Καλο θα ηταν επισης να μαθεις να διαλεγεσαι .Η ειρωνεια και σαρκασμος στην διαφορετικη αποψη δε χωραει σε εναν υγειη διαλογο.
Η ειρωνεία είναι λεκτικό σχήμα που έχει χρησιμοποιηθεί από πάμπολλους φιλόσοφους και στοχαστές, όπως και ο "δικός μας" Σωκράτης ("σωκρατική ειρωνεία"). You could argue ότι ο τόνος μου δεν ήταν ειρωνεία, αλλά το ότι η ειρωνεία δεν αρμόζει σε έναν υγιή διάλογο είναι απλά λάθος.
Επίσης, ουδέποτε ειρωνεύτηκα/σάρκασα τη διαφορετική άποψη. Αυτό που θεωρώ κατακριτέο είναι όταν η διαφορετική άποψη στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια και στηρίζεται με επιχειρήματα που δεν έχουν λογική βάση.
Το αν μέινεις έγκυος σε αυτή την ηλικία δεν σε καθιστά αμόρφωτη δουλάρα! Εντάξει? Τα μπερδεύεις λίγο! Αν θέλει κάποιος όλα τα κάνει! Και καριέρα και παιδί.
Είναι ήδη δύσκολο να κάνεις καριέρα χωρίς παιδί (και όχι, δεν θεωρώ καριέρα το να πιάσεις μια δουλίτσα με έναν μισθουλάκο απλώς για να ζεις, όπως προωθούν ορισμένα χαζοπεριοδικά βάζοντας τίτλους όπως "Καριέρα" σε άρθρα που αφορούν σκέτο βιοπορισμό για να φουσκώνουν τα μυαλά των αναγνωστών τους). Με παιδί καθίσταται σχεδόν αδύνατον.
Αν το κρατήσεις πάλι σαν πρότυπο θα σε έχει ως μητέρα του!
Όταν λέω ότι θέλω να με έχει σαν πρότυπο, εννοώ και αφότου αρχίσει να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του και σταματήσει να βλέπει τους γονείς του σαν θεούς. Να με θαυμάζει επειδή είμαι εγώ, όχι επειδή είμαι μάνα του.
Την κοινωνία τη γράφεις και κάνεις αυτό που γουστάρεις!
Πότε ανέφερα ότι με απασχολεί έστω και στο ελάχιστο η κοινωνία;
Δεν σου είπα να μην ζήσεις την ζωή σου! Έλεος! Αλλά αν εσύ φανείς ανεύθυνη γιατί να το σκοτώσεις?
Ανεύθυνος είναι αυτός που αποφασίζει να μεγαλώσει παιδί χωρίς να μπορεί να του παρέχει τίποτα (και δεν αναφέρομαι μόνο σε υλικά αγαθά αλλά και σε μόρφωση και καλλιέργεια). Συγγνώμη αν ανοίγω μια τρύπούλα σε κάποια ροζ φούσκα σου αλλά παιδί με αγάπη μόνο δεν μεγαλώνεις. Ευτυχισμένο παιδί τουλάχιστον.
Ποιος ο λόγος? Θα χαθεί αδικα μια ζωη
Και αν το παιδί είναι αποτέλεσμα βιασμού θα χαθεί μια ζωή, και αν έχει τεράστια γενετικά προβλήματα θα χαθεί μια ζωή, και με το χάπι της επόμενης μέρας θα χαθεί μια ζωή αλλά προφανώς θεωρείτε ότι στις περιπτώσεις αυτές η εν λόγω ζωή δεν αξίζει αρκετά ώστε να σας πειράζει που θα χαθεί ή απλά προσπαθείτε να στηρίξετε απόψεις που βασίζονται καθαρά στα συναισθήματα σας με ψευτο-λογικά επιχειρήματα, τα οποία εύκολα ανασκευάζονται, ακριβώς επειδή ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύετε.
Μπραβο
Kotatsuneko και χαιρομαι που μια κοπελα 16 χρονων μιλησε πολυ πιο ωριμα απο μια 22 χρονων.
Μάλιστα, όποιος δεν συμφωνέι μαζί σου δηλαδή είναι ανώριμος;
Michelle δεν ειναι ολα " Να ζησω την ζωη μου", ειδικα αμα αφορα μια ανθρωπινη ζωη διοτι η εκτρωση ειναι δολοφονια.
404: Argument not found.
Αν δεν θεωρεις τον εαυτο σου ικανω να αποκτησει ενα παιδι, επειδη υπαρχει παντα η πιθανοτητα αμα εχεις ερωτικες σχεσεις να μεινεις εγκυος καλυτερα να μην κανεις τιποτα. Δεν σου δινει κανενας το δικαιωμα να στερεις μια αλλη ζωη.
Μου το δίνει ο γυναικολόγος.
Πιστεψε με αν ποτε κανεις εκτρωση ( γενικα μιλώντας) για μενα θα εισαι ενα απο τα χειροτερα προτυπα και ας εισαι η πιο εξυπνη και η πιο τελεια γυναικα.
Ι couldn't care less τι είδους πρότυπο θα ήμουν για σένα. Για τα παιδιά μου θέλω να είμαι πρότυπο και last time I checked δεν ήσουν γιός μου.