Live δυσκολο. Μαγνητοσκοπημενο οκ, ομως θα επρεπε να γινεται edit του βιντεο καθε φορα. Ποιος θα το κανει αυτο, ο καθηγητης;; Μιλαμε για μια διαλεξη δυο ή τριων 45λεπτων. Πού το στηρίζω; Εχω δει λαιβ τσακωμο καθηγητη με φοιτητη, οχι μονο μία φορα, εχω ακουσει να φωναζει φοιτητης "σκαστε" για ησυχια και αλλα διαφορα. Ολα αυτα θα γινουν viral στο λεπτο (οπως εχουμε δει με τα εξ'αποστασεως και "ατυχες" στιγμες φοιτητων). Επισης, οι καθηγητες λενε και πραγματα ασχετα με το μαθημα, αστεια, παρατηρησεις, φτερνιζεται καποιος και γελαει ολη η αιθουσα ή το αμφιθεατρο κτλ. Φυσικα, υπαρχουν και οι στιγμες οπου μιλα καποιος φοιτητης/τρια (ερωτηση, σχολιασμος). Πρεπει να συμφωνησει να ακουγεται στο τελικο βιντεο, καθως υπαρχουν και τα προσωπικα δεδομενα με προσφατο νομο της ΕΕ. Δε βλεπω εφικτο αυτο σαν λυση, και αλλωστε (λεω τωρα), δε θα μπορουσε να ειχε εφαρμοστει ενα τετοιο συστημα εδω και αρκετα χρονια; Ανεξαρτητα απο την πανδημια. Ετσι απλα, επειδη το ιντερνετ εχει μια ικανοποιητικη ταχυτητα τουλαχιστον τα τελευταια 10 χρονια και προσβαση εχουν πολλοι πολιτες. Δλδ αντι να στειλεις 4-5 χρονια το παιδι σου σε αλλη πολη με τοσα εξοδα, απλα παρακολουθει διαδικτυακα, απλα με μια συνδεση στο διαδικτυο (απο 4mbps και πανω αρκει νομιζω). Η δικη μου σχολη που ηταν θεωρητικων μαθηματικων, μπορει να ολοκληρωθει απολυτα χωρις να πατησεις ποτε. Κι ομως δεν υπηρξε ποτε συζητηση για να εφαρμοστει κατι τετοιο.