[2025] Προβλέψεις για το θέμα της Έκθεσης!

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9.816 μηνύματα.
μέσα εναλλακτικής μεταφοράς συγκεκριμένα το πατίνι because why the fuck not

ck_chrysiis

Νεοφερμένο μέλος

Η Χρυσηίς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 77 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9.816 μηνύματα.

Pyotr_Krasnov

Νεοφερμένο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Εναρξη

Ολα ειναι πιθανα, αλλα το πιο πιθανο ειναι η επιστιμη πιστευω. Δηλαδη πιστευω οτι αν επεφτε κατι θα ειχε να κανει σχεση με αυτο, ρολος επιστημονα κτλ, καλο θεμα και ειναι ωραιο γιατι ουσιαστικα συνδεει ολα τα θεματα (πολεμο, ειρηνη, τεχνητη νοημοσυνη που ειναι επικαιρα θεματα). Και γενικως, εφοσον βαλαν περυσι αυτο με τα ταξιδια ισως να μας πανε για τεχνολογια.. :playboy:

Μήτσος10

Διάσημο μέλος

Ο Μήτσος10 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2.690 μηνύματα.
Ο καζαμιας μου λέει:

1)Οπαδικη Βία
2)Ηθικη κρίση
3)Κοινωνικός αποκλεισμός

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.125 μηνύματα.

Indecisive2

Νεοφερμένο μέλος

Ο Indecisive2 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 53 μηνύματα.
Παραμονή πανελληνίων, έμειναν λιγότερες από 24 ώρες

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.405 μηνύματα.

Ρώτησαν το Chat GPT τα πιo S.O.S θέματα που θα «πέσουν» στην έκθεση και αυτό ευλόγησε τα γένια του:

Τι πρόβλεψε:

Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση

(Νομίζω όμως ότι αποφεύγουν τα επίκαιρα και πολυσυζητημένα θέματα)

1748529989498.png

Τελευταία επεξεργασία:

thecrazycretan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thecrazycretan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης και μας γράφει από Σπάρτη (Λακωνία). Έχει γράψει 205 μηνύματα.
Αθλητισμός (κάτι με οπαδική βία) , ή το Πόλεμος-Ειρήνη.
Ότι και να μπει , Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν αύριο !!!

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 578 μηνύματα.
Εγώ λέω:
-> Συλλογική και ατομική ευθύνη / θεσμοί και εμπιστοσύνη
-> Περιβάλλον / κλιματική αλλαγή / φυσικές καταστροφές
-> Κρίση αξιών / δικαιοσύνη / κοινωνική ευαισθησία
-> Τεχνητή νοημοσύνη

GIANCHRIS

Νεοφερμένο μέλος

Ο GIANCHRIS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Κατ΄αρχήν καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά! Ως γονέας παρακολουθώ τις φετινές πανελλήνιες χωρίς προσωπικό ενδιαφέρον (τα παιδιά μου πέρασαν στο πανεπιστήμιο πέρυσι), ωστόσο η αγωνία και η έντασή των εξετάσεων είναι ακόμη νωπή για εμένα. Ως προς την νεοελληνική γλώσσα αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι αυτό που έχει σημασία είναι εάν το θέμα θα είναι προβλέψιμο (δηλαδή από αυτά που έχουν ''δουλευτεί'' στα σχολεία και στα φροντιστήρια) ή όχι. Το περσινό θέμα θεωρητικά ήταν εύκολο, επιπέδου γυμνασίου ίσως και όχι λυκείου, όμως ακριβώς για τον λόγο αυτό ήταν απρόβλεπτο και, για τον λόγο αυτό επίσης, τελικά αποδείχτηκε δύσκολο (οι επιδόσεις του 2024 ήταν χειρότερες από του 2023 όπου το θέμα ήταν υποτίθεται πιο δύσκολο [ φεμινισμός] αλλά προβλέψιμο ). Επομένως ένα θεωρητικά εύκολο αλλά απρόβλεπτο θέμα μπορεί στην πράξη να αποδειχτεί πιο δύσκολο από ένα θεωρητικά δύσκολο αλλά προβλέψιμο. Αν έχει κάποια αξία η γνώμη μου συμβουλεύω τα παιδιά στην περίπτωση που πέσει και αύριο απρόβλεπτο θέμα (που το απεύχομαι) να το χειριστούν ως εξής: α) να κρατήσουν την ψυχραιμία τους , β) να μην προσπαθήσουν να το προσεγγίσουν χρησιμοποιώντας έτοιμα σχήματα από άλλα άσχετα θέματα τα οποία μπορεί να έχουν διδαχθεί γιατί ίσως κινδυνεύσουν να θεωρηθούν εκτός θέματος, γ) να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους δημιουργικά αλλά πειθαρχημένα (όχι αχαλίνωτα), δ) να επιστρατεύουν τις ευρύτερες γνώσεις της γενικής παιδείας τους (πέρα από πιθανές έτοιμες φόρμες του φροντιστηρίου όπως προανέφερα). Ψυχραιμία, αισιοδοξία και καλή επιτυχία και πάλι!

Vasiliis

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Κατ΄αρχήν καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά! Ως γονέας παρακολουθώ τις φετινές πανελλήνιες χωρίς προσωπικό ενδιαφέρον (τα παιδιά μου πέρασαν στο πανεπιστήμιο πέρυσι), ωστόσο η αγωνία και η έντασή των εξετάσεων είναι ακόμη νωπή για εμένα. Ως προς την νεοελληνική γλώσσα αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι αυτό που έχει σημασία είναι εάν το θέμα θα είναι προβλέψιμο (δηλαδή από αυτά που έχουν ''δουλευτεί'' στα σχολεία και στα φροντιστήρια) ή όχι. Το περσινό θέμα θεωρητικά ήταν εύκολο, επιπέδου γυμνασίου ίσως και όχι λυκείου, όμως ακριβώς για τον λόγο αυτό ήταν απρόβλεπτο και, για τον λόγο αυτό επίσης, τελικά αποδείχτηκε δύσκολο (οι επιδόσεις του 2024 ήταν χειρότερες από του 2023 όπου το θέμα ήταν υποτίθεται πιο δύσκολο [ φεμινισμός] αλλά προβλέψιμο ). Επομένως ένα θεωρητικά εύκολο αλλά απρόβλεπτο θέμα μπορεί στην πράξη να αποδειχτεί πιο δύσκολο από ένα θεωρητικά δύσκολο αλλά προβλέψιμο. Αν έχει κάποια αξία η γνώμη μου συμβουλεύω τα παιδιά στην περίπτωση που πέσει και αύριο απρόβλεπτο θέμα (που το απεύχομαι) να το χειριστούν ως εξής: α) να κρατήσουν την ψυχραιμία τους , β) να μην προσπαθήσουν να το προσεγγίσουν χρησιμοποιώντας έτοιμα σχήματα από άλλα άσχετα θέματα τα οποία μπορεί να έχουν διδαχθεί γιατί ίσως κινδυνεύσουν να θεωρηθούν εκτός θέματος, γ) να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους δημιουργικά αλλά πειθαρχημένα (όχι αχαλίνωτα), δ) να επιστρατεύουν τις ευρύτερες γνώσεις της γενικής παιδείας τους (πέρα από πιθανές έτοιμες φόρμες του φροντιστηρίου όπως προανέφερα). Ψυχραιμία, αισιοδοξία και καλή επιτυχία και πάλι!
Θυμάμαι το ΣΟΟΚΚΚΚ που είχα πάθει όταν είδα τα θέματα στην έκθεση. Μπορεί σ'αυτο να ευθύνεται ότι ήρθα για πρώτη φορά επαφή με τις πανελλήνιες, αλλά μέσα μου έλεγα ότι ήταν τελείως άκυρο το θέμα που έπεσε . Αυτό με στοίχησε πάντως στην περίληψη άσχημα.
Πιστεύω ότι θα πέσει αντίστοιχα με πέρσι κάτι απρόβλεπτο, ενδεχομένως λίγο πιο δύσκολο όμως ,αφού τα τελευταία χρόνια ο Μ.Ο. της γλώσσας είναι σχετικά υψηλός

Τελευταία επεξεργασία:

GIANCHRIS

Νεοφερμένο μέλος

Ο GIANCHRIS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Τελικά έπεσε θέμα και δύσκολο (τουλάχιστον πιο δύσκολο από του 2024) και απρόβλεπτο! Μάλιστα όταν ακούω παιδιά να λένε ότι το συγκεκριμένο θέμα ήταν εύκολο ανησυχώ περισσότερο γι΄αυτά (αν κάποιος δεν κατάλαβε ούτε ότι το θέμα που είχε μπροστά του ήταν δύσκολο, τότε τι μπορεί να έχει γράψει;). Αντίθετα αν κατάλαβε ότι ήταν δύσκολο τότε κάτι μπορεί να έχει γράψει. Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύω όσους έγραψαν να μην κοιτάξουν ενδεικτικές απαντήσεις ούτε φροντιστηρίων, ούτε της Επιτροπής Εξετάσεων, τουλάχιστον όχι πριν τελειώσουν οι Πανελλήνιες για να μην επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία τους για τα επόμενα μαθήματα. Για να μην πω ότι καλύτερα θα ήταν να μην κοιτάξουν καμία απάντηση σε κανένα μάθημα πριν ανακοινωθούν οι βαθμοί ( προσωπικά το μακρινό 1991 που έδωσα εξετάσεις κοίταξα τις απαντήσεις αφού ανακοινώθηκαν οι βαθμοί, εκεί κατά τις 20 Ιουλίου [ τότε έβγαιναν εκείνες τις εποχές οι βαθμοί]). Όπως και να έχει εύχομαι στους διαγωνιζόμενους καλά αποτελέσματα για την νεοελληνική γλώσσα και καλή επιτυχία στα επόμενα μαθήματα!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το e moji παρείσφρησε στο κείμενο μου από τον ''δαίμονα του πληκτρολογίου''. Ερωτηματικό υπήρχε κανονικά στην θέση του

Χρήστες Βρείτε παρόμοια