Ξαναλεω, οταν επιλεγατε την κωδικη αλυσιδα δεν τσεκαρατε ολες τις ATG? Δεν μετρησατε απο καθε ATG αν σας βγαινουν 8 κωδικονια; Δεν προσεξατε οτι ηταν κοντα και μετρησατε και απο τις 2 αυτες; Αφου τα κανατε ολα αυτα μετα δεν σας πηγε το μυαλο; Αυτο ειναι κλασικη απροσεξια. Λιγη ευθυνη δεν βλαπτει. Ειμαι σιγουρος πως το 0.1% απο ολους του εφταιξε η ασκηση.
Ένα παραλήρημα από αναπόδεικτες προτάσεις.
Η άλλη λύση είναι προϊόν απροσεξίας, μόνο και μόνο επειδή έτσι νομίζεις/μαντεύεις/αισθάνεσαι.
Προτρέπεις ένα ολόκληρο μαθητικό κοινό να αποδεχτεί τα όσα λες de facto, επειδή έτσι σου αρέσουν και επειδή αισθάνεσαι μια αβάσιμη σιγουριά.
Συγγνώμη αν φαίνομαι ερειστικός, αλλά η απολυτότητα και το παράλογο με νευριάζουν.
ΚΑΝΕΝΑΝ δεν ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφερει ΠΩΣ ο μαθητης εφτασε σε αυτη τη λυση (απο απροσεξία, απο βλακεία, ενσυνείδητα).
ΤΟ ΜΟΝΟ π πρεπει να μας ενδιαφερει ειναι Η ΙΔΙΑ η λυση.
και αν συμφωνησουν ολα τα βαθ κεντρα θα παρει 2-3 μοναδες και η αλλη απαντηση.
Τουλάχιστον γελοία λύση.
Ή θα ναι σωστό και θα πάρει όλες τις μονάδες ή θα ναι λάθος και δε θα πάρει μονάδες.
Διαβάθμιση τίθεται ως προς το πόσο σωστή είναι η απάντησή σου, ως προς το ποιες προκείμενες έχεις γράψει, όχι ως προς το πόσο λάθος δεν είναι η απάντηση.
-
Γενικό σχόλιο και σταματάω εδώ επειδή δώσαμε αρκετή σημασία:
Δε θεωρώ καθόλου τυχαίο που η μισή Ελλάδα κατάφερε να διαβάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το διαγώνισμα και να μη δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή τη φράση.
Αν ήταν ένα μεμονωμένο λάθος που έγινε απο 2-3 θα λεγα οκ, απροσεξία. Αν όμως αυτό γίνεται σε τεράστια κλίμακα, όταν μάλιστα σε άλλα ερωτήματα με εξίσου κρυμμένες πληροφορίες δεν έγινε τίποτα, τότε πρέπει να υπάρχουν σαφή αίτια.
Εγώ πιστεύω πως οι περισσότεροι μαθητές, βλέποντας το "παραπάνω τμημα" ταύτησαν τη φράση αυτή με το δομικό γονίδιο της πρώτης πρότασης. Εξέλαβαν δηλαδή τη φράση αυτή ως μέσο συνοχής μεταξύ των προτάσεων. Όταν χρησιμοποιούνται αντωνυμίες και επιρρήματα προκειμένου να αντικαταστήσουν το νόημα μιας άλλης φράσης, συνήθως οι λέξεις αυτές ξεχνιούνται για να επανέλθει στο μυαλό το αρχικό νόημα που ήταν να αντικατασταθεί.
Κάτι τέτοιο νομίζω ότι έγινε και δω.
Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα.