Constadinos
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος

α) Είναι πιο εύκολο από το DELF B2 (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτείς και να θεωρήσεις πως δεν ανταποκρίνεται σε επίπεδο Β2).
β) Είναι πιο ουσιαστική η εξέτασή του. Σε εξετάζει σε γραμματικά φαινόμενα (π.χ. συγκρίσεις, πλάγιος λόγος) που θα σου είναι πολύ χρήσιμα, την ίδια στιγμή που το DELF B2 ούτε αναφορά δεν κάνει στην γραμματική.
γ) Θα σε δεχτούν πιο έυκολα στο εν λόγω πανεπιστήμιο , ακριβώς επειδή θα έχεις κατοχυρωμένο ένα δίπλωμα που το προσφέρουν οι ίδιοι.
δ) Θα μπορείς αργότερα να δώσεις για sorbonne C1 έχοντας ήδη κατοχυρωμένη την μισή από την βαθμολογία του B2 ( Π.χ. πήρες 60/100 στο sorbonne b2 = κατοχύρωσες 30 μονάδες για το C1) και η εξέταση θα είναι περιορισμένη στην λογοτεχνία και όχι στην γλώσσα κλπ.
Υπάρχουν κι άλλα επιχειρήματα , αλλά τα παραπάνω είναι τα βασικότερα.
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ θα σου πρότεινα να δώσεις, όπως και η βάσσια, το sorbonne B2. Έχει πολλά οφέλη. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:
α) Είναι πιο εύκολο από το DELF B2 (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτείς και να θεωρήσεις πως δεν ανταποκρίνεται σε επίπεδο Β2).
β) Είναι πιο ουσιαστική η εξέτασή του. Σε εξετάζει σε γραμματικά φαινόμενα (π.χ. συγκρίσεις, πλάγιος λόγος) που θα σου είναι πολύ χρήσιμα, την ίδια στιγμή που το DELF B2 ούτε αναφορά δεν κάνει στην γραμματική.
γ) Θα σε δεχτούν πιο έυκολα στο εν λόγω πανεπιστήμιο , ακριβώς επειδή θα έχεις κατοχυρωμένο ένα δίπλωμα που το προσφέρουν οι ίδιοι.
δ) Θα μπορείς αργότερα να δώσεις για sorbonne C1 έχοντας ήδη κατοχυρωμένη την μισή από την βαθμολογία του B2 ( Π.χ. πήρες 60/100 στο sorbonne b2 = κατοχύρωσες 30 μονάδες για το C1) και η εξέταση θα είναι περιορισμένη στην λογοτεχνία και όχι στην γλώσσα κλπ.
Υπάρχουν κι άλλα επιχειρήματα , αλλά τα παραπάνω είναι τα βασικότερα.
Μήπως ξέρεις πως μετράμε τισ μονάδες τις γραμμάτικης του B2 για το sorbonne C1 ?
transient
Πολύ δραστήριο μέλος

Πήρες το SB2 με μία χ βαθμολογία. Στο SC1 έχεις ήδη κατοχυρωμένη, πριν καν δώσεις για το δίπλωμα χ/2 βαθμολογία.
Π.χ.
Πήρες το SB2 με 70 /100 βαθμολογία. Στο SC1 έχεις ήδη κατοχυρωμένη, πριν καν δώσεις για το δίπλωμα 35/ 100 βαθμολογία.
Βέβαια, δίνεις ένα μοντέλο του SC1 το οποίο περιέχει μόνο λογοτεχνία, όχι γραμματική.

Constadinos
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jackass
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
libertad
Νεοφερμένο μέλος

Άσε που κατ'εμε τα ακουστικά του Delf B2 είναι πιο σοβαρά από αυτά του Sorbonne B2 .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaroulitaaaaa
Νεοφερμένο μέλος

A propos
Διάσημο μέλος

Το Delf B2 δεν έχει λογοτεχνία ενώ το Sorbonne B2 έχει κείμενα και ακουστικά λογοτεχνίας.
Άσε που κατ'εμε τα ακουστικά του Delf B2 είναι πιο σοβαρά από αυτά του Sorbonne B2 .
Kι εγώ Delf προτείνω (αν και τελευταία πρέπει να ρίξουν το επίπεδο). Δεν πάμε για υπερεπιστήμονες.
Ermina.S
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σοφιστής
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ροβερτα
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ειναι μεγαλο ρισκο να δωσεις κατευθειαν το c1 .Δεν γινεται μεσα σε μια η μιαμιση χρονια να καλυψεις την υλη του B2 μαζι με του C1 ! Προσωπικα σου προτεινω να παρεις το Delf B2 και ακολουθως να προχωρησεις για το Dalf C1. Το Delf B2 ειναι ιδιαιτερα απαιτητικο ειδικα ως προς την επιχειρηματολογια στην εκθεση .Τον Μαιο του 2012 που ειχα δωσει για το B2 στη σχολη Μωραιτη στην Αθηνα , ολα τα παιδια βγηκαν κουρασμενα και σιωπηλα απο την πολυωρη εξεταση και τα απαιτητικα θεματα ! Ολα αυτα στα λεω εντελως φιλικα,χωρις να εχω την προθεση να σε τρομοκρατησω .Ενημερωσε μας αν θελεις,οποια αποφαση και αν λαβεις .γεια σας! επειδη ειμαι καινουρια στο φορουμ μηπως μπορει να μου πει κανεις πως μπορω να δημιουργησω ενα θεμα; ηθελα να κανω ενα θεμα για το πτυχιο γαλλικων που θα δωσω. εχω delf β1 και θελω να κανω σε μια χρονια εστω 1,5 β2 και c1 και να δωσω κατευθειαν το c1. εχω δει σε φροντιστηρια εντατικα τμηματα αλλα μηπως κανουν προχειρη δουλεια και ξεχασω αυτα που θα μαθω το ιδιο γρηγορα ! και αν το επειχηρησω θα χρειαζεται αρκετη ωρα διαβασμα την εβδομαδα; να τονισω οτι εχω εφεση στις ξενες γλωσσες και μου φαινονται αρκετα ευκολες ειδικα η γραμματικη των γαλλικων που πολλοι τη θεωρουν δυσκολη.τι λετε να κανω;

