Εγώ έγραψα πως είναι νηστικός (αφού το έλεγε), πως πήγε ακάλεστος, πως θέλαν να τον διώξουνε και χίλια άλλα δυο. Εφτιαξα μια τόσο ωραία ιστοριούλα εντελώς άσχετη με την πραγματικότητα στο άγνωστο, που είμαι σίγουρος πως θα φτιάξω το κέφι του διορθωτή (ή της διορθώτριας)

Είμαι καταχαρούμενος γιατί έγραψα κοντά στο 13, παρά το άθλιο άγνωστο, 13 δεν είχα γράψει ποτέ στο Λύκειο ως πρωτοδεσμίτης που ήμουν το 1985 κάναμε μόνο σε Α και Β λυκείου Αρχαία. Με αφορμή τις πανελλαδικές που έδωσα στην ηλικία που είμαι, πήρα μια ιδέα για τον Πλάτωνα, για τον Αριστοτέλη, για την φιλοσοφία, για την ελληνική ποίηση και το ελληνικό διήγημα και για σημαντικά ιστορικά γεγονότα που ουδέποτε είχα φανταστεί ότι είχαν συμβεί....
Όσο για τη φίλη που λέει κάπου πως "δεν φημίζεται η θεωρητική για τα μυαλά της", προφανώς θεωρώντας ότι οι θετικές επιστήμες έλκουν "μυαλά", να της πω πως εγώ, άριστος μαθητής στο Λύκειο τότε, με 17 αρια στις Δέσμες σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία , πτυχιούχος Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακό κλπ κλπ κλπ, τώρα στα "γεράματα" που με έπιασε η ζέση να σπουδάσω Κοινωνιολογία και να δώσω Πανελλήνιες με την Θεωρητική (terra incognita για μένα ), με το ζόρι κατάφερα να γράψω ένα 13 αρι στα Αρχαία (και είμαι και καταχαρούμενος) και αμφιβάλλω αν ξεπέρασα το 16 στη Λογοτεχνία και στην Ιστορία. Τυχαίο, δεν νομίζω! Μια χαρά μυαλά έχει και θεωρητική, κοφτερά-κοφτερά.Αυτοί που ελέγχουν το εκπαιδευτικό σύστημα ίσως δεν έχουν , 26 χρόνια μετά το βρίσκω ολόιδιο!