AntGuRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dIm@kIs14
Εκκολαπτόμενο μέλος

α! και μην το ψάχνεις κάποιο πτυχίο user friendly για μαθητ'ες γυμνασίου,δεν υπάρχει ξεχωριστο proficiency !,παντς αν έχεις τς γνώσεις,γτι να φτάσεις λύκειο να δώσεις? εννοώ,μν σε φοβίζουν τα κείμενα,γτι όποιο επίπεδο c2 να δώσεις, το επίπεδο είναι αριστη γνώση και κτλβες μόνο απο αυτό...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
κατερω
Εκκολαπτόμενο μέλος

λοιπον απο οσα εχω ακουσει
αλλα και εχοντας δει τι περιπου περιλαμβανει το καθε πτυχιο
πιστευω οτι το michigan prof δηλαδη ecpe ειναι πολυυ πιο ευκολο
απο το cambridge!
βεβαια θα συφωνησω με την προλαλησα οτι το ecpe εχει αρκετα δυσκολο λεξιλογιο πολυ εξεζητημενο-που δυσκολα το συναντας καπου
αλλα σε γενικες γραμμες ειναι πιο ευκολο απο το αγγλικο prof!
καλη σ επιτυχια και ελπιζω να βοηθησα

Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος

Για παράδειγμα,στο michigan χρειάζεται να δίνεις υπερβολικά γρήγορες απαντήσεις.
Τώρα το που είσαι καλύτερος,είναι κάτι το οποίο μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου κάνοντας διάφορα past papers.

Δεν υπαρχει κατ εμε καποια θεωρητικη δυσκολία.
Ο τροπος εξετασης αλλάζει!:no1:
Ratatouille
Νεοφερμένο μέλος

BARBIE
Νεοφερμένο μέλος

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν νομίζω πως υπάρχει διαφορά στο επίπεδο δυσκολίας,αλλά διαφέρει στην προετοιμασία που έχει κάνει ο καθένας όλα αυτά τα χρόνια.
Για παράδειγμα,στο michigan χρειάζεται να δίνεις υπερβολικά γρήγορες απαντήσεις.
Τώρα το που είσαι καλύτερος,είναι κάτι το οποίο μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου κάνοντας διάφορα past papers.
Δε συμφωνώ. Το cambridge έχει σαφώς πιο δύσκολο επίπεδο.
djimmakos
Διάσημο μέλος

Δε συμφωνώ. Το cambridge έχει σαφώς πιο δύσκολο επίπεδο.
Σωστός. Ο τρόπος εξέτασης ανεβαζει πολύ το επίπεδο δυσκολίας. Εγώ που τα έχω δώσει και τα 2 μπορώ να πω ότι το cambridge έχει πολύ πιο ανεβασμένο επίπεδο και ότι για να το περάσεις πρέπει να ξέρεις χιλια δυο πράγματα παραπάνω που στο michigan ούτε καν τα συναντάς.
Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος

Σωστός. Ο τρόπος εξέτασης ανεβαζει πολύ το επίπεδο δυσκολίας. Εγώ που τα έχω δώσει και τα 2 μπορώ να πω ότι το cambridge έχει πολύ πιο ανεβασμένο επίπεδο και ότι για να το περάσεις πρέπει να ξέρεις χιλια δυο πράγματα παραπάνω που στο michigan ούτε καν τα συναντάς.
Πλέον γίνονται προσπάθειες και από το Michigan και από το Edexcel να ανεβάσουν κατά πολύ το επίπεδο τους.
Μιλάω εκ πείρας,αφού έδωσα και τα 2 proficiency τον Μαϊο και πιστέψτε με δεν έχουν καμία σχέση με past papers παλαιότερων χρόνων.
ΥΣ:Για proficiency μιλάω πάντα.