nikosxdxd
Διάσημο μέλος

thansouf
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Wrong
Δραστήριο μέλος

Πολλά χρόνια μετά (

https://lettres.sorbonne-universite.fr/IMG/pdf/agenda_tests_de_francais_2018-2019.pdf
Γενικά, να δώσετε όποιο σας αρέσει/βολεύει περισσότερο, σε όποιο ανταποκρίνεστε καλύτερα και όποιο έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρετε. Στη Γαλλία δεν κάνει κανένα πανεπιστήμιο διάκριση ανάμεσα στο Sorbonne και στα DELF/DALF ή, τουλάχιστον, δεν κάνει σίγουρα το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος

Πολλά χρόνια μετά () απαντάω στο thread για να πω ότι αυτό δεν ισχύει με καμία δύναμη. Εδώ αναφέρεται τι πιστοποιητικά δέχεται η Σορβόννη, το Sorbonne δεν έχει παραπάνω prestige από τα DELF/DALF για το service des admissions ούτε βοηθάει να σε πάρουν πιο εύκολα, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μπορείς να ανταποκριθείς γλωσσικά στα μαθήματα, άρα ζητάνε συγκεκριμένο επίπεδο (Β2 για προπτυχιακό, C1 για μάστερ) όχι συγκεκριμένο πιστοποιητικό:
https://lettres.sorbonne-universite.fr/IMG/pdf/agenda_tests_de_francais_2018-2019.pdf
Γενικά, να δώσετε όποιο σας αρέσει/βολεύει περισσότερο, σε όποιο ανταποκρίνεστε καλύτερα και όποιο έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρετε. Στη Γαλλία δεν κάνει κανένα πανεπιστήμιο διάκριση ανάμεσα στο Sorbonne και στα DELF/DALF ή, τουλάχιστον, δεν κάνει σίγουρα το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.![]()
Δυστυχώς, αρκετά πανεπιστήμια (ακόμη και αυτά που ασχολούνται με sciences sociales ou sciences humaines) δε δέχονται τα Sorbonne. Πχ: Sciences Po, HEC, ESSEC.
Wrong
Δραστήριο μέλος

Δυστυχώς, αρκετά πανεπιστήμια (ακόμη και αυτά που ασχολούνται με sciences sociales ou sciences humaines) δε δέχονται τα Sorbonne. Πχ: Sciences Po, HEC, ESSEC.
Καλά στη Sciences Po τα πάντα είναι σίγουρα διαφορετικά, από το πώς μπαίνεις για «προπτυχιακές» σπουδές ως το πρόγραμμμα σπουδών αυτό καθεαυτό, τις ευκαιρίες μετά, τις υποτροφίες...
Άλλωστε και αυτή και η HEC και η ESSEC έχουν εντελώς διαφορετικό στάτους από τη Σορβόννη, όπως και η ENS, είναι grandes écoles, δε μου κάνει εντύπωση που ζητάνε αλλά πράγματα.
Εγώ αναφερόμουν στα πανεπιστήμια κατά βάση. Νομίζω τα περισσότερα δέχονται και τα δυο πτυχία, για τα γαλλόφωνα προγράμματα τους· μην πάρω και στο λαιμό μου κάποιο άτομο βέβαια, πάντοτε πρέπει να ελέγχουμε τα κριτήρια επιλογής του προγράμματος που μας ενδιαφέρει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 81 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Totreno
- nickpatras
- spap2124
- globglogabgalab
- Reader
- Stephane
- Elina9021
- PanMoonlight
- Alexandros.Kourtis
- AnnaRd
- Schlimazel
- Alessandra Eliza
- Ness
- Wonderkid
- constansn
- Maria_Xagorari
- Vicky13
- Meow
- nicole1982
- ggl
- aggorf
- jimis2001
- Abiogenesis
- Athens2002
- arapakos
- Scandal
- augustine
- Panagiotis849
- Billprs
- Τρελας123
- giannhs2001
- P.Dam.
- Φινεύς
- antonis97
- anastasis06
- thenutritionist
- thecrazycretan
- Memetchi
- tsiobieman
- Praxis
- mpr
- Rea
- Deadly_sorrowX
- oups
- phoni
- PanPan
- MIkeTr123
- Guest04
- emy1
- alextheo
- NikosChatzoglou
- FaidraEuler
- Nikos05
- MaryM
- eirini_ch
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.