζωη!! κ εγω παντως σε τετοια φαση ειμαι εβγαά 18542 και παντα ηθελα η βιολογικο η μιχανικος... κ με πριζουν για ιατρικη να παω(επαρχεια) δν λεω μπηκα σε διλλημα αλλα με βλεπω για την πρωτη μ επιλογη γιατι αυτο μ αρεσει πιο πολυ πιστευω..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

letit.be

Νεοφερμένος

Η letit.be αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Το σημαντικο ειναι να κανεισ αυτο που σε ενδιαφερει περισσοτερο , η ιατρικη ειναι περισσοτερα χρονια ομωσ μην νομιζεισ οτι το βιολογικο ειναι πιο ευκολο και οι δυο σχολεσ θα θελουν δουλεια και διαβασμα εκ μερουσ σου για να διακριθεισ !! Και εγω εδινα δευτερη χρονια φετοσ και εχω τα μορια για βιολογικο μαλλον αλλα δυστυχωσ ακουω αποθαρρθντικα λογια απο ολουσ , καθηγητεσ , βιολογουσ και ατομα που εχουν τελειωσει βιολογικο, η αληθεια ειναι πωσ στην ελλαδα δεν υπαρχει ερευνα , αλλα και ιατρικη βρισκουν μετα απο αρκετο διαστημα δουλεια! Αν σε ενδιαφερει εκσισου η ιατρικη θα σου ελεγα να την δηλωσεισ πρωτη , μιαζει αρκετα με την βιολογια οποτε ειμαι σιγουρη οτι θα βρεισ ενδιαφερον εκει , αλλοστς ειναι μια πολυ ενδιαφεροθυσα επιστημη και εχει πολλουσ κλαδουσ οποτε θα βρεισ κατι που να σου αρεσει! επισησ μπορεισ να κανεισ και ερευνα μεσω ιατρικησ και να ασχοληθεισ και με μικροβιολογια οπωσ και στην βιολογια . Αλλα απο τι διαβασα εχεισ γραπσει αρκετα καλα και εισαι πολυ καλη μαθητρια σιγουρα συστηματικη και αφωσιςμενη σε αφτο που κανεισ οποτε μην σε ανθσηχει η δυσκολια τησ σχολησ γιατι θα τα καταφερεισ! Ειναι και οι δυο σχολεσ εξισου δυσκολεσ , εχουν εργαστηρια, συζητησε με γονεισ και καθηγητεσ και προσπαθησε να κανεισ μια επιλογη που ξερεισ οτι δεν θα μετανιωσεισ στο μελλον

να δηλωσεισ αυτο που νομιζεισ οτι σου αρεσει περισσοτερο , σαν επαγγελμα!Και εγω θελω βιολογικο αλλα μονο αποθαρυντικα λογια ακουω απο καθηγητεσ βιολογουσ, καθηγητεσ γενικωσ και ατομα που εχουν αποφοιτησει απο τη σχολη! Η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχει ερευνα στην ελλαδα , αλλα και ιατρικη πρεπει να περιμενεισ αρκετα μεγαλο διαστημα για να βρεισ δουλεια ομωσ ανεργοσ δυσκολο να μεινεισ ...Μη νομιζεισ ομωσ οτι το βιολογικο ειναι μια ευκολη σχολη και θελει λιγοτερο διαβασμα , και οι δυο σχολεσ θελουν πολθ διαβασμα εκ μερουσ σου για να διακριθεισ! Και οι δυο αλλωστε μιαζουν αρκετα μπορω να πω, εχοθν εργαστηρια οποτε ειμαι σιγοθρη οτι θα βρεισ ενδιαφερον στην ιατρικη αν την δηλωσεισ αλλςστε εχει και αρκετουσ κλαδουσ οποτε σιγουρα θα βρεισ κατι που να σου αρεσει . Να ξερεισ οτι ερεθνα μπορεισ να κανεισ και μεσω τησ ιατρικησ , μπορεισ να ασχοληθεισ και με την μικροβιολογια οπωσ και στην βιολογια! Μην αποθαρυνεσαι σε καμια περιπτωση απο την δυσκολια τησ ιατσικησ που σου λενε γιατι πολλεσ σχολεσ ειναι δυσκολεσ οπωσ και η βιολογια!απλα η ιατρικη ειναι περισσοτερα χρονια! Αλλωστε επειδη οπωσ διαβασα εχεισ παει παρα πολλυ καλα σημαινει πωσ εισαι συστηματικη και αφωσιωμενη σε αυτο που κανεισ και δεν θα εχεισ προβλημα σε οποια σχολη και αν μπεισ! Αν εισαι καλοσ οπου και αν μπεισ θα διακριθεισ και να εχεισ ανοιχτο το ενδεχομενο για εξωτερικο!! Συζητησε με γονεισ και καθηγητεσ και προσπαθησε να κανεισ μια επιλογη που ξερεισ οτι δεν προκειται να μετανιωσεισ στο μελλον!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

katia<3

Νεοφερμένος

Η katia<3 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Το σημαντικο ειναι να κανεισ αυτο που σε ενδιαφερει περισσοτερο , η ιατρικη ειναι περισσοτερα χρονια ομωσ μην νομιζεισ οτι το βιολογικο ειναι πιο ευκολο και οι δυο σχολεσ θα θελουν δουλεια και διαβασμα εκ μερουσ σου για να διακριθεισ !!

Ναι σίγουρα και οι δυο σχολές απαιτούν αρκετή δουλειά για να βγούν .Άλλωστε η Βιολογία Αθήνας είναι ιδιαίτερα απαιτητική σχολή όπως έχω μάθει...


Άσχετο αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία μου από σημερα....Επισκέφτηκα (λόγω της μαμάς μου) δύο γιατρούς έναν ωριλά και έναν γυναικολόγο...Ο πρώτος με συμβούλευσε να μην πατήσω στην Ιατρική και χίλιες φορές Βιολογία να γίνω Γενετιστής ή κάτι τέτοιο στο εξωτερικό.Μου φάνηκε περίεργο γιατί είναι πρώτο όνομα και έχει τρελή δουλειά ...Άρα δεν του αρέσει η δουλειά του και πιθανότατα ποτέ δεν του άρεσε η Ιατρική(συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να αγαπάς αυτό που κάνεις με τρέλα για να γίνεις καλός)
Ο δεύτερος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μου είπε να πάω Ιατρική και να μη λέω κουταμάρες!Λέει ότι είναι φοβερό επάγγελμα και η κόρη του σπουδάζει επίσης Ιατρική και οτι ο ίδιος θα το ξανάκανε χίλιες φορές. :hmm:Ο άνθρωπος αυτός είναι συνέχεια ευδιάθετος και φαίνεται ότι αγαπά τη δουλειά του...
Νομίζω ότι κατέληξα σε ένα συμπέρασμα.Η επιλογή επαγγέλματος δεν γίνεται να στηριχτεί ούτε σε γνώμες γνωστών,ούτε ειδικών,ούτε σε στατιστικές,ούτε σε προβλέψεις ούτε σε εδραιωμένες αντιλήψεις και γενικές αλήθειες...Είναι μια προσωπική παράλογη διαισθητική απόφαση που μπορεί να τη μετανοιώσεις ,μπορεί και όχι, μπορεί να μη καταλάβεις και ποτέ αν τη μετάνοιωσες....Θα δούμε................:wall:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

'Ιρις

Νεοφερμένος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
Έχεις δίκιο. Κι επειδή νομίζω πολλά έχουν ειπωθεί... εγώ θα σου έλεγα να το δεις και λίγο από διαφορετική οπτική γωνία. Γιατρός είναι ένας άνθρωπος που εφαρμόζει επιστήμη. Προσέχει τους ασθενείς, με κάθε τρόπο προσπαθεί να τους βοηθήσει, πολλές φορές είναι σημαντικό να τους εξηγείς τι έχουν με απλό τρόπο, να ψάχνεις τον κάθε άνθρωπο σαν μονάδα κι όχι σαν κάποιον που πρέπει να του γράψεις τα χάπια και να τον διώξεις. Είναι ωραίο επάγγελμα, αλλά χρειάζεται υπομονή με ανθρώπους. Πρέπει να μη σιχαίνεσαι, να έχεις συνήθως καλή διάθεση, παρά την κακή των άλλων. Κάθε ασθενής, νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση μυστηρίου (άσχετο κι αν τελικά κάποιοι το ξεχνάνε και γίνονται μπακάληδες, αντί γιατροί), που πρέπει να τη λύσεις κι όχι απλά να απαλύνεις από τα συμπτώματα. Από την άλλη βιολόγος είναι επιστήμονας, με την έννοια ότι είναι ένας άνθρωπος που μελετάει τη ζωή, ο σωστός επιστήμονας δεν ερευνά γιατί πρέπει να βρει το φάρμακο του καρκίνου, αλλά γιατί του αρέσει, είναι περίεργος να μάθει τον κόσμο. Νομίζω ότι ο επιστήμονας συχνά είναι μοναχικός, σπάνια δουλεύει με ανθρώπους... αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. Σε ένα εργαστήριο αναγκάζεσαι να συνεργάζεσαι. Και καλό είναι να μάθεις να συνεργάζεσαι γιατί ουσιαστικά τότε θα μπορείς να μοιράζεσαι τις δικές σου ιδέες με άλλους και να μαθαίνεις τι έχουν κάνει οι άλλοι. Ο Βιολόγος εργάζεται και με τον άνθρωπο, αλλά όχι μόνο. Θα ασχοληθείς με το περιβάλλον (ζώα, φυτά, νερά, γη), με τη βιομηχανία, αλλά και με συνεργασία με άλλες βασικές επιστήμες, αλλά κι εφαρμοσμένες... καθώς, όπως μας έχει πει ένας καθηγητής, η Βιολογία είναι τόσο μεγάλη που δεν είναι δυνατόν να ασχολούνται με αυτήν μόνο βιολόγοι.
Νομίζω πως δε θα'θελα να βρίσκομαι στη θέση σου, γιατί ξέρω ότι για σένα είναι ευθύνη, αλλά νομίζω ότι ό, τι και να διαλέξεις και οι δύο αυτές επιστήμες είναι απλά υπέροχες καθώς ασχολούνται με τη ζωή (αν και από διαφορετική οπτική γωνία πάντα)! Και το πού θα βρεθείς να εργάζεσαι... νομίζω ότι αυτό δεν καθορίζεται από αυτή σου την επιλογή ακόμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

katia<3

Νεοφερμένος

Η katia<3 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Και το πού θα βρεθείς να εργάζεσαι... νομίζω ότι αυτό δεν καθορίζεται από αυτή σου την επιλογή ακόμα.
Εσύ τελειώνοντας το Βιολογικό Αθήνας πώς θα έκρινες τα πράγματα στην Ελλάδα?Πιστεύεις πως η εύρεση εργασίας (πέραν της εκπαίδευσης) είναι εφικτός στόχος ?:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rea_94