Πλέον γίνονται προσπάθειες και από το Michigan και από το Edexcel να ανεβάσουν κατά πολύ το επίπεδο τους.
Μιλάω εκ πείρας,αφού έδωσα και τα 2 proficiency τον Μαϊο και πιστέψτε με δεν έχουν καμία σχέση με past papers παλαιότερων χρόνων.
ΥΣ:Για proficiency μιλάω πάντα.
Αυτό δεν γινετε μόνο στο Proficiency φιλε Valandil αλλα και στο Lower pου εδωσα εγω τον Μαιο.Καμια σχεση past papers και και τα sample papers των βιβλίων με την πραγματική εξέταση!:nono:

SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

thanosmylo
Δραστήριο μέλος

Πάντως επειδή Lower έδωσα Cambridge, εγώ προτιμώ το αγγλικό απότ ο αμερικάνικο, άσχετα αν είναι πιο δύσκολο...
djimmakos
Διάσημο μέλος

Eπειδή εγώ τα έχω δοκιμάσει και τα δυο, μπορώ με σιγουριά να πω ότι το cambridge εμβαθύνει πάρα πολύ στη γλώσσα, δεν στέκεται σε standard πράγματα όπως το michigan. Θα χρειαστείς πολύ πιο καλή γνώση για να πάρεις το cambridge. Είναι και ο εξουθενωτικός τρόπος εξέτασης που το κάνει πολύ πιο δύσκολο. Περισσότερες ασκήσεις, περισσότερα πράγματα που εξετάζονται και φυσικά περισσότερες ώρες.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου Δημήτρη,καθως στο Καιμπριτζ σε ζητα πραγματα τα οποια ουτε κατα διάνοια δεν ζητανε στο Michigan ECPE!Κατα τα άλλα ομως το επίπεδο της γλωσσας που εξεταζετε ειναι σχεδον το ίδιο.

Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος

Συμφωνω απολυτα μαζι σου Δημήτρη,καθως στο Καιμπριτζ σε ζητα πραγματα τα οποια ουτε κατα διάνοια δεν ζητανε στο Michigan ECPE!Κατα τα άλλα ομως το επίπεδο της γλωσσας που εξεταζετε ειναι σχεδον το ίδιο.Μπορει να ειναι πιο δυσκολο αναλογικά,εχεις ομως τα καταλληλα χρονικα περιθωρια για να απαντησεις με σαφηνεια σε όλα τα ερωτήματα!
![]()
Το επίπεδο της γλώσσας είναι ακριβώς το ίδιο,απλά στο μεν Cambridge εξετάζουν περισσότερα πράγματα σε πολύ περισσότερη ώρα,ενώ στο Michigan εξετάζουν λιγότερα πράγματα (ίδιας δυσκολίας κατ'εμέ) αλλά σε ελάχιστο χρόνο.
wtf
Νεοφερμένο μέλος

Στο michigan μπορεί να σε πιέζει ο χρόνος αλλά μην ξεχνάμε ότι η διόρθωση της έκθεσης όπως και το αντίστοιχο προφορικό κομμάτι (όπου πρέπει να καταβάλλεις κάθε δυνατή προσπάθεια για να κοπείς...

Γενικότερα, αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με την πίεση του χρόνου (κοινώς αν είναι ξουράφι..) τότε του συνιστώ ανεπιφύλακτα το ecpe. either way, imo regardless of your personal inclination, chances are you will be much better off if you opt for the ecpe exam..(για να μην ξεχνιόμαστε..) the end :thanks:

Πάντως στο φροντιστήριο που πήγαινα, που γενικά θεωρείται ότι έχει υψηλές επιδόσεις, οι πιο πολλοί πήραν το ecpe το Μάιο ενώ το cpe το πήραν πολύ λιγότεροι... Είναι αρκετά πιο thorough η εξέταση στο cpe και αν δεν το έχεις λιώσει λίγο το θέμα δύσκολα περνάς.
Στο michigan μπορεί να σε πιέζει ο χρόνος αλλά μην ξεχνάμε ότι η διόρθωση της έκθεσης όπως και το αντίστοιχο προφορικό κομμάτι (όπου πρέπει να καταβάλλεις κάθε δυνατή προσπάθεια για να κοπείς...) είναι πολύ πιο επιεικής σε σχέση με τη διόρθωση του cpe..δηλαδή μπορεί η ίδια έκθεση που περνάει με LP στο michigan να κοπεί στο Cambridge.
Γενικότερα, αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με την πίεση του χρόνου (κοινώς αν είναι ξουράφι..) τότε του συνιστώ ανεπιφύλακτα το ecpe. either way, imo regardless of your personal inclination, chances are you will be much better off if you opt for the ecpe exam..(για να μην ξεχνιόμαστε..) the end :thanks:
Συμφωνω μαζι σου wtf,αλλά να μην ξεχνίομαστε οτι το CPE ειναι πιο φιλολογικού επιπέδου πτυχιο καθώς και η έκθεση και τα προφορικά περνάν απο κόσκινο ωσπου να δωθεί η κατάλληλη βαθμολογία.
Σε αντιθεση με τα προφορικά του Michigan τα οποία ο εξεταστής μπορεί να σου βάλει οτι βαθμό αρέσκεται χωρίς να ηχογραφείτε η εξέταση για επιπρόσθετη βαθμολογία

Τωρα σχετικα με το GCVR και το Listening είναι θεμα γνώσεων και καλού αυτιού,αλλα γενικά παλεύεται η κατάσταση!Τωρα εγω πιστεύω για να κατατοπιστεί ο καθενας και να δει τι του πάει περισσότερο,ενα past paper αρκει.

(Ποπο,δειτε ποσα έγραψα

alexgreen
Νεοφερμένο μέλος

Το Cambridge Proficiency in English είναι σαφώς πιο δύσκολο και επικυρώνει τις πραγματικές γνώσεις του μαθητή σε επίπεδο Proficiency πιο αντιπροσοπευτικά από κάθε άλλο πτυχίο (Michigan , Endexel κτλ.).Γι' αυτό το λόγο θέλει και καλύτερη προετοιμασία, όπως επισης και περισσότερο χρόνο εξέτασης (5.5 ώρες περίπου), και όχι σαν το Michigan που ο μαθητής εξετάζεται 3 ώρες (χοντρά,χοντρά)...ΕΛΕΟΣ δηλαδή!!! 3 ώρες σε επίπεδο Proficiency????
Θα ήθελα, επίσης, να σημειώσω πως το πτυχίο του Cambridge στο εξωτερικό είναι πολύ πιο αξιοσέβαστο απ' το Michigan (ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο), άσχετα αν στο Ελλαδιστάν Michigan,Cambridge κτλ. τα βάζουν όλα στο ίδιο καζάνι...

Θέλω να αναφερθώ σε κάτι που δεν διευκρινίστηκε παραπάνω.
Το Cambridge Proficiency in English είναι σαφώς πιο δύσκολο και επικυρώνει τις πραγματικές γνώσεις του μαθητή σε επίπεδο Proficiency πιο αντιπροσοπευτικά από κάθε άλλο πτυχίο (Michigan , Endexel κτλ.).Γι' αυτό το λόγο θέλει και καλύτερη προετοιμασία, όπως επισης και περισσότερο χρόνο εξέτασης (5.5 ώρες περίπου), και όχι σαν το Michigan που ο μαθητής εξετάζεται 3 ώρες (χοντρά,χοντρά)...ΕΛΕΟΣ δηλαδή!!! 3 ώρες σε επίπεδο Proficiency????
Θα ήθελα, επίσης, να σημειώσω πως το πτυχίο του Cambridge στο εξωτερικό είναι πολύ πιο αξιοσέβαστο απ' το Michigan (ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο), άσχετα αν στο Ελλαδιστάν Michigan,Cambridge κτλ. τα βάζουν όλα στο ίδιο καζάνι...![]()
Ξέρεις όμως πόσο κουραστικό ειναι φίλε alexgreen να εξετάζεσαι 6-7 ώρες στο Cambridge?Εγω που έδωσα Cambridge FCE που είναι και κατι λιγότερο απο 5 ώρες και είμουν αναγκασμένος να ειμαι εκει απο τις 9 το πρωι μεχρι τις 15.30 πραγματικά τα φτυσα.

Ειπαμε να γίνετε μια εξέταση εις βαθος αλλα οχι και 7 ωρες για το Proficiency!Προς θεού!:nono:Για αυτό και γω ειμαι υπέρ των γρήγορων εξετάσεων τύπου Michigan

Tωρα σχετικά με την αναγνώριση,ειναι μεγάλη ιστορία αλλα θα συμφωνησω μαζι σου οτι το Cambridge εχει σαφως καλυτερη αναγνωριση σε Ηνωμένω Βασίλειο και σε πολύ λιγα πανεπιστήμια της Αμερικής,σε αντίθεση με το Michigan στο οποιο η αναγνώριση του δεν ειναι τόσο μεγάλη όσο του CPE.
Τεσπα,εγω πιστεύω οτι κάποιος πρέπει να διαλέξει αυτο που του αρέσει και οχι αυτο που τα του υποδείξουν!:xixi:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.