Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν παιδιά για διάφορους λόγους. Αυτή η ανάγκη δεν ΦΑΙΝΕΤΑΙ να είναι επιτακτική. Το σεξ είναι. Ο άνθρωπος κατάφερε να κόψει την γέφυρα μεταξύ τους [ξεγελώντας τα γονίδια]. Έτσι δεν πιστεύω ότι είναι γραμμένο στα γονίδια μας να κάνουμε παιδιά, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο [μητρικό ένστικτο που λες]. Πιστεύω ότι το να θες να κάνεις παιδιά είναι γιατί υπήρξες και εσύ. Σαν ένας φαυλος κύκλος. Νιώθεις ολοκληρωμένος γιατί συνεχίζεις την αλυσίδα... Εγώ το νιώθω σαν χρέος, και ναι πιστεύω ότι μόνο έτσι θα ολοκληρωθώ. Τώρα αν αυτό οφείλεται κατά κανόνα στο DNA ή λόγω επιρροών από το περιβάλλον, πιστεύω περισσότερο στο 2ο.
Δεν είναι εγωιστικό να κρατάς το παιδί [καμία μάνα δεν το σκέφτεται έτσι (?)βάζω ερωτηματικό γιατί σωστά αυτά που λες]. Αλλά άμα θες να το ρίξεις... βεβαίως και επεμβένεις στην φύση, αλλά και η αντισύλληψη πάλι επεμβαίνει ή όπως λες μια λίστα με πράγματα που αντιβαίνουν την φύση...
Τέσπα δεν είπα ότι διαφωνώ σε κάτι, εκτός ότι από αυτό που λέω ότι δεν είναι 100% σίγουρο ο συσχετισμός της ανάγκης για παιδιά με γονίδια που υπάρχουν.
Απλά θέλω να σου πω κάτι. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο λογική, είναι και συναισθήματα. Τα τελευταία όσο και αν προσπαθείς να τα περιγράψεις δεν θα μπορέσεις να τα ορίσεις ποτέ (?)... Χαίρομαι που υπάρχουν να θαμπώνουν την λογική μας (!). Χωρίς συναισθήματα θα μας διακατείχε φιλαυτία, απληστία, εγωισμός, θα γινόμασταν "γουρούνια"... Τα συναισθήματα δίνουν χρώμα στην ζωή. Φαντάσου έναν κόσμο που θα έπραττε μόνο με λογική? (μιζεριάαα) ... Σταμάτα να τα σκέφτεσαι αυτά, δεν έχουν νόημα, σε τρελαίνουν (boltzman)... Όπως σε κάθε τι, η ισορροπία είναι το καλύτερο πράγμα... θα αναφέρω κάποια παραδείγματα:
1) άμα πεθάνει κάποιος θα κλάψεις ... Θα προτιμούσες να μην κλαις επειδή έπαθε απλά ανακοπή καρδιάς με αποτέλεσμα να πεθάνει, και όλων μας είναι κάποτε η ώρα μας, και να μην στεναχωρηθείς? Να κλαις αλλά να ξέρεις ότι το κλάμα είναι ένας μηχανισμός που ύστερα από αυτόν νιώθεις λιγότερο την οδύνη, και το κάνεις εγωιστικά για να μην νιώθεις "ψυχικό" πόνο? Ή να αντιδράσεις αυθόρμητα (όπως είναι γραμμένα στα γονίδια σε σχέση με τις επιρροές από την κοινωνία?)
2) άμα δεις την μάνα σου να κλαίει, θα πεις πάλι ο οργανισμός της κατέφυγε στον τελευταίο τρόπο για να με μεταπείσει ή θα την λυπηθείς να την κάνεις να αντλήσει λίγη ευτυχία με την συμπαράσταση σου?
τέσπα εγώ έχω σχηματίσει την εικόνα ότι είσαι πολύ ματαιόδοξη. Αν πέφτω μέσα θα ήθελα πάρα πολύ να αλλάξεις. Αλλιώς θα γίνεις ένα "ρομπότ" που θα διακατέχεται μόνο από λογική. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σου πάω κόντρα, συμφωνώ σε αυτά που λες, σε καταλαβαίνω απόλυτα, τέτοιες σκέψεις κάνω και εγώ, αλλά προτιμώ την θολούρα, προτιμώ και την ακόμα περισσότερη θολούρα (μεθύσι) ώστε να μην λειτουργεί μόνο η λογική.
Η επιστήμη δεν θα ανακαλύψει ποτέ τι είναι σωστό και όχι, ούτε την αντικειμενικότητα, έτσι θα θέλει να πιστεύει... καλό είναι όμως να υπάρχουν οι πολλές γνώμμες [καθώς και η ποικοιλότητα στο dna

]. Φαντάσου να είμασταν όλοι τα ίδια γονίδια OMG... Πως θες να βλέπεις την ζωή σου? όπως την βλέπεις τώρα ή να την δεις σε βάθος χημικών αντιδράσεων :S ... Μην μπαίνεις στα βαθιά, όπως το είπες και μόνη σου, μόνο σπουδαία δεν σε κάνει να αισθάνεσαι. Γιατί το κάνεις τότε? Από εγωισμό να τα εξηγήσεις όλα? be stupid for successful living [το συμπέρασμα όλων που κάθονται και σκέφτονται και δεν καταλήγουν πουθενά γιατί βουτάνε σε μία αχανή "θάλασσα" σκέψεων, άλλοι με την δημιουργία του σύμπαντός, άλλοι με τις διαστάσεις, άλλοι με τις επικοινωνίες συμπάντων]. Δεν μου αρέσει που τα αποκωδικοποιείς έτσι όλα. Καλύτερα το μυστήριο, καλύτερα να μην γνωρίζεις από τι θα πεθάνεις και πότε περίπου. Κάνε ένα πείραμα, μόλις διαβάσεις μέχρι ΕΔΩ, διάλεξε πως θες να βλέπεις τα πράγματα, έτσι όπως τα βλέπεις τώρα ή όπως είναι στην πραγματικότητα. Πάτα Ctrl+U ...
Το έπιασες το νόημα? το μόνο που ελπίζω πια είναι να έκανα λάθος που σε χαρακτήρισα ματαιόδοξη...