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Rea αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Το πρόβλημα με το βιολογικό είναι ότι αν μείνεις στην Ελλάδα σε αντιμετωπίζουν ως καθηγητή απλά... (αν εξαιρέσεις το πρόβλημα ότι η Ελλάδα μας δεν έχει τίποτα από έρευνα). Το καλό με την Ιατρική είναι ότι μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό παντού, να εξειδικευτείς μετά σε μοριακή βιολογία σε ακτινολογία σε βιοστατιστική στ φάρμακα στη βιοτεχνολογεία στη διατροφολογία και ένα σωρό, μπορείς δηλαδή να τελειώσεις την ιατρική και να μην είσαι ''κλινικός'' γιατρός. Βέβαια θα πρέπει να περάσεις από 40 κύματα για να τελειώσεις αυτή τη σχολή, αλλά δεν ξέρω, αυτό δεν σου δίνει την ευκαιρία να... πώς να το πω, να αλλάξεις και γνώμη? αν ας πούμε πάει κάποιος στο 3 έτος και καταλάβει ξαφνικά ότι λατρεύει τη χειρουργική ή την ογκολογία και θέλει να γίνει χειρούργος πχ. μπορεί να το κάνει. Με λίγα λόγια αν γίνεις γιατρός μπορείς μετά να γίνεις βιολόγος (σε πολύ μεγάλο βαθμό είσαι ήδη :P ) Ενώ το αντίστροφο δεν ισχύει. Φυσικά αν κάποιος είναι τόσο συνειδητοποιημένος ώστε να ξέρει ότι το αντίστροφο δεν τον ενδιαφέρει να ισχύει, με τα χίλια στο βιολογικό, μπορεί να είναι το ίδιο δύσκολο αλλά είναι πιο σύντομο.. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

'Ιρις

Νεοφερμένος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
Εδώ λίγο θα διαφωνήσω. Όταν είσαι γιατρός, είσαι γιατρός, δεν είσαι βιολόγος και δεν μπορείς να γίνεις βιολόγος, αν δεν πας βιολογία. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά τα περίεργα... Μοιραζόμαστε κάποια μαθήματα... Ούτε Βιοτεχνολογία μπορείς να σπουδάσεις από την ιατρική... μη γελιόμαστε... Κάτσε 4 χρόνια να δεις εργαστήριο και μετά πες μου... Δεν μπορεί από μια ιατρική να βγαίνουν όλα τα επαγγέλματα! Αν το έχουν κάνει κάποιοι, είναι είτε γιατί έπεσε μέσο, είτε γιατί στους γιατρούς εδώ δε λέμε ποτέ όχι... είτε δεν ξέρω γιατί... με κάτι ενδιάμεσα μεταπτυχιακά, νομίζουν ότι γίνονται βιοτεχνολόγοι... ενώ οι βιολόγοι αν δεν πάρουν διδακτορικό, δεν μπορούν να δουλέψουν ως βιοτεχνολόγοι (άλλη βλακεία)... Ή εκείνο το ανώμαλο... οι γιατροί να γίνονται μικροβιολόγοι, ανοσολόγοι, κλινικοί γιατροί με μία ειδικότητα Βιοπαθολόγου και οι βιολόγοι να χρειάζονται διδακτορικό για να μην τα έχουν πια τίποτα να πουν οι γιατροί. Εντάξει... πείτε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα βολεύουν τους γιατρούς, αλλά σταματήστε... τουλάχιστον η δική μας γενιά να συνεχίζει αυτά τα παράλογα... Καταλαβαίνετε ότι πέφτει η ποιότητα της υγείας σας και των παιδιών σας; Ας είμαστε ο καθένας στο επάγγελμά του... Επειδή πλέον οι γιατροί έγιναν τόσοι πολλοί και δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε, τους κάνουμε νοσηλευτές, βιολόγους κοκ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr.Blonde

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mr.Blonde αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 866 μηνύματα.
Για να δηλωσεις ιατρικη πρεπει να εχεις μια τρελα και παθος για την επιστημη.Πρεπει να εισαι ετοιμη-ος να κανεις αρκετες θυσιες,που δεν αφορουν μονο την σχολη,αλλα και τη μετεπειτα πορεια σου.Πολλα παιδια ,ενω εχουν βγαλει πολλα μορια δηλωνουν ιατρικες ,απλα για να μην πανε χαμενα τα μορια τους.ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ.
Αυτα τα παιδια δεν θα γινουν σωστοι γιατροι ,αν γινουν.Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις.
Το ζητημα για ολους οσους τελειωσαν τις πανελληνιες ,ειναι να δηλωσουν τις σχολες που θελουν με βαση την προσωπικη τους επιθυμια και να μην επηρεαστουν απο τον περιγυρο τους.Ετσι,θα γινουν καλυτεροι επιστημονες και δεν θα ειναι δυσαρεστημενοι κατα τη διαρκεια της φοιτησης τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rea_94

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Rea αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Εδώ λίγο θα διαφωνήσω. Όταν είσαι γιατρός, είσαι γιατρός, δεν είσαι βιολόγος και δεν μπορείς να γίνεις βιολόγος, αν δεν πας βιολογία. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά τα περίεργα... Μοιραζόμαστε κάποια μαθήματα... Ούτε Βιοτεχνολογία μπορείς να σπουδάσεις από την ιατρική... μη γελιόμαστε... Κάτσε 4 χρόνια να δεις εργαστήριο και μετά πες μου... Δεν μπορεί από μια ιατρική να βγαίνουν όλα τα επαγγέλματα! Αν το έχουν κάνει κάποιοι, είναι είτε γιατί έπεσε μέσο, είτε γιατί στους γιατρούς εδώ δε λέμε ποτέ όχι... είτε δεν ξέρω γιατί... με κάτι ενδιάμεσα μεταπτυχιακά, νομίζουν ότι γίνονται βιοτεχνολόγοι... ενώ οι βιολόγοι αν δεν πάρουν διδακτορικό, δεν μπορούν να δουλέψουν ως βιοτεχνολόγοι (άλλη βλακεία)... Ή εκείνο το ανώμαλο... οι γιατροί να γίνονται μικροβιολόγοι, ανοσολόγοι, κλινικοί γιατροί με μία ειδικότητα Βιοπαθολόγου και οι βιολόγοι να χρειάζονται διδακτορικό για να μην τα έχουν πια τίποτα να πουν οι γιατροί. Εντάξει... πείταπόε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα βολεύουν τους γιατρούς, αλλά σταματήστε... τουλάχιστον η δική μας γενιά να συνεχίζει αυτά τα παράλογα... Καταλαβαίνετε ότι πέφτει η ποιότητα της υγείας σας και των παιδιών σας; Ας είμαστε ο καθένας στο επάγγελμά του... Επειδή πλέον οι γιατροί έγιναν τόσοι πολλοί και δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε, τους κάνουμε νοσηλευτές, βιολόγους κοκ

Είναι σίγουρα άδικο να έχουν οι γιατροί περισσότερα δικαιώματα από τους βιολόγους για τα ίδια πράγματα αλλά παράλογο δε μου φαίνεται... :worry: εννοείται ότι δε βγαίνουν όλα τα επαγγέλματα από την ιατρική:P, αλλά νομίζω ότι βιολόγοι-γιατροί-μοριακοί βιολόγοι-βιοτεχνολόγοι μπλα μπλα έχουν πολλά κοινά μεταπτυχιακά, και νομίζω ότι αν ένας γιατρός κάνει μεταπτυχιακό στη βιοτεχνολογεία, δεν είναι κακό να λέει ότι ''είναι'' βιοτεχνολόγος :hmm: δηλαδή, φαντάζομαι ότι μπορεί να δουλέψει ως τέτοιος, έτσι δεν είναι...? Θέλω να πω ότι καταλαβαίνω ότι είναι εκνευριστικό για τους φοιτητές τις βιολογίας να ακούν κάποιον που έχει τελειώσει ιατρική και έχει κάνει μεταπτυχιακό στη μοριακή βιολογία πχ να λέει ότι είναι μοριακός βιολόγος αλλά κατα κάποιο τρόπο ''είναι'', δηλαδή περισσότερο από ότι θα μπορούσε ποτέ ένας μοριακός βιολόγος να πει ότι είναι γιατρός... Η ιατρική δεν σε κάνει βιολόγο, (ή ό,τι άλλο) αλλά μπορεί με κατάλληλο χειρισμό, να σου δώσει το δικαίωμα να δουλέψεις ως ένας, και δεν νομίζω ότι αυτό είναι παράλογο ή άδικο ή ισχύει μόνο στην Ελλάδα...

Νομίζω πάντα, δεν ξέρω ίσως εσύ είσαι πολύ περισσότερο μέσα στο πράγματα, εγώ έχω απλώς μια αδερφή στην ιατρική και από εκεί ό,τι έχω ακούσει από του χρόνου θα είμαι πιο πληροφορημένη :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

'Ιρις

Νεοφερμένος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
Πες πχ ότι τελειώνεις ιατρική και πας στο ακόλουθο μεταπτυχιακό: Προαγωγή ψυχικής υγείας- Πρόληψη ψυχιατρικών διατα#ραχών. Παίζει να γίνεις ψυχίατρος; Δε νομίζω... Σου προτείνω το ακόλουθο μεταπτυχιακό: https://kyttariki2.biol.uoa.gr/MDE.htm (διατμηματικό), πες μου: τι θα γίνεις; Βιολόγος; Όχι, θα πάρεις κάποιες γνώσεις βιολογίας, αλλά δε θα μπορείς να γίνεις βιολόγος. Θα μπορείς να κάνεις παραπλήσια έρευνα με έναν βιολόγο (ερευνητικά), ναι, αλλά θα είσαι γιατρός που παίρνεις κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις στη βιολογία. Αν κάποιοι επιτρέπουν έναν τέτοιο άνθρωπο να λέγεται βιολόγος, κακό του κεφαλιού τους. Πληροφοριακά, αν δώσεις κατατακτήριες, μετά από ιατρική, στο βιολογικό Αθηνών, το μόνο μάθημα που θα σου αναγνωριστεί είναι η Βιοστατιστική, καθώς είναι το μόνο που γίνεται για πρώτη χρονιά από καθηγητές του τμήματος ιατρικής. Υπάρχουν κοινά μαθήματα, αλλά είναι διαφορετική η οπτική γωνία με την οποία τα εξετάζεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

letit.be

Νεοφερμένος

Η letit.be αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Πες πχ ότι τελειώνεις ιατρική και πας στο ακόλουθο μεταπτυχιακό: Προαγωγή ψυχικής υγείας- Πρόληψη ψυχιατρικών διατα#ραχών. Παίζει να γίνεις ψυχίατρος; Δε νομίζω... Σου προτείνω το ακόλουθο μεταπτυχιακό: https://kyttariki2.biol.uoa.gr/MDE.htm (διατμηματικό), πες μου: τι θα γίνεις; Βιολόγος; Όχι, θα πάρεις κάποιες γνώσεις βιολογίας, αλλά δε θα μπορείς να γίνεις βιολόγος. Θα μπορείς να κάνεις παραπλήσια έρευνα με έναν βιολόγο (ερευνητικά), ναι, αλλά θα είσαι γιατρός που παίρνεις κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις στη βιολογία. Αν κάποιοι επιτρέπουν έναν τέτοιο άνθρωπο να λέγεται βιολόγος, κακό του κεφαλιού τους. Πληροφοριακά, αν δώσεις κατατακτήριες, μετά από ιατρική, στο βιολογικό Αθηνών, το μόνο μάθημα που θα σου αναγνωριστεί είναι η Βιοστατιστική, καθώς είναι το μόνο που γίνεται για πρώτη χρονιά από καθηγητές του τμήματος ιατρικής. Υπάρχουν κοινά μαθήματα, αλλά είναι διαφορετική η οπτική γωνία με την οποία τα εξετάζεις.
Καλησπερα, ηθελα να μου πεισ τη γνωμησου σχετικα με τη σχολη επειδη και εγω θελω να την δηλωσω αλα ειμαι αναμεσα σε αφτη , των χημικων μηχανικων και το χημικο , πιστευεισ οτι εχει περισσοτερεσ διεξοδουσ εστω στο εξωτερικο? Σαν σχολη ειναι τοσο δυσκολη οσο λενε? Και επισησ επειδη ειδα τα μαθηματα ειχε πολλα περι φυτων !! και απογοητευτηκα λιγο , ελπιζω να ασχολουνται εξισου αρκετα και με τουσ αλλουσ τομεισ τησ βιολογιασ!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rea_94

