nPb, σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με αυτά που λες, αν και έχω κάποιες ενστάσεις.
Καλημέρα!

Σε κάθε περίπτωση θέλω να πω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική άποψη και οπτική απέναντι σε καθημερινά πράγματα της ζωής. Εσύ μπορεί να αντιλαμβάνεσαι με έναν Α τρόπο τα πράγματα και ο συνάνθρωπός σου με έναν Β τρόπο, όπου Α διάφορο του Β. Συνεπώς, εδώ μιλάμε για δικαίωμα στην διαφορετική άποψη και στην διαφορετικότητα. Αυτό το δικαίωμα στις μέρες μας έχει καταστρατηγηθεί στο όνομα της "επανάστασης" και της δήθεν αριστερίζουσας δημοκρατίας με δεξιά συστήματα ελέγχου. Κανείς δεν είπε ότι δεν μας αφορούν όλους. Απλά ο κάθε άνθρωπος σαν μια ξεχωριστή προσωπικότητα έχει θέσει διαφορετικές προτεραιότητες στην ζωή του. Γι' αυτό το χαρακτήρισα ως υποκειμενικό το θέμα.
Βεβαίως και είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει διαφορετική άποψη.Την αδιάφορη στάση στα προβλήματα της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας την θεωρώ αρνητική, ωστόσο ούτε κατηγόρησα κανέναν, ούτε υποχρέωσα κανέναν να κατέβει στην πορεία. Αντιθέτως, κατηγορήθηκα για την συμμετοχή μου σε κάποιες πορείες (από ποιον; - από άτομα που ούτε καν γνωρίζω) με ειρωνικά σχόλια του στυλ "αντί να κυνηγάς τον μπάτσο" (λες και είπα ότι κυνηγάω μπάτσους) και "το κακό είναι που διαμαρτύρεστε". Την στιγμή που υπάρχουν λόγοι διαμαρτυρίας. Για να μην μιλήσω για την επιθετική στάση της miro2. Δεν σας εκφράζει η πορεία;; ΟΚ, δεν παίρνω κεφάλια!! Να σεβόμαστε την διαφορετική άποψη; Γιατί να μην σεβαστούμε και την δική μου;
Στο κάτω - κάτω το θέμα στα πόστ μου δεν ήταν η συμμετοχή ή μη σε πορείες αλλά η λανθασμένη χρήση εξουσίας των ΜΑΤ και γενικότερα της αστυνομίας.
Υ.Γ Προ ολίγου πληροφορήθηκα από γιο Χημικού που συμμετείχε στην πορεία, για χρήση χημικών τα οποία είναι απαγορευμένα...
Αυτές οι ορολογίες κατά κάποιον τρόπο μου θυμίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως να ξέρεις ότι αυτοί οι "μπαχαλάκηδες" ελέγχουν την διαδήλωση ώστε το επονομαζόμενο παρακράτος να έχει άποψη για το δημόσιο γίγνεσθαι. Το ίδιο το κράτος ελέγχει το κράτος με μηχανισμούς έτσι ώστε η αντίδραση να είναι ελεγχόμενη και η εκτόνωση να είναι αποσβεννύμενη. Το κράτος θέλει και το παίζει «μαλάκας» μέχρι ενός ορίου. Όσο δεν επηρεάζονται τα συμφέροντά του. Όταν ξεπεραστεί η κόκκινη γραμμή της ανοχής και η απλή διαδήλωση γίνει αιτία κοινωνικής διάλυσης με χαοτικές προεκτάσεις κατεβάζει δυο μεραρχίες και τα πράγματα μπαίνουν στην θέση τους χωρίς να ανοίξει μύτη.
Γιατί η κάθε διαδήλωση θα πρέπει να σέβεται την κοινωνική ηρεμία του συμπολίτη μας και όχι να αποτελέσει κόλαση μέσω ανεξέλεγκτων καταστροφών. Αν διαιωνίζεται μια τρομολαγνεία γύρω από κάθε διαδήλωση, νομίζω ότι αυτό δεν οδηγεί κάπου. Από διαδήλωση διαμαρτυρίας μετατρέπεται σε συντελεστή κοινωνικού χάους. Πάντως σε μια διαδήλωση όπως και να το κάνεις σου ανάβουν τα αίματα και θες να ξεθυμάνεις καταστρέφοντας. Υποτίθεται ότι σε πνίγει το δίκιο. Αλλιώς γιατί να κατέβεις σε διαδήλωση; Για να το παίξεις κάποιος; Γιατί κακά τα ψέματα διαδήλωση λες και πάμε εκδομούλα στο δασάκι της περιοχής δεν υπάρχει. Μην κοροϊδευόμαστε άλλο Ελένη. Να λέμε κάποια πράγματα με το όνομά τους. Η χώρα μας έχει γίνει γραφική και κανένας ξένος μεγαλο-επενδυτής δεν θα ήθελε να επενδύσει δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για τον κόσμο σε μια χώρα που στενάζει υπό ανεξέλεγκτες διαδηλώσεις όλο τον χρόνο. Δουλεύουμε πολύ λίγο σαν λαός και απαιτούμε να κερδίζουμε περισσότερα από τους Σουηδούς για παράδειγμα που δουλεύουν περισσότερο με καλύτερες υποδομές. Μετά κλαίμε για την ανεργία και την μηδενική ανάπτυξη. Πώς θα γίνει ανάπτυξη όταν δημιουργούμε ασταθές κοινωνικό περιβάλλον;

Μια επένδυση δεν μπορεί να υλοποιηθεί όταν τα ρίσκα είναι μεγάλα. Κανένας λογικός επενδυτής δεν είναι διατεθειμένος να πετάξει κάποια δις ? για την πλάκα του.
