Ρε ηρεμήστε!
Εκανα μαθήματα και Cambridge αλλα και Michigan. Ήταν να δώσω και τα 2 διπλόματα. Επομένως ξέρω την κατάσταση:
Έχω να πώ τα εξής:
Πραγματι το Cambridge στο Speaking , Reading και UOE ήταν πιο δύσκολο (εξαιρείται το Vocabulary και Close). Η έκθεση είναι πιο εύκολη. Οχι οτι τα θέματα είναι πιο εύκολα, αλλα επειδή είχες περισσοτερη άνεση χρονου. Στην εκθεση του michgan (μίσιγκαν προφερεται και οχι μιτσιγαν οπως επαναλαμβάνεται συνεχως) έχεις μονο 30 λεπτά (απο τη στιγμή που ανοίγονται τα τετραδια) στην διαθεση σου. Αρα έχουμε: 3 λεπτα να αποφασισουμε ποιο απο τα 2 θέματα να επιλέξουμε και αλλα 5 λεπτά να σκεφτούμε πως θα το αναπτύξουμε. Επομένως ο ελεύθερος χρόνος για να την γράψουμε είναι περίπου 20 λεπτα.
Πρέπει να είναι περίπου 300λέξεις. Εγώ δεν πρόλαβα να την ξαναδιαβάσω οταν την είχα γράψει (αναρωτιέμαι πως με πέρασαν). Στη συνέχεια έχουμε το Listening! Εκεί κόβονται οι περισσοτεροι: Δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς! Τα λένε το ένα μετα το άλλο και δεν προλαβαίνεις ούτε να δείς τις πιθανές απαντήσεις! Είχα φρικάρει ασε που έπρεπε να γυρνας το τετράδιο όταν τελείωνε η σελίδα και να μεταφέρεις τις απαντήσεις στο answer sheet
! Οποιοι έδωσαν με καταλαβαίνουν απόλυτα. Τέλος έρχεται το GVRC. Το μονο εύκολο είναι το Reading. Διοτι ξέρουν να βάζουν ενδιαφέροντα κείμενα (αποψη μου). Οταν έδωσα, τα περισσότερα ήταν του National Geographic. Επομένως τα διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον (ακόμα τα θυμάμαι). Και πάλι σε πιέζει ασφυκτικά ο χρόνος. Close και Vocabulary, δεν το συζητάμε: Πολύ πιο δύσκολα απο του Cambridge. Σαν να μην έφτανε αυτο έχουμε και τα παρακάτω: για να περάσεις χρειάζεσαι τουλάχιστον 13/20. Μπορεί να μην
φαντάζει μεγάλη η διαφορα απο του Cambridge (12/20) αλλα είναι! Είναι διοτι τα ερωτήματα μπορεί να φτάνουν και τα 130! Ετσι η κλίμακα αλλάζει. Όμως το χειρότερο απ'ολα είναι οτι τίποτα δεν συμψηφίζεται. Δηλαδή έστω οτι έχετε πάρει: Έκθεση 18, Speaking 19,GVRC 18.5, Listening 12. Αποτέλεσμα: Κόβεστε!
Απεναντίας άν είχατε τέτοιες βαθμολογίες στο Cambridge θα το περνούσσατε με "Α"!!
Που θέλω να καταλήξω; Και τα 2 διπλόματα είναι ισάξια και δύσκολα.
Α τέλος, το δίπλομα όταν πάρεις το Μισιγκαν είναι πανέμορφο! Αντιθέτως του Cambridge είναι αγγλική κιτσαρια!
----------
πηγη:https://www.pcmaster.gr/forum/forum_posts.asp?TID=389&PN=1&TPN=2