Εγώ πιστεύω πως αν είναι να συνεχιστεί το γελοίο σύστημα που έχουμε τώρα, που τους βάζουμε όλους στην ίδια τάξη, τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει ένα leading ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο, να μαζεύει τους καλούς μαθητές στις μεγάλες πόλεις.
Και όταν λέω καλούς μαθητές δεν εννοώ αυτούς που διαβάζουν στο γυμνάσιο και βγάζουν 20 και χαίρονται.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η εκπαίδευση απλά με κατέστρεψε, για να μιλήσω με προσωπικής εμπειρίας παράδειγμα.
Στη 1η δημοτικού με είχαν μάθει στο σπίτι να κάνω πολλαπλασιασμό, και είχα την δασκάλα στο σχολείο να μου εξηγεί ότι "2=1+1" (ποτέ κανείς δεν κατάλαβε γιατί το αποτέλεσμα είναι πριν από τους όρους της πρόσθεσης). Και κάθε χρόνο ήξερα πιο πολλά από αυτά που κάναμε, μέχρι το σημείο που έπαψα να τα ξέρω ήδη. Αυτό στη μέση της 1ης γυμνασίου.
Δεν είμαι τεμπέλης εκ φύσεως κι εγώ, είμαι τεμπέλης και δεν διαβάζω επειδή ποτέ δεν μου χρειάστηκε, και δεν φταίω εγώ γι' αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.