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Rea αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Πες πχ ότι τελειώνεις ιατρική και πας στο ακόλουθο μεταπτυχιακό: Προαγωγή ψυχικής υγείας- Πρόληψη ψυχιατρικών διατα#ραχών. Παίζει να γίνεις ψυχίατρος; Δε νομίζω... Σου προτείνω το ακόλουθο μεταπτυχιακό: https://kyttariki2.biol.uoa.gr/MDE.htm (διατμηματικό), πες μου: τι θα γίνεις; Βιολόγος; Όχι, θα πάρεις κάποιες γνώσεις βιολογίας, αλλά δε θα μπορείς να γίνεις βιολόγος. Θα μπορείς να κάνεις παραπλήσια έρευνα με έναν βιολόγο (ερευνητικά), ναι, αλλά θα είσαι γιατρός που παίρνεις κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις στη βιολογία. Αν κάποιοι επιτρέπουν έναν τέτοιο άνθρωπο να λέγεται βιολόγος, κακό του κεφαλιού τους. Πληροφοριακά, αν δώσεις κατατακτήριες, μετά από ιατρική, στο βιολογικό Αθηνών, το μόνο μάθημα που θα σου αναγνωριστεί είναι η Βιοστατιστική, καθώς είναι το μόνο που γίνεται για πρώτη χρονιά από καθηγητές του τμήματος ιατρικής. Υπάρχουν κοινά μαθήματα, αλλά είναι διαφορετική η οπτική γωνία με την οποία τα εξετάζεις.

Για τη βιολογία έχεις δίκιο προφανώς δεν είναι βιολόγος απλά μπορεί να εργαστεί ως βιολόγος σε μεγάλο βαθμό, αλλά για την ψυχιατρική, είναι ειδικότητα της ιατρικής, δεν είναι από την ψυχολογία...
Για τη βιοστατιστική που ανέφερες παρεπιπτώντως επειδή με ενδιαφέρει αρκετά, έχεις ακούσει τίποτα για προοπτικές στη ελλάδα και τέτοια? :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vasilis_kos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο vasilis_kos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 160 μηνύματα.
που κατελληξες ? :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

'Ιρις

Νεοφερμένος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
Καλησπερα, ηθελα να μου πεισ τη γνωμησου σχετικα με τη σχολη επειδη και εγω θελω να την δηλωσω αλα ειμαι αναμεσα σε αφτη , των χημικων μηχανικων και το χημικο , πιστευεισ οτι εχει περισσοτερεσ διεξοδουσ εστω στο εξωτερικο? Σαν σχολη ειναι τοσο δυσκολη οσο λενε? Και επισησ επειδη ειδα τα μαθηματα ειχε πολλα περι φυτων !! και απογοητευτηκα λιγο , ελπιζω να ασχολουνται εξισου αρκετα και με τουσ αλλουσ τομεισ τησ βιολογιασ!!

Λοιπόν, νομίζω ότι στο εξωτερικό και οι τρεις σχολές είναι καλές. Απ' όσο έχω ακούσει σε παγκόσμιο επίπεδο, οι θετικές επιστήμες βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά. Φαντάζομαι τώρα εξαρτάται τη χώρα, ποιο επάγγελμα έχει δουλειά.
Όσον αφορά τα φυτά, μόνο 2 είναι υποχρεωτικά: Βοτανική και Φυσιολογία Φυτών... άντε και η ταξινομική (αλλά αυτή πιο πολύ οικολογία είναι). Από κει και πέρα καλό είναι να εκτιμήσεις τα φυτά με το που μπεις στο βιολογικό. Με ό, τι και να ασχοληθείς, θα σου είναι χρήσιμα... Προφανώς, και οι άλλοι τομείς είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένοι στη σχολή μας. Και νομίζω έχουμε πολλά μαθήματα για όλα τα είδη βιολογίας. Δεν μπορώ να πω ότι υστερεί κάπου. Γενική βιολογία δύσκολα θα βρεις κάπου στον κόσμο πια... οπότε εκμεταλλεύσου το...

Για τη βιολογία έχεις δίκιο προφανώς δεν είναι βιολόγος απλά μπορεί να εργαστεί ως βιολόγος σε μεγάλο βαθμό, αλλά για την ψυχιατρική, είναι ειδικότητα της ιατρικής, δεν είναι από την ψυχολογία...
:worry:
Ο τίτλος του μεταπτυχιακού που ανέφερα, είναι ένα από τα μεταπτυχιακά της ιατρικής Αθηνών και προφανώς εκτός άλλων το παρακολουθούν ψυχίατροι ή ιατροί που επιθυμούν αργότερα να γίνουν ψυχίατροι.

Δε δουλεύεις ως βιολόγος. Μαθαίνεις κάποιες τεχνικές, κάποιες μεθόδους... ίσως και κάποια λογική. Με την ίδια λογική και οι βιολόγοι μπορούν να δουλεύουν σε μεγάλο βαθμό ως ιατροί Μικροβιολόγοι. Επομένως, ισχύει και το αντίστροφο σε αυτό το βαθμό. Μην τα μπλέκεις. Έχει σημασία. Ο γιατρός μελετάει τον άνθρωπο. Ο βιολόγος μελετάει ό, τιδήποτε έχει να κάνει με ζωή. Έχουν μεγάλη διαφορά. Και πρέπει να μην τα μπερδεύουμε για το ίδιο μας το καλό.

Για τη βιοστατιστική που ανέφερες παρεπιπτώντως επειδή με ενδιαφέρει αρκετά, έχεις ακούσει τίποτα για προοπτικές στη ελλάδα και τέτοια? :worry:
Εγώ το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι με τη Βιοστατιστική δεν ασχολούνται ιατροί. Οι ιατροί τη βιοστατιστική τη χρησιμοποιούν ως εργαλείο. Οι περισσότεροι καθηγητές στην ιατρική που διδάσκουν είναι μαθηματικοί : https://195.134.113.71/hygiene/index.php?option=content&task=view&id=281&lang=en, https://195.134.113.71/hygiene/index.php?option=content&task=view&id=285&lang=gr. Επομένως, η συμβουλή μου αν θες να ακολουθείς αυτό το επάγγελμα, είναι να πας μαθηματικό, αλλά σε αυτό δεν είμαι ειδικός και δεν έχω πραγματικά ιδέα, οπότε λέω αυτά που γνωρίζω μόνο και μπορεί να κάνω λάθος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,096 μηνύματα.
Εδώ λίγο θα διαφωνήσω. Όταν είσαι γιατρός, είσαι γιατρός, δεν είσαι βιολόγος και δεν μπορείς να γίνεις βιολόγος, αν δεν πας βιολογία. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά τα περίεργα... Μοιραζόμαστε κάποια μαθήματα... Ούτε Βιοτεχνολογία μπορείς να σπουδάσεις από την ιατρική... μη γελιόμαστε... Κάτσε 4 χρόνια να δεις εργαστήριο και μετά πες μου... Δεν μπορεί από μια ιατρική να βγαίνουν όλα τα επαγγέλματα! Αν το έχουν κάνει κάποιοι, είναι είτε γιατί έπεσε μέσο, είτε γιατί στους γιατρούς εδώ δε λέμε ποτέ όχι... είτε δεν ξέρω γιατί... με κάτι ενδιάμεσα μεταπτυχιακά, νομίζουν ότι γίνονται βιοτεχνολόγοι... ενώ οι βιολόγοι αν δεν πάρουν διδακτορικό, δεν μπορούν να δουλέψουν ως βιοτεχνολόγοι (άλλη βλακεία)... Ή εκείνο το ανώμαλο... οι γιατροί να γίνονται μικροβιολόγοι, ανοσολόγοι, κλινικοί γιατροί με μία ειδικότητα Βιοπαθολόγου και οι βιολόγοι να χρειάζονται διδακτορικό για να μην τα έχουν πια τίποτα να πουν οι γιατροί. Εντάξει... πείτε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα βολεύουν τους γιατρούς, αλλά σταματήστε... τουλάχιστον η δική μας γενιά να συνεχίζει αυτά τα παράλογα... Καταλαβαίνετε ότι πέφτει η ποιότητα της υγείας σας και των παιδιών σας; Ας είμαστε ο καθένας στο επάγγελμά του... Επειδή πλέον οι γιατροί έγιναν τόσοι πολλοί και δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε, τους κάνουμε νοσηλευτές, βιολόγους κοκ

Η ιατρική έχει πάρα πολύ καλλά μαθήματα ώστε να γίνονται και μκροβιολόγοι και ανοσολόγοι και βιοτεχνολόγοι και βιοπαθολόγοι και μην ξεχνάς ότι για να γίνουν απαιτείτει ειδικότητα (+4 χρόνια) που εσάς 4 χρονια είναι μόνο το προπτυχιακό.



Στην ιατρική έχουμε και κλινικές ειδικότητες και εργαστηριακές και ιατροί καλούνται όχι μόνο οι κλινικοί αλλά και οι εργαστηριακοί οι βιολόγοι στο χώρο του νοσοκομείου έχουν την δουλειά παρασκευαστή δεν κάνουν διαγνώσεις και κάθε μικροβιολογική εξέταση εχει την υπογραφή ιατρού μικροβιολόγου.

Άσχετο αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία μου από σημερα....Επισκέφτηκα (λόγω της μαμάς μου) δύο γιατρούς έναν ωριλά και έναν γυναικολόγο...Ο πρώτος με συμβούλευσε να μην πατήσω στην Ιατρική και χίλιες φορές Βιολογία να γίνω Γενετιστής ή κάτι τέτοιο στο εξωτερικό.Μου φάνηκε περίεργο γιατί είναι πρώτο όνομα και έχει τρελή δουλειά ...Άρα δεν του αρέσει η δουλειά του και πιθανότατα ποτέ δεν του άρεσε η Ιατρική(συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να αγαπάς αυτό που κάνεις με τρέλα για να γίνεις καλός)
Ο δεύτερος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μου είπε να πάω Ιατρική και να μη λέω κουταμάρες!Λέει ότι είναι φοβερό επάγγελμα και η κόρη του σπουδάζει επίσης Ιατρική και οτι ο ίδιος θα το ξανάκανε χίλιες φορές. :hmm:Ο άνθρωπος αυτός είναι συνέχεια ευδιάθετος και φαίνεται ότι αγαπά τη δουλειά του...
Νομίζω ότι κατέληξα σε ένα συμπέρασμα.Η επιλογή επαγγέλματος δεν γίνεται να στηριχτεί ούτε σε γνώμες γνωστών,ούτε ειδικών,ούτε σε στατιστικές,ούτε σε προβλέψεις ούτε σε εδραιωμένες αντιλήψεις και γενικές αλήθειες...Είναι μια προσωπική παράλογη διαισθητική απόφαση που μπορεί να τη μετανοιώσεις ,μπορεί και όχι, μπορεί να μη καταλάβεις και ποτέ αν τη μετάνοιωσες....Θα δούμε................:wall:

