Ας τα πάρω με τη σειρά:
Το θέμα 1α σε εμάς ήθελε λίγο τύχη, καθώς έπρεπε κάποιος να ξέρει πώς σπάει μία βάρκα, έτσι ώστε να πάρει τις κατάλληλες συνθήκες στις εξισώσεις κυμάτων. Προσωπικά, δεν το ήξερα οπότε και δεν έλυσα το συγκεκριμένο υποερώτημα.
Το 1β απεναντίας μού βγήκε, σχετικά γρήγορα (η δικαιολόγηση του μηδενικού συνολικού έργου της τριβής μού πήρε λίγη ώρα και το καθαρό αναλυτικό γράψιμο).
Το 2α, μάλλον πρέπει να έχω κάνει κλασσική Ναυσικιστική κουφή λύση, καθώς πήρα ολοκλήρωμα, παρότι μάς έδινε γραμμική σχέση (πράγμα το οποίο σήμαινε τη σταθερότητα του λόγου οποιονδήποτε διαδοχικών snell). Guess what! Δεν προχωρούσε το ολοκλήρωμα! Στο τέλος την παράτησα και επανήλθα το τελευταίο 5λεπτο γράφοντας τη σκέψη για τη γραμμική σχέση και τους διαδοχικούς snell δίχως όμως εφαρμόζοντας καμμία πράξη. Οπότε υποψιάζομαι πως "έφυγε" κι αυτό.
Το 2β υπήρχε απλώς για να πάρουν όλοι μονάδες (άντε και για να διαπιστώσεις αν μετά από 7 μήνες στη Γ'Λυκείου μπορείς να βρίσκεις αρχικές φάσεις στις ηλεκτρικές ταλαντώσεις). Απλό, χρονοβόρο, δεν έχω κάτι να σχολιάσω.
3α. ΘεΪκό. Το καλύτερο όλων των υπολοίπων. Στο εξεταστικό κέντρο που έδωσα βέβαια δε φάνηκε να το έχουν λύσει πολλοί, οι περισσότεροι αναρωτιόντουσαν μόλις τους εξήγησα πώς το έλυσα γιατί κάτι να εκτελεί σπειροειδή κίνηση και όχι ομαλή κυκλική...Θέλω να πιστεύω ότι η αντίδρασή τους ήταν αποτέλεσμα των απείρων ασκήσεων σε στυλ πανελληνίων στις οποίες κλασικά ένα σώμα εκτελεί ΟΚΚ με σταθερή κεντρομόλο. Anyway.
3β.ι.Απλό. Έκανα λάθος τον όγκο του δίσκου (

Εύγε μου! )
3.β.ιι. Ακόμη πιο απλό. Τόσο απλό που μού φάνηκε πολύ απλό για να είναι αληθινό και απλώς το....παράτησα

Πειραματικό μέρος:
Πράξεις, Πράξεις. Πράξεις, Πράξεις. Χρονοβόρο σε βαθμό τσαντίλας. Το δε τελευταίο μέρος δεν κατάλαβα καν γιατί να το έχει ένας πανελλήνιος φυσικής. Είχα εκνευριστεί με τις προσθέσεις και τους πολλαπλασιασμούς σε σημείο που έγραψα: "εφαρμόζουμε τους δοθέντες τύπους και βρίσκουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα". Αποθέωσις!
Συμπέρασμα: Θα μπορούσε να είναι και καλύτερο το αποτέλεσμα (τα περισσότερα χαμένα μόρια ήταν μπούρδες). Μού έκανε δυσάρεστη εντύπωση το ότι η γενική ήταν παντελώς απούσα. Νόμιζα ότι η εξεταστέα ύλη ήταν Φυσική Γενικής και Κατεύθυνσης. Τέλος πάντων. Θα δείξει. Ακούω σχόλια, (δέχομαι μούτζες σε χονδρική για το 2α) από τους υπολοίπους συμμετέχοντες, περιμένοντας εντυπώσεις