Υπάρχει πολύ κακός μια λάθος λογική στο μυαλό των μαθητών τα τελευταία χρόνια και χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο...Μέσα εκεί ήμουν και εγώ βέβαια..αυτή η λογική δεν "γεννήθηκε" δυστυχώς τώρα..
-"Αν τα θέματα που πέφτουν κάθε χρόνια είναι στην "φροντιστηριακή" λογική όλα μέλι γάλα, αλλιώς είναι δύσκολα, τέλος..."
Η Φροντιστηριακή λογική έχει χαλάσει και χαλάει σε βάθος χρόνου τόσο το σύστημα όσο και την κρητική σκέψη των μαθητών. Στα φετινά θέματα που ήταν 100% εκτός αυτής της λογικής, τόσο ο φροντιστηριακός καθηγητής τόσο και ο μαθητής θα τα χαρακτηρίσουν δύσκολα..Δυστυχώς σε ένα σύστημα που λειτουργεί έτσι, θα τα κρίνει ο καθένας δύσκολα.Στο υπουργείο πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει αν αλλάξουν κατεύθυνση, να θέλουν να αλλάξουν αυτή την νοοτροπία και όχι να την στηρίζουν γιατί με θέματα σαν τα φετινά αυτό κάνουν..
Με αποτέλεσμα εν έτη 2013 παιδιά να κάνουν φροντιστήρια μέχρι και στα πανεπιστήμια γιατί άπλα θέλουν μασημένη τροφή και δεν έχουν μάθει να λειτουργούν με το δικό τους μυαλό.Σε ένα πανεπιστήμιο που σε ένα 3μήνο έχεις ύλη σε όγκο τουλάχιστον 20φόρες αυτή του λυκείου, χωρίς να έχεις τον καθηγητή να σου έχει λύσει ποτέ ασκήσεις και να παραδίδει με απλά παραδείγματα την ύλη του...
Όσο για τα θέματα...Τα Γ&Δ σε οδηγούν ζητώντας σου αν αποδείξεις διάφορα πράγματα που αν τα χρησιμοποιούσες πήγαινες καρφί εκεί που ήθελες...Δύσκολα-Εύκολα δεν χρειαζόταν πάντως να ξεκινήσεις από το 0 πάντως, περισσότερο υπομονή και εμπιστοσύνη στο εαυτό σου θέλανε(που δεν έχουν οι περισσότεροι μαθητές λόγο της φροντιστηριακής λογικής)...Για το Β...Πραγματικά από τα δυσκολότερα 2α θέματα και κατά την άποψη μου το "δύσκολο" των φετινών θεμάτων...Γενικά δεν μπορείς να πεις ότι έγραφες άνετα "τόσο", γιατί την ώρα των εξετάσεων παίζουν παράγοντα πολλά πράγματα και το βασικό η πίεση του χρόνου...
Ξέφυγα γενικός αλλά αυτή είναι η άποψη μου...Καλή δύναμη παιδιά άντε να καθαρίσει το μυαλό σας, τα καλύτερα έρχονται....