Γενετιστής γίνεσαι και από την ιατρική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

'Ιρις

Νεοφερμένος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
Η ιατρική έχει πάρα πολύ καλλά μαθήματα ώστε να γίνονται και μκροβιολόγοι και ανοσολόγοι και βιοτεχνολόγοι και βιοπαθολόγοι και μην ξεχνάς ότι για να γίνουν απαιτείτει ειδικότητα (+4 χρόνια) που εσάς 4 χρονια είναι μόνο το προπτυχιακό.

Παρακαλώ να αναφέρεις ονομαστικά ένα μάθημα βιοτεχνολογίας στα 6 χρόνια ιατρικής. Μην μπερδεύεις. Εσείς γίνεστε σε 4 χρόνια Βιοπαθολόγοι, δηλαδή κατέχετε όλες τις ειδικότητες μαζεμένες Μικροβιολογίας, Ανοσολογίας, Κλινικής χημείας και δε θυμάμαι κάτι ακόμα. Προφανώς στη σχολή το καθένα άντε να είναι 2 μαθήματα εξαμήνου... Αυτά είναι τα χάλια της χώρας. Προχωράω. Βιοτεχνολογία κάνετε μόνο ιατρική κι άμα... επομένως, τον τίτλο ξεχάστε τον.


Στην ιατρική έχουμε και κλινικές ειδικότητες και εργαστηριακές και ιατροί καλούνται όχι μόνο οι κλινικοί αλλά και οι εργαστηριακοί οι βιολόγοι στο χώρο του νοσοκομείου έχουν την δουλειά παρασκευαστή δεν κάνουν διαγνώσεις και κάθε μικροβιολογική εξέταση εχει την υπογραφή ιατρού μικροβιολόγου.

Δεν ανέφερα σε καμία περίπτωση ότι δεν έχετε κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες. Είπα ότι επειδή κάνετε εργαστηριακή έρευνα, δε σημαίνει ότι είστε βιολόγοι. Και οι χημικοί κάνουν εργαστηριακή έρευνα σε νοσοκομεία, παραμένουν όμως χημικοί.
Άλλο διάγνωση κι άλλο εξετάσεις. Η διάγνωση προφανώς θέλει υπογραφή γιατρού. Οι εξετάσεις υπογράφονται από το διευθυντή του εκάστοτε τμήματος κι από αυτόν που έκανε τις εξετάσεις. Διευθυντής μπορεί να είναι και βιολόγος.
Εάν οι βιολόγοι κάνουν τη δουλειά παρασκευαστή, τότε οι παρασκευαστές τι κάνουν άραγε;


Γενετιστής γίνεσαι και από την ιατρική.
Γίνεσαι Ιατρός γενετιστής και συγκεκριμένα μπορείς να πάρεις μία από τις παρακάτω τρεις ειδικότητες γενετικής: 1. Κλινική Ιατρική Γενετική (Clinical Medical Genetics)
2. Κλινική Εργαστηριακή Γενετική (Clinical Laboratory Genetics)
3. Γενετική Συμβουλευτική (Genetic Counseling)
Προφανώς, ύστερα από μεταπτυχιακό. Η γενετική δεν είναι όμως μόνο αυτή. Επομένως, ας μην γενικεύουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,096 μηνύματα.
Παρακαλώ να αναφέρεις ονομαστικά ένα μάθημα βιοτεχνολογίας στα 6 χρόνια ιατρικής. Μην μπερδεύεις. Εσείς γίνεστε σε 4 χρόνια Βιοπαθολόγοι, δηλαδή κατέχετε όλες τις ειδικότητες μαζεμένες Μικροβιολογίας, Ανοσολογίας, Κλινικής χημείας και δε θυμάμαι κάτι ακόμα. Προφανώς στη σχολή το καθένα άντε να είναι 2 μαθήματα εξαμήνου... Αυτά είναι τα χάλια της χώρας. Προχωράω. Βιοτεχνολογία κάνετε μόνο ιατρική κι άμα... επομένως, τον τίτλο ξεχάστε τον.
:D oxi βιοπαθολόγος για να γίνεις απαιτεί 6 χρόνια ιατρική και 4 χρόνια ειδικότητα. 10 ολόκληρα χρόνια δεν είναι και λίγα.

Η μικροβιολογία είναι διαφορετική ειδικότητα από την βιοπαθολογία οπότε δε κατέχουμε μαζεμένες ειδικότητες

Η ιατρική εχει ιστολογίες, βιολογίες , βιοχημείες, φαρμακολογίες, βιοπαθολογίες, μικροβιολογιες που είναι γεμάτο εργαστήρια και τα αντίστοιχα κλινικα μαθήματα (στα τελευταία έτη) δεν ειναι λίγα

Δεν ανέφερα σε καμία περίπτωση ότι δεν έχετε κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες. Είπα ότι επειδή κάνετε εργαστηριακή έρευνα, δε σημαίνει ότι είστε βιολόγοι. Και οι χημικοί κάνουν εργαστηριακή έρευνα σε νοσοκομεία, παραμένουν όμως χημικοί.
Άλλο διάγνωση κι άλλο εξετάσεις. Η διάγνωση προφανώς θέλει υπογραφή γιατρού. Οι εξετάσεις υπογράφονται από το διευθυντή του εκάστοτε τμήματος κι από αυτόν που έκανε τις εξετάσεις. Διευθυντής μπορεί να είναι και βιολόγος.
Εάν οι βιολόγοι κάνουν τη δουλειά παρασκευαστή, τότε οι παρασκευαστές τι κάνουν άραγε;
Ένας βιολόγος δε μπορείς να ανοίξει αυτοδύναμα χωρίς την συνδρομή ιατρού μικροβιολογικό κέντρο (αυτό έχει σημασία) αν και κατά την γνώμη θα έπρεπε να ανοίγει αλλά δε συμβαίνει

Γίνεσαι Ιατρός γενετιστής και συγκεκριμένα μπορείς να πάρεις μία από τις παρακάτω τρεις ειδικότητες γενετικής: 1. Κλινική Ιατρική Γενετική (Clinical Medical Genetics)
2. Κλινική Εργαστηριακή Γενετική (Clinical Laboratory Genetics)
3. Γενετική Συμβουλευτική (Genetic Counseling)
Προφανώς, ύστερα από μεταπτυχιακό. Η γενετική δεν είναι όμως μόνο αυτή. Επομένως, ας μην γενικεύουμε.
Δεν αντιλέγω πάντως για όποιον θελει να μεινει στην ελλάδα ο κλάδος της γενετικής δεν πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

'Ιρις

Νεοφερμένος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
:D oxi βιοπαθολόγος για να γίνεις απαιτεί 6 χρόνια ιατρική και 4 χρόνια ειδικότητα. 10 ολόκληρα χρόνια δεν είναι και λίγα.

Η μικροβιολογία είναι διαφορετική ειδικότητα από την βιοπαθολογία οπότε δε κατέχουμε μαζεμένες ειδικότητες
Για ρίξε μια ματιά εδώ τότε: https://www.cso.auth.gr/greek/DrKatalogos.gr.htm

Η ιατρική εχει ιστολογίες, βιολογίες , βιοχημείες, φαρμακολογίες, βιοπαθολογίες, μικροβιολογιες που είναι γεμάτο εργαστήρια και τα αντίστοιχα κλινικα μαθήματα (στα τελευταία έτη) δεν ειναι λίγα

Κάπου ξέχασες τη Βιοτεχνολογία που ρώτησα ή μου φαίνεται; Και τα άλλα το είπα κι εγώ ότι τα κάνετε: Σε ένα άντε το πολύ δύο εξάμηνα. Οι φαρμακολογίες μου φαίνονται λίγο άχρηστες κατά κάποιον τρόπο για έναν βιολόγο... Και όλα τα μαθήματα που αναφέρεις πάνω από 2 χρόνια από τα 6 σου δεν είναι.

Ένας βιολόγος δε μπορείς να ανοίξει αυτοδύναμα χωρίς την συνδρομή ιατρού μικροβιολογικό κέντρο (αυτό έχει σημασία) αν και κατά την γνώμη θα έπρεπε να ανοίγει αλλά δε συμβαίνει

Ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Στο δημόσιο μπορεί να γίνει διευθυντής.


Δεν αντιλέγω πάντως για όποιον θελει να μεινει στην ελλάδα ο κλάδος της γενετικής δεν πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο.
Δεν το έπιασα αυτό τι σχέση έχει με αυτά που είπα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,777 μηνύματα.
Ισχύει επίσηςπως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα(ή έστω από τις λίγες) που μικροβιολόγος βγαίνεις αποκλειστικά από την ιατρική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,096 μηνύματα.
Για ρίξε μια ματιά εδώ τότε: https://www.cso.auth.gr/greek/DrKatalogos.gr.htm



Κάπου ξέχασες τη Βιοτεχνολογία που ρώτησα ή μου φαίνεται; Και τα άλλα το είπα κι εγώ ότι τα κάνετε: Σε ένα άντε το πολύ δύο εξάμηνα. Οι φαρμακολογίες μου φαίνονται λίγο άχρηστες κατά κάποιον τρόπο για έναν βιολόγο... Και όλα τα μαθήματα που αναφέρεις πάνω από 2 χρόνια από τα 6 σου δεν είναι.



Ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Στο δημόσιο μπορεί να γίνει διευθυντής.



Δεν το έπιασα αυτό τι σχέση έχει με αυτά που είπα.
Τι να το κάνεις το δημόσιο αφού σε λίγο όλα ιδιωτικά θα γίνουν ο ΕΟΠΥΥ και το ΕΣΥ δεν αντέχουν άλλο.

Τα μαθήματα αυτά έχουν μέσα ένα σωρο΄εργαστήρια (κρυσταλλογραφία (υγράς στερεάς φάσης) φασματογραφία, pcr, φαρμακογονιδιακή.... (΄και ένα σωρό άλλα)


συνολικά διδασκόμαστε μεθοδολογίες.
Φαρμακολογίες είναι άχρηστες αλλά πάνω στα φάρμακα γίνονται πολλές έρευνες για αυτο΄και τις έβαλα. :D

Ισχύει επίσηςπως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα(ή έστω από τις λίγες) που μικροβιολόγος βγαίνεις αποκλειστικά από την ιατρική.
Σε αυτό έχεις δίκιο αλλά συμβαίνει. Θεωρώ ότι θα μπορούσαν και άλλοι κλάδοι θα μπορούσαν να εξελιχθούν ως μικροβιολόγοι αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι ιατροί που επιλέγουν αυτό το δρόμο είναι άχρηστοι.

10 χρόνια σπουδών (χωρίς το αγροτικό) δεν είναι νομίζω λίγα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top