Εντάξει παιδιά ας μη γινόμαστε υπερβολικοί, ιδίως όταν κάτι δεν το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Όταν θα πάμε Β και Γ Λυκείου τότε ναι, ας συμπεράνουμε τα πάντα. Τώρα όμως ας μην το κάνουμε, μιας και δε μπορούμε.
Εγώ αναφέρθηκα στην Α, στην τάξη που μόλις τελείωσα και έτσι έχω, νομίζω, και την κατάλληλη εμπειρία. Γενικά, συμφωνώ με όσα είπατε παραπάνω. Είναι αλήθεια πως το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει «τρύπες», ας μου επιτραπεί, και «μπάζει» από παντού. Το ξέρουμε, το ακούμε, το λέμε και το ξανα λέμε. Καλώς. Όταν όμως κάποιος γίνεται άβουλο πιόνι του εκάστοτε εκπαιδευτικού συστήματος με τις επιλογές του, ή και όχι, νομίζω πως μη δικαιολογημένα θα έρθει αύριο μεθαύριο και θα μου παραπονεθεί.
Μάλιστα, για να ακριβολογώ και να μη φαίνομαι ιδεαλιστής, ας πω πως φροντιστήριο θα κάνω και στη Β και στη Γ Λυκείο καθώς και, πολύ πιθανό, κατά το καλοκαίρι της Β προς τη Γ. Είμαι λοιπόν κι εγώ, κατά κάποιο τρόπο, πιόνι του συστήματος μιας και ωραία τα λέω παραπάνω, θα μπορούσα όμως να αντιδράσω και να μην κάνω καθόλου φροντιστήριο και να αρκεστώ στο σχολείο. Εδώ όμως πιστεύω πως δε χωράνε ιδεαλισμοί και φιλοσοφίες ζωής. Αν έχει κάποιος ένα στόχο και θέλει να τον πετύχει, καλώς ή κακώς θα συμβιβαστεί. Έτσι το βλέπω εγώ. Δε λέω όμως αυτό. Μίλησα για τις υπερβολές, τις οποίες όλοι λίγο πολύ ξέρουμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Οι υπερβολές είναι αυτές που χαλάνε περισσότερο το σύστημά μας, ιδίως όταν αυτές απολαμβάνουν και την πλήρη αποδοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων, των μαθητών. Τη δική μας αποδοχή. :iagree:
Είναι ωραία συζήτηση αυτή. Επειδή όμως είμαστε αρκετά off, όποιος θέλει να συνεχίσει ας το κάνει
εδώ.