Καλησπέρα!
Έδωσα κι εγώ σήμερα,τα θέματα σε γενικές γραμμές μου φάνηκαν βατά και κυρίως κατανοητά. Μπορεί ο όρος "αυτομόρφωση" να ήταν άγνωστος στους περισσότερους (κάουντ μι ιν

), αλλά με το κείμενο νομίζω ότι σχηματίζαμε πλήρη αντίληψη του τί εννοεί. Τώρα όσον αφορά στις ασκήσεις,μου έκανε εντύπωση που ζήταγε περίληψη σε 100-120 λέξεις,αντί του συνηθισμένου 80-100 που δίνουν όλα αυτά τα χρόνια,δεδομένου οτι το κείμενο δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο. Μάλλον μικρό θα έλεγα.
Η ανάπτυξη της παραγράφου κι οι λεξιλογικές ήταν οκ, εγώ έχασα τον τρόπο ανάπτυξης της παραγράφου γιατί κόλλησα στη σύγκριση που έκανε, ενώ σκεφτόμουν ότι μπορεί να είναι κι αιτιολόγηση...η εκφώνηση όμως έλεγε "τον τρόπο ανάπτυξης" και όχι "τους τρόπους", κι έτσι επέλεξα τον λάθος...

Κατα τ' άλλα τα στοιχεία του επιστημονικού λόγου ήταν αιφνιδιαστική ερώτηση, ευτυχώς όμως λίγο αν είχες μια ιδέα τα βγαζες. [πχ αν μου βάζαν τα στοιχεία του στοχαστικού δοκιμίου θα καθόμουν να το κοιτάω

]
Το θέμα της έκθεσης για μένα είχε ήταν λίγο γενικό, και τα γενικά θέματα πάντα κρύβουν κινδύνους (εκτός θέματος κτλ). Εγώ συγκρεκριμένα είχα πρόβημα με τον χρόνο γιατί χτύπησε το κουδούνι 10 λεπτά νωρίτερα απ ότι υπολόγιζα [είχαν κάνει λαθος στον πίνακα κι είχαν γράψει 'χρόνος αποχώρησης 11:30' ενώ τα πήραν 11:20], οπότε βρέθηκα ξαφνικα να γράφω σαν τρελή το δεύτερο σκέλος της έκθεσης,και γενικά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί δεν πρόλαβα να γράψω όσα ήθελα. Επίσης παραλίγο μέσα στον πανικό να παραδώσω το γραπτό που έλεγε πάνω απ την έκθεση "ΤΙΤΛΟΣ" με μολύβι,γιατί το χα σημειώσει να μην το ξεχάσω,αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε κι αυτό το φιάσκο

. Την πρώτη φορά πάντως που χα δώσει είχα βγει πολύ πιο ευχαριστημένη, βέβαια με ένα μάθημα σαν την έκθεση ποτέ δεν μπορείς να σαι σίγουρος για τίποτα.
Τώρα όπως όλοι θα σας πούνε "κοιτάμε μπροστά", 1 έφυγε, 5 μένουν - οι διακοπές είναι κοντααααααα