Ευχαριστώ! Περιμένω ένα 18 btw στην έκθεση.
Δεν ξέρω την εμπειρία που είχες εσύ, αλλά ξέρω άτομα από το σχολείο μου που δε θα έβγαζαν καν νόημα από το κείμενο, θα είχαν ήδη χαθεί από την πρώτη παράγραφο, το Σ-Λ θα το έβαζαν στην τύχη (όπως κ έκανε ένας συμμαθητής μου, με τον οποίο μιλήσαμε πριν λίγο), κ δε θα μιλήσω για τρόπο ανάπτυξης και νοηματική σχέση των διαρθρωτικών λέξεων. Τα συνώνυμα και αντώνυμα έβγαιναν, όπως και η παθητική φωνή, αρκεί να ήξερε κανείς τι είναι η παθητική φωνή (κυρίως για τους σκράπες της θετικής και των όπλων το λέω). Βγαίνοντας έξω, είδα αρκετούς θετικούς (και μερικούς καλούς μαθητές μάλιστα) να ρωτάνε την καθηγήτρια απ'το φροντιστήριο ποια ρήματα της παραγράφου ήταν παθητικής φωνής (

). Αυτό και μόνο δείχνει την αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος, αν σκεφτεί κανείς ότι παθητική φωνή κάνουμε για πρώτη φορά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού. Στην έκθεση όλοι φαντάζομαι είχαν ιδέες, αλλά δε νομίζω κάποιος που δεν ασχολήθηκε όλη τη χρονιά να ήξερε πώς να τις αναπτύξει σωστά. (αναφέρομαι σε 100% σκράπες, που δε θέλουν να περάσουν πουθενά κ τα είχαν όλα γραμμένα όλη τη χρονιά)