Brightside:)
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Soleado Febrero ~
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νεοφερμένο μέλος

cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν εισαι καλος μαθητης και εχεις και καλους καθηγητες δεν θα χρειαστει το φροντηστηριο![]()
Αν βρεις καλούς καθηγητές σε πάνω από το 1/5 των μαθημάτων στο Λύκειο τότε ναι

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Αν εισαι καλος μαθητης και εχεις και καλους καθηγητες δεν θα χρειαστει το φροντηστηριο![]()
Εσύ δεν ήσουν που έγραψες σε κάποιο άλλο ποστ ότι μπήκες στο Πειραματικό? Άρα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα από άποψη καθηγητών. Και ο αδερφός μου πάει σε Πειραματικό, οπότε ξέρω.

Νεοφερμένο μέλος

Εεε ναι γι'αυτο δεν αγχωνομαι και πολυΕσύ δεν ήσουν που έγραψες σε κάποιο άλλο ποστ ότι μπήκες στο Πειραματικό? Άρα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα από άποψη καθηγητών. Και ο αδερφός μου πάει σε Πειραματικό, οπότε ξέρω.![]()

jj!
Τιμώμενο Μέλος

1.) Λιγότερα μαθήματα (4, αντί για 6)
2.) Επιστροφή στις δέσμες, τις οποίες θεωρώ καλύτερες από τις κατευθύνσεις

3.) Μετράει ο βαθμός και των τριών τάξεων, οπότε ο μαθητής δε θα τα φορτώνει στον κόκορα τις 2 πρώτες χρονιές και μετά θα φορτσάρει.
Όλοι σας λέτε να αλλάξει το σύστημα, αλλά όταν τελικά έρχονται οι αλλαγές λέτε ότι προετοιμάζονται ρομποτάκια που μόνο θα διαβάζουν. Μέγα λάθος... Αν η γενιά του '98 και έπειτα γράψει εκεί που δε γράφει μελάνι τα φροντιστήρια, τα θέματα των πανελλαδικών θα είναι σαφώς ευκολότερα απ' ό,τι τώρα, που η επιτροπή εξετάσεων θεωρεί δεδομένο το φροντιστήριο της Γ' Λυκείου.
Μην σκέφτεστε με αυτό που ΘΑ γίνει, σύμφωνα με τη λογική, αλλά αυτό που θα μπορούσε να γίνει αν άλλαζε ο τρόπος σκέψης των μαθητών.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Εγώ δεν ξέρω μαθητή που μόλις άκουσε "Πανελλαδικές" δεν σκέφτηκε φροντιστήρια. Εκτός και αν μιλάμε για άτομο που η οικογένειά του αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
jj!
Τιμώμενο Μέλος

Ξέρεις εμέναTζέι να προσθέσω κάτι.
Εγώ δεν ξέρω μαθητή που μόλις άκουσε "Πανελλαδικές" δεν σκέφτηκε φροντιστήρια. Εκτός και αν μιλάμε για άτομο που η οικογένειά του αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Ναι το ξέρω την άποψη που έχεις περί του θέματος.Αλλά όποιον ρωτάω που πρόκειται να μπει 1η για φροντιστήρια λέει και΄γω κοιτάω σαν ούφο.Ξέρεις εμένα![]()

Nikos Sitys
Πολύ δραστήριο μέλος

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Μάνα εκπαιδευτικό έχω και το συζητούσε με τη Μαθηματικό του Λυκείου και έχει αντίθετη άποψη.Μην ακουτε φημες , μεχρι στιγμης εχω ρωτησει καθηγητες απο το λυκειο που πηγαινα παλια , ολα θα παραμεινουν ως εχουν.

Θα δούμε. Άκουσα ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στις 27.8. Τώρα,θα δούμε.

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

1. Το 50% των θεμάτων θα τα βάζουν οι καθηγητές. Ευνόητο το πόσο προβληματικό θα είναι κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη και ότι αυτό θα ισχύει και για τα ιδιωτικά σχολεία.
2. Τα παραπάνω ισχύουν και για τη βαθμολογία Α-Β' λυκείου.
Και φυσικά, θεωρώ εντελώς απίθανο να παραμείνει ίδια σε ποσότητα η ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, εφόσον αυτά μειώνονται σε 4.
timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος

Προφανώς αν γίνει κάτι τέτοιο η ύλη θα είναι και απτην Α, Β, Γ λυκείουΣτα αρνητικά συγκαταλέγονται και τα 2 εξής:
1. Το 50% των θεμάτων θα τα βάζουν οι καθηγητές. Ευνόητο το πόσο προβληματικό θα είναι κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη και ότι αυτό θα ισχύει και για τα ιδιωτικά σχολεία.
Και φυσικά, θεωρώ εντελώς απίθανο να παραμείνει ίδια σε ποσότητα η ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, εφόσον αυτά μειώνονται σε 4.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Το πρώτο εμένα καλό μου φαίνεται.Στα αρνητικά συγκαταλέγονται και τα 2 εξής:
Σκέψου η επιτροπή που θα βάζει τα θέματα να΄χει ορέξεις με αυτές που είχε φέτος.

Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει.
Μα τι καλά.Προφανώς αν γίνει κάτι τέτοιο η ύλη θα είναι και απτην Α, Β, Γ λυκείου

cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προφανώς αν γίνει κάτι τέτοιο η ύλη θα είναι και απτην Α, Β, Γ λυκείου
Δε νομίζω ότι γίνεται αυτό, εκτός κι αν τα μπερδέψουν πάρα πολύ. Η Ιστορία Κατεύθυνσης Γ', για παράδειγμα, δεν έχει αντιστοιχία στη Β' και στη Α', ενώ στην Α' δεν υπάρχουν καν τα Λατινικά. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για τα ΑΕΠΠ, ΑΟΔΕ και αρκετά άλλα μαθήματα.
Το πρώτο εμένα καλό μου φαίνεται.
Σκέψου η επιτροπή που θα βάζει τα θέματα να΄χει ορέξεις με αυτές που είχε φέτος.
Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει.
Ναι αλλά και ορέξεις να χει η επιτροπή, όλοι θα λύσουν τα ίδια θέματα. Αν στο ένα σχολείο οι καθηγητές έχουν ορέξεις ίδιες με την επιτροπή, σε άλλο τους βάζουν υπερβολικά εύκολα και σε ένα τρίτο έχει διαρρεύσει μέρος των θεμάτων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τι γίνεται?
jj!
Τιμώμενο Μέλος

Για τη Γ': "Οι γραπτές απολυτήριες εξετάσεις στη Γ΄ τάξη του Γενικού Λυκείου
διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν τα μαθήματα της Νέας Ελληνικής
Γλώσσας και Λογοτεχνίας, των Θρησκευτικών, της Ιστορίας, της Ξένης
Γλώσσας και τρία (3) από τα μαθήματα της επιλεχθείσας Ομάδας
Προσανατολισμού, σε θέματα που είναι κοινά για όλα τα τμήματα του ίδιου
σχολείου και ορίζονται ως εξής: αα) κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση από
τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και ββ) κατά ποσοστό 50%, από
τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο
διδάσκοντα".
Ειδικότερα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: "Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
διεξάγονται, μετά την απόλυση του μαθητή από το Λύκειο, σε πανελλαδικό
επίπεδο με θέματα που προκύπτουν: α) κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση από
τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και β) κατά ποσοστό 50%, από
κεντρική επιτροπή εξετάσεων. Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια
εκπαίδευση μπορούν να επαναλαμβάνονται κατά το ίδιο σχολικό έτος, με
απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν ειδικά
αιτιολογημένης γνώμης του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων".
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Maraki4you
Νεοφερμένο μέλος

Το βλαμμένο ρωτάει: Η απαλλαγή από τα Θρησκευτικά ισχύει ε;
εδω μπορει να δινουμε και τα θρησκευτικα με τραπεζα θεματων!!!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.