Καταρχάς, γιατί μου μιλάς για ΣΥΡΙΖΑ; Πρέπει σώνει και ντε να ανήκω σε κάποια παράταξη, για να χρησιμοποιήσω μια λέξη που εσένα σου θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ; Δεν την καταλαβαίνω αυτή την λογική.
Όσον αφορά στον σεβασμό της κοινωνικής ηρεμίας από την πορεία, αν και δεν ήταν αυτό το θέμα μου, έχω να πω το εξής. Όπως ανέφερες κάπου, είναι θέμα πρωτεραιότητας. Όταν συμβαίνουν προβλήματα που αφορούν όλη τη χώρα, οι άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο να δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά, να ξυπνήσουν και τον συμπολίτη τους που αποκοιμήθηκε μπροστά απ' την τηλεόραση και να του θυμήσουν πως είναι κι αυτός πολίτης αυτής της χώρας. Για τα σπασμένα, μην ζητάς από μένα εξηγήσεις. Η ψυχολογία δίνει απαντήσεις για την συμπεριφορά των ανθρώπων (ενός ποσοστού) όταν βρεθεί κάτω από μεγάλη πίεση. Να μην επιστρέψουμε στα ίδια, σε κάθε περίπτωση οι καταστροφές είναι αρνητικές αλλά εδώ μιλάμε για άλλες καταστάσεις που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν παρατράγουδα...
Μιας και το ανέφερες, υπάρχουν και πορείες όπου τα παρατράγουδα μπορεί να είναι ελάχιστα έως μηδαμινά. Η πορεία του Πολυτεχνείου 2010, έχοντας συμμετάσχει, μπορώ να πω ότι ήταν μία από αυτές.
Κανένας δεν είπε ότι οι Έλληνες πολίτες δεν φέρουν ευθύνες για τα προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις και οι κυβερνητικοί μηχανισμοί δεν έχουν κάνει τίποτα, ίσα ίσα φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη. Για πολλοστή φορά ξαναλέω, να αποδίδουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.
Νομίζω ότι πρέπει να μπει ένα όριο γιατί δυστυχώς έχουμε χάσει το μέτρο της αντίδρασης. Οι αντιδράσεις μας αντί να είναι ουσιαστικές σεβόμενοι τον συμπολίτη μας, προκαλούν αντίθετα αποτελέσματα και τα προβλήματα αντί να λύνονται διογκώνονται. Άρα κάπου φταίμε Ελένη. Σου ξαναλέω. Εδώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα δεν συντελέστηκε κάποια ανάπτυξη εκτός από έναν φθηνό καταναλωτισμό πάσης φύσεως. Ο καταναλωτισμός με ψεύτικο και δανειζόμενο χρήμα δεν σημαίνει ανάπτυξη για μια χώρα. Συνεπώς έρχεσαι και μου λες και λες και στον Γιάννη ότι θα αγωνιστείς και ότι στα 80 σου θα δεις αν έκανες σωστά ή λάθος. Δηλαδή έρχεσαι να ακυρώσεις αγώνες 40 χρόνων οι οποίοι απέτυχαν;
Αυτό που είπα στον Γιάννη είναι ότι προφανώς δεν έχω κάνει κάτι ουσιαστικό για την ανθρωπότητα στα 18 μου, αλλά ωστόσο θέλω να κάνω πράγματα και αυτού του είδους οι απολογισμοί γίνονται συνήθως όταν ένας άνθρωπος φτάνει σε μια πιο προχωρημένη ηλικία. Είναι υπερβολικό το 80; ΟΚ, στα 60. Αυτό είπα. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Σας παρακαλώ μην παρερμηνεύετε τα λόγια μου...
Στα υπόλοιπα συμφωνώ.