Λοιπόν, θα πω τη γνώμη μου αλλά please να λείπουν τα γιαούρτια/ντοματές/κ.τ.λ.
Εμένα δεν μ'αρέσει. Ούτε το βιβλίο (ή καλύτερα τα βιβλία) ούτε η ταινία. Ναι, έχω διαβάσει τα 3 πρώτα, και ανήκω στις εξαιρέσεις που δεν ενθουσιάστηκαν. Κατ'αρχήν, θεωρώ τον τρόπο γραφής πολύ μέτριο (Το διάβασα στα Αγγλικά), ο Edward σαν χαρακτήρας κατά τη γνώμη μου δεν έχει ενδιαφέρον, γιατί παρουσιάζεται εντελώς αψεγάδιαστος και υπερβολικά τέλειος, ενώ η Bella έχει το ταλέντο να σου σπάει τα νεύρα σε κάθε σελίδα (τουλάχιστον εμένα μου τα έσπαγε

). Βασικά, η συγγραφέας αφιερώνει πιο πολύ χρόνο στη περιγραφή της τελειότητας του Εdward παρά στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Στο πρώτο βιβλίο ειδικά, κάθε 5 τουλάχιστον σελίδες μάθαινα για το πόσο Θεός είναι.
Το δεύτερο βιβλίο να μην το σχολιάσω καλύτερα...Είπαμε, είσαι τρελή γι'αυτόν βρε Bella μου, αλλά είναι ανάγκη να γκρεμοτσακιστείς για χάρη του? Αυτό δεν είναι αγάπη, αυτό είναι...καλύτερα να μην πω.

Πολύ φεμινιστικό το μήνυμα που περνάει εδώ πάντως.
Όσο για τον Jacob, παρόλου που φαίνεται καλό παιδάκι αρχικά, πού να δείτε τί κάνει στο 4ο βιβλίο το οποίο δεν νομίζω να έχει κυκλοφορήσει εδώ ακόμα...
Τέλος πάντων, δεν κάνω προσωπική επίθεση σε κανέναν, και σέβομαι τη γνώμη αυτών που τους αρέσει, απλά είπα να τα βγάλω λίγο από μέσα μου. :iagree: