κατερω Εκκολαπτόμενο μέλος Η κατερω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 210 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:17 Η κατερω έγραψε: #4.321 23-07-13 02:17 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Πως συμπέρανε ότι θα είναι ανάλογες της απόστασης;Αφού μου λέει: Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Άρα εγώ αντιλαμβάνομαι ότι σε κάθε σημείο Μ που θα κινείται στον άξωνα των χ ανάμεσα στα Α,Γ θα δέχεται δυνάμεις σταθερού μέτρου,isn't it? Click για ανάπτυξη... Μα λες και μονος σου F1 = 8 (AM), δηλαδή F1 = 8 * (AM) αυτό το ΑΜ είναι απόσταση, είναι το d, το οποίο διαφέρει κάθε στιγμή!! Όπως και το ΜΓ αντίστοιχα.. κάντο με σχήμα και δες τι σχέση έχουν αυτές οι αποστάσεις με το x (απομάκρυνση απο τη ΘΙ, το Ο, οπως θες πες το) και δείξε ότι ΣF = -(...)x [Εκτος αν λεω βλακείες, ας περιμενουμε να πει και καποιος αλλος ] Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:20 Ο Dr.Quantum: #4.322 23-07-13 02:20 Ααααα!!Αν το θέτεις έτσι ναι!!Έχεις δίκιο.Δε πήγε το μυαλό μου στο ότι οι αποστάσεις στις παρενθέσεις είναι πολλαπλασιασμός!Νόμιζα ότι έβαζε τις παρενθέσεις για να μας δείξει ότι το μέτρο θα είναι 8 για την απόσταση AM.Τhank you Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:21 Η Stavri_ έγραψε: #4.323 23-07-13 02:21 Ηλία έχεις μπερδευτεί! Όπως τα λέει η Κατέρω είναι. Αν προσέξεις δε σου λέει πχ F1=8 (AM) N ! Δεν λέει μονάδα μέτρησης!!! Είναι 8*(ΑΜ) κλπ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. κατερω Εκκολαπτόμενο μέλος Η κατερω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 210 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:23 Η κατερω έγραψε: #4.324 23-07-13 02:23 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ααααα!!Αν το θέτεις έτσι ναι!!Έχεις δίκιο.Δε πήγε το μυαλό μου στο ότι οι αποστάσεις στις παρενθέσεις είναι πολλαπλασιασμός!Νόμιζα ότι έβαζε τις παρενθέσεις για να μας δείξει ότι το μέτρο θα είναι 8 για την απόσταση AM.Τhank you Click για ανάπτυξη... Τιποτα Dr!! Σκαλωμα της στιγμης! (αλλα γενικα να εχεις στο νου σου οτι στις ταλαντωσεις ό,τι παιζει με δυναμη θα εξαρταται απο απομακρυνση, απο Δl, η κατι.. Για να βγει το ΣF = - .... x!) Καλο σου βραδυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:25 Η Stavri_ έγραψε: #4.325 23-07-13 02:25 Επίσης για το άλλο που ρώτησες σου ζητάει μεταβολή κινητικής ενέργειας, όχι προς το χρόνο αν κατάλαβα καλά..όΧΙ ΡΥΘΜΌ. Άρα όχι dK/dt Διόρθωσε με αν κατάλαβα λάθος Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:29 Ο Dr.Quantum: #4.326 23-07-13 02:29 Οκ βλακεία μου το 1ο :Ρ Το έλυσα,με k= D =12 Τώρα για το άλλο,οχι Stavri,μου ζητάει ρυθμό μεταβολής,σωστά το έκανα απλώς ξέχασα να γράψω το : Ρυθμός.Και βασικά παραμένει το ερώτημα της ερμήνευσης.Δε το ζητάει η άσκηση,εμένα μου φάνηκε παράξενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:36 Η Stavri_ έγραψε: #4.327 23-07-13 02:36 Επίσης ήθελα να σου πω πως το "κόλλημα" που αντιμετώπισες με τις αποστάσεις (ΑΜ) κλπ... ε, ακριβώς το ίδιο λάθος είχα κάνει και εγώ πέρυσι στην ίδια άσκηση!!! Δεν είχα παρατηρήσει καλά! Τυχαίο;; Δεν νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:46 Ο Dr.Quantum: #4.328 23-07-13 02:46 Xαχαχα,δε νομίζω :Ρ Κάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ τέτοιου είδους λάθη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 04:27 Ο Mercury έγραψε: #4.329 23-07-13 04:27 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ρε παιδιά δε βγάζει νόημα η άσκηση.Κάνω προσομοίωση του πειράματος στο μυαλό μου και δε κάνει γ.α.τ. Υλικό σημείο μάζας 30 gr κινείται σε ευθύγραμμη τροχιά πάνω στον άξονα των x μεταξύ 2 σημείων Α,Γ Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Να δειχθεί ότι το υλικό σημείο κάνει γραμμική αρμονική ταλάντωση. Να υπολογίσω τη περίοδο. Μα δε θα κάνει όμως!Αφού το Μ θα κινείται και θα δέχεται πάντα δύναμη προς το Α ίση με 4 N τότε δε θα υπάρχει κάποια δύναμη να το αναγκάζει να γυρνάει προς το Γ.Δίκιο δεν έχω; Click για ανάπτυξη... Ψιλοάσχετο με την απορία σου,αλλά στο ίδιο "πνεύμα". Φαντάσου πως έχεις ένα σώμα που είναι ανάμεσα σε 2 ταλαντωτές(ελατήρια) με διαφορετική σταθερά k το καθένα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 09:43 Ο Dr.Quantum: #4.330 23-07-13 09:43 Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Πως συμπέρανε ότι θα είναι ανάλογες της απόστασης;Αφού μου λέει: Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Άρα εγώ αντιλαμβάνομαι ότι σε κάθε σημείο Μ που θα κινείται στον άξωνα των χ ανάμεσα στα Α,Γ θα δέχεται δυνάμεις σταθερού μέτρου,isn't it? Click για ανάπτυξη... Μα λες και μονος σου F1 = 8 (AM), δηλαδή F1 = 8 * (AM) αυτό το ΑΜ είναι απόσταση, είναι το d, το οποίο διαφέρει κάθε στιγμή!! Όπως και το ΜΓ αντίστοιχα.. κάντο με σχήμα και δες τι σχέση έχουν αυτές οι αποστάσεις με το x (απομάκρυνση απο τη ΘΙ, το Ο, οπως θες πες το) και δείξε ότι ΣF = -(...)x [Εκτος αν λεω βλακείες, ας περιμενουμε να πει και καποιος αλλος ] Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:20 Ο Dr.Quantum: #4.322 23-07-13 02:20 Ααααα!!Αν το θέτεις έτσι ναι!!Έχεις δίκιο.Δε πήγε το μυαλό μου στο ότι οι αποστάσεις στις παρενθέσεις είναι πολλαπλασιασμός!Νόμιζα ότι έβαζε τις παρενθέσεις για να μας δείξει ότι το μέτρο θα είναι 8 για την απόσταση AM.Τhank you Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:21 Η Stavri_ έγραψε: #4.323 23-07-13 02:21 Ηλία έχεις μπερδευτεί! Όπως τα λέει η Κατέρω είναι. Αν προσέξεις δε σου λέει πχ F1=8 (AM) N ! Δεν λέει μονάδα μέτρησης!!! Είναι 8*(ΑΜ) κλπ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. κατερω Εκκολαπτόμενο μέλος Η κατερω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 210 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:23 Η κατερω έγραψε: #4.324 23-07-13 02:23 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ααααα!!Αν το θέτεις έτσι ναι!!Έχεις δίκιο.Δε πήγε το μυαλό μου στο ότι οι αποστάσεις στις παρενθέσεις είναι πολλαπλασιασμός!Νόμιζα ότι έβαζε τις παρενθέσεις για να μας δείξει ότι το μέτρο θα είναι 8 για την απόσταση AM.Τhank you Click για ανάπτυξη... Τιποτα Dr!! Σκαλωμα της στιγμης! (αλλα γενικα να εχεις στο νου σου οτι στις ταλαντωσεις ό,τι παιζει με δυναμη θα εξαρταται απο απομακρυνση, απο Δl, η κατι.. Για να βγει το ΣF = - .... x!) Καλο σου βραδυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:25 Η Stavri_ έγραψε: #4.325 23-07-13 02:25 Επίσης για το άλλο που ρώτησες σου ζητάει μεταβολή κινητικής ενέργειας, όχι προς το χρόνο αν κατάλαβα καλά..όΧΙ ΡΥΘΜΌ. Άρα όχι dK/dt Διόρθωσε με αν κατάλαβα λάθος Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:29 Ο Dr.Quantum: #4.326 23-07-13 02:29 Οκ βλακεία μου το 1ο :Ρ Το έλυσα,με k= D =12 Τώρα για το άλλο,οχι Stavri,μου ζητάει ρυθμό μεταβολής,σωστά το έκανα απλώς ξέχασα να γράψω το : Ρυθμός.Και βασικά παραμένει το ερώτημα της ερμήνευσης.Δε το ζητάει η άσκηση,εμένα μου φάνηκε παράξενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:36 Η Stavri_ έγραψε: #4.327 23-07-13 02:36 Επίσης ήθελα να σου πω πως το "κόλλημα" που αντιμετώπισες με τις αποστάσεις (ΑΜ) κλπ... ε, ακριβώς το ίδιο λάθος είχα κάνει και εγώ πέρυσι στην ίδια άσκηση!!! Δεν είχα παρατηρήσει καλά! Τυχαίο;; Δεν νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:46 Ο Dr.Quantum: #4.328 23-07-13 02:46 Xαχαχα,δε νομίζω :Ρ Κάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ τέτοιου είδους λάθη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 04:27 Ο Mercury έγραψε: #4.329 23-07-13 04:27 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ρε παιδιά δε βγάζει νόημα η άσκηση.Κάνω προσομοίωση του πειράματος στο μυαλό μου και δε κάνει γ.α.τ. Υλικό σημείο μάζας 30 gr κινείται σε ευθύγραμμη τροχιά πάνω στον άξονα των x μεταξύ 2 σημείων Α,Γ Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Να δειχθεί ότι το υλικό σημείο κάνει γραμμική αρμονική ταλάντωση. Να υπολογίσω τη περίοδο. Μα δε θα κάνει όμως!Αφού το Μ θα κινείται και θα δέχεται πάντα δύναμη προς το Α ίση με 4 N τότε δε θα υπάρχει κάποια δύναμη να το αναγκάζει να γυρνάει προς το Γ.Δίκιο δεν έχω; Click για ανάπτυξη... Ψιλοάσχετο με την απορία σου,αλλά στο ίδιο "πνεύμα". Φαντάσου πως έχεις ένα σώμα που είναι ανάμεσα σε 2 ταλαντωτές(ελατήρια) με διαφορετική σταθερά k το καθένα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 09:43 Ο Dr.Quantum: #4.330 23-07-13 09:43 Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Ααααα!!Αν το θέτεις έτσι ναι!!Έχεις δίκιο.Δε πήγε το μυαλό μου στο ότι οι αποστάσεις στις παρενθέσεις είναι πολλαπλασιασμός!Νόμιζα ότι έβαζε τις παρενθέσεις για να μας δείξει ότι το μέτρο θα είναι 8 για την απόσταση AM.Τhank you Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:21 Η Stavri_ έγραψε: #4.323 23-07-13 02:21 Ηλία έχεις μπερδευτεί! Όπως τα λέει η Κατέρω είναι. Αν προσέξεις δε σου λέει πχ F1=8 (AM) N ! Δεν λέει μονάδα μέτρησης!!! Είναι 8*(ΑΜ) κλπ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. κατερω Εκκολαπτόμενο μέλος Η κατερω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 210 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:23 Η κατερω έγραψε: #4.324 23-07-13 02:23 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ααααα!!Αν το θέτεις έτσι ναι!!Έχεις δίκιο.Δε πήγε το μυαλό μου στο ότι οι αποστάσεις στις παρενθέσεις είναι πολλαπλασιασμός!Νόμιζα ότι έβαζε τις παρενθέσεις για να μας δείξει ότι το μέτρο θα είναι 8 για την απόσταση AM.Τhank you Click για ανάπτυξη... Τιποτα Dr!! Σκαλωμα της στιγμης! (αλλα γενικα να εχεις στο νου σου οτι στις ταλαντωσεις ό,τι παιζει με δυναμη θα εξαρταται απο απομακρυνση, απο Δl, η κατι.. Για να βγει το ΣF = - .... x!) Καλο σου βραδυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:25 Η Stavri_ έγραψε: #4.325 23-07-13 02:25 Επίσης για το άλλο που ρώτησες σου ζητάει μεταβολή κινητικής ενέργειας, όχι προς το χρόνο αν κατάλαβα καλά..όΧΙ ΡΥΘΜΌ. Άρα όχι dK/dt Διόρθωσε με αν κατάλαβα λάθος Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:29 Ο Dr.Quantum: #4.326 23-07-13 02:29 Οκ βλακεία μου το 1ο :Ρ Το έλυσα,με k= D =12 Τώρα για το άλλο,οχι Stavri,μου ζητάει ρυθμό μεταβολής,σωστά το έκανα απλώς ξέχασα να γράψω το : Ρυθμός.Και βασικά παραμένει το ερώτημα της ερμήνευσης.Δε το ζητάει η άσκηση,εμένα μου φάνηκε παράξενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:36 Η Stavri_ έγραψε: #4.327 23-07-13 02:36 Επίσης ήθελα να σου πω πως το "κόλλημα" που αντιμετώπισες με τις αποστάσεις (ΑΜ) κλπ... ε, ακριβώς το ίδιο λάθος είχα κάνει και εγώ πέρυσι στην ίδια άσκηση!!! Δεν είχα παρατηρήσει καλά! Τυχαίο;; Δεν νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:46 Ο Dr.Quantum: #4.328 23-07-13 02:46 Xαχαχα,δε νομίζω :Ρ Κάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ τέτοιου είδους λάθη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 04:27 Ο Mercury έγραψε: #4.329 23-07-13 04:27 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ρε παιδιά δε βγάζει νόημα η άσκηση.Κάνω προσομοίωση του πειράματος στο μυαλό μου και δε κάνει γ.α.τ. Υλικό σημείο μάζας 30 gr κινείται σε ευθύγραμμη τροχιά πάνω στον άξονα των x μεταξύ 2 σημείων Α,Γ Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Να δειχθεί ότι το υλικό σημείο κάνει γραμμική αρμονική ταλάντωση. Να υπολογίσω τη περίοδο. Μα δε θα κάνει όμως!Αφού το Μ θα κινείται και θα δέχεται πάντα δύναμη προς το Α ίση με 4 N τότε δε θα υπάρχει κάποια δύναμη να το αναγκάζει να γυρνάει προς το Γ.Δίκιο δεν έχω; Click για ανάπτυξη... Ψιλοάσχετο με την απορία σου,αλλά στο ίδιο "πνεύμα". Φαντάσου πως έχεις ένα σώμα που είναι ανάμεσα σε 2 ταλαντωτές(ελατήρια) με διαφορετική σταθερά k το καθένα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 09:43 Ο Dr.Quantum: #4.330 23-07-13 09:43 Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Ηλία έχεις μπερδευτεί! Όπως τα λέει η Κατέρω είναι. Αν προσέξεις δε σου λέει πχ F1=8 (AM) N ! Δεν λέει μονάδα μέτρησης!!! Είναι 8*(ΑΜ) κλπ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
κατερω Εκκολαπτόμενο μέλος Η κατερω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 210 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:23 Η κατερω έγραψε: #4.324 23-07-13 02:23 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ααααα!!Αν το θέτεις έτσι ναι!!Έχεις δίκιο.Δε πήγε το μυαλό μου στο ότι οι αποστάσεις στις παρενθέσεις είναι πολλαπλασιασμός!Νόμιζα ότι έβαζε τις παρενθέσεις για να μας δείξει ότι το μέτρο θα είναι 8 για την απόσταση AM.Τhank you Click για ανάπτυξη... Τιποτα Dr!! Σκαλωμα της στιγμης! (αλλα γενικα να εχεις στο νου σου οτι στις ταλαντωσεις ό,τι παιζει με δυναμη θα εξαρταται απο απομακρυνση, απο Δl, η κατι.. Για να βγει το ΣF = - .... x!) Καλο σου βραδυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:25 Η Stavri_ έγραψε: #4.325 23-07-13 02:25 Επίσης για το άλλο που ρώτησες σου ζητάει μεταβολή κινητικής ενέργειας, όχι προς το χρόνο αν κατάλαβα καλά..όΧΙ ΡΥΘΜΌ. Άρα όχι dK/dt Διόρθωσε με αν κατάλαβα λάθος Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:29 Ο Dr.Quantum: #4.326 23-07-13 02:29 Οκ βλακεία μου το 1ο :Ρ Το έλυσα,με k= D =12 Τώρα για το άλλο,οχι Stavri,μου ζητάει ρυθμό μεταβολής,σωστά το έκανα απλώς ξέχασα να γράψω το : Ρυθμός.Και βασικά παραμένει το ερώτημα της ερμήνευσης.Δε το ζητάει η άσκηση,εμένα μου φάνηκε παράξενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:36 Η Stavri_ έγραψε: #4.327 23-07-13 02:36 Επίσης ήθελα να σου πω πως το "κόλλημα" που αντιμετώπισες με τις αποστάσεις (ΑΜ) κλπ... ε, ακριβώς το ίδιο λάθος είχα κάνει και εγώ πέρυσι στην ίδια άσκηση!!! Δεν είχα παρατηρήσει καλά! Τυχαίο;; Δεν νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:46 Ο Dr.Quantum: #4.328 23-07-13 02:46 Xαχαχα,δε νομίζω :Ρ Κάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ τέτοιου είδους λάθη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 04:27 Ο Mercury έγραψε: #4.329 23-07-13 04:27 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ρε παιδιά δε βγάζει νόημα η άσκηση.Κάνω προσομοίωση του πειράματος στο μυαλό μου και δε κάνει γ.α.τ. Υλικό σημείο μάζας 30 gr κινείται σε ευθύγραμμη τροχιά πάνω στον άξονα των x μεταξύ 2 σημείων Α,Γ Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Να δειχθεί ότι το υλικό σημείο κάνει γραμμική αρμονική ταλάντωση. Να υπολογίσω τη περίοδο. Μα δε θα κάνει όμως!Αφού το Μ θα κινείται και θα δέχεται πάντα δύναμη προς το Α ίση με 4 N τότε δε θα υπάρχει κάποια δύναμη να το αναγκάζει να γυρνάει προς το Γ.Δίκιο δεν έχω; Click για ανάπτυξη... Ψιλοάσχετο με την απορία σου,αλλά στο ίδιο "πνεύμα". Φαντάσου πως έχεις ένα σώμα που είναι ανάμεσα σε 2 ταλαντωτές(ελατήρια) με διαφορετική σταθερά k το καθένα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 09:43 Ο Dr.Quantum: #4.330 23-07-13 09:43 Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ααααα!!Αν το θέτεις έτσι ναι!!Έχεις δίκιο.Δε πήγε το μυαλό μου στο ότι οι αποστάσεις στις παρενθέσεις είναι πολλαπλασιασμός!Νόμιζα ότι έβαζε τις παρενθέσεις για να μας δείξει ότι το μέτρο θα είναι 8 για την απόσταση AM.Τhank you Click για ανάπτυξη... Τιποτα Dr!! Σκαλωμα της στιγμης! (αλλα γενικα να εχεις στο νου σου οτι στις ταλαντωσεις ό,τι παιζει με δυναμη θα εξαρταται απο απομακρυνση, απο Δl, η κατι.. Για να βγει το ΣF = - .... x!) Καλο σου βραδυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:25 Η Stavri_ έγραψε: #4.325 23-07-13 02:25 Επίσης για το άλλο που ρώτησες σου ζητάει μεταβολή κινητικής ενέργειας, όχι προς το χρόνο αν κατάλαβα καλά..όΧΙ ΡΥΘΜΌ. Άρα όχι dK/dt Διόρθωσε με αν κατάλαβα λάθος Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:29 Ο Dr.Quantum: #4.326 23-07-13 02:29 Οκ βλακεία μου το 1ο :Ρ Το έλυσα,με k= D =12 Τώρα για το άλλο,οχι Stavri,μου ζητάει ρυθμό μεταβολής,σωστά το έκανα απλώς ξέχασα να γράψω το : Ρυθμός.Και βασικά παραμένει το ερώτημα της ερμήνευσης.Δε το ζητάει η άσκηση,εμένα μου φάνηκε παράξενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:36 Η Stavri_ έγραψε: #4.327 23-07-13 02:36 Επίσης ήθελα να σου πω πως το "κόλλημα" που αντιμετώπισες με τις αποστάσεις (ΑΜ) κλπ... ε, ακριβώς το ίδιο λάθος είχα κάνει και εγώ πέρυσι στην ίδια άσκηση!!! Δεν είχα παρατηρήσει καλά! Τυχαίο;; Δεν νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:46 Ο Dr.Quantum: #4.328 23-07-13 02:46 Xαχαχα,δε νομίζω :Ρ Κάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ τέτοιου είδους λάθη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 04:27 Ο Mercury έγραψε: #4.329 23-07-13 04:27 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ρε παιδιά δε βγάζει νόημα η άσκηση.Κάνω προσομοίωση του πειράματος στο μυαλό μου και δε κάνει γ.α.τ. Υλικό σημείο μάζας 30 gr κινείται σε ευθύγραμμη τροχιά πάνω στον άξονα των x μεταξύ 2 σημείων Α,Γ Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Να δειχθεί ότι το υλικό σημείο κάνει γραμμική αρμονική ταλάντωση. Να υπολογίσω τη περίοδο. Μα δε θα κάνει όμως!Αφού το Μ θα κινείται και θα δέχεται πάντα δύναμη προς το Α ίση με 4 N τότε δε θα υπάρχει κάποια δύναμη να το αναγκάζει να γυρνάει προς το Γ.Δίκιο δεν έχω; Click για ανάπτυξη... Ψιλοάσχετο με την απορία σου,αλλά στο ίδιο "πνεύμα". Φαντάσου πως έχεις ένα σώμα που είναι ανάμεσα σε 2 ταλαντωτές(ελατήρια) με διαφορετική σταθερά k το καθένα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 09:43 Ο Dr.Quantum: #4.330 23-07-13 09:43 Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Επίσης για το άλλο που ρώτησες σου ζητάει μεταβολή κινητικής ενέργειας, όχι προς το χρόνο αν κατάλαβα καλά..όΧΙ ΡΥΘΜΌ. Άρα όχι dK/dt Διόρθωσε με αν κατάλαβα λάθος Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:29 Ο Dr.Quantum: #4.326 23-07-13 02:29 Οκ βλακεία μου το 1ο :Ρ Το έλυσα,με k= D =12 Τώρα για το άλλο,οχι Stavri,μου ζητάει ρυθμό μεταβολής,σωστά το έκανα απλώς ξέχασα να γράψω το : Ρυθμός.Και βασικά παραμένει το ερώτημα της ερμήνευσης.Δε το ζητάει η άσκηση,εμένα μου φάνηκε παράξενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:36 Η Stavri_ έγραψε: #4.327 23-07-13 02:36 Επίσης ήθελα να σου πω πως το "κόλλημα" που αντιμετώπισες με τις αποστάσεις (ΑΜ) κλπ... ε, ακριβώς το ίδιο λάθος είχα κάνει και εγώ πέρυσι στην ίδια άσκηση!!! Δεν είχα παρατηρήσει καλά! Τυχαίο;; Δεν νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:46 Ο Dr.Quantum: #4.328 23-07-13 02:46 Xαχαχα,δε νομίζω :Ρ Κάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ τέτοιου είδους λάθη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 04:27 Ο Mercury έγραψε: #4.329 23-07-13 04:27 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ρε παιδιά δε βγάζει νόημα η άσκηση.Κάνω προσομοίωση του πειράματος στο μυαλό μου και δε κάνει γ.α.τ. Υλικό σημείο μάζας 30 gr κινείται σε ευθύγραμμη τροχιά πάνω στον άξονα των x μεταξύ 2 σημείων Α,Γ Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Να δειχθεί ότι το υλικό σημείο κάνει γραμμική αρμονική ταλάντωση. Να υπολογίσω τη περίοδο. Μα δε θα κάνει όμως!Αφού το Μ θα κινείται και θα δέχεται πάντα δύναμη προς το Α ίση με 4 N τότε δε θα υπάρχει κάποια δύναμη να το αναγκάζει να γυρνάει προς το Γ.Δίκιο δεν έχω; Click για ανάπτυξη... Ψιλοάσχετο με την απορία σου,αλλά στο ίδιο "πνεύμα". Φαντάσου πως έχεις ένα σώμα που είναι ανάμεσα σε 2 ταλαντωτές(ελατήρια) με διαφορετική σταθερά k το καθένα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 09:43 Ο Dr.Quantum: #4.330 23-07-13 09:43 Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Οκ βλακεία μου το 1ο :Ρ Το έλυσα,με k= D =12 Τώρα για το άλλο,οχι Stavri,μου ζητάει ρυθμό μεταβολής,σωστά το έκανα απλώς ξέχασα να γράψω το : Ρυθμός.Και βασικά παραμένει το ερώτημα της ερμήνευσης.Δε το ζητάει η άσκηση,εμένα μου φάνηκε παράξενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:36 Η Stavri_ έγραψε: #4.327 23-07-13 02:36 Επίσης ήθελα να σου πω πως το "κόλλημα" που αντιμετώπισες με τις αποστάσεις (ΑΜ) κλπ... ε, ακριβώς το ίδιο λάθος είχα κάνει και εγώ πέρυσι στην ίδια άσκηση!!! Δεν είχα παρατηρήσει καλά! Τυχαίο;; Δεν νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:46 Ο Dr.Quantum: #4.328 23-07-13 02:46 Xαχαχα,δε νομίζω :Ρ Κάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ τέτοιου είδους λάθη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 04:27 Ο Mercury έγραψε: #4.329 23-07-13 04:27 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ρε παιδιά δε βγάζει νόημα η άσκηση.Κάνω προσομοίωση του πειράματος στο μυαλό μου και δε κάνει γ.α.τ. Υλικό σημείο μάζας 30 gr κινείται σε ευθύγραμμη τροχιά πάνω στον άξονα των x μεταξύ 2 σημείων Α,Γ Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Να δειχθεί ότι το υλικό σημείο κάνει γραμμική αρμονική ταλάντωση. Να υπολογίσω τη περίοδο. Μα δε θα κάνει όμως!Αφού το Μ θα κινείται και θα δέχεται πάντα δύναμη προς το Α ίση με 4 N τότε δε θα υπάρχει κάποια δύναμη να το αναγκάζει να γυρνάει προς το Γ.Δίκιο δεν έχω; Click για ανάπτυξη... Ψιλοάσχετο με την απορία σου,αλλά στο ίδιο "πνεύμα". Φαντάσου πως έχεις ένα σώμα που είναι ανάμεσα σε 2 ταλαντωτές(ελατήρια) με διαφορετική σταθερά k το καθένα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 09:43 Ο Dr.Quantum: #4.330 23-07-13 09:43 Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Επίσης ήθελα να σου πω πως το "κόλλημα" που αντιμετώπισες με τις αποστάσεις (ΑΜ) κλπ... ε, ακριβώς το ίδιο λάθος είχα κάνει και εγώ πέρυσι στην ίδια άσκηση!!! Δεν είχα παρατηρήσει καλά! Τυχαίο;; Δεν νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 02:46 Ο Dr.Quantum: #4.328 23-07-13 02:46 Xαχαχα,δε νομίζω :Ρ Κάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ τέτοιου είδους λάθη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 04:27 Ο Mercury έγραψε: #4.329 23-07-13 04:27 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ρε παιδιά δε βγάζει νόημα η άσκηση.Κάνω προσομοίωση του πειράματος στο μυαλό μου και δε κάνει γ.α.τ. Υλικό σημείο μάζας 30 gr κινείται σε ευθύγραμμη τροχιά πάνω στον άξονα των x μεταξύ 2 σημείων Α,Γ Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Να δειχθεί ότι το υλικό σημείο κάνει γραμμική αρμονική ταλάντωση. Να υπολογίσω τη περίοδο. Μα δε θα κάνει όμως!Αφού το Μ θα κινείται και θα δέχεται πάντα δύναμη προς το Α ίση με 4 N τότε δε θα υπάρχει κάποια δύναμη να το αναγκάζει να γυρνάει προς το Γ.Δίκιο δεν έχω; Click για ανάπτυξη... Ψιλοάσχετο με την απορία σου,αλλά στο ίδιο "πνεύμα". Φαντάσου πως έχεις ένα σώμα που είναι ανάμεσα σε 2 ταλαντωτές(ελατήρια) με διαφορετική σταθερά k το καθένα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 09:43 Ο Dr.Quantum: #4.330 23-07-13 09:43 Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Xαχαχα,δε νομίζω :Ρ Κάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ τέτοιου είδους λάθη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 04:27 Ο Mercury έγραψε: #4.329 23-07-13 04:27 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ρε παιδιά δε βγάζει νόημα η άσκηση.Κάνω προσομοίωση του πειράματος στο μυαλό μου και δε κάνει γ.α.τ. Υλικό σημείο μάζας 30 gr κινείται σε ευθύγραμμη τροχιά πάνω στον άξονα των x μεταξύ 2 σημείων Α,Γ Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Να δειχθεί ότι το υλικό σημείο κάνει γραμμική αρμονική ταλάντωση. Να υπολογίσω τη περίοδο. Μα δε θα κάνει όμως!Αφού το Μ θα κινείται και θα δέχεται πάντα δύναμη προς το Α ίση με 4 N τότε δε θα υπάρχει κάποια δύναμη να το αναγκάζει να γυρνάει προς το Γ.Δίκιο δεν έχω; Click για ανάπτυξη... Ψιλοάσχετο με την απορία σου,αλλά στο ίδιο "πνεύμα". Φαντάσου πως έχεις ένα σώμα που είναι ανάμεσα σε 2 ταλαντωτές(ελατήρια) με διαφορετική σταθερά k το καθένα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 09:43 Ο Dr.Quantum: #4.330 23-07-13 09:43 Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ρε παιδιά δε βγάζει νόημα η άσκηση.Κάνω προσομοίωση του πειράματος στο μυαλό μου και δε κάνει γ.α.τ. Υλικό σημείο μάζας 30 gr κινείται σε ευθύγραμμη τροχιά πάνω στον άξονα των x μεταξύ 2 σημείων Α,Γ Σε κάθε σημείο Μ της τροχιάς του δέχεται από τα Α,Γ ελκτικές δυνάμεις με μέτρο: F1=8 (AM) kai F2=4 (MΓ) αντίστοιχα. Να δειχθεί ότι το υλικό σημείο κάνει γραμμική αρμονική ταλάντωση. Να υπολογίσω τη περίοδο. Μα δε θα κάνει όμως!Αφού το Μ θα κινείται και θα δέχεται πάντα δύναμη προς το Α ίση με 4 N τότε δε θα υπάρχει κάποια δύναμη να το αναγκάζει να γυρνάει προς το Γ.Δίκιο δεν έχω; Click για ανάπτυξη... Ψιλοάσχετο με την απορία σου,αλλά στο ίδιο "πνεύμα". Φαντάσου πως έχεις ένα σώμα που είναι ανάμεσα σε 2 ταλαντωτές(ελατήρια) με διαφορετική σταθερά k το καθένα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 23 Ιουλίου 2013 στις 09:43 Ο Dr.Quantum: #4.330 23-07-13 09:43 Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Nαι έτσι το έλυσα.Ανήγαγα το πρόβλημα σε κατάσταση με 2 ελατήρια με διαφορετική σταθερά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 03:33 Ο Dr.Quantum: #4.331 24-07-13 03:33 A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 04:57 Ο Dr.Quantum: #4.332 24-07-13 04:57 Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Μας έχει σε άσκηση ότι Δt είναι 10 ms.Αν είναι δυνατόν :Ρ Πόσα second είναι αυτά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alan Δραστήριο μέλος Ο Alan δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:04 Ο Alan έγραψε: #4.333 24-07-13 05:04 sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sec .Πολλά ,πολλά! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 05:12 Ο Dr.Quantum: #4.334 24-07-13 05:12 ...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
...κοίτα να δεις.Σα διάολος θα πηγαίνει αυτό με περίοδο 0,02 (τελικά) second! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.820 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 11:11 Ο Dias έγραψε: #4.335 24-07-13 11:11 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική (μου λέει ότι u>0), τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. Click για ανάπτυξη... 1) Στις ακραιες θεσεις υ = 0 2) Καλυτερα να θεωρεις την αρχικη φαση απο 0 ως 2π (και δεν χρειαζεσαι 2κπ). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 13:38 Ο Dr.Quantum: #4.336 24-07-13 13:38 Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αυτό με ενδιαφέρει...εγώ μέχρι στιγμής κάνω το εξής: Βάζω τον άγνωστο από αριστερά με όλο το τραίνο του,και δεξιά βάζω το άλλο μέρος ανεπεξέργαστο ακόμα.Μετά κοιτάω το συνημίτονο της γωνίας στα δεξιά για να δω ποιά λύση θα πάρω ,και μετά λύνω τη συγκεκριμένη ως προς τον άγνωστο,με 2κπ μέσα.Εσύ λες αντί σε αυτή τη φάση να έχω 2κπ,να έχω ορίσει απλά ότι θα είναι 0 εώς 2π για την αρχική φάση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 14:34 Ο Dr.Quantum: #4.337 24-07-13 14:34 Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury Επιφανές μέλος Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13.714 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 15:08 Ο Mercury έγραψε: #4.338 24-07-13 15:08 Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 24 Ιουλίου 2013 Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Georgiaaa_ friesnchocolate eftria Magigi Chrisphys BillyTheKid ck_chrysiis trifasikodiavasma GV221 Unboxholics Μήτσος10 jellojina Joji Corfu kitty Maynard BatGuin KonstantinosP jYanniss exotic xo Qwerty 0 userguest ioanna2007 suaimhneas Debugging_Daemon panosT436 bibliofagos Scandal bboys georgetherrr Ness sophiaa mir Than003 Vasilis125 synthnightingale sakplat iiTzArismaltor_ thepigod762 Nala Γατέχων vasilis2000 peter347 Sofos Gerontas chester20080 woasibe angela_k BiteTheDust Startx0 MR WHITE Panatha mono bill09876 Wonderkid Marel Chris180 Claire05 TheNorth estrela Marianna.diamanti love_to_learn carnage sotirislk ένας τυχαίος Lifelong Learner Jimpower Kate1914 phleidhs Chemwizard Mara2004 GeorgeKarag phoni Mary06 Lia 2006 Νομάρχης Γιώτα Γιαννακού PanosApo Ilovemycats27 Jesse_ Leo komm Anonymous1 giannis256 spring day Mewmaw Mariamar Pharmacist01 Kitana Vicky13 mitskification ΜΑΡΙΠΟΖΑ denjerwtithelwhelp Abiogenesis arko arapakos Marcos.Kis Nick_nt Alexecon1991 Physicsstudent anna05 katia.m Deneimaikala shezza94 Fanimaid123 το κοριτσι του μαη user-2 tsiobieman Alex53 Helen06 T C eukleidhs1821 VFD59 xrisamikol lepipini ioanna06 PanosBat rempelos42 koukdespoina2004 Antzie george777 User2350 qwertyuiop marioushi Nic Papalitsas menual oups Applepie eirinipap Jojo K ggl margik desp1naa walterrwhite JoannaVas ismember P.Dam. Χάρις penelopenick rosemary Steliosgkougkou the purge AnnaRd Signor Positivo onion cinnamongirl mister thenutritionist angies sophia<3 Peter Pan13 angeloskar Georgek7 tapeinoxamomilaki Ιωάννης1234 Praxis Mariahj Τρελας123 Sherlockina Παναρας DimitrisGk Ελεν giannhs2001 Idontknoww anakiriak@yahoo mpapa BlackBetty97 ager kost28 Eirinakiii8 Cat lady Marple χημεια4λαιφ Apocalypse Valeris Vask Ioanna98 ougka pougka GeorgePap2003 Johanna Mark bruh_234 augustine alpha.kappa Hermione granger constansn emilyfan85 2005 George.S Dion G. SlimShady Corn90 Meow Phys39 Nick0007 Nikoletaant Ameliak beckyy Rina Lathy Eleni: Specon elenaaa Αντικειμενικός Mariaathens panosveki Superhuman GStef Gewrgia! papa2g Σωτηρία antonis97 Georgekk Dora140303 vetas _Aggelos123 Κώστας 7708 Alexandros973 Cortes Katerinaki13 Jimmy20 igeorgeoikonomo KaterinaL thecrazycretan alexandra_ StavMed Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: Ελατήριο σταθερά k=100 N/m εξαρτάται από τη κορυφή και στο άλλο άκρο του είναι ενσωματωμένο ένα σώμα .Το σώμα ισορροπεί με το ελατήριο παραμορφωμένο κατά Δl=0,1 m. Φέρουμε το σώμα στη θέση φυσικού μήκους και το αφήνουμε.Να αποδείξω ότι κάνει α.α.τ Λοιπόν συμπεραίνω ότι Δl=Α.Άλλα όταν το σώμα θα είναι στη θέση φυσικού μήκους,η μόνη δύναμη που ασκείται είναι το βάρος το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο αφού παίρνω θετική φορά προς τη φορά απομάκρυνσης. Fελ=0 άρα ΣF= -mg. Τι κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Εφαρμόζεις Συνθήκη Ισορροπίας (ΣF=0) για την θέση ισορροπίας του σώματος. Τυχαία θέση: Αρχική Δημοσίευση από Dr.Quantum: A.A.T : Όταν για t=0 το σώμα βρίσκεται στην ακραία αρνητική(μου λέει ότι u>0),τότε το Φο μου βγαίνει ότι είναι π/2 ή - π/2. π/2 είναι στην ακραία θετική,άρα εγώ θα πάρω ως Φο τη -π/2 έτσι; Άκυρο...ξέχασα να βάλω και το 2κπ :Ρ Click για ανάπτυξη... Αν το u είναι μεγαλύτερο του μηδέν,τότε δεν βρίσκεται σε κάποια ακραία θέση,αλλά κάπου ενδιάμεσα. πληροφοριακά,όταν για t=0 είναι σε κάποια ακραία θέση,η αρχική φάση είναι είτε π/2 για +Α είτε 3π/2 για -Α. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum Δραστήριο μέλος Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 22:17 Ο Dr.Quantum: #4.339 24-07-13 22:17 Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 215 216 217 218 219 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 299 Επόμενη First Προηγούμενη 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 217 από 299 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Δε μπορώ να βρω το πλάτος ταλάντωσης.Δοκίμασα με ενέργειες άλλα καταλήγω ότι Α=0,1 που νομίζω δεν ισχύει,κάτι θα κάνω λάθος Στο σχήμα η σταθερά ελατηρίου είναι k=200 N/m και στο σώμα m1 που ισσοροπεί εξαρτάται και 2ο σώμα m2. m1=m2=1kg Nα βρεθούν: 1.Η περίοδος 2.Να γράψετε την εξίσωση που δίνει την τάση του νήματος που συνδέει m1,m2 με το χρόνο 3.Το ρυθμό μεταβολής της βαρυτικής δυναμικής ενέργειας του συστήματος m1,m2 όταν περνούν από τη θέση ισορροπίας. Σχήμα: |-/|/|/|/|/|/|/|Ο---Ο όπου Ο είναι τα σώματα και /|/| το ελατήριο.Όλο αυτό άλλα φανταστείτε το κάθετο,να κρέμεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stavri_ Τιμώμενο Μέλος Η Stavri_ δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4.688 μηνύματα. 24 Ιουλίου 2013 στις 23:19 Η Stavri_ έγραψε: #4.340 24-07-13 23:19 Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θες να βρεις το πλάτος της ταλάντωσης αφού κόψεις το νήμα που συνδέει τα δύο σώματα αν κατάλαβα καλά;;; Αν λες αυτό ,βγαίνει Α= 0,05 